Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
developer10

#52876 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by developer10 »

Mirza007 wrote:
RNG_25 wrote: Pa evo, priznat ću ti poentu i reći ću da sam se možda malo i ja preračunao, tj. otišao u ekstrem.

Ipak, mala je to pobjeda, i sa moje pozicije gledano - dugoročno nedostatna. Odnosno, borba se nastavlja, pa ćemo već vidjeti.
Nisi se ti malo nego dobro preracunao.
Prije nego se odlucite "nastaviti borbu", stanite malo da opet ne bi doslo do naknadne realizacije da se preracunalo. Moze biti prekasno.
Jer, ponavljam, empirija je neumoljiva. Krenuli ste od Velike Srbije i linije Karlobag-Karlovac-Virovitica i dokle se doslo?
- Prvi rat ode Hrvatska i RSK
- Drugi rat ode BiH i PC onakva kakvu ste je zamislili (usporedi broj Srba u BiH tek nakon rata i sada pa ce ti dosta toga biti jasnije)
- Treci rati i ode "kolevka"
- Crnu Goru da i ne spominjemo
Ja bih razmislio bez cega cete ostati nakon cetvrtog rata (Vojvodina?, Sandzak?, Presevska dolina?, vrebaju i Bugari svoje - ima tu dosta opcija).
Ovo samo da poslije ne bude niste nam rekli.
Iako vrlo kratak, prvi rat je bio sa Slovencima, oni prvi odoše.
Sa_u_srcu

#52877 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

RNG_25 wrote:Znači bošnjaci spremni da dijele vlast? Zanimljivo... Definitivno objašnjava mnogo šta.

Mislim da ti je kolega uspio otvoriti oci, ali zar stvarno mislis da je srpski narod, pobjedio u bilo kojem ratu na prostorima bivse jugoslavije...
Pogledaj gdje zivis, pogledaj oko sebe...pogledaj dokumenta, pogledaj valutu...osvrni se...ali bosnjaci i ponavljaju da je ova zemlja i srpska i muslimanska i hrvatska i svih ostalih...nama nije stalo da vas izbacimo...mi nismo poput vas...ali pogledaj regionalne centre, pogledaj ekonomiju...i ako smatras da je sokolac, han pjesak, vlasenica...lukavica pobjeda u odnosu na ono sto su srbi imali i bili u Bosni i Hercegovini...onda nesto nije u redu...s tobom...
RNG_25

#52878 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by RNG_25 »

Mirza007 wrote:
RNG_25 wrote: Pa evo, priznat ću ti poentu i reći ću da sam se možda malo i ja preračunao, tj. otišao u ekstrem.

Ipak, mala je to pobjeda, i sa moje pozicije gledano - dugoročno nedostatna. Odnosno, borba se nastavlja, pa ćemo već vidjeti.
Prije nego se odlucite "nastaviti borbu", stanite malo da opet ne bi doslo do naknadne realizacije da se preracunalo. Moze biti prekasno.
Jer, ponavljam, empirija je neumoljiva. Krenuli ste od Velike Srbije i linije Karlobag-Karlovac-Virovitica i dokle se doslo?
- Drugi rat ode BiH i PC onakva kakvu ste je zamislili (usporedi broj Srba u BiH tek nakon rata i sada pa ce ti dosta toga biti jasnije)
Ja bih razmislio bez cega cete ostati nakon cetvrtog rata (Vojvodina?, Sandzak?, Presevska dolina?, vrebaju i Bugari svoje - ima tu dosta opcija).
Koliko sam se preračunao ćemo vidjeti nakon što zapravo o ovome svemu i razmislim, haha. Tj., moje preračunavanje i jeste rezultat lijenosti. Nije baš da sam imao besane noći duboko razmišljajući o svemu.

