BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Rugafet

#52851 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

mirza_15 wrote:
Rugafet wrote:
mirza_15 wrote:A i da je istina to sto kazes vrlo je lako moguce da su izmislili cifru za koju su znali da ovi nece moci platiti a samo sa ciljem da ostvare puni monopol. Sasvim sigurno se ovako ne smiju ponasati u srbiji i hrvatskoj.
OK. A ko je po tebi odgovoran za to sto se kod nas smiju tako ponasati a u srbiji i u hrvatskoj ne smiju? Ko je dozvolio takvo stanje?
Ne znam zasto mi postavljas to pitanje. Dacu vjerovatno isti odgovor kao i ti. Nesposobni i korumpirani ljudi koji odlucuju o tome, a koji su u svim sverama zivota i koji tako odgajaju nove generacije i tjeraju druge ljude da se na isti nacin ponasaju. Evo i ovdje vidimo da je sasvim normalno postalo i odobravanje takvog ponasanja. Ne vidimo dalje od nosa. Nije vise u pitanju BH Telecom, SK, nelojalna konkurencija. U pitanju je princip koji se propagira. Isti ovi koji ovo odobravaju ce sutra da zakmece kada se neko njihovo pravo, ili pravo njihove djece ugrozi na tim principima koje ovdje zagovaraju. Nece se sjetiti tada da su branili to bezakonje.
O pa onda trebamo 'udariti' na izvor problema (tj. na te nesposobne i korumpirane ljude) svim silama a ne na posljedice (SK)
Eto i ti sam na prvom mjestu krivis SK i nelojalnu konkurenciju a ne te nesposobne vodje i korumpirane ljude koji su im dozvolili da se tako ponasaju. Znaci, treba stvari samo poslozit kako treba i vrlo jednostavno se dodje do pravog krivca.
Rugafet

#52852 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

E hebi ga nisi bas shvatio sta sam pisao a meni jutros nesto mrsko tipkat i objasnjavat, na taj los menadzement sam i mislio
mirza_15

#52853 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Je li ovo novi acc od dileje? Vidim da je taze (11.09.2017.), a logika u komentarima mi vuce na njega :mrgreen:
mirza_15

#52854 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Rugafet wrote:
O pa onda trebamo 'udariti' na izvor problema (tj. na te nesposobne i korumpirane ljude) svim silama a ne na posljedice (SK)
Eto i ti sam na prvom mjestu krivis SK i nelojalnu konkurenciju a ne te nesposobne vodje i korumpirane ljude koji su im dozvolili da se tako ponasaju. Znaci, treba stvari samo poslozit kako treba i vrlo jednostavno se dodje do pravog krivca.
Ako neko ubije covjeka i ne bude kaznjen treba da odgovara samo onaj koji ga nije kaznio ili ipak treba kazniti i onoga ko je ubio covjeka?
kakaljin

#52855 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

mirza_15 wrote:Je li ovo novi acc od dileje? Vidim da je taze (11.09.2017.), a logika u komentarima mi vuce na njega :mrgreen:
Pa ko će drugi biti, jedno milioniti acc do sada,

Nego što se raspravljas kada vidiš da su se samo javili teški branioci telemacha da ga brane svim sredstvima tako da se ne smije ništa napisati da ti ne radi odmah napadaju ko kobci da si trol.
probook

#52856 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

mirza_15 wrote:
probook wrote:
mirza_15 wrote:
Najgore sto su uradili je kupovina prava za zemaljski prenos samo zato da ih niko drugi ne bi kupio. Kao sto je poznato SK ne emituje zemaljski signal a nije ovo ponudio kucama koje ga imaju. Gore od toga je sto to u BiH moze bez posljedica tako. O cemu se radi: svi veliki dogadjaji, radi popularizacije prodaju i prava za zemaljsko emitovanje upravo kako bi se izbjeglo ovo sto je sk uradio. Tako utakmice lige prvaka se mogu gledati na obn-u i javnom servisu i to biraju utakmice. Zbog toga se ep u kosarci gleda na hrt-u u hrvatskoj, a na rts-u u srbiji. Samo kod nas je dozvoljen ovaj bezobrazluk koji je sk uradio.
Bilo bi kao za rukomet - niko ne kupi i onda smo tek u mraku.
Sigurno. United Media je vodio racuna o njihovom obrazu pa za svaki slucaj kupio i prava za zemaljski prenos da se ovi ne obrukaju. Oni su ustvari postupili casno i posteno :oops:

P.S. ne znam da li razumio. Ovo za prava prenosa u zemaljskoj mrezi sk nije ni koristio. Samo je kupio da ne bi niko drugi kupio.
A to! E to je onda drugo!

