Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Milenkov buraz

#52826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

duh_sa_sjekirom wrote: 23/06/2022 06:37 I tako jednu lijepu vijest, koju čekamo 20+ godina, o besplatnim udžbenicima za osnovce više niko i ne spominje. Sad je Mila top vijest, jebeš tamo neke udžbenike za djecu...
:bih:
Ja kada sam skoro iškolovao djecu u osnovnoj oni uvode besplatne udžbenike... :lol:

Inače dobra vijest i pozdravljam :thumbup:
vjeshalica

#52827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

duh_sa_sjekirom wrote: 23/06/2022 06:37 I tako jednu lijepu vijest, koju čekamo 20+ godina, o besplatnim udžbenicima za osnovce više niko i ne spominje. Sad je Mila top vijest, jebeš tamo neke udžbenike za djecu...
:bih:
Mene samo zanima kako je uopce ova Mila na osnovu karijere nekakve umjetnice se dokopala bitne pozicije ?
Vjerovatno joj je to bila glavna referenca za postizanje uspjeha
Dokaz da nam ne trebaju ovakvi ljudi u drzavi na bitnim pozicijama.
Izmedju nje na primjer i Radeljasa (rahmetli) nrma nikakve razlike i slicnih faca. Smijesno.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#52828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

ne bi rekao da je ovo email neke anonimne osobe kojeg je mila samo proslijedila.

...na kraju maila se nalazi njen potpis, za one koji nisu primijetili...

samo je izbaciti iz stranke i riješen problem.
Milenkov buraz

#52829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Milenkov buraz »

malakh wrote: 23/06/2022 08:25 ne bi rekao da je ovo email neke anonimne osobe kojeg je mila samo proslijedila.

Bez puno priče ako se dokaže tako. Može kod Dodika naći razumijevanje za takve stvari, isto bih reagovao da je u pitanju bilo koja druga konfesija, na takav način se ne može omaložavati ničije vjerovanje i pravo.
vjeshalica

#52830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vjeshalica »

Milenkov buraz wrote: 23/06/2022 08:34
malakh wrote: 23/06/2022 08:25 ne bi rekao da je ovo email neke anonimne osobe kojeg je mila samo proslijedila.

Bez puno priče ako se dokaže tako. Može kod Dodika naći razumijevanje za takve stvari, isto bih reagovao da je u pitanju bilo koja druga konfesija, na takav način se ne može omaložavati ničije vjerovanje i pravo.
Tako je. Zanimljivo je da je fokus bio samo na jednoj religiji. Ovo nikome ne treba ali je skrenula ciljano paznju sa bitnih stvari koje nas taru svaki dan a njima nije u interesu da rjesavaju zivotne probleme obicnih ljudi.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#52831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by malakh »

Milenkov buraz wrote: 23/06/2022 08:34

upravo. samo ne znam da li su mnogi primijetili da ovaj email izlazio u javnost u trenutku kada je cjelokupna javnost bazirana na incident u tuzlanskoj sda.

:lol: :lol:
duh_sa_sjekirom

#52832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by duh_sa_sjekirom »

malakh wrote: 23/06/2022 08:43 upravo. samo ne znam da li su mnogi primijetili da ovaj email izlazio u javnost u trenutku kada je cjelokupna javnost bazirana na incident u tuzlanskoj sda.
...i na vijest o besplatnim udžbenicima za osnovce u KS
kasnas

#52833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kasnas »

Pandakonda wrote: 22/06/2022 21:53
Na FB mi je iskocilo par prijatelja koji licno poznaju Milu i to su sve ugledni ljudi kojima cu prije vjerovati nego zelenasima koji su se pred izbore aktivirali i cekaju svaku priliku.
Čuj ugledni ljudi. :mrgreen:

Ponavljaj za mnom: Nema više gospode u Sarajevu!
I ti debeli! Nema više gospode u Sarajevu!
tvojkomsija

#52834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

U 95% muslimanskom gradu ti pricas protiv ezana, nazivas to "performansom" i poslije se jos vadis... odvratno

Do sad smo imali politicare iz RS sa redovnom pricom protiv islama, evo pridruzuje se i NS, ko je sljedeci?