No iz ovog tvog posta opet stara priča, vidim. Srbi bar imaju 1/2 države da oblikuju prema svojim željama, u tom kontekstu bar su se riješili bošnjačkog uticaja u tom entitetu. A šta se drugdje desilo... pa realno srbi nikada nisu ni imali šanse na tim područjima.
emmir1

#52879 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Vidim kolega RNG je prepun samopouzdanja u jaku poziciju RS i njihovu politiku.
S druge strane snažno podcjenjuje bošnjacku stranu.

Ja mogu reći da se samo nadam da svi Srbi su stava poput njegovog.

Što bi se reklo zreli ko kruška.

Inače da se desi čudo i da RS proglasi nezavisnost i cijepanje BIH i da na to ne bude rata, da ne bude reakcije čuvara mira i Deytona tj. Nato-a.
Da se desi da patriotske snage BIH ne reaguju vojno, znači sve da im idealno prođe.

Šta onda?
Misle li da će Srbija se ujediniti sa njima?
Šta ako ne, jer to za Srbiju podrazumijeva velike posljedice.
Da li misle biti samostalni?
Ko će ih priznat?
Kako u takvoj situaciji nepriznavanja i sankcija nastoje održat ionako očajnu ekonomsku situaciju?
Kako u situaciju ekonomskog sloma koji bi sigurno se desio nastoje zadržat stanovništvo da ne iscuri prema Beogradu, vidimo jug Srbije?
A podsjećam da je već sada situacija sa demografijom i stanovništvem alarmantna.

Ima li RS i Dodik snage za ove odgovore?
Sa_u_srcu

#52880 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Sa_u_srcu »

emmir1 wrote:Vidim kolega RNG je prepun samopouzdanja u jaku poziciju RS i njihovu politiku.

Inače da se desi čudo i da RS proglasi nezavisnost i cijepanje BIH i da na to ne bude rata, da ne bude reakcije čuvara mira i Deytona tj. Nato-a.
Da se desi da patriotske snage BIH ne reaguju vojno, znači sve da im idealno prođe.

Šta onda?
Ko će ih priznat?
Kako u takvoj situaciji nepriznavanja i sankcija nastoje održat ionako očajnu ekonomsku situaciju?
Kako u situaciju ekonomskog sloma koji bi sigurno se desio nastoje zadržat stanovništvo da ne iscuri prema Beogradu, vidimo jug Srbije?
A podsjećam da je već sada situacija sa demografijom i stanovništvem alarmantna.

ma ja se slazem s tobom ali ja mislim da to ne bi trajalo ni dana....ustavni sud i ohr i kompletna medjunarodna zajednica bi istog dana stavila van snage sve odluke....za MIloradom Dodikom bi tuzilastvo BIH izdalo nalog za hapsenje radi krsenja ustava i mislim da bi svi funcioneri bili smijenjeni...tako da ta nezavisnost ne bi zivjela ni dva dana...
developer10

#52881 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by developer10 »

Sa_u_srcu wrote:
emmir1 wrote:Vidim kolega RNG je prepun samopouzdanja u jaku poziciju RS i njihovu politiku.

Šta onda?
Ko će ih priznat?

ma ja se slazem s tobom ali ja mislim da to ne bi trajalo ni dana....ustavni sud i ohr i kompletna medjunarodna zajednica bi istog dana stavila van snage sve odluke....za MIloradom Dodikom bi tuzilastvo BIH izdalo nalog za hapsenje radi krsenja ustava i mislim da bi svi funcioneri bili smijenjeni...tako da ta nezavisnost ne bi zivjela ni dva dana...
Hajd ti to sad reci jednom prosječnom zatucanom srpskom nacionalisti (a takvih je 80-90% među njima). Dakle, iako takav potez nema smisla i dalje u to vjeruju, tome se nadaju i na taj fazon već evo dugo više od pola takvih Dodiku daje glasove.
emmir1

#52882 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Sa_u_srcu wrote:

Šta onda?
Ko će ih priznat?

