Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To sam već vidio, više me interesuje ako spojim recimo deutche telecomov vdsl router hoću li dobiti šta na brzini i hoće li uticati na snr linije?
Ako je linija ispravna isto ces dobiti i po ADSL modemu i po VDSL-u, onoliko koliko je konfigurisano na portu.
To je jasno, međutim snr kao i att?? mi osciliraju u toku 24 sata od 6,5 do 13-14 za snr i att od 10-25, reko možda će vdsl modem s takvim stvarima bolje izlaziti na kraj. Je li moguće da snr ima tolike oscilacije?
Samim tim i data rate oscilira od npr. 6,5 do 11.
P.Starck wrote:
To je jasno, međutim snr kao i att?? mi osciliraju u toku 24 sata od 6,5 do 13-14 za snr i att od 10-25, reko možda će vdsl modem s takvim stvarima bolje izlaziti na kraj. Je li moguće da snr ima tolike oscilacije?
Samim tim i data rate oscilira od npr. 6,5 do 11.
Onda postoji ozbiljniji problem ili bbishe njih: modem ('poluispravan'), parica i port na xDSL uredjaju.
Ako mijenjas neispravan modem za ispravan onda moze biti bolje, logicno. Prije bih rekao da se provjere ostali segmenti na ukupnoj vezi do tebe.
Najgore sto su uradili je kupovina prava za zemaljski prenos samo zato da ih niko drugi ne bi kupio. Kao sto je poznato SK ne emituje zemaljski signal a nije ovo ponudio kucama koje ga imaju. Gore od toga je sto to u BiH moze bez posljedica tako. O cemu se radi: svi veliki dogadjaji, radi popularizacije prodaju i prava za zemaljsko emitovanje upravo kako bi se izbjeglo ovo sto je sk uradio. Tako utakmice lige prvaka se mogu gledati na obn-u i javnom servisu i to biraju utakmice. Zbog toga se ep u kosarci gleda na hrt-u u hrvatskoj, a na rts-u u srbiji. Samo kod nas je dozvoljen ovaj bezobrazluk koji je sk uradio.
Imam mojMini 15 paket, uz racun mi je doslo i dodatno da platim dopunjavanje drugih brojeva iako su mi skinuli taj iznos sa ovih 15 KM koje imam uz navedeni paket.
Dopunjavanje ultra brojeva se dodatno naplaćuje i nema veze sa pretplatom, znači ne moraš ni 1KM pretplate da potrošiš, ako si dopunio neki broj sa 5 KM račun će ti biti uvećan na 22,6KM
sta je ovo bh telekom usrao moja web tv
pustim utakmicu,slika trza,ledi,koci...pojavljuje mi se loading
bas sada kada su pocele utakmice,placam ovo govno a ne radi
ne kontam sto telekom malo ne modernizuje stranicu moja web tv-a...ubaci novo sucelje,ubaci bolji player koji ne stopa
pa nije to nikakva nauka,sitne su to pare ebemu
Najgore sto su uradili je kupovina prava za zemaljski prenos samo zato da ih niko drugi ne bi kupio. Kao sto je poznato SK ne emituje zemaljski signal a nije ovo ponudio kucama koje ga imaju. Gore od toga je sto to u BiH moze bez posljedica tako. O cemu se radi: svi veliki dogadjaji, radi popularizacije prodaju i prava za zemaljsko emitovanje upravo kako bi se izbjeglo ovo sto je sk uradio. Tako utakmice lige prvaka se mogu gledati na obn-u i javnom servisu i to biraju utakmice. Zbog toga se ep u kosarci gleda na hrt-u u hrvatskoj, a na rts-u u srbiji. Samo kod nas je dozvoljen ovaj bezobrazluk koji je sk uradio.
Bilo bi kao za rukomet - niko ne kupi i onda smo tek u mraku.
Bilo bi kao za rukomet - niko ne kupi i onda smo tek u mraku.
Sigurno. United Media je vodio racuna o njihovom obrazu pa za svaki slucaj kupio i prava za zemaljski prenos da se ovi ne obrukaju. Oni su ustvari postupili casno i posteno
P.S. ne znam da li razumio. Ovo za prava prenosa u zemaljskoj mrezi sk nije ni koristio. Samo je kupio da ne bi niko drugi kupio.
