English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

AmiĐa_Idriz

#52901 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Baš me interesuje šta će moralna gromada Ferdinand reći na ovo :D
missko

#52902 Re: English Premier League

Post by missko »

Najvece pojacanje Uniteda i to daleko najvece
Vrh igrac
jeza u ledja

#52903 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

JohnnyS wrote: 16/08/2023 17:12
jeza u ledja wrote: 16/08/2023 16:50

U uglu 16-erca sa 7 protivnickih igraca, plus golmanom, mislim da je ipak lakse napucati nekog u ruku.

Kad dođeš u BiH, nađemo se negdje, ja ću biti dva metra od tebe, svaki put kad me u ruku pogodiš, ja tebi 100 dolara, kad fališ, ti meni deset :D
Obogatio bi se. :D
LSD

#52904 Re: English Premier League

Post by LSD »

Mangupski potez Uniteda :thumbup: vracaju svoje dijete, daju mu novu sansu...bas mi je drago zbog njega...ne treba zaboraviti da je Greenwood bio veliki engleski talenat.
I sad kad se odbacene sve optuzbe, ko ce odgovarati sto se momku pokusala unistiti karijera.
Zoooka

#52905 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Kad je Liverpool podržao rasistu Suareza, ne vidim problem ni u ovom, pogotovo što su odbačene sve optužbe. Ljudi smo griješimo, vjerujem da se Greenwood kaje. Veliki upgrade u odnosu na Sancha i Antonya
Osmi Socrates

#52906 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Odbačene optužbe, nema se šta dalje pričati. Čovjek ima pravo da se bavi bilo čim. Nagađati da li je bilo nečega ili nije je jalovo. "Povukli se ključni svjedoci, isplivale nove stvari na površinu, tako da nije bilo realistično očekivati presudu". To je zvanična izjava zašto su odbačene optužbe.

United je više mislio na PR nakon odbacivanja optužbi, nego što je bila u pitanju moralna dvojba.
NecuVise

#52907 Re: English Premier League

Post by NecuVise »

Romeo Lavia will almost certainly be on a lower wage at Chelsea as he begins his career at Stamford Bridge than James Ward Prowse is on at West Ham. (
@TheAthleticFC
)
Zoooka

#52908 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

NecuVise wrote: 16/08/2023 19:08
Romeo Lavia will almost certainly be on a lower wage at Chelsea as he begins his career at Stamford Bridge than James Ward Prowse is on at West Ham. (
@TheAthleticFC
)
JWP će imati 400 K u West Hamu :P
vaučer

#52909 Re: English Premier League

Post by vaučer »

LSD wrote: 16/08/2023 18:43 Mangupski potez Uniteda :thumbup: vracaju svoje dijete, daju mu novu sansu...bas mi je drago zbog njega...ne treba zaboraviti da je Greenwood bio veliki engleski talenat.
I sad kad se odbacene sve optuzbe, ko ce odgovarati sto se momku pokusala unistiti karijera.
Nakon onog audio snimka ne bi ga da sam mu suigrač htio vidjeti ni u prolazu. Tip je govno. United će ga naravno vratiti u ekipu. Sad prebacuju loptu da se kao ‘izjasni ženski tim’, koje su dosad tri puta rekle da ga ne žele vidjeti nikad više u dresu Uniteda.

Da ima mozga išao bi u Arabiju ili bilo gdje van Engleske. Bit će zauvijek meta svih navijača.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#52910 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

Osmi Socrates wrote: 16/08/2023 19:05 Odbačene optužbe, nema se šta dalje pričati. Čovjek ima pravo da se bavi bilo čim. Nagađati da li je bilo nečega ili nije je jalovo. "Povukli se ključni svjedoci, isplivale nove stvari na površinu, tako da nije bilo realistično očekivati presudu". To je zvanična izjava zašto su odbačene optužbe.

United je više mislio na PR nakon odbacivanja optužbi, nego što je bila u pitanju moralna dvojba.
Mason: Move your fucking legs up!

Harriet: No! I don't want to have sex!

M: I don't give a fuck what you want, you little shit.

H: Mason!

M: Shut up. Stop talking to me. Stop!

H: Stop putting your dick near me.

M: I'm going to fuck you, you twat!

H: I don't want to have sex with you!

M: I don't care if you don't want fucking sex with me, do you hear me?

H: Why do you have to do this, though?

M: Cause I asked you politely and you wouldn't do it!

