Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#52801 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

HDZ i NiP u isti čmarni kolutić pušu....neprejebivo samopotapanje hrvatskog cvijeća iz naše male Kasabe :kiss:

neka reinkarnacija Ademage mešića žurno sazove press, da malo maše papirima...nije odavno :lol:
Haris.ba

#52802 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 09:57

jebga haj sad tačno znaj ko šta odobrava...znam da helikopterima OS Bih treba odobrenje Predsjedništva BiH....kako sad ide sa helikopterima EUFORA, fakat ne zna m tačno....pretpostavljam da je njima dovoljna saglasnost ili Ministarstva sigurnosti Bih (HDZ) ili operativnog centra 112 :?
Evo ti sa eufor medijske izjave.
EUFOR osigurava helikoptere za medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) od početka misije. Tip helikoptera koji se trenutno koristi je Augusta Bell 2012. Helikopter djeluje iz baze Archer unutar kampa Butmir kod Sarajeva.
Na početku se događa nesreća. Teško ozlijeđenima potrebna je hitna pomoć. Hitan poziv treba uputiti dežurnom oficiru u bazi EUFOR-a. Zadatak dežurnog oficira je da prikupi što više podataka kako bi ih što prije proslijedio posadi za medicinsku evakuaciju. U međuvremenu on okuplja tim za reakcije u kriznim situacijama u centralnom štabu. Ovaj tim sastoji se od ljekara, šefa vazdušnih operacija i štabnih oficira koji su potrebni za procjenu situacije. Šef vazdušnih operacija konačno daje dozvolu za početak medicinske evakuacije.

EUFOR has been providing medical evacuation (MEDEVAC) helicopters since the start of the mission. The type of helicopter which is used right now is Augusta Bell 2012. The helicopter is operated on the airfield Archer Base inside camp Butmir near Sarajevo.
At the beginning there is an accident. Seriously injured persons need help immediately. An emergency call has to be made to EUFOR duty officer in the headquarters (HQ). The duty officer’s job is to collect as much information to forward it as soon as possible to the MEDEVAC crew. In the meantime, the duty officer is gathering crisis action team in the HQ. This team consists of a medical doctor, the air chief and staff officers who are necessary for a situational assessment. The air chief finally is the one who launches MEDEVAC.
JoseMujica

#52803 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 10:01
JoseMujica wrote: 15/12/2025 09:57

jebga haj sad tačno znaj ko šta odobrava...znam da helikopterima OS Bih treba odobrenje Predsjedništva BiH....kako sad ide sa helikopterima EUFORA, fakat ne zna m tačno....pretpostavljam da je njima dovoljna saglasnost ili Ministarstva sigurnosti Bih (HDZ) ili operativnog centra 112 :?
Evo ti sa eufor medijske izjave.
EUFOR osigurava helikoptere za medicinsku evakuaciju (MEDEVAC) od početka misije. Tip helikoptera koji se trenutno koristi je Augusta Bell 2012. Helikopter djeluje iz baze Archer unutar kampa Butmir kod Sarajeva.
Na početku se događa nesreća. Teško ozlijeđenima potrebna je hitna pomoć. Hitan poziv treba uputiti dežurnom oficiru u bazi EUFOR-a. Zadatak dežurnog oficira je da prikupi što više podataka kako bi ih što prije proslijedio posadi za medicinsku evakuaciju. U međuvremenu on okuplja tim za reakcije u kriznim situacijama u centralnom štabu. Ovaj tim sastoji se od ljekara, šefa vazdušnih operacija i štabnih oficira koji su potrebni za procjenu situacije. Šef vazdušnih operacija konačno daje dozvolu za početak medicinske evakuacije.