Pa ja sam napisao da se desi čudo.

I da ne reaguje MZ i razne druge instance 100 posto bi armija BIH, odnosno patriotske snage BIH.

Ko bi nas zadržao u Sarajevu?

Ko bi dozvolio da granica Srbije bude na Dobrinji, Trebevicu i Jahorini?

Ogromna prednost u ljudstvu, naravno da u slučaju sukoba bi imali svoje ciljeve.
zavrzlama

#52883 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

Šta onda?
Ko će ih priznat?

dodik nema problema sa mz.reakcijom bosnjaka u slucaju proglasenja secesije...njegov problem je srpski narod ,koji ne bi imao snagu da izgura sve izazove koje nosi ta avantura..entiteska granica izmedju rs-a i federacije je preko 1000 Km duga,ko bi to kontrolisao,ko bi s puskama u Brckom osiguravao koridor istocnog i zapadnog rs-a,ko bi zabranjivao kretanje nato i eufor snaga i jos milion drugih stvari...dodika je strah samo samog srpskog naroda,jer nije bas siguran da bi oni koji su ko jucer sacuvali glave iz proslog rata ,ponovo pravili od gotova veresiju i jos zivote ugrozavali..

dodik jednostavno radi prljav posao za srbiju cime joj popravlja poziciju u pregovorima sa Kosovom i EU....zna srbija da nema podjele BIH,ali ih to puno ne kosta pa pustaju da dodik prelazi crvene linije...medjutim to itekako ce imati posljedice jer BIH srbi gotovo nemaju nikakave alternative osim srljanaj u daljnje konfrontacije i sukobe..
p206

#52884 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

developer10 wrote: Iako vrlo kratak, prvi rat je bio sa Slovencima, oni prvi odoše.
Što potvrđuje tezu da nema mirnog razlaza na Balkanu,kad su i Slovenci morali uzeti puške.Onda dolazimo do pitanja kako Dodik i oni koji ga podržavaju misle ratnim putem odvojiti bio zemlje za Srbiju. Ni kakve vojne moći (recimo da su na istom nivou kao Bošnjaci,a nisu..)ni jakih saveznika u blizini,Krajina u potpunom okruženju jer Hrvatska zna da je njena bezbjednost=cjelovita Bosna...To je interes i Crne Gore jer znaju da bi oni bili sljedeći,a gdje su veliki igrači koji neće rusku filijalu ovdje..Lud Dodik i još gluplji sljedbenici.
GeeTnT

#52885 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

Kako se zove migracija stanovnistva BiH....."Miran razlaz"
afroshoxx

#52886 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by afroshoxx »

Ne bi u ovoj državi niko hapsio nikoga da se odvoje. Pisao bi o tome 15 dana klix, avaz, zasjedao bi 99, prvim letovima bi stigli Erdoğan, Merkel i Shultz, Srbija bi rekla mi nismo ovo tražili itd. A onda bi počelo. Spajanje Sandžaka, Kosova i Albanije, cerecenje Crne Gore, skupština Vojvodine insistira od Beograda da se izoluje od RS-a kako bi se zadržao evropski put, u protivnom kreće njihova secesija. RS bi shvatila da je skinuta s izdašne infuzije zvane raspodjela PDV-a. MMF postaje gluh za ovaj autonomni otočić. Počinje mirna traktorijada prema Beogradu, jer nema se kinte. U tom smislu Istočno Sarajevo diže bijelu zastavu - ovo mi je najdraži dio, počinje šverc svega preko Dobrinje. Amerikanci postavljaju pješčane vreće oko zgrade na Marijin Dvoru. Duge cijevi svuda oko nas, i počinju sporadične gerilske pizdarije narednih 30 god...
Ripicipi

#52887 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ripicipi »

Sa_u_srcu wrote:
RNG_25 wrote:Znači bošnjaci spremni da dijele vlast? Zanimljivo... Definitivno objašnjava mnogo šta.

