BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zateznistub

#52901 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Benq wrote:
zateznistub wrote: Velike li štete i ako.me bude. Jbt ko da ćeš brojati spiterubdlake na brkovima a ne slušati vijesti i gledati reportaže.
Meni licno nije bitno jer gledam druge kanale , ali se potezu neke teme a da se prije toga nije sagledala kompletna situacija.
Na ovoj i na temi o tm-u niko ne sagledava cijelu sliku nego čuče u svojim taborima i jebu one druge.
Srž tema se najmanje dimenzionira i tamo i ovdje...
Benq

#52902 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

zateznistub wrote: Na ovoj i na temi o tm-u niko ne sagledava cijelu sliku nego čuče u svojim taborima i jebu one druge.
Srž tema se najmanje dimenzionira i tamo i ovdje...
Drugi me ne interesuju , sta komentarisu i na koji nacin.
MTV

#52903 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

kakaljin wrote:
MTV wrote:Ne nego ce gledati 200 kanala od toga 199 lokalaca i web kamera za 30 KM uz 5 Mbps ako i toliko. O HD kanalima ako imas teh mogucnosti. Vise nemas nego imas.

Nego jeste li dobili TVSA HD?!
Dobili smo TVSA HD isti dan kada je pušten u funkciju, jedini telemach nema TVSAHD i Aljazzera HD iako ti kanali sada idu samo u HD-u, jedini telemach degradira sliku tih kanala

Čestitam što ćeš Ljiljani davati pare, svaka ti čast, od tebe nisam očekivao ovakav odgovor
Hvala na infu.

Ti nebi volio doticne usluge za tu cijenu od 15 KM, zar nebi trebali teziti boljem a ne srednjem vijeku i tome ko je veci cetnik, ustasa ili balija?!

Dragi druze, kolega forumas, to kome idu pare je vec stvarno izlizana fora. Moj komentar je takav kakav je. Evo trenutno "finansiram" Logosoft, mtel, mts ili ti ga Vucica i pitanje je samo sta mi "Vucic" daje naspram "Bakira".

50/3 Mbps, kablom cesto 53/3,3 Mbps cca 162 kanala, od toga 15 HD kanala u osnovnom paketu, telefon 1500 minuta na fer osnovi po sadasnjem ugovoru 48 KM + 4,6 KM za dodatni resiver = 52,6 KM, ako obnovim ugovor novi uvjet je za 41 KM + 4,6 KM = 45,6 KM.
Optika je dovucena do ulaza ili ako nije onda je na cosku zgrade koji je udaljen cca 20 metara.
Napomenut je da kod Logosofta nepada download brzina kad su na obadva resivera upaljena 2 HD kanala npr. Al Jazzera Balkans HD i MTV Live HD. Opet ovo nije isti Logosoft kao prije 3-4 godine al jos uvijek im je dobra usluga, stabilna, tehnicka reaguje u toku 24 sata. Jel bilo ovdje da nemaju routera pa ljudi cekaju 3-6 mjeseci? Jeste.

Onda kod Bakira, pardon BHT nemam optike ni 200 metara od ulaza, manje HD kanala nudi u doplati za 4 KM a koliki bi mi bio download?! Mozda max 10 Mbps bez upaljenih resivera. O HD bi mogao samo sanjati a imam 4K TV.

Zasto BHT nudi samo 11 HD kanala za 4 KM a Logosoft mi da 15 HD kanala u osnovnom paketu: BHT HD, TVSA HD, Al Jazzera Balkan HD, Hayat HD, Televizija 5 HD, Face TV HD, TRT World HD, Tiji HD, FilmBox HD, Elta HD, Nautical HD, MTV Live HD, manje vrijednog spomena A1 HD, Vip HD i Kanal 6 HD. Hm zasto BHT nema Kanal 6 HD i on je domaci iz Travnika nije iz Begesa?!

Ima jos i RTV USK HD i RTV 7 Tuzla HD pa nevidim da BHT nudi te iste u HD, evo Logosofta tamo nema pa i nema tih kanala ali sto BHT nema?

Da napomene obadva operatera su ista tehnologija IPTV.