Pa kupio je i za teritorij Srbije, ali su ga prodali RTS. Kod nas nisu htjeli otkupit od SK, kako rtrs kaze, skupo im bilo. Skupo im jer nemaju para. Dakle ponudjeno im al ovi nisu htjeli.
mirza_15 wrote:
Sigurno. United Media je vodio racuna o njihovom obrazu pa za svaki slucaj kupio i prava za zemaljski prenos da se ovi ne obrukaju. Oni su ustvari postupili casno i posteno
Šta nije jasno, tržište, kapital, prodaja i krajnji kupac/korisnik, izvalite milione i kupujte sadržaje pa prodajite.
Nemoj se petljati u nesto o cemu nemas pojma! Ta prava za prenos u terestrijalnoj mrezi se i prodaju da bi svi imali mogucnost koliko toliko pratiti euro basket kao sto se prati liga prvaka. Nema to veze sa trzistem.
smartXL wrote:Pa kupio je i za teritorij Srbije, ali su ga prodali RTS. Kod nas nisu htjeli otkupit od SK, kako rtrs kaze, skupo im bilo. Skupo im jer nemaju para. Dakle ponudjeno im al ovi nisu htjeli.
A i da je istina to sto kazes vrlo je lako moguce da su izmislili cifru za koju su znali da ovi nece moci platiti a samo sa ciljem da ostvare puni monopol. Sasvim sigurno se ovako ne smiju ponasati u srbiji i hrvatskoj.
A i da je istina to sto kazes vrlo je lako moguce da su izmislili cifru za koju su znali da ovi nece moci platiti a samo sa ciljem da ostvare puni monopol. Sasvim sigurno se ovako ne smiju ponasati u srbiji i hrvatskoj.
Nemoj mi prenosit informacije ace kabanice. Imali su ponudjenu cifru kao i u srbiji, ali si zaboravio da su nasi javni servisi duzni i Bogu i narodu, valjda mislili da ce i ovo od privatnika na veresiju dobit.
Imas time shift opciju, pa nadji, ja mogu naci al ti svejedno ne mogu postavit link
P.S. a znaci javni servis ima pare za ligu prvaka a nema za eurobasket?
Nije morao javni servis kupiti. Mogla je i neka druga tv kuca koja emituje zemaljski signal. Postavlja se i pitanje sto ce sk uopste kupovati ta prava?
Last edited by mirza_15 on 12/09/2017 23:11, edited 1 time in total.
Iznad Modrog Neba wrote:
Šta nije jasno, tržište, kapital, prodaja i krajnji kupac/korisnik, izvalite milione i kupujte sadržaje pa prodajite.
Nemoj se petljati u nesto o cemu nemas pojma! Ta prava za prenos u terestrijalnoj mrezi se i prodaju da bi svi imali mogucnost koliko toliko pratiti euro basket kao sto se prati liga prvaka. Nema to veze sa trzistem.
Šta hoćete vi iz bh telekoma da vam neko nešto džabe da?
Izvalite milione pa se onda kurčite, nema para nema gledat.
To je taj sda guzovača mentalitet - jedna vreća zlata i za moga bOOOkira!
U kakvoj mi vukojebini živimo govori i podatak da ovdje ljudi sa odobravanjem gledaju na monopolističko ponašanje United Media grupe i stvaranje nelojalne konkurencije ostalim operaterima u državi, sve to naravno bez posljedica.
Haha, pa nije ni čudo što ovdje normalne zemlje neće bit nikad kad vidiš kakva joj je populacija...
mirza_15 wrote:Link je na slobodnu bosnu. Nije neki zlj portal.
P.S. a znaci javni servis ima pare za ligu prvaka a nema za eurobasket?
Nije morao javni servis kupiti. Mogla je i neka druga tv kuca koja emituje zemaljski signal. Postavlja se i pitanje sto ce sk uopste kupovati ta prava?
escobar__ wrote:U kakvoj mi vukojebini živimo govori i podatak da ovdje ljudi sa odobravanjem gledaju na monopolističko ponašanje United Media grupe i stvaranje nelojalne konkurencije ostalim operaterima u državi, sve to naravno bez posljedica.
