Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Zgoljo

#52901 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zgoljo »

GAU8 wrote:
Zgoljo wrote:
GAU8 wrote: Hajde ti reci šta je država.
I pojasni mi kako bi to izgledalo... taj rat.. po tvom viđenju.
Izgledao bi tako da bi vam yebali majku majcinu za sva vremena.Kidisali bi u jurisnim esalonima ne obaziruci se na zrtve dok iz Bosne i Hercegovine ne bi potpuno eliminisali svetosavske zlocinacke elemente.Pun nam vas je k.rac.
Sto Srbija vam ne bi pomoglo.
Obracas mi se u pogresnom kontekstu. Ja sam endemska vrsta bosanac i hercegovac.
Uglavnom, imali smo priliku to da uradimo, i nismo prije 20 i kusur godina. Nego smo opet prepustili sudbinu strancima.
Takva prilika vise nikad nece doci. Danasnja politicka atmosfera nije naklonjena bosnjacima kao sto je bila 90-tih, tako da nije iskljuceno da bi zavrsili na "negativnoj strani historije" kako to ameri vole da reknu.

A to sti ti sanjas neke esalone i jurise... to se tako odavno ne radi
Bosanac i Hercegovac velis.
Ah,izvini onda :izet:
direstraits0078

#52902 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by direstraits0078 »

GAU8 wrote:
direstraits0078 wrote:Ja teme i govana, traktorista je odsvirao qrcu, karta vec kupljena, samo da se ukrca u avion.
Prelistaj malo temu, evo trpamo ga u avion vec 5 godina jbt a nikako da ode
Taj lik nema drugu izlaznu soluciju.
It_is_a_Leclerc

#52903 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

RNG_25 wrote:
Autonomiju ? RS trenutno ima visok stupanj autonomije u gotovo svim oblastima državnopravnog sistema. Sve što se od srpskog naroda traži zauzvrat je kooperativnost, da nema blokada, nema uslovljavanja, prijetnji, dizanja tenzija zabranama gradnje džamija, izučavanja jezika, dočekom ratnih zločinaca, prijetnjama atomskim oružjem i sl.
I vi to znate, i ja to znam, samo ne znam zašto se pravite ludi i čudite ko pura govnu, kad su stvari jasne kao dan. Srpski narod ne želi autonomiju već secesiju, kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, s ciljem udruživanje u ideološku zajednicu "srpskih zemalja". To je objektivna istina.

Niti jedan narod nije dobio satisfakciju za genocid? Ne bih rekao. Jesu li Jevreji dobili jevrejsku državu na Bliskom istoku, kao obećanu zemlju ? Šta su dobili Armeni, šta su dobili Srbi, šta Tutsiji ? Ako ništa drugo, dobili su pravdu. Dobili su to da na području Korduna i Banije danas nema entitet "NDH", da u Kigaliju ne sjede bivši pripadnici Interhamwe milicija. Eto, toliko o satisifkaciji :)

Bošnjaci žele očuvati integritet BiH, Srbi, kao i obično, svoju nafaku traže u raspadanju. Sačekajmo da vidimo ko će prije odustati :)
emmir1

#52904 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Kaže Kolinda, Dodika se mora spustit na zemlju.

Inače često pročitam kako se Dodik hvali sa odnosima sa Izraelom.

Što malo ne budemo pragmatični, pa im pojasnimo kako se rehabilituju Milana Nedića koji se javno hvalio ubistvom Jevreja
Sa_u_srcu

#52905 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

Obracas mi se u pogresnom kontekstu. Ja sam endemska vrsta bosanac i hercegovac.
Uglavnom, imali smo priliku to da uradimo, i nismo prije 20 i kusur godina. Nego smo opet prepustili sudbinu strancima.
Takva prilika vise nikad nece doci. Danasnja politicka atmosfera nije naklonjena bosnjacima kao sto je bila 90-tih, tako da nije iskljuceno da bi zavrsili na "negativnoj strani historije" kako to ameri vole da reknu.