EUFOR has been providing medical evacuation (MEDEVAC) helicopters since the start of the mission. The type of helicopter which is used right now is Augusta Bell 2012. The helicopter is operated on the airfield Archer Base inside camp Butmir near Sarajevo.
At the beginning there is an accident. Seriously injured persons need help immediately. An emergency call has to be made to EUFOR duty officer in the headquarters (HQ). The duty officer’s job is to collect as much information to forward it as soon as possible to the MEDEVAC crew. In the meantime, the duty officer is gathering crisis action team in the HQ. This team consists of a medical doctor, the air chief and staff officers who are necessary for a situational assessment. The air chief finally is the one who launches MEDEVAC.
ništa konkretno ne kaže...njihovi timovi su uvijek na raspolaganju i jedva čekaju da lete, ali ne može EUFOR nazvati bilo ko...surađivao sam nekada s njima i to znam iz iskustva...svaku njihovu intervenciju moraju inicirati naše institucije
No Mind

#52804 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Bas "samopotapanje", potpisivanjem izbornog potpisuju i svoj politicki kraj, to nek im bude jasno. A zeleni ce jedva docekati da komotno udju na vlast bez politickog pritiska o izbornom. Pa ako su toliko retardirani, neka izvole. Mislim i ovako je upitan izbor, ali poslje serviranja etnoteritorijalnog izbornog, nemaju se cemu vise nadati.
I time samo dokazuju da su pristali biti UZP politicki kondom.
Haris.ba

#52805 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:04 ništa konkretno ne kaže...njihovi timovi su uvijek na raspolaganju i jedva čekaju da lete, ali ne može EUFOR nazvati bilo ko...surađivao sam nekada s njima i to znam iz iskustva...svaku njihovu intervenciju moraju inicirati naše institucije
Pa inicirati institucije da, ali ja koliko znam njima ne treba nikakva dozvola da rade sta im je u mandatu.
Znaci, mogu oni i samostalno da zele.

Eh, sad. Koja je to institucija nadlezna i koja je trebala da ih nazove? Tj.ko je odgovorni imenom i prezimenom u toj instituciji.
moimoi

#52806 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moimoi »

axe22 wrote: 15/12/2025 09:49
moimoi wrote: 15/12/2025 09:39 Ovim je df servirao covica realno :lol:
Mogao se i ceric kandidovati… imao bi vece sanse :lol:
Po trenutnoj reakciji ja bi rekao da je vise servirao Nip-u i trojci. Gore je njima nego Covi.
Pa servirao covica za predsjednistvo :)
Nema ovaj sanse da pobjedi.
Za komsica se glasalo jer je zlatnji ljiljan koji je prosipao godinama pricu o ravnopravnosti… koja jer kod nas ascare nemoguca.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#52807 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bobi »

dulekrele wrote: 15/12/2025 09:52 Svi koji su glasali za Komsica glasat ce i za Kovacevica. To je zavrsena stvar sto se tice jednog clana predsjednistva. Sto je to tako nek hdz pita ove svoje u BL.
Ma win-win situacija za sve, hdz i dalje kuka, SDA ima svog Hrvata predstavnika u predsjednistvu, SDP ima svog Bošnjaka kandidata u presjednistvu :D.
Prpa.ba

#52808 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 09:58 Tik tok.

Visoki predstavnik ce morati da nametne izmjene izbornog zakona, iako je rekao kao da nece.

https://rtv-hb.com/bosna-i-hercegovina/ ... akon-u-bih
Premijer Andrej Plenković izrazio je očekivanje da će se prije općih izbora sljedeće godine postići dogovor o izmjeni Izbornog zakona kako bi se prestalo s preglasavanjem Hrvata u državnom vrhu BiH gdje je glasovima dominantno Bošnjaka u četiri navrata na mjesto hrvatskoga člana biran Željko Komšić.
Idealno u izbornoj noci. :mrgreen:
JoseMujica

#52809 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Haris.ba wrote: 15/12/2025 10:07
JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:04 ništa konkretno ne kaže...njihovi timovi su uvijek na raspolaganju i jedva čekaju da lete, ali ne može EUFOR nazvati bilo ko...surađivao sam nekada s njima i to znam iz iskustva...svaku njihovu intervenciju moraju inicirati naše institucije
Pa inicirati institucije da, ali ja koliko znam njima ne treba nikakva dozvola da rade sta im je u mandatu.

