Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
emmir1

#52926 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Inače često pročitam kako se Dodik hvali sa odnosima sa Izraelom.

Što malo ne budemo pragmatični, pa im pojasnimo kako se rehabilituju Milana Nedića koji se javno hvalio ubistvom Jevreja[/quote]

Kolinda radi za BIH po evropi i svijetu, vjerovali ili ne...i to iskljucivo u dobrom smislu...i mi vecih prijatelja od hrvata nemamo...
To sto je i ona reagovala prema nama agresivno, poslije Orasja je politika, narod ocekuje da malo povisis lafo ton...ali generalno....Hrvatska je uz nas i jebat ce oni Dodiku mamu prije nego sto mi uspijemo...sad kada je bila u Americi, pricali su o Bosni....gdje god ode prica o Bosni....tako da to nije lose....[/quote]

Upravo tako.

Maloprije sam je slušao, prioritet teritorijalni integritet BIH i jedan od prioriteta u razgovoru u USA[/quote]
A sta bi sa "hiljadama boraca is Sirije koji se vracaju u BiH"?[/quote]

Pomenula je vrlo oprezno i ni blizu kao prošli put.

Kao država se jako bori i IZ se jako bori protiv radikaliziranja, mi želimo kao da im pomognemo sa dugoročnim planom, da se uključi i IZ Hrvatske

Jako dobro je pričala i oko toga i sve u pravu bila
Sa_u_srcu

#52927 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

Pavlaka je u pravu sto posto...ovaj ocaj...parade, kojekakva galama o necemu, cak je evidentno i distanciranje vlade srbije od Dodikovih ideja, dovoljno govori koliko se zapad slaze s tim i koliko zapad utice cak i na vladu Srbije da povuce rucnu i ne pruza podrsku Dodiku...Moze on svirat frulu....Bosna je suverena drzava i ovo su zadnji krici rezima iz RS jer je svijestan gdje ovo ide i kako ce zavrsiti....ostat ce policija i sudstvo i obrazovanje kao sto je kod nas u kantonima...ali za sve ostalo se pita samo i iskljucivo drzava....zato samo ganola....i cvrsto se boriti protiv islamizacije toga je mene jedino strah a ovih pacenika iz rs...nema to snage nizasta vjeruj meni...radim tamo...
undefined007

#52928 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by undefined007 »

Kako misliš protiv islamizacije, valjda radikalizacije ?
Matzan

#52929 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Matzan »

undefined007 wrote:Kako misliš protiv islamizacije, valjda radikalizacije ?
islamizacija, radikalizacija, islam, ISIS... sve je to nekim na forumu isto.
Sa_u_srcu

#52930 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

undefined007 wrote:Kako misliš protiv islamizacije, valjda radikalizacije ?
da, greska moja...
Pilaw_Pavlaka

#52931 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pilaw_Pavlaka »

U principu Amerikanci idu na to da BiH bude karika u lancu njihovih a ne Ruskih (ili evropskih) interesa. To je njihov decenijski cilj. Oni tom interesu ne daju neku ogromnu vaznost ali za njih je to ipak bitno. Taj njihov interes dobija na vaznosti sa zaostravanjem odnosa sa Rusijom. Nemojmo zaboraviti da u ovom trenutku SAD premjesta velike vojne jedinice iz Njemacke u Poljsku i da tutnji hladni rat na svim frontima. To znaci da su oni mnogo osjetljiviji na sve sto ima veze sa Rusijom a RS se zeli profilirati kao Ruski pijuncic. Po meni ce ih to doci glave i to se vec duze vrijeme osjeti u zraku. Kao sto rekoh, oni nemaju bas mnogo dobitnickih kombinacija.
ins

#52932 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ins »

Što se tiče i USA i Rusije, Bosna i Hercegovina je NATO teritorij, pod USA ingerencijom.