A to sti ti sanjas neke esalone i jurise... to se tako odavno ne radi[/quote]
Bosanac i Hercegovac velis.
Ah,izvini onda :izet:[/quote]

haha.... :D
Sa_u_srcu

#52906 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

emmir1 wrote:Kaže Kolinda, Dodika se mora spustit na zemlju.

Što malo ne budemo pragmatični, pa im pojasnimo kako se rehabilituju Milana Nedića koji se javno hvalio ubistvom Jevreja

Kolinda radi za BIH po evropi i svijetu, vjerovali ili ne...i to iskljucivo u dobrom smislu...i mi vecih prijatelja od hrvata nemamo...
To sto je i ona reagovala prema nama agresivno, poslije Orasja je politika, narod ocekuje da malo povisis lafo ton...ali generalno....Hrvatska je uz nas i jebat ce oni Dodiku mamu prije nego sto mi uspijemo...sad kada je bila u Americi, pricali su o Bosni....gdje god ode prica o Bosni....tako da to nije lose....
emmir1

#52907 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Sa_u_srcu wrote:

Kolinda radi za BIH po evropi i svijetu, vjerovali ili ne...i to iskljucivo u dobrom smislu...i mi vecih prijatelja od hrvata nemamo...
To sto je i ona reagovala prema nama agresivno, poslije Orasja je politika, narod ocekuje da malo povisis lafo ton...ali generalno....Hrvatska je uz nas i jebat ce oni Dodiku mamu prije nego sto mi uspijemo...sad kada je bila u Americi, pricali su o Bosni....gdje god ode prica o Bosni....tako da to nije lose....

Upravo tako.

Maloprije sam je slušao, prioritet teritorijalni integritet BIH i jedan od prioriteta u razgovoru u USA
prog321

#52908 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prog321 »

Možda.
Sve dok milfači ne počnu soliti pamet ovi krkani iz kamenjara .
Onda se za čas okrene kao onomad Milanović. :-D
kudrilo

#52909 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Nisam više optimista kad god Hrvati i Srbi previše pričaju o nama.
Mirza007

#52910 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mirza007 »

emmir1 wrote:
Sa_u_srcu wrote:

Upravo tako.

Maloprije sam je slušao, prioritet teritorijalni integritet BIH i jedan od prioriteta u razgovoru u USA
A sta bi sa "hiljadama boraca is Sirije koji se vracaju u BiH"?
Sa_u_srcu

#52911 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

ja ne sumnjam u Hrvatsku...iskreno...nisam nikad...naravno da ima problemcica ali mi vecih prijatelja nemamo....a vi mislite sta hocete i pod hitno treba popraviti odnose sa hrvatskom....i zajednicki djelovati...
kudrilo

#52912 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Pa i meni je žao što u ovoj ružnoj prošlosti se nije išlo zajedno, ali da ne odemo previše u offtopic.

Za te negativne vibracije prema Hrvatskoj je krivac idol stranke iz koje Kolinda dolazi.
Pilaw_Pavlaka

#52913 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pilaw_Pavlaka »

Hrvatska je od Mesica po direktnom Americkom direktivom. Zato hercegovacka politika i hrvati u bih generalno i djeluju kao guske u magli, dezorijentisani i bespomocni.
kudrilo

#52914 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Što se toga tiče, ako je iko dezorijentisan to su Bošnjaci i ostali koji vole BiH. I Srbi i Hrvati imaju neki cilj, koji je kretenski, ova probosanska strana trenutno je tu da samo viče Srbima i Hrvatima "A-Ah, ne to dirat, ostavi to, a-ah..."
Pilaw_Pavlaka