Cetiri godine se ratovalo da bi opstao islam i bosnjacki narod, i nadje se nedojebana Milomirka da sere po tome :run:
skupljac_zeljeza

#52835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by skupljac_zeljeza »

Suljagić kada je krenuo sa izbacivanjem vjeronauke bio je svjestan da je neće moći izbaciti u rs-u hr kantonima jer ima potpisan ugovor BH sa Vatikanom i on krene sa inicijativom. Poslije je obilazio dijasporu agitujući za koaliciju "1. mart" i efendije mu tamo obezbijede salu i pozovu džemat i jedne prilike mu priđe jedna žena i pita ga...'jesi li ti onaj što je htio izbaciti vjeronauku'? On se počeo pravdati kada žena izađe i ode iz sale ne čekajući ni da počne priču. Nedavno to je sam pričao i smije se. NS u tome i dalje ustrajava. Zna se kome je ezan 'arlaukanje' i ko je rušio munare da 'pod oblake lete' da se sa njih ne bi više čuo ezan. Ništa bolje nije prošao ni Kljujić kada je udario na maramu kantonalne ministrice.

Malo se zna koliko je dobrih stvari Ćudićka uradila u vrijeme borbe protiv Čovićevog izbornog zakona, ali to je ono dobiješ na mostu – izgubiš na ćupriji.
kakotisesvidja

#52836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotisesvidja »

nabijem ja i hodze i ezane i popove i zvonjavu i matiljanje i sta sve ide uz to
da se licno pitam meni bi dzamije i crkve bili dobri klubovi za provod mladih a tu posast zvana religija bi skroz zabranio

al posto nisu svi ja ja postujem da neko zeli da mu se cuje ezan ili zvono
samo i taj koji to voli mora da misli na ostale koji to ne zele i zato treba postovati zakon o kolicini buke gdje pise tacno koliko decibela moze biti po danu a koliko po noci pa neka se svi vjerski objekti prilagodjavaju tome
kluz franjo

#52837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

Fascinantno je kako ovaj SDA dezinformacijsko-medijski mulj jednostavno preskače i ignoriše jednu stavku u tom nekom mail-u.
Ako sadržaj mail-a predstavlja "autentično lično mišljenje" korisnice mail-accounta, onda valjda u to "autentično lično mišljenje" spada i pasus iz tog mail-a:
"Allah je jedan. Allah je najveći. Nema boga osim Allaha."

Možemo dakle vjerovati konstrukciji SDA kanalizacije, po kojoj "Melank sama sebi šalje svoje kontradiktorno mišljenje".
Ili možemo vjerovati Melank, koja navodi da se radi o stavovima različitih ljudi po pitanju asocijacije sa ezanom, prikupljenih za potrebe pripreme nekog umjetničkog performansa.

Treba napomenuti da je u tom okvirnom periodu od kada datira taj mail, Melank bila generalna sekretarka udruženja i koordinatorka nekih umjetničkih projekata u okviru istog.
mirza_15

#52838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mirza_15 »

kluz franjo wrote: 23/06/2022 10:00 Fascinantno je kako ovaj SDA dezinformacijsko-medijski mulj jednostavno preskače i ignoriše jednu stavku u tom nekom mail-u.
Ako sadržaj mail-a predstavlja "autentično lično mišljenje" korisnice mail-accounta, onda valjda u to "autentično lično mišljenje" spada i pasus iz tog mail-a:
"Allah je jedan. Allah je najveći. Nema boga osim Allaha."

Možemo dakle vjerovati konstrukciji SDA kanalizacije, po kojoj "Melank sama sebi šalje svoje kontradiktorno mišljenje".
Ili možemo vjerovati Melank, koja navodi da se radi o stavovima različitih ljudi po pitanju asocijacije sa ezanom, prikupljenih za potrebe pripreme nekog umjetničkog performansa.