H: (Inaudible. Something about sex with other people?)

M: I asked you politely and you wouldn't do it so what else do you want me to do?

H: Then go and fuck someone else.

M: I don't want to fuck someone else!

H: You do.

M: No I don't.

M: Push me again one more time and watch what happens to you.

H: No.

M: Well, you will actually

Ovo smeće ne treba odigrati ni minute za United više, i nadam se da i neće.
Osmi Socrates

#52911 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pa, jbg, što nije izašla na sud i svjedočila.

Ne znamo mi prije suđenja šta se dešava iza bilo kojeg sudskog procesa. I ne mogu se donositi ocjene oko bilo čega, uključujući nešto što je moglo biti dokaz na sudu, bez punog uvida.

Slažem se, to izgleda ogavno, i ni ja ga ne bih volio vidjeti u timu za koji navijam.

Međutim, čovjek nije osuđen.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#52912 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

U situaciji kada se u našoj državi desio zločin prošle sedmice pitaš što nije izašla na sud i svjedočila? Vjerovatno jer joj je i otac smeće kojem su bitnije pare od vlastite kćerke, vjerovatno jer je i ovaj smeljar prekršio bail i dodatno spakovao i dijete. Navijači su rekli svoje i sve će se čuti ako ikada više zaigra za United.

PS

Ni OJ nije osuđen pa to ne znači ništa. Ovdje svakako imamo sve crno na bijelo, situacija nije ni alleged.
vaučer

#52913 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Ne mora biti osuđen da bi ti bilo jasno da je šljam. Kao i svi koji ga podržavaju i serviraju isprike u njegovo ime. U bilo kojoj drugoj industriji (osim filma i glazbe) bi odavno dobio zaslužen otkaz.
Last edited by vaučer on 16/08/2023 20:05, edited 1 time in total.
AmiĐa_Idriz

#52914 Re: English Premier League

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne mogu stvarno da vjerujem šta čitam.

Hvala Bogu i kreatoru foruma na FOE opciji.
JohnnyS

#52915 Re: English Premier League

Post by JohnnyS »

Za mnogo manje stvari su se kenslale spodobe, ono je mučno čitati
NecuVise

#52916 Re: English Premier League

Post by NecuVise »

Zoooka wrote: 16/08/2023 19:13
NecuVise wrote: 16/08/2023 19:08
JWP će imati 400 K u West Hamu :P
Onda će za jedan mjesec zaraditi kao Lavia za 4 :razz:
Osmi Socrates

#52917 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Velkoski wrote: 16/08/2023 19:59 U situaciji kada se u našoj državi desio zločin prošle sedmice pitaš što nije izašla na sud i svjedočila? Vjerovatno jer joj je i otac smeće kojem su bitnije pare od vlastite kćerke, vjerovatno jer je i ovaj smeljar prekršio bail i dodatno spakovao i dijete. Navijači su rekli svoje i sve će se čuti ako ikada više zaigra za United.

PS

Ni OJ nije osuđen pa to ne znači ništa. Ovdje svakako imamo sve crno na bijelo, situacija nije ni alleged.
Situacija je "alleged" sve dok je on optužen, a nije osuđen. To je princip svakog normalnog pravosudnog sistema. Innocent until proven guilty. Ili dok sam ne prizna krivicu.

OJ je američka priča, Greenwood je engleska. Malo su različiti sistemi.

Svejedno, suđenje OJ-u je specifično suđenje, suđenje stoljeća (prošlog), koje nema puno sličnosti sa ovim. OJ je oslobođen na suđenju jer su tužioci dozvolili da im zicer izmakne iz ruke, dakle zbog nestručnosti, koju su njegovi advokati nemilosrdno iskoristili.

Greenwood nije ni izveden na suđenje, što meni govori da je neko ispustio loptu. Vjerujem da su imali sa čime nastaviti, nastavili bi. Uostalom, možda ga ponovo optuže ako se stvore okolnosti da ga mogu osuditi. To nije isključeno.

Ja shvatam vašu iznerviranost, and that's OK. Međutim, svi dokazi, pa uključujući i ovaj audio snimak, prvo podliježu proceduri utvrđivanja prije suđenja da li se može prihvatiti kao dokaz na sudu. Dovoljno sam upoznat sa suđenjima da mogu potvrditi da to uopšte nije automatski proces.