Haha, pa nije ni čudo što ovdje normalne zemlje neće bit nikad kad vidiš kakva joj je populacija...
Zivimo u drzavi i kojoj glavni operater ide logikom da je 10mbit dovoljno prosjecnom korisniku. Zivimo u vukojebini u kojoj 1 GB interneta placamo 10 KM. Nece biti nikad normalna zemlja kada jedan covjek, a sada evo i njegova zena kolo vode svakoj sferi drustva. Zivimo u drzavi gdje borci mjesecima strajkuju ispred zgrade vlade dok ovi uredno dolaze na posao. Zivimo u glavnom gradu gdje nemamo vode kao 92 druge godine i da ne nabtajam jos teze teme... Uz sve ovo nama je najveci problem nelojalna konkurencija?
mirza_15 wrote:A i da je istina to sto kazes vrlo je lako moguce da su izmislili cifru za koju su znali da ovi nece moci platiti a samo sa ciljem da ostvare puni monopol. Sasvim sigurno se ovako ne smiju ponasati u srbiji i hrvatskoj.
OK. A ko je po tebi odgovoran za to sto se kod nas smiju tako ponasati a u srbiji i u hrvatskoj ne smiju? Ko je dozvolio takvo stanje?
escobar__ wrote:U kakvoj mi vukojebini živimo govori i podatak da ovdje ljudi sa odobravanjem gledaju na monopolističko ponašanje United Media grupe i stvaranje nelojalne konkurencije ostalim operaterima u državi, sve to naravno bez posljedica.
Zivimo u drzavi i kojoj glavni operater ide logikom da je 10mbit dovoljno prosjecnom korisniku. Zivimo u vukojebini u kojoj 1 GB interneta placamo 10 KM. Nece biti nikad normalna zemlja kada jedan covjek, a sada evo i njegova zena kolo vode svakoj sferi drustva. Zivimo u drzavi gdje borci mjesecima strajkuju ispred zgrade vlade dok ovi uredno dolaze na posao. Zivimo u glavnom gradu gdje nemamo vode kao 92 druge godine i da ne nabtajam jos teze teme... Uz sve ovo nama je najveci problem nelojalna konkurencija?
Ta logika je generalno losa. Ovdje se trenutno raspravlja o SK i nelojalnoj konkurenciji. Ovo što ti radiš je nešto kao kad te zausavi drot za brzu vožnju ili te kažnjava za nepropisno parkiranje a ti mu pricas o Bakiru, Zukicu i drugima. A tako ces naci uvijek gore od goreg i argument da opravdas nesto sto nije ok. Evo sam ti navodis cijenu za 1GB i spominjes vodu. Sto raspravljas o tom 1 GB kad imas problem vode? Nije valjda da ti je to najveci problem? I tako u nedogled relativiziras bilo koji problem. Samo nadjes veci od njega i kazes, vidi ovo a vi o gluposti raspravljate.
mirza_15 wrote:A i da je istina to sto kazes vrlo je lako moguce da su izmislili cifru za koju su znali da ovi nece moci platiti a samo sa ciljem da ostvare puni monopol. Sasvim sigurno se ovako ne smiju ponasati u srbiji i hrvatskoj.
OK. A ko je po tebi odgovoran za to sto se kod nas smiju tako ponasati a u srbiji i u hrvatskoj ne smiju? Ko je dozvolio takvo stanje?
Ne znam zasto mi postavljas to pitanje. Dacu vjerovatno isti odgovor kao i ti. Nesposobni i korumpirani ljudi koji odlucuju o tome, a koji su u svim sverama zivota i koji tako odgajaju nove generacije i tjeraju druge ljude da se na isti nacin ponasaju. Evo i ovdje vidimo da je sasvim normalno postalo i odobravanje takvog ponasanja. Ne vidimo dalje od nosa. Nije vise u pitanju BH Telecom, SK, nelojalna konkurencija. U pitanju je princip koji se propagira. Isti ovi koji ovo odobravaju ce sutra da zakmece kada se neko njihovo pravo, ili pravo njihove djece ugrozi na tim principima koje ovdje zagovaraju. Nece se sjetiti tada da su branili to bezakonje.