Doduse da mi se moglo raspravljati na ovu temu trebalo bi saznati koliko je RTS platio u Srb za prenos, a koliko je SK trazio od RTRS za RS, otprilike sracunati br korisnika i viditi :)
Krokodajl

#52857 Re: BHTelecom All About

Post by Krokodajl »

escobar__ wrote:U kakvoj mi vukojebini živimo govori i podatak da ovdje ljudi sa odobravanjem gledaju na monopolističko ponašanje United Media grupe i stvaranje nelojalne konkurencije ostalim operaterima u državi, sve to naravno bez posljedica.

Haha, pa nije ni čudo što ovdje normalne zemlje neće bit nikad kad vidiš kakva joj je populacija... :lol:
Šta te to čudi, u nas ljudi mole Boga da Bingu propane sva konkurencija pa ćemo onda da živimo u miru i blagostanju i napretku.
smartXL

#52858 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Mirza, jel ti nadje snimak dnevnika pa pogleda saopstenje rtrs-a? I dalje nesto napamet pricas, msm namjerno to radis iz vec poznatog razloga.
febo_acm

#52859 Re: BHTelecom All About

Post by febo_acm »

mirza_15 wrote:
febo_acm wrote:
escobar__ wrote:U kakvoj mi vukojebini živimo govori i podatak da ovdje ljudi sa odobravanjem gledaju na monopolističko ponašanje United Media grupe i stvaranje nelojalne konkurencije ostalim operaterima u državi, sve to naravno bez posljedica.

Haha, pa nije ni čudo što ovdje normalne zemlje neće bit nikad kad vidiš kakva joj je populacija... :lol:

Zivimo u drzavi i kojoj glavni operater ide logikom da je 10mbit dovoljno prosjecnom korisniku. Zivimo u vukojebini u kojoj 1 GB interneta placamo 10 KM. Nece biti nikad normalna zemlja kada jedan covjek, a sada evo i njegova zena kolo vode svakoj sferi drustva. Zivimo u drzavi gdje borci mjesecima strajkuju ispred zgrade vlade dok ovi uredno dolaze na posao. Zivimo u glavnom gradu gdje nemamo vode kao 92 druge godine i da ne nabtajam jos teze teme... Uz sve ovo nama je najveci problem nelojalna konkurencija?
Ta logika je generalno losa. Ovdje se trenutno raspravlja o SK i nelojalnoj konkurenciji. Ovo što ti radiš je nešto kao kad te zausavi drot za brzu vožnju ili te kažnjava za nepropisno parkiranje a ti mu pricas o Bakiru, Zukicu i drugima. A tako ces naci uvijek gore od goreg i argument da opravdas nesto sto nije ok. Evo sam ti navodis cijenu za 1GB i spominjes vodu. Sto raspravljas o tom 1 GB kad imas problem vode? Nije valjda da ti je to najveci problem? I tako u nedogled relativiziras bilo koji problem. Samo nadjes veci od njega i kazes, vidi ovo a vi o gluposti raspravljate.
Naprotiv, ovo sto ja pricam itekako ima smisla. Mi pricamo kako smo vukojebina jer imamo nelojalnu konkurenciju...
Kao ono sve nam je ostalo uredu, ali to ne valja pa smo vukojebina. Je li uredu da danas imamo 10mbit konekciju? Primjer tvoje firme koja nas pravi vukojebinom. Idemo dalje. Je li uredu da nemamo vode? Primjer druge drzavne firme. Je li uredu da proizvodimu struju i prodajemo je drugim drzavama i onda kupujemo od njih? Nije. Je li uredu da borci strajkuju mjesecima? Nije. Je li uredu da penzioneri zive na rubu gladi? Nije. E vidis ovu su razlozi zasto smo mi vukojebina. A tu vukojebinu su nam stvorile vladajuce strukture zna se
s kim na celu...