Zbog niza razloga, sudija može odlučiti da bilo šta ne može biti podnijeto kao dokaz na sudu. A zatim, ako sudija i dopusti da bude podnijeto na sudu kao dokaz, sve to mora proći i rešetanje, mora proći vještake, argumente odbrane, itd.

Opet kažem, ja ne mogu pričati napamet šta se dešavalo otkad je optužnica podnijeta. Možda je djevojka bila pod pritiskom oca, možda pod njegovim pritiskom, to su krivična djela, takođe, i meni je zbog toga žao. Međutim, dok se ne dokaže, ja ne znam kako da se izjasnim o tome.

I ja mislim da je on kriv, međutim, principijelnost ove "innocent until proven guilty" je važnija od toga, jer štiti sve nas, i ne odnosi se na pojedinačno suđenje. Nemojte se zakleti da i vi ili neki vaš blizak neće doći u situaciju kada će vam biti veoma važno ovo "innocent until proven guilty". To je jedan od temelja civiliziranog društva. Bez toga smo gomila divljaka koja bilo koga može optužiti i osuditi za bilo šta, bez ikakvog suđenja.

Još je gore ako to pravo damo državi.

E sad, sud javnosti je nešto drugo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#52918 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

Napisao si da se "nema šta dalje pričati", ali itekako ima.

Džaba pišeš 1000 riječi, ovo je najjasniji slučaj ikada, apsolutno ne želim nikakve diskusije o "tehnikalijama".

Spoiler
Show
Mason: Move your fucking legs up!

Harriet: No! I don't want to have sex!

M: I don't give a fuck what you want, you little shit.

H: Mason!

M: Shut up. Stop talking to me. Stop!

H: Stop putting your dick near me.

M: I'm going to fuck you, you twat!

H: I don't want to have sex with you!

M: I don't care if you don't want fucking sex with me, do you hear me?

H: Why do you have to do this, though?

M: Cause I asked you politely and you wouldn't do it!

H: (Inaudible. Something about sex with other people?)

M: I asked you politely and you wouldn't do it so what else do you want me to do?

H: Then go and fuck someone else.

M: I don't want to fuck someone else!

H: You do.

M: No I don't.

M: Push me again one more time and watch what happens to you.

H: No.

M: Well, you will actually

Ako postoji imalo pravde ovaj lik više nikada ne smije zaigrati ni minute u Engleskoj, neka se "rehabilituje" negdje drugo. Jedina dodatna žalosna stvar jeste da postoje hiljade i hiljade likova koji ga brane.
Zoooka

#52919 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Izgleda da su Lavia, Caicedo i Bellingham bili dimna bomba kako bi Liverpool u miru riješio transfer Wataru Enda :thumbup:
Kakvi su to profesionalci :) :)
Osmi Socrates

#52920 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Prodali Minamina, dovode novog Japanca, anonimusa, valjda je jasno zašto to rade.

Bolje da su doveli nekog Kineza za 5000 funti. Zamisli tog profita.
Osmi Socrates

#52921 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Da sam ja odgovoran za marketing bilo kojeg velikog kluba, ja bih kopao i rukama i nogama da dovedu trećeg golmana nekog Kineza iz šeste kineske lige. 100 funti transfer maksimalno. Ne bi nikad zaigrao, ali zato bi minimum pola Kine kupilo dresove.

Ako i dođe do situacije da ti treći golman mora igrati, ionako si puk'o, ali dovedeš nekog iz akademije da pokrije. Kinez samo gleda i mrda ušima.
Zoooka

#52922 Re: English Premier League

Post by Zoooka »

Samo sto ce ovo biti Liverpoolu prvi zadnji vezni u ekipi. 30 godisnjak iz farmer lige, ali to ti se desi kad Klopp sebi dovodi havere da rade u klubu. Ovo ni Dino Konakovic ne radi ovako.
vaučer

#52923 Re: English Premier League

Post by vaučer »

Koliko sekirancije. :lol:
Osmi Socrates

#52924 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Možda sami sebe iznenade do kraja prelaznog roka.

Ali, ako im je ovaj Japanac zadnje što imaju reći oko defanzivnog veznog, to je Kloppu biti ili ne biti. Ako Endo flopne, to je kraj Kloppove karijere u Liverpulu.
vaučer

#52925 Re: English Premier League

Post by vaučer »

:lol: Kraj Kloppove karijere.
O gospode gdje rastete.
Post Reply