Eh, sad. Koja je to institucija nadlezna i koja je trebala da ih nazove? Tj.ko je odgovorni imenom i prezimenom u toj instituciji.
za ove spasilačke misije, mislim da je to Ministarstvo sigurnosti i/ili njihov Operativni centar...ne znam fakat jel im treba poziv Predsjedništva :?
swanfilter

#52810 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

problemnatravunu wrote: 15/12/2025 06:27
swanfilter wrote: 15/12/2025 00:26
kakabanja213 wrote: 14/12/2025 23:02 Zna li neko od ovih "legitimnih" i ovih sto suosjecaju sa "legitimnim", da li Omer iz Gorazda, koji ima hrvatsko drzavljanstvo a i izjasnjava se u BiH kao Bosnjak ima pravo da izabere clana Predsjenistva iz reda Hrvata?? Sta je "jace" u ovom slucaju hrvatsko drzavljanstvo (valjda je onda Hrvat) ili to sto se u BiH izjasnjava kao Bosnjak.
Pa, Komsicu su kao manjak rvatstva na nos nabijali nedostatak krstenice i jer ne ide na misu Nedeljom. Tako da zavisi od HDZ, Covica i HNS.
Zar Komšić nema krštenicu ? Ja sam mislio da ima , naravno to nije dovoljan dokaz "rvactva"
Ima. Al rvatine tada potrcali pred rudu.
dr_Evil

#52811 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:00 HDZ i NiP u isti čmarni kolutić pušu....neprejebivo samopotapanje hrvatskog cvijeća iz naše male Kasabe :kiss:

neka reinkarnacija Ademage mešića žurno sazove press, da malo maše papirima...nije odavno :lol:
OK - sve postujem. Ali zar nije ogavno da tip koji je tuzio BIH da kao Bosanac ne moze biti izabran za clana predsjednistva, sada se kandIDUJE kao Hrvat?

Sta mislili o tuzbi na stranu, ali malo su mi degutantni ovi tipovi sta su do podne Alija, a od podne Ilija, bez obzira o kome i o kojoj stranci pricali, a HDZ ih je pun takvih.

Ono, braca ako si Bosanac, tako se osjecas, budi ponosan na to i tako zivi. Nama takvi ljudi treba da su uzor, i da je to valjda neki oblik postojanja kojem tezimo bez obzira na etniju.

I P.S. SDA misli samo pozitivno o historijskoj licnosti Ademage Mesica - helem nemoj sada da prekrajamo historiju. Cak je i Kulenovic mnogo lajkan u tim krugovima. S druge strane znas da ja ne razlikujem NIP i SDA, tako da ti je izjava sasvim ok :D

Pusti bolan :D mrka je kapa kako god okrenes, mislim da su karte poslozene protiv BiH.
Prpa.ba

#52812 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 10:12 OK - sve postujem. Ali zar nije ogavno da tip koji je tuzio BIH da kao Bosanac ne moze biti izabran za clana predsjednistva, sada se kandIDUJE kao Hrvat?
Moze li neki citat gdje je gospodin Kovacevic naveo da se izjasnjava kao "bosanac"?

Hvala. :mrgreen:
swanfilter

#52813 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

neraaaa wrote: 15/12/2025 07:18
swanfilter wrote: 15/12/2025 01:35
Danguba wrote: 15/12/2025 01:04
:lol: :lol:
Al im ne smeta hrpa slucajeva pojave SNSD i HNS prelivoda kada treba Bosnjaku zamjenu naci. Al nije zanimljivo o tome. Prvo, jer govorimo o Bosnjacima. I drugo, jer su ipak nizi nivoji vlasti.
Smeta, ali oni su na margini, tu su zbog stolica i plate. Imaš onog Harisa iz Goražda, sad Srbin, sad Bošnjak, po potrebi. Pa onog iz Tuzle, bio član HDZ-a, pa onda SDA. Od SNSD “Bošnjaka” nećeš nikad čuti da se bore za “BIH” i Bošnjake, ni od onog Šeranića, a ni od onog Denisa. Bar nisu licemjerni u tom pogledu.

Ovaj i ovakvi kao Slaven su najgori i najopasniji. Danas su za BIH, a sutra će biti za nešto drugo ako mu se pruži prilika, što je i dokazao dosadašnjom karijerom. Takvu osobu imati u predsjedništvu je gore nego da sjedi HDZ-ovac.