Briga me hoce li me banovat na 10 dana, mjesec ili zauvijek ali moje pare, moj problem.
Budi mi pozdravljen. :)
Last edited by MTV on 13/09/2017 22:04, edited 1 time in total.
zateznistub

#52904 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

... u pet ulica i osam zgrada...
MTV

#52905 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

zateznistub wrote:... u pet ulica i osam zgrada...
Od Bjelava do Ilidze, po stambenim zgradama gdje je bilo vise zainteresiranih korisnika.

Ma ja sta ce ljudima vise od 1 Mbps, sta ce im koji klinac HD kanali. Samo treba kukat i trazit SK kanale dzaba. Gdje su Cinestari, gdje su dodatni MTV kanali, Filmbox paket, AXN, FLN, Travel, Viasat History, Explore. Gdje im je 41 HD kanal... snimalica 5 dana u rikverc.
Ma gledanija je Tatabrada TV.
mirza_15

#52906 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Jos malo pa ce bht imati vise ftth korisnika nego logosoft ukupno. Kad logosoft pokrije barem Sarajevo ukljucujuci i padinske i rubne dijelove gdje su privatne kuce mozda bi se mogli uzeti u ozbiljno razmatranje.
MTV

#52907 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

Mirza nije bit ko koliko ima korisnika nego ko kakvu uslugu ima.

Sto BHT nema RTV USK HD, kanal 6 HD i RTV 7 HD?! Domaci su kanali kao TVSAHD i Al Jazzera Balkans HD.

Vazno je napadat TM sto nema domace TVSA HD i AlJB HD.
sencobih

#52908 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

@ maharadza

[/quote/]
Post prijavljen! Vrijeđati i napadati možeš svoje jarane-poltrone kada iskažu neposlušnost i odstupe od jednoumlja ali nećeš to nekažnjeno raditi po ovome forumu koji srećom još uvijek nije pod kontrolom žutog trezoraša i terorističke organizacije sda! Uživaj u banovićima! :kiss:[/quote]

Ti nekog prijavljujes a svaki post na svakoj temi ti se svodi na sda, sad jos si digao na nivo više pa kazes teroristička organizacija , i još kažeš ovi tvoji. Preispitaj se malo tzv.mumine
kakaljin

#52909 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

MTV wrote:Mirza nije bit ko koliko ima korisnika nego ko kakvu uslugu ima.

Sto BHT nema RTV USK HD, kanal 6 HD i RTV 7 HD?! Domaci su kanali kao TVSAHD i Al Jazzera Balkans HD.

Sve ljepo ako imas dobru uslugu, ali sta mozes sa tom uslugom kada nije dostupna svakome, konkretno ulica do mog naselja gdje ima preko hiljadu stanova ima uvedena optika od logosofta od kada je uvodio optiku, ali nikada nije produzio tih 200-500 metara da spoji naselje od 1000 potencialnih korisnika na optiku, dok mi je optika od telecoma dosla medju prvima u naselje kada je telecom uvodio optiku. Znaci mogao nas je sve logosoft imati kao korisnike mnogo prije nego telecom ali ga nema.
MTV

#52910 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

kakaljin wrote:
MTV wrote:Mirza nije bit ko koliko ima korisnika nego ko kakvu uslugu ima.

Sve ljepo ako imas dobru uslugu, ali sta mozes sa tom uslugom kada nije dostupna svakome, konkretno ulica do mog naselja gdje ima preko hiljadu stanova ima uvedena optika od logosofta od kada je uvodio optiku, ali nikada nije produzio tih 200-500 metara da spoji naselje od 1000 potencialnih korisnika na optiku, dok mi je optika od telecoma dosla medju prvima u naselje kada je telecom uvodio optiku. Znaci mogao nas je sve logosoft imati kao korisnike ali ga nema.
Kad su glupi ko k....eto zasto.

Opet mi preskaces na mnoga pitanja iz proslog posta al nema veze.

Oko onog posta oko Ljilje, nije ona sposobna za takvu kablovsku al bi ja pri presao da ima onakva ponuda za one pare pa da je i Bakir/Dodik/Covic gazda. Al BHTelecomu daleko moj stan dok je ovakva ponuda kakva je na mojoj adresi gdje nema ni o od optike. Mene neinteresuju lokalci i live kamere. Razumijes li me sad?!

I necu vise trolat ovdje.
smartXL

#52911 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Sve mogu razumjeti, ali i dalje se pravit budala i telemach vezat za Vucica i Srbiju...retardirano. Pored toga telemah se i dalje razvija, ne kasni kao neki koji se furaju na patriotizam.