Treba napomenuti da je u tom okvirnom periodu od kada datira taj mail, Melank bila generalna sekretarka udruženja i koordinatorka nekih umjetničkih projekata u okviru istog.
Logički nije smisleno da neko nekome pošalje ovakav email. Čak kada email šalješ kolegi on ima neki početak i kraj. Neki "Pozdrav," ili "Poštovani,". Jedino što je logično je ono što i ona sama kaže. Poslala je email sa svog privatnog email-a na onaj službeni, a jasno se vidi da su u njemu samo nabacana različita mišljenja.

Vezano za neke ranije upise drugih forumaša:
Nije ovo performans. Ovi stavovi različitih ljudi su trebali biti korišteni za neki planirani performans o doživljaju religije u javnosti, ali ne samo ovi. Ovo je, pretpostavljam, samo jedan mali dio stavova (u ovom slučaju konkretno o ezanu) koji su prikupljeni taj dan ili u nekom kraćem vremenskom periodu pa poslani samom sebi da bi bili pri ruci kada se bude pripremao performans.

Treba istaći i to da nije ona iznijela ove stavove u javnost, a očigledno je da nisu njeni. Kada je dobila priliku da iznese svoje mišljenje iznijela je potpuno suprotno onim mišljenjima iz email-a. Nema logike da je ona pripremala performans protiv ezana koji bi, logično, bio javan i za publiku, a onda kada je dobila priliku da iznese svoje mišljenje iznijela potpuno suprotno.

Problem je što NS već ima reputaciju, kod velikog broja stanovnika, antivjerske stranke i što većina hem ne čita dalje od naslova, hem ne misli glavom nego emocijama. U svemu tome će ostati da je ona ovo izjavila i nema šanse da se opete (kod većine). Da stvar bude smješnija nije ovdje NS krajnja meta. Krajnja meta su oni koji su uzeli vlast SDA i koji su im pokupili glasačko tijelo. NS je samo proxy za napad na NiP. Na isti način će se, u narednom periodu, koristiti i parada.

Da ne spominjem da treba biti jako oprezan sa ovakvim napadima na bilo koga, a posebno na osobe koje nisu Bošnjaci, a žive u Sarajevu. Znam, za one koji su pokrenuli te napade to nije previše važno, ali može biti pogubno, kako za tu osobu, tako i za sve one ideale za koje se, čak i oni, deklarativno zalažu. Ne postoji nebošnjak sa, hajde da tako kažem, prostora koje je kontrolisala ABiH, koji se javno angažovao (bilo politički ili na drugi način) i kritikovao SDA a da nije popljuvan na ovom nivou (nacionalnom, vjerskom). Čak i pripadnici Armije. To je pogubno po BiH. Da li oni to 1. ne vide, 2. vide ali ih nije briga i baš to i žele, 3. vide, nije to baš ono što žele ali je prioritet vlast ne znam. Znam samo da je pogubno po interese BiH.
billy organ

#52839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by billy organ »

kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 09:57 nabijem ja i hodze i ezane i popove i zvonjavu i matiljanje i sta sve ide uz to
da se licno pitam meni bi dzamije i crkve bili dobri klubovi za provod mladih a tu posast zvana religija bi skroz zabranio

Za ovakve izjave SDA zivi. Jedva cekaju da neko iz tabora "jugobalija i slaninara" kaze nesto ovako, da bi se moglo krenuti sa prozivanjem. Ovakve izjave samo cine stetu NS-u. u momentu kad postoji prilika da se SDA mrsne iz vlasti.
Momcino, nisu tvoji svjetonazori jedini na svijetu. Nauci postovati i drugacije.
kakotisesvidja

#52840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotisesvidja »

billy organ wrote: 23/06/2022 10:56
kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 09:57 nabijem ja i hodze i ezane i popove i zvonjavu i matiljanje i sta sve ide uz to