Ruse zanima nešto drugo, Bugarska, Mađarska i slično, a Srbija im samo služi za potkusurivanje
Sa_u_srcu

#52933 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

Mi smo americka drzava...potpisnici u Dejtonu su amerikanci...ko nas ba smije napasti...pa mi mozemo prkositi Rusiji ako hocemo.... :D
Acid25

#52934 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Milorade, otvorim ja tako google maps da nešto provjerim... kad gle čuda!! Na Drini granica!
Image
Kad neko 2033. otvori google maps da nešto provjeri... opet će gle čuda na Drini biti granica! :skoljka: :bih:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#52935 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Acid25 wrote:Milorade, otvorim ja tako google maps da nešto provjerim... kad gle čuda!! Na Drini granica!
Image
Kad neko 2033. otvori google maps da nešto provjeri... opet će gle čuda na Drini biti granica! :skoljka: :bih:
Google je imperijalistička,anti-šumski nastrojena kompanija kojom upravlja CIA i NATO,koja ne simpatiše slobodarske narode.
Guardian će na inauguraciji kod Trampa vidjeti da isti bude ukinut,a možda i čitav internet. :mrgreen:

Image
GAU8

#52936 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

http://www.avaz.ba/clanak/271718/strahu ... lo-10-beba

A vi se brinite ko šta slavi levati....
Kad se kaže da je 9 januar bacanje prašine dok se zarpravo sve BITNO u zemlji raspada, napadate ljude....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52937 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Sve osobe su preminule od posljedica smrzavanja, a pet žrtava je zabilježeno na području entiteta Republika Srpska.

Prva žrtva smrzavanja u BiH bio je starac inicijala V. Š. (88) čije su beživotno tijelo 2. januara pronašli lovci na makadamskom putu u mjestu Sokoli, općina Foča. Uviđajem je utvrđeno da na tijelu nema tragova nasilja te da je smrt, najvjerovatnije, nastupila smrzavanjem jer je temperatura bila minus 15 stepeni celzija.

Starca su pronašli oskudno odjevenog i bez obuće. Nakon istrage došlo se do saznanja da je starac živio sam u kući.

Nakon ovog slučaja ponovo je registrirana žrtva smrzavanja u BiH i to Lazo Đojić iz Puškovca kod Lopara. Pedesetdvogodišnjak je zbog promrzlina na tijelu preminuo, a ovih dana hladni vjetrovi pušu na području Semberije i Majevice. Njegovo beživotno tijelo je pronađeno 6. januara oko 14:30 sati ispred porodične kuće.

Dan poslije, 7. januara, zabilježena su dva nova smrtna slučaja izazvana smrzavanjem i to u Banjoj Luci i Donjem Ratkovu kod Ribnika, općina Banja Luka. Tijela Sadika Poturovića (65) iz Banje Luke i Drage Sirara (71) iz Donjeg Ratkova pronašli su njihovi komšije i prijatelji koji su kazali da su obojica "voljeli popiti" te da su duže vremena živjeli sami.

Dragu su smrznutog pronašli kod jedne škole, a sumnja se da je tako pijan legao i usljed niskih temperatura se smrznuo. Nadalje, beživotno tijelo osobe inicijala M. P. (1974) iz Zvornika pronađeno je 9. januara, ispred pomoćnog objekta u zvorničkom naselju Bair.

I u ovom slučaju je utvrđeno da je smrt nastupila smrzavanjem, potvrđeno je iz policije.

"Utvrđeno je da je smrt nastupila smrzavanjem, usljed niske temperature, te da nema tragova koji upućuju na elemente krivičnog djela", naveli su iz policije.

islamski fundamentalizam :evil:
Šunj

#52938 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... SAD/407537
BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je za poziv koji je primio da učestvuje u svečanosti povodom inauguracije novoizabranog predsjednika SAD-a Donalda Trampa, te je organizatore svečanosti obavijestio da je, nažalost, morao da otkaže najavljeni dolazak jer svega nekolika dana pred put nije dobio vizu za ulazak u SAD. Sam put iziskuje više dana za pripremu, a nedobijanje vize je onemogućilo da se iste blagovremeno učine. Predsjednik Dodik je uz izraze zahvalnosti prenio i očekivanje da će se sa ljudima iz nove administracije predsjednika Trampa u najskorije vrijeme sresti i da odlaganje susreta iz navedenih razloga neće spriječiti izgradnju konstruktivnijih odnosa i boljeg razumijevanja.
Grabar-Kitarović: Republika Srpska nije nastala 9. januara

Više detalja na: http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Gr ... ara/407458
Tomahawk11
Globalni moderator

#52939 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

'naci, PreCjednik ce inaguraciju morati pratiti iz svog skromnog doma preko portabl televizora :( :mrgreen:

A ova Kolinda bi mogla biti :izet:
Samo nek se ona za :izet: sa Precjednikom :oops:
klixo

#52940 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixo »

Hemel wrote:Cinjenica je jedna, kada god Bosnjaci/Bosanci i drzava imli probleme(prvenstveno od Dodika), javi se Covic da nas nagazi jos vise.