Kakav crni TVSA HD, gdje su vam normalni kanali, gdje vam je viasat, b92(O2), cinestar premier, gdje su HD kanali...al vam live kamera ne fali, svaki cosak pokrivate.

Kao telemach je cetnicki, a placate arene, pink...

Malo se normalizujte, manite se nebuloza.
Cossack

#52912 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

smartXL wrote:Sve mogu razumjeti, ali i dalje se pravit budala i telemach vezat za Vucica i Srbiju...retardirano. Pored toga telemah se i dalje razvija, ne kasni kao neki koji se furaju na patriotizam.

Kakav crni TVSA HD, gdje su vam normalni kanali, gdje vam je viasat, b92(O2), cinestar premier, gdje su HD kanali...al vam live kamera ne fali, svaki cosak pokrivate.

Ti si bolan plaćen da trollaš po ovoj temi i to svi vide. Ohani malo, promjeni posao, osjećaj se korisnim! ima i smislenijih stvari u životu od trollanja ove teme.
smartXL

#52913 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Cossack wrote:Ti si bolan plaćen da trollaš po ovoj temi i to svi vide. Ohani malo, promjeni posao, osjećaj se korisnim! ima i smislenijih stvari u životu od trollanja ove teme.
Samo argumenti, nemoj se bavit samnom 8-)

Telemach ne da ni HD kanale?
Cossack

#52914 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

smartXL wrote:
Cossack wrote:Ti si bolan plaćen da trollaš po ovoj temi i to svi vide. Ohani malo, promjeni posao, osjećaj se korisnim! ima i smislenijih stvari u životu od trollanja ove teme.
Samo argumenti, nemoj se bavit samnom 8-)

Telemach ne da ni HD kanale?
"Samnom" se piše odvojeno. Kada te već plaćaju za trollanje zamoli Telemach da ti bar uplate neku školu pravopisa. Ovako brukaš i njih i sebe.
smartXL

#52915 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Cossack wrote:"Samnom" se piše odvojeno. Kada te već plaćaju za trollanje zamoli Telemach da ti bar uplate neku školu pravopisa. Ovako brukaš i njih i sebe.
HD kanali, viasat....?
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#52916 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Image *
* (Telemach Wi-Fi ide kroz betonsku plocu cca. 30cm.)

Image

O racunima necu, jedino sta je bolje u IPTV je softver kod BHT. Ostalo u svemu gube, barem meni kao krajnjem korisniku i patrioti :D . I to sto neko napiše da mu je TM bolji ne znaci da su korisnici BHT "loši" nego da trebaju zahtjevati bolju uslugu.
The BEN10

#52917 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

smartXL wrote:Sve mogu razumjeti, ali i dalje se pravit budala i telemach vezat za Vucica i Srbiju...retardirano. Pored toga telemah se i dalje razvija, ne kasni kao neki koji se furaju na patriotizam.

Priznajem, bio sam glupson jer sam se furao na patriotizam i u opcijama između BHT-a, Logosofta i TM-a odaberem BHT i to odmah na 2 godine. Al neće baka više u drijenjke. Još godinu ugovora i ćaos.
Upload katastrofa, signal routera slab i tamo gdje sam od prethodnog providera imao odličan signal sad ga na BHT-u gubim svako malo. O SK kanalima i uopšte broju HD kanala da ne govorim. Pomokrim se i na patriotizam više!
Rugafet

#52918 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

Cossack wrote:

Ti si bolan plaćen da trollaš po ovoj temi i to svi vide. Ohani malo, promjeni posao, osjećaj se korisnim! ima i smislenijih stvari u životu od trollanja ove teme.
Ti ocigledno je, uopste ne znas sta znaci rijec trollanje...Evo, reci nam sta je covjek pogresno napisao tj. da li je napisao neistinu, iznio nekakvu dezinformaciju i sl? Ako jeste, napisi nam, otvori nam oci to bar ne bi trebalo da ti je problem kad vec imas argumente na svojoj strani.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#52919 Re: BHTelecom All About

Post by Bobi »

Smirite se :D, da nema konkurencije imali bi najlošiju uslugu na planeti tako da...po meni ovo "nadjebavanje" samo moze poboljsati i jedne i druge :D.