I sad mi treba da se cudimo kako mi imamo nelolajnu konkurenciju... :D Mi gledamo kako nas sistemski unistavaju desetljecima i zasto bi nam bilo cudna nelojalna konkurencija i da li nas bas to cini vukojebinom?
zateznistub

#52860 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

A šuplje braćo mila...

Svi ste se kočili kad je bht bio taj koji je imao monopol,sad se svi kočite da objasnite kako je to ok...
smartXL

#52861 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Pa telekom nikada nije imao monopol, nego je to oligopol. Telemach nema monopčol sa SK, ne drzi ga samo on, kako to kabanica predstavlja, jos kaze niko u RS ne moze pratiti evropsko u kosarci. Pa vala mtel fiksna nije u FBiH, nego iskljucivo u RS
Rugafet

#52862 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

mirza_15 wrote:
Rugafet wrote:
Ako neko ubije covjeka i ne bude kaznjen treba da odgovara samo onaj koji ga nije kaznio ili ipak treba kazniti i onoga ko je ubio covjeka?
E hebi ga sad. Ako ovo ako ono, cemu komplikovanje :-)
Napisao si da se ovako ne mogu ponasati u srbiji i hrvatskoj a kod nas mogu. Zasto je to tako sam si odgovorio, tako da ne krivi mene, SK i nekog petog desetog. Ti korumpirani i nesposobni likovi imaju ime i prezime pa izvoli opleti po njima, jer oni su ti koji su dozvolili da SK tu kod nas radi ono sto u srbiji ili hrvatskoj ne smiju.
diablobih

#52863 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Opet ista prica, BHT i ostali nisu htjeli kupiti prava SK za normalne pare, da nisu normalne, objavili bi koliko ih hoce da zakinu. Ovako pokusavaju preko lijevih portala da probiju pricu i da natjeraju United group da im da dzabaluka, a to se nece desiti nikad dok postoji RAK koji nagleda sve to. Zna se vec da je cijena normalna, prihvatljiva, ali i dalje se prica o monopolu. Veoma smijesno.
Rugafet

#52864 Re: BHTelecom All About

Post by Rugafet »

kakaljin wrote:Nego što se raspravljas kada vidiš da su se samo javili teški branioci telemacha da ga brane svim sredstvima tako da se ne smije ništa napisati da ti ne radi odmah napadaju ko kobci da si trol.
Cuj, brane svim sredstvima o majko mila :lol:

Evo, da ti jos jednom napisem, pa sebi isprintaj ili prepisi na papiric pa zalijepi na monitor i svaki put kad krenes prsticima prema tastaturi da napises nesto ovako genijalno, zaustavi se pa procitaj ovo ali sa razumijevanjem.

Kao korisnik Telemacha nemam ama bas nikakvih problema, ni sa internetom niti teveom, to je jednostavno tako. I sad bi valjda da tebi bude lakse trebao da pisem nesto protiv njih i izmisljam nekakve probleme? Ako to ne radim ti me onda dozivljavas kao nekoga ko ih 'brani svim sredstvima'.
Ja sam samo jedan zadovoljni korisnik, koji dobija ono za sta izdvaja svoj novac i tu je za svakog normalnog kraj price. Nema nikakvih teorija zavjere, branjenja svim sredstvima i slicnih gluposti. Eto, to je to, prosto k'o pasulj.
Maharadza

#52865 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

sencobih wrote:Vreća zlOOta za kuma Savu u Beogradu je ok?
Dok god isporučuju uslugu pošteno i ne zavrću vodu kao tvoji sda teroristi i munafici, može bilo kome, halalosum! 8-)
mirza_15

#52866 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Rugafet wrote:
E hebi ga sad. Ako ovo ako ono, cemu komplikovanje :-)
Napisao si da se ovako ne mogu ponasati u srbiji i hrvatskoj a kod nas mogu. Zasto je to tako sam si odgovorio, tako da ne krivi mene, SK i nekog petog desetog. Ti korumpirani i nesposobni likovi imaju ime i prezime pa izvoli opleti po njima, jer oni su ti koji su dozvolili da SK tu kod nas radi ono sto u srbiji ili hrvatskoj ne smiju.
Ne komplikujem. Ti komplikujes. Nije ubica manje kriv ako nije kaznjen. Isto tako sk nije manje kriv ako nije adekvatno kaznjen.
smartXL