Za ovakve izjave SDA zivi. Jedva cekaju da neko iz tabora "jugobalija i slaninara" kaze nesto ovako, da bi se moglo krenuti sa prozivanjem. Ovakve izjave samo cine stetu NS-u. u momentu kad postoji prilika da se SDA mrsne iz vlasti.
Momcino, nisu tvoji svjetonazori jedini na svijetu. Nauci postovati i drugacije.
a da ti procitas i citiras taj post do kraja?
ne bi skodilo a ne da uzimas samo ono sto tebi odgovara

NAUCI CITATI DO KRAJA
ustvari procitao si al si namjerno preskocio jer ti ne odgovara
billy organ

#52841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by billy organ »

kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 10:57
billy organ wrote: 23/06/2022 10:56

NAUCI CITATI DO KRAJA
Znam ja sta si napisao ali prije toga si duboko hrakno i na kraju se vadis... eto ko ja to postujem. Zato sam izbrisao taj dio posta.
tvojkomsija

#52842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tvojkomsija »

Neka se preseli na Pale i uziva bez ezana...a opet joj Sarajevo blizu kad pozeli

Ne razumijem sta misli postici s ovim, stotine dzamija u gradu ce ukinuti ezane jer Milomirki smeta? :-D

Nikad oni nece preci preko toga sto 92-95 nisu uspjeli preuzeti grad... vec 500 godina je bosnjacki glavni grad i jos 500 ce biti.

Kome se ne svidja, pasos i biraj - Gradiska, Zvornik, Brod... ima prelaza koliko zelis.
kakotisesvidja

#52843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotisesvidja »

billy organ wrote: 23/06/2022 10:59
kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 10:57

NAUCI CITATI DO KRAJA
Znam ja sta si napisao ali prije toga si duboko hrakno i na kraju se vadis... eto ko ja to postujem. Zato sam izbrisao taj dio posta.
nemas ti pojma sta sam ja napisao cim vadis ono samo sto tebi odgovara

nemam ja sta hrakati moje misljenje je da su religije zlo i da bih ih najradije zabranio unistio shvati to kako zelis
i nemam se ja sta vaditi nego samo postujem druge jer u suprotnom bi bacao bombe na dzamije crkve katedrale i sl

al ti to ne mozes shvatiti
mozda si ljevicar po uvjerenju al si sda po razmisljanju i zakljucivanju stvari

kod nas ruralno i urbano ima malo razlika tako da i oni koji se predstavljaju urbani ne razlikuju se puno od ruralnih po ponasanju i zakljucivanju

a sad okreni glavu i gledaj svoja posla
billy organ

#52844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by billy organ »

kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 11:03

Kakvo dubokumno rezonovanje. Nema dalje. Znaci svako ko ode na dzumu je SDAovac. Sjedi 5 legendoooo :lol:

Ja kazem da su ovi izbori historijska prilika da se zeleni jednom zauvijek mrsnu iz vlasti. Piskaranja kao sto su tvoja i infantilna paranoisanja u stilu "ti si mozgom SDA" ne cine nikakvu korist. Ja vjerujem da NS ne dijeli tvoje svjetonazore kao sto je i Forto fino rekao odmah "i ezan i zvono i rokenrol" sve je to Sarajevo. Ali piskaranja kao sto su tvoja mogu nekog navesti na pogresan zakljucak, Ima dosta bosnjaka vjernika koji su razocarani vladajucim garniturama i zele promjene i sta ce pomisliti kad vide tvoj komentar. Obicno djetinjasto rezonovanje. I na kraju krajeva, i te iste dzamije koje tebi toliko smetaju predstavljaju turisticke atrakcije ovog grada.
kakotisesvidja

#52845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotisesvidja »

billy organ wrote: 23/06/2022 11:08
kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 11:03

Kakvo dubokumno rezonovanje. Nema dalje. Znaci svako ko ode na dzumu je SDAovac. Sjedi 5 legendoooo :lol:

Ja kazem da su ovi izbori historijska prilika da se zeleni jednom zauvijek mrsnu iz vlasti. Piskaranja kao sto su tvoja i infantilna paranoisanja u stilu "ti si mozgom SDA" ne cine nikakvu korist. Ja vjerujem da NS ne dijeli tvoje svjetonazore kao sto je i Forto fino rekao odmah "i ezan i zvono i rokenrol" sve je to Sarajevo. Ali piskaranja kao sto su tvoja mogu nekog navesti na pogresan zakljucak, Ima dosta bosnjaka vjernika koji su razocarani vladajucim garniturama i zele promjene i sta ce pomisliti kad vide tvoj komentar. Obicno djetinjasto rezonovanje. I na kraju krajeva, i te iste dzamije koje tebi toliko smetaju predstavljaju turisticke atrakcije ovog grada.
dzaba tebi pisati kad nisi nista skontao
ti si odmah zakljucio da sam antikrist i neka si a odsad gledaj svoja posla

ps. pogresno odmah u startu si ti zakljucio tako da nema smisla vise pisati
Last edited by kakotisesvidja on 23/06/2022 11:12, edited 1 time in total.
kluz franjo

#52846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

skupljac_zeljeza wrote: 23/06/2022 09:52 Suljagić kada je krenuo sa izbacivanjem vjeronauke bio je svjestan da je neće moći izbaciti u rs-u hr kantonima jer ima potpisan ugovor BH sa Vatikanom i on krene sa inicijativom. Poslije je obilazio dijasporu agitujući za koaliciju "1. mart" i efendije mu tamo obezbijede salu i pozovu džemat i jedne prilike mu priđe jedna žena i pita ga...'jesi li ti onaj što je htio izbaciti vjeronauku'? On se počeo pravdati kada žena izađe i ode iz sale ne čekajući ni da počne priču. Nedavno to je sam pričao i smije se.
Ovo sa Suljagićem (koji mi se lično u političkom smislu gadi, ali nije to tema) je odličan primjer rezultata SDA dezinformacijsko-medijske kanalizacije.
Nikada Suljagić kao tadašnji kantonalni ministar nije "krenuo sa izbacivanjem vjeronauke iz škola".
Njegov konkretan prijedlog je bio da ocjena iz predmeta vjeronauke NE ulazi u prosjek. Praktično da ne možeš pasti razred, ako imaš jedinicu iz vjeronauke.
Naime, on je krajem aprila svim osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo uputio instrukciju da ubuduće ocjena iz predmeta vjeronauka ne ulazi u opći prosjek ocjena učenika.
Može se imati i ovakvo i onakvo mišljenje o takvom prijedlogu, ali to je činjenica. A ne "pokušaj pravdanja".

Kao i u bezbroj sličnih slučajeva, SDA se ne libi konstruisati najogavnije laži protiv političkih protivnika. A kako tada, tako i sada postoji dovoljan broj konzumenata STAV-a, Faktora i sličnog smeća, kojima činjenice ne znače ništa.
billy organ

#52847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by billy organ »

kakotisesvidja wrote: 23/06/2022 11:12
billy organ wrote: 23/06/2022 11:08

dzaba tebi pisati kad nisi nista skontao
ti si odmah zakljucio da sam antikrist i neka si a odsad gledaj svoja posla

ps. pogresno odmah u startu si ti zakljucio tako da nema smisla vise pisati
Ok, SDA sendvic botino. Poyy.
Trekbek

#52848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Trekbek »

Kaće strapon party
kakotisesvidja

#52849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kakotisesvidja »

kad nemas nista pametno onda prozoves nekoga sda botom
velicanstveno rezonovanje samo tako nastavi

ja sam sds bot imam samo slaninu na tanjiru umjesto sendvica

jbt i onda se pitamo sto smo ovdje gdje jesmo
sto nam je ljevica u banani i sto je sdp propao
propao je zato jer je isti mentalni sklop i kod sda glasaca i kod ovih satro urbanih samo druga boja dresa
billy organ

#52850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by billy organ »

Tako je botino, samo treba napraviti sliku kako ne treba izaci na izbore jer su svi isti i kako se nikad nece nista promjeniti..
Locked