Još ako tu uđe i Bakir, onda smo svi nadrljali.

Mogao je DF, kad mu je već stalo do tog mjesta, kandidirati nekog elokventnijeg, nekog sa karizmom, pa ne mora ni biti član DF-a, neka ga podrži, a ono kandidiralo prelivodu koji na kraju izbora neće biti ni drugi, nego treći. Kandidaturom Slavena HDZ već može početi slaviti.

Sve mi ovo miriše na još jednu izdaju i prodaju Bakira u dogovoru sa Čovićem od prije nekoliko dana.
Ma, moze ko god podmetati sta god zeli. Al za mijenjati ustav kako bi se Covicu udovoljilo, treba imati muda ...
HelaS

#52814 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 10:13
dr_Evil wrote: 15/12/2025 10:12 OK - sve postujem. Ali zar nije ogavno da tip koji je tuzio BIH da kao Bosanac ne moze biti izabran za clana predsjednistva, sada se kandIDUJE kao Hrvat?
Moze li neki citat gdje je gospodin Kovacevic naveo da se izjasnjava kao "bosanac"?

Jok, eto, Urugvajac je
tramvajtrojka

#52815 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:00 HDZ i NiP u isti čmarni kolutić pušu....neprejebivo samopotapanje hrvatskog cvijeća iz naše male Kasabe :kiss:

Bas je zanimljivo ovih predvodnika za gradjansku kako su aterirali pd gradjanske gdje su nas mjesecima uvjeravali da je zagartirano pravo Slavena da bude ostali i da bude tako biran sad zduzno brane pravo Slavena da je hrvatina i da su zbog toga pljuvali trojku :lol: :lol:

De malo drzanja standarda a ne imati dijametralno suprotno mišljenje nakon tri mjeseca o jednoj te istoj stvari :oops: :mrgreen:
Prpa.ba

#52816 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

HelaS wrote: 15/12/2025 10:14 Jok, eto, Urugvajac je
Nisam pitao za tvoje misljenje, nego za citat iz apelacije gospodina Kovacevica protiv BiH pred ESLJP u kojem pise, tvrdi, na bilo koji nacin navodi svoju etnicku pripadnost ili nepripadnost.

Vrlo jednostavno pitanje, cak i ti mozes pokusati pronaci odgovor.
Novak20

#52817 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Novak20 »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:10

za ove spasilačke misije, mislim da je to Ministarstvo sigurnosti i/ili njihov Operativni centar...ne znam fakat jel im treba poziv Predsjedništva :?
Zašto trabunjaš o nečemu što ne znaš i nemaš blage veze ?

Googlaj loma pa piši. :D

Uostalom, gdje je naš helikopter CZ ili GSS ili OS BiH ili MUP F BiH ili Hitne pomoći ili neki privatni ?

Zašto ga nemamo ? je li zbog HDZ i Čovića ?
Haris.ba

#52818 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 15/12/2025 10:15
Bas je zanimljivo ovih predvodnika za gradjansku kako su aterirali pd gradjanske gdje su nas mjesecima uvjeravali da je zagartirano pravo Slavena da bude ostali i da bude tako biran sad zduzno brane pravo Slavena da je hrvatina i da su zbog toga pljuvali trojku :lol: :lol:

De malo drzanja standarda a ne imati dijametralno suprotno mišljenje nakon tri mjeseca o jednoj te istoj stvari :oops: :mrgreen:
Slaven se izjasnjavao kao "ostali"?
No Mind

#52819 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Drzava treba biti svima na prvom mjestu a misljenja i stavove treba mijenjati cesce od gaća ako treba i ako prolazi kod glasackog tijela. Kao da su UZPovci dosljedni, npr. cas je Schmidt problem, cas nije, boli ih briga kakav ce kurvaluk sa svojim principima izvesti na putu do legalizovane etnoteritorije!
JoseMujica

#52820 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

dr_Evil wrote: 15/12/2025 10:12

OK - sve postujem. Ali zar nije ogavno da tip koji je tuzio BIH da kao Bosanac ne moze biti izabran za clana predsjednistva, sada se kandIDUJE kao Hrvat?