#52915 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pilaw_Pavlaka »

kudrilo wrote:Što se toga tiče, ako je iko dezorijentisan to su Bošnjaci i ostali koji vole BiH. I Srbi i Hrvati imaju neki cilj, koji je kretenski, ova probosanska strana trenutno je tu da samo viče Srbima i Hrvatima "A-Ah, ne to dirat, ostavi to, a-ah..."
Narod koji je na duzim stazama svakako u demografskom, ekonomskom i vojnom dobiti u odnosu na druga dva naroda i nemora imati cilj. Hrvati moraju imati cilj jer vec je prekasno a za 10 godina ce biti prekasno na kwadrat. Srednja Bosna prije 15 godina ni u ludilu nije bila rijesena stvar a danas jeste. Danas su im na udaru stolac i Neum i onda ostaje Glamocko Polje i Mostar i ende. Oni moraju djelovati a Bosnjaci ne. Zato su i tako nervozni.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#52916 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

PARANORMALNE AKTIVNOSTI U ŠUMNJAKA:"KRAJIŠNIK SASTANČIO SA MILOŠEVIĆEM!" :lol: :lol: :lol:

http://www.rtvbn.com/3848360/krajisnik- ... ilosevicem

Image
"Ako si tu i čuješ nas,javi nam se Slobodane!" :mrgreen:

Image
Image
"Javi se!Javi se!" :lol: :lol: :lol:

Danas su objavljene i slike Guardianovog dublera na nekom NATO nosaču aviona stare 10 godina,ništa nije sveto izdajnicima koji hoće da
da oljagaju Guardiana.A iz aviona se vidi da to nije Guardian,koji je puno zgodniji i muževniji. :mrgreen:

Image

Image

Image

Image

Guardian da se želio slikati na kakvom nosaču onda bi to bio "Kuznjecov",a ne ova NATO olupina. :kiss:
kudrilo

#52917 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Svi moraju imati neki cilj. U svemu. Ne smatra se ciljem samo ostvariti nezavisnost, osnovati treći entitet i sl.

Upravo trenutno nemamo cilja pa vidimo šta se dešava. Niko ne vidi ni kuda idemo ni kako idemo.
Sa_u_srcu

#52918 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

kudrilo wrote:Što se toga tiče, ako je iko dezorijentisan to su Bošnjaci i ostali koji vole BiH. I Srbi i Hrvati imaju neki cilj, koji je kretenski, ova probosanska strana trenutno je tu da samo viče Srbima i Hrvatima "A-Ah, ne to dirat, ostavi to, a-ah..."
Ma realno brate lutamo i mi, ali hrvati bas lutaju, mislim na nase...jedan dan s dodikom, drugi dan njegov ministar uskrati potpis...pa opet s dodikom, pa opet u ustavnom sudu glasaju....oni bas lutaju....a srbi ko srbi...odnosno dodik...ja mislim da je on nesto pitao Putina ovaj mu rekao probaj...ko zna mozda ga nije ni razumio dobro i uhvatilo ga ludilo...ali kod Dode su glavni problem nervoze novci...joj Dodicka...brata na nosacu... :D
kudrilo

#52919 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Hrvati u BiH, tačnije HDZ iskorištava "svađu" Dodika i Izetbegovića i kako kojim treba, onda oni usluga za uslugu. Oni najviše i dobijaju u ovim cirkusima.
Pilaw_Pavlaka

#52920 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pilaw_Pavlaka »

kudrilo wrote:Svi moraju imati neki cilj. U svemu. Ne smatra se ciljem samo ostvariti nezavisnost, osnovati treći entitet i sl.

Upravo trenutno nemamo cilja pa vidimo šta se dešava. Niko ne vidi ni kuda idemo ni kako idemo.
Previse jednostavno gledas na stvari. Bosnjaci imaju vise konja za utrku i vise ciljeva i vise "dobitnih" kombinacija te mnogo vremena. Nigdje nam se ne zuri. U miru i na duze staze dobijamo ono sto nikada nismo imali od 1463. (Nacionalnu ili polu nacionalnu drzavu sa preko 65% Bosnjaka). Na krace staze je sigurnost osigurana time sto ne postoje ne naoruzani Bosnjaci vec su isti vojno dominantni u BiH. Uz to Bosnjaci imaju punu podrsku SAD-a, VB, Turske, Arapskih zemalja, Pakistana, Indonezija, Irana itd. Srbi imaju Upitnu podrsku Rusije jer Rusija mora da izvaga 1001 raznih interesa i sporova koje ima sa Turskom (masa Turskih republika i naroda Turska moze isturiti prema Rusiji) a isto tako Rusiji ne odgovara jos vece zaostravanje odnosa sa zapadom. Hrvati nemaju punu podrsku Hrvatske za svoje ciljeve jer je Hrvatska od Mesica pa nadalje Americki puppet state. Zato za Bosnjake nema potrebe za nervozu Pristizu arapske, Turske investicije, vojna industrija se munjevitom brzinom obnavlja a RS munjevitom brzinom propada.
Hemel