Mislim da ti je kolega uspio otvoriti oci, ali zar stvarno mislis da je srpski narod, pobjedio u bilo kojem ratu na prostorima bivse jugoslavije...
Pogledaj gdje zivis, pogledaj oko sebe...pogledaj dokumenta, pogledaj valutu...osvrni se...ali bosnjaci i ponavljaju da je ova zemlja i srpska i muslimanska i hrvatska i svih ostalih...nama nije stalo da vas izbacimo...mi nismo poput vas...ali pogledaj regionalne centre, pogledaj ekonomiju...i ako smatras da je sokolac, han pjesak, vlasenica...lukavica pobjeda u odnosu na ono sto su srbi imali i bili u Bosni i Hercegovini...onda nesto nije u redu...s tobom...
Meni ovo vise postaje tuzno citati :sad:
Mislim da se i Bosnjaci podobro trebaju spostiti na zemlju.

Nije se u stanju sprijeciti 9. januar, a u glavi kako se moze(da se kao hoce) protjerati preko milion ljudi.
Mislim da i takva Bosnjacka politika/razmisljanje podobro steti ovoj zemlji.
Slusam i Bajrovica neku noc, on bi ovo, on bi ono, i budala vidi da je populisticki i da su takve stvari nemoguce, ali je najgore sto se raja i dan danas loze na to, apsolutno nesvjesna da je tako nesto nemoguce.

Ozbiljan politicar, kakav Bakir sigurno nije, bi morao unaprijed znati kakvu krizu moze izazvati apelacija o 9. januaru.
Od prvog dana sam znao kakvo sranje moze ispasti, ali vecina je svrsavala... to Bake, apelacijom ga itd....
amko761

#52888 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by amko761 »

Pa buraz takvi smo mi. Kurčili smo se i devedesetih pa su nas očistili kao nikad u doadašnjim ratovima, i zgurali na tridesetak posto teritorije.

Ali šta će oni, mi smo najjači, sve ćemo mi to pošutati :wink:
GeeTnT

#52889 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

amko761 wrote:Pa buraz takvi smo mi. Kurčili smo se i devedesetih pa su nas očistili kao nikad u doadašnjim ratovima, i zgurali na tridesetak posto teritorije.

Dobro zboris....nego, jesi li ti "zapamtio" Montena...
argyle

#52890 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

-10
Image
Zgoljo

#52891 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zgoljo »

GAU8 wrote:
ins wrote:
Evo ja, k'o i u onom ratu.

A tebi ako je država = Bakir, onda sine imaš dubokih problema...
Hajde ti reci šta je država.
I pojasni mi kako bi to izgledalo... taj rat.. po tvom viđenju.
Izgledao bi tako da bi vam yebali majku majcinu za sva vremena.Kidisali bi u jurisnim esalonima ne obaziruci se na zrtve dok iz Bosne i Hercegovine ne bi potpuno eliminisali svetosavske zlocinacke elemente.Pun nam vas je k.rac.
Sto Srbija vam ne bi pomoglo.
Last edited by Zgoljo on 11/01/2017 19:07, edited 1 time in total.
Zgoljo

#52892 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zgoljo »

amko761 wrote:Pa buraz takvi smo mi. Kurčili smo se i devedesetih pa su nas očistili kao nikad u doadašnjim ratovima, i zgurali na tridesetak posto teritorije.

Zasto je na klixu moda da se cetnici lazno predstavljaju?
amko761

#52893 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by amko761 »

GeeTnT wrote:

Dobro zboris....nego, jesi li ti "zapamtio" Montena...
Ne znam na šta misliš. Od Montena sam zapamtio "da ti roknu samo dvije" i roknuli su mi mnogo više od samo dvije :D

Možda na to misliš.