Ono cisto lesinarenje. Zrtva je tu samo je jos treba malo dotuci i eto mesine. :izet:
Sto i nije tako lose , ljigavi su 'ercegovci ... S tobom su do pred kraj , na kraju ti zabiju noz u ledja.
Historija tako kaze :-D
peepeep

#52941 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by peepeep »

Auuu PRECEDNIĆE , pa onaj što napravi cipele ode a ti ostade. PA PRECEDNIĆE NEMERE TO TAKO!
Acid25

#52942 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Još jedna uvreda za precednika. Nije dobio vizu. Ovo samo ubrzava raspisivanje "glavnog" referenduma, a oni neka se zahebavaju. :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52943 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by JoseMujica »

Image
bh.tornjak

#52944 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

Acid25 wrote:Još jedna uvreda za precednika. Nije dobio vizu. Ovo samo ubrzava raspisivanje "glavnog" referenduma, a oni neka se zahebavaju. :run:

referendum o ukidanju viza
Logovan

#52945 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Logovan »

Viza nije problem, vize nema.

Glavati na aparatima.
archi_a

#52946 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

archi_a wrote:Ivanićevo postrojavanje čisto kao suza dječija. Odobrenje za pokret jedinice 3. puk-a iz kasarne uredno potpisano. Odobrio zamjenik ministrice, Jusić (SBB). :roll: Ko će zaebat ako neće bošnjo? Ako bude pravde on će jedini i naebat. Inače, ovi pripadnici 3. puk-a me pozitivno iznenadili. Državna zastava, salutiranje. Sve po ps-u i dostojanstveno. Pozdravili instituciju predsjedništva Bosne i Hercegovine. Stojički. Vojnički. A da su im krezube pijanice iza leđa dobacivali i provocirali ih, jesu. Na kraju balade, ovaj propust i lancu komandovanja će natjerati sve one koji se o ovome pitaju da malo protabire i izvrše inspekciju i daju upute za strožiju kontrolu komandnog lanca.
Napisano 09.01.2017 god.Da quotam samog sebe. :D

Nakon ovih par dana, ubijeđen sam da likovi iz ministarstva prate forum.
10.01. su se iz MOBiH javili sa saopštenjem:" ima nešto i pozitivno u ovim dešavanjima u Banjaluci. Vojnici su se ponašali profesionalno, sa državnim obilježjima pozdravili instituciju predsjednika. :D
12.01. Nakon povlačenja saopštenja plasiranog medijima da je sve bilo po zakonu, poslali su saopštenje: "izdali smo nalog da se ispitaju komandne procedure i eventualni nedostatci u donošenju odluka" :D
Evo, javljam se dobrovoljno da im ubuduće radim na osmišljavanju saopštenja, unaprijed i prije nego što se sami provale i pokažu građanima koliko su pogubljeni. Naravno, bez ikakve naknade. :bih:
argyle

#52947 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52948 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

prdCeniČeeee su tobom do POBEDEEEE!!!

fHerman stiže iz vašingtona tVump potpisuje oCepljenje pa ujedinjenje su matiCom... jošH jedna POBEDA!!!
Hemel

#52949 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

Ima jedan cicica zapravo je doktor i analiticar, za sebe tvrdi da je prijatelj sa MD ali prica onako realno i objektivno o situaciji u BiH i izmedju ostalog kaze(parafraziram):
Dodik pokusava da osamostali manji entitet da bi ga na kraju pripojio Srbiji. To je po mome skroz nerealno imajuci u vidu da je MZ jos prisutna u BiH. On(Dodik) se zna zanijeti i u nekim situacijama predje crvenu liniju i odmah stupa prije svega americki ambasador koji mu porucuje(a jednom je i preko mene) imas roka do petka do 12 sati da se umiris i vise ne ponovis to sto si izjavio i ne zaboravi Brcko...''

Izmedju ostalog taj simpaticni cicica tvrdi da je odluka donesena prije pet godina(Wasington-Brisel) da ce u slucaju zategnutih odnosa NATO izaci u Brcko i time raspoloviti ''cEla iz dva dEla''. :D

Sta kazu? Odbili mu vizu. :lol: :lol:
Neka bude sretan sto mu nisu bubrege odbili. :izet:
Acid25

#52950 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Hemel wrote:Neka bude sretan sto mu nisu bubrege odbili. :izet:
I to će doći na red.
Locked