#52921 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hemel »

Cinjenica je jedna, kada god Bosnjaci/Bosanci i drzava imli probleme(prvenstveno od Dodika), javi se Covic da nas nagazi jos vise.

Ono cisto lesinarenje. Zrtva je tu samo je jos treba malo dotuci i eto mesine. :izet:
Sa_u_srcu

#52922 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

Pilaw_Pavlaka wrote:
kudrilo wrote:Svi moraju imati neki cilj. U svemu. Ne smatra se ciljem samo ostvariti nezavisnost, osnovati treći entitet i sl.

Previse jednostavno gledas na stvari. Bosnjaci imaju vise konja za utrku i vise ciljeva i vise "dobitnih" kombinacija te mnogo vremena. Nigdje nam se ne zuri. U miru i na duze staze dobijamo ono sto nikada nismo imali od 1463. (Nacionalnu ili polu nacionalnu drzavu sa preko 65% Bosnjaka). Na krace staze je sigurnost osigurana time sto ne postoje ne naoruzani Bosnjaci vec su isti vojno dominantni u BiH. Uz to Bosnjaci imaju punu podrsku SAD-a, VB, Turske, Arapskih zemalja, Pakistana, Indonezija, Irana itd. Srbi imaju Upitnu podrsku Rusije jer Rusija mora da izvaga 1001 raznih interesa i sporova koje ima sa Turskom (masa Turskih republika i naroda Turska moze isturiti prema Rusiji) a isto tako Rusiji ne odgovara jos vece zaostravanje odnosa sa zapadom. Hrvati nemaju punu podrsku Hrvatske za svoje ciljeve jer je Hrvatska od Mesica pa nadalje Americki puppet state. Zato za Bosnjake nema potrebe za nervozu Pristizu arapske, Turske investicije, vojna industrija se munjevitom brzinom obnavlja a RS munjevitom brzinom propada.
Potpisujem rijec do rijeci...joj da dodam samo ovo busanje u prsa Srbije sa Rusijom....pa mnogo smo blizi mi Turcima u svakom smislu...nego sto su oni Rusima...a shvatajuci sta Rusija i Turska znace jedna drugoj...nema sanse da zrtvuju to radi Srbije ili rs...tako da smo mi u finoj poziciji kako god okrenes....mada ja navijam za Ameriku...jebi ti to...Ameri su Ameri...
kudrilo

#52923 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Poštujem različita razmišljanja, ali ne dijelim isto mišljenje. Smatram da je najgora politika ova trenutna pasivna, nekonkretna politika. Neko to gleda s malo više optimizma, neko sa manje, ali mislim da nikad nismo goru probosansku politiku imali. Previše se oslanjamo na strance, a oni izražavaju samo zabrinutost i kad treba reagovati i kad ne treba, izgledamo mutavo i bezmudo. Eto, ukratko, da ne kucam sad esej ovdje :)
Last edited by kudrilo on 12/01/2017 01:13, edited 1 time in total.
Ripicipi

#52924 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ripicipi »

Pilaw_Pavlaka wrote:

Jesi ti onaj sto bi nas spajao sa Sandzakom?
Pilaw_Pavlaka

#52925 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Pilaw_Pavlaka »

Ripicipi wrote:
Pilaw_Pavlaka wrote:

Jesi ti onaj sto bi nas spajao sa Sandzakom?
Ne to nikad nisam rekao. To je neki drugi predpostavljam.
Locked