#52867 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:
Ne komplikujem. Ti komplikujes. Nije ubica manje kriv ako nije kaznjen. Isto tako sk nije manje kriv ako nije adekvatno kaznjen.
Jesi li pogledao snimak dnevnika?
mirza_15

#52868 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

smartXL wrote:
mirza_15 wrote:
Jesi li pogledao snimak dnevnika?
Pogledacu kada ga posaljes i napises od koje do koje minute da pogledam. Ne pada mi na pamet da gledam nekoliko dnevnika od pocetka do kraja da bi nasao nesto sto TI tvrdis tim prije sto i to sto ti tvrdis ne mjenja puno na stvari.
smartXL

#52869 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

mirza_15 wrote:
Pogledacu kada ga posaljes i napises od koje do koje minute da pogledam. Ne pada mi na pamet da gledam nekoliko dnevnika od pocetka do kraja da bi nasao nesto sto TI tvrdis tim prije sto i to sto ti tvrdis ne mjenja puno na stvari.
Postavio sam ti konkretno koji dnevnike, 09.09.od 19:30 otprilike 10-ta minuta dnevnika. Rekao sam ti da ti link ne mogu postavitit, ali kako imate time shift opciju, vrlo lako mozes naci.

Mijenja itekako stvar, jer ovako samo spinujete. Vrlo blagim tonom su se iz rtrsa obratili, a ne tonom kao kabanica i vas par korisnika..
mirza_15

#52870 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Prvo, nema time shifta na rtrs-u.
Drugo, tvoja tvrdnja ne mjenja nista. U prevodu "necu da prodam" ili "ovo kosta toliko da znam da sigurno neces platiti" je isto.
Trece, nije samo rtrs potencijani kupac.
Cetvrto, ne moze eurobasket biti skuplji od lige prvaka koju prenose i javni servis o obn.
Peto, sk nema zemaljski signal a kupio je ta prava. Zasto?
Sesto, ta prava za prenos putem zemaljskog signala u principu nisu skupa i daju se da bi se izbjeglo pustanje samo u zatvorenim ili pay per view sistemima i kako bi ti dogadjaji bili dostupni sirokim masama i u siromasnim podrucjima. Tako se emituju velika prvenstva, olimpijada, pa evo i liga prvaka.

E sada mi reci kako mijenja fucking situaciju ako iz sk nisu rekli "ne damo nikome" nego su rekli: "dacemo vam za milijardu km"? A i to nisi dokazao da su navodno rekli na rtrs.
smartXL

#52871 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Ama sto spinujes. SK je otkupio prava za zemaljsko i kablovsko emitovanje u i u srbiji ali je rts preprodao zemaljsko emitovanje, jer toboze srbija ucestvuje na prvenstvu i rts ima daleko veci interes da i otkupi. Kod nas nisu otkupili jer im je skupo, htjeli su valjda nagodbu u ratama, pa ostanu duzni...Moguce da ce rtrs uzeti zavrsnicu od SK, da ih jeftinije izadje.

O cijenama samo spinujes, a veze nemas. To radis godinama. Zasto telekom nije otkupio prava pa na svom kanalu da puste, ako vec nije skupo...

Sto se tice time shifta, znam da ste se hvalili godinama kako to imate, al haman samo na desetak kanala. Jel vam i tu SK kocnica da se uvede na jos kojem kanalu? Telemach ima na 40 kanala, a preko eona na sve i jednom kanalu i to 7 dana u nazad.
mirza_15

#52872 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Vidi se da si u pravu dok mijenjas temu.

Usput, i u bh telecomu ima time shift na 30-40 kanala a postoji od samog pocetka.
smartXL

#52873 Re: BHTelecom All About

Post by smartXL »

Nemoj pausalno iznosit informacije. Pogledaj snimak dnevnika, mani se kabanice. Spali ste na to da vas kabanica zastupa...
Quaresma

#52874 Re: BHTelecom All About

Post by Quaresma »

nakon 3 mjeseca patnje, dobio novi modem, naravno, brzina sad varira 8-9Mbs dok je prije bilo uglavnom 1Mbs ponekad skoči na 2Mbs

razlika nebo i zemlja, konačno ću moći polgedati video u HD rezoluciji nakon dugo vremena
crnivrag

#52875 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

mirza_15 wrote:
smartXL wrote:
Evo snimak tog dijela da se više ne prepirete:

Locked