Uglavnom nebitno, ne znam šta mi bi da išta pišem djeci po forumima po internetima. Kao ovom gore internet Staljinu što bi nas bacao kao na Berlin :-) Previše igrica igraš dijete. Pozz.
Mirza007

#52894 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mirza007 »

developer10 wrote:
Mirza007 wrote:

Iako vrlo kratak, prvi rat je bio sa Slovencima, oni prvi odoše.
To je prije bih rekao bio igrokaz nego rat. Slovenci nebitni u cijeloj prici obzirom da su zapadno od linije K-K-V.
Zgoljo

#52895 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zgoljo »

Vazno je napomenuti da su Srbi mirno gledali kako Dodik vodi zemlju u novi rat,gledali i podrzavali ga umjesto da su ga objesili za jaja na nekom banjaluckom trgu.
Cisto da ne bude opet,ko je prvi poceo.
ins

#52896 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ins »

O, evo i Bošnjaka Jugoslovena, alter ego forumaša iz RS, kada zatreba vaditi kestenje iz vatre.

Maštovit nick, jel ti u rodu sta Bingo712, Hoše341, Robot823 i onaj Hrvat Jugosloven Mepas562?
ins

#52897 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ins »

Da ponovimo gradivo:
ins wrote:Ovo ludilo postaje sve bolje.

Onaj ko je krenuo u rat sa idejom da zauzme 70% ex-SFRJ, koji je maštao o Karlobag - Karlovac - Virovitica, koji je smatrao da su Bosna i Makedonija "gotova stvar", a već 20 godina živi u nezavisnoj Bosni i Hercegovini, čiji sunarodnici u Srbiji more gledaju na razglednicama jer su u međuvremenu ostali i bez jednog "oka u glavi", za posjetu "svetinjama" na Kosovu traži ausvajz i uredno se najavljuje danima unaprijed, uredno pokazuje zeleni karton i strpljivo čeka da mu se skeniraju dokumenta na Drini, prebrojava "vitalnost" na novosvojenim "dragocjenim" teritorijama poput Vlasenice, Bratunca ili Bosanskog Broda, jer je mudrom politikom vođa nestao iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Tuzle, Bihaća u kojem je činio gradsku elitu u svakom smislu, a još i danas strepi nad "Raškom" i Vojvodinom, taj neko nekome drugom kaže da je "gubitnik"?!

:okac: :okac: :okac:
direstraits0078

#52898 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by direstraits0078 »

Ja teme i govana, traktorista je odsvirao qrcu, karta vec kupljena, samo da se ukrca u avion.
GAU8

#52899 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

Zgoljo wrote:
GAU8 wrote: Hajde ti reci šta je država.
I pojasni mi kako bi to izgledalo... taj rat.. po tvom viđenju.
Izgledao bi tako da bi vam yebali majku majcinu za sva vremena.Kidisali bi u jurisnim esalonima ne obaziruci se na zrtve dok iz Bosne i Hercegovine ne bi potpuno eliminisali svetosavske zlocinacke elemente.Pun nam vas je k.rac.
Sto Srbija vam ne bi pomoglo.
Obracas mi se u pogresnom kontekstu. Ja sam endemska vrsta bosanac i hercegovac.
Uglavnom, imali smo priliku to da uradimo, i nismo prije 20 i kusur godina. Nego smo opet prepustili sudbinu strancima.
Takva prilika vise nikad nece doci. Danasnja politicka atmosfera nije naklonjena bosnjacima kao sto je bila 90-tih, tako da nije iskljuceno da bi zavrsili na "negativnoj strani historije" kako to ameri vole da reknu.

A to sti ti sanjas neke esalone i jurise... to se tako odavno ne radi
GAU8

#52900 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GAU8 »

direstraits0078 wrote:Ja teme i govana, traktorista je odsvirao qrcu, karta vec kupljena, samo da se ukrca u avion.
Prelistaj malo temu, evo trpamo ga u avion vec 5 godina jbt a nikako da ode
Locked