Živjeli.
kakaljin

#52920 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Bobi wrote:Smirite se :D, da nema konkurencije imali bi najlošiju uslugu na planeti tako da...po meni ovo "nadjebavanje" samo moze poboljsati i jedne i druge :D.

Živjeli.
Naravno konkurencija je uvijek dobro došla, ali sa manjom cijeni i dodatnim uslugama, ali eskluziva samo jedne firme da ako želiš nešto to možeš imati samo ako nju izabereš, to nije uredu.
Trebam te

#52921 Re: BHTelecom All About

Post by Trebam te »

The BEN10 wrote:

Priznajem, bio sam glupson jer sam se furao na patriotizam i u opcijama između BHT-a, Logosofta i TM-a odaberem BHT i to odmah na 2 godine. Al neće baka više u drijenjke. Još godinu ugovora i ćaos.
Upload katastrofa, signal routera slab i tamo gdje sam od prethodnog providera imao odličan signal sad ga na BHT-u gubim svako malo. O SK kanalima i uopšte broju HD kanala da ne govorim. Pomokrim se i na patriotizam više!

BH Telecom je veliko ruglo i leglo kriminala. Usluga nista, kvalitet usluge jako los.

Ostavimo se patriotizma gdje samo pojedinci pune dzepove. BH Telecom nije kompanija vec humanitarna organizacija za izvlacenje para preko MITE i slicnih firmica.

Papci zesci :run: :run: :run:
smartXL

#52922 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:Naravno konkurencija je uvijek dobro došla, ali sa manjom cijeni i dodatnim uslugama, ali eskluziva samo jedne firme da ako želiš nešto to možeš imati samo ako nju izabereš, to nije uredu.
Pa ne drzi Telemach sve HD kanale, ne prodaje ih on, a nemate ih, ne drzi mnoge druge kanale, koje sam vec nabrajao pa ih nemate. Ne kupujete od Telemacha interenet pa da ne mogu vece brzine....

Eto SK vam ne da, a sta je sa ostalim?
kakaljin

#52923 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

smartXL wrote:
kakaljin wrote:Naravno konkurencija je uvijek dobro došla, ali sa manjom cijeni i dodatnim uslugama, ali eskluziva samo jedne firme da ako želiš nešto to možeš imati samo ako nju izabereš, to nije uredu.
Pa ne drzi Telemach sve HD kanale, ne prodaje ih on, a nemate ih, ne drzi mnoge druge kanale, koje sam vec nabrajao pa ih nemate. Ne kupujete od Telemacha interenet pa da ne mogu vece brzine....

Eto SK vam ne da, a sta je sa ostalim?

Ja govorim o ovim što i ti kažeš telemach neda, a naravno da telecom treba ubaciti još ovih dobrih kanala i povećati broj hd kanala, to im zamjeram i ja

Brzina interneta je sasvim zadovoljavajuća imaš ponudu pa biraš šta ti odgovara i koju brzinu želiš, tako da nije samo ona od 10Mbps kao što ti misliš, kod mene je 100Mbps znači telecom ima brzine ko želi brzinu
The BEN10

#52924 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

kakaljin wrote:Brzina interneta je sasvim zadovoljavajuća imaš ponudu pa biraš šta ti odgovara i koju brzinu želiš, tako da nije samo ona od 10Mbps kao što ti misliš, kod mene je 100Mbps znači telecom ima brzine ko želi brzinu
Pa koliko plaćaš tih 100 Mbps u vražiju mater!? Nemojte zafrkavati ba. Naravno da ima, ali koliko više košta od sličnih paketa konkurencije!?
smartXL

#52925 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

kakaljin wrote:Ja govorim o ovim što i ti kažeš telemach neda, a naravno da telecom treba ubaciti još ovih dobrih kanala i povećati broj hd kanala, to im zamjeram i ja

Brzina interneta je sasvim zadovoljavajuća imaš ponudu pa biraš šta ti odgovara i koju brzinu želiš, tako da nije samo ona od 10Mbps kao što ti misliš, kod mene je 100Mbps znači telecom ima brzine ko želi brzinu
Pa sto ne uvedu te druge kanale, HD... kad ne mogu dobit SK? Jel opet problem Telemach? Nemoj pricat samo o jednoj temi, pricaj onda o svemu.

Spali ste na to da vas Kabanica zastupa...
Locked