Sta mislili o tuzbi na stranu, ali malo su mi degutantni ovi tipovi sta su do podne Alija, a od podne Ilija, bez obzira o kome i o kojoj stranci pricali, a HDZ ih je pun takvih.

Ono, braca ako si Bosanac, tako se osjecas, budi ponosan na to i tako zivi. Nama takvi ljudi treba da su uzor, i da je to valjda neki oblik postojanja kojem tezimo bez obzira na etniju.

I P.S. SDA misli samo pozitivno o historijskoj licnosti Ademage Mesica - helem nemoj sada da prekrajamo historiju. Cak je i Kulenovic mnogo lajkan u tim krugovima. S druge strane znas da ja ne razlikujem NIP i SDA, tako da ti je izjava sasvim ok :D

Pusti bolan :D mrka je kapa kako god okrenes, mislim da su karte poslozene protiv BiH.
za nas Bosance i Hercegovce je ovo odlična stvar, da se zajebajemo sa etniziranjem politike, a od čega provincijski klerofašisti žive

to ti govorim kao neko ko se oduvjek tako osjeća i nije mi nikakav problem upisati na nekom papiru bilo koji od ponuđenih (č)etničkih identiteta, pa čak i da sam pingvin

Trojka, a posebno SDP i Naša sranka, ideološki i narativno gledano, MORALE bi podržati Slavena...to što to ovdje nije slučaj, samo govori u prilog tome o kakva su politička obmana ovi lažni graDŽani

jebo ih Čirilica sve redom usta žvaljava i lažljiva, kad im je preča fotelja od političke ideje.

A ne znam kako iko može vidjeti Slavena kao kandidata SDA, kada će Don Neonko popušiti fotelju (opet :D ) zbog njega :?
dr_Evil

#52821 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 10:13

Halali ako grijesim

https://hudoc.echr.coe.int/fre#{%22itemid%22:[%22001-226386%22]}
8. The applicant is a political scientist and a political adviser to a member of the Presidency of Bosnia and Herzegovina. It would appear that he does not declare affiliation with any “constituent people” or with any other ethnic group. Sarajevo, where he lives, is situated in the Federation. The latest legislative and presidential elections at the State level took place in 2022. The applicant complained that because of the combination of the territorial and ethnic requirements mentioned above he had been unable to vote for the candidates of his choice in those elections. He alleged that the candidates best representing his political views were not from the “right” Entity and/or of the “right” ethnic origin. The applicant did not indicate whether he had nevertheless voted for other candidates.
"Vidim da neki pokušavaju da propituju moju nacionalnost. Ja sam Bosnaac i Hercegovac zato što sam državljanin BiH.

Ma gledaj, mozemo se raspravljati ili ne, ali ovo je DF mogao uraditi samo namjerno u dogovoru sa Dragancetom. Ako su htjeli ponoviti slucaj Komsic, mogli su to uraditi sa nekim ko nema ovaj teret iza sebe. Ako postoji neki master plan neke evenutalno nove tuzbe, onda svaka cast, ali nismo mi poznati po master planovima.

Dakle, relax i da vidimo sta ce masoni uradit od BiH kroz 2-3 godine, sve je upereno prema nama :D
HelaS

#52822 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by HelaS »

Prpa.ba wrote: 15/12/2025 10:16
HelaS wrote: 15/12/2025 10:14 Jok, eto, Urugvajac je
Nisam pitao za tvoje misljenje, nego za citat iz apelacije gospodina Kovacevica protiv BiH pred ESLJP u kojem pise, tvrdi, na bilo koji nacin navodi svoju etnicku pripadnost ili nepripadnost.

Vrlo jednostavno pitanje, cak i ti mozes pokusati pronaci odgovor.
Etnička pripadnost u BiH je skoro pa dnevno promjenjiva kategorija, slično kao papirna maramica za nos, da ne kažem za šta drugo. Tu su nam idiotsku kategoriju i sve pripadajuće probleme i stresove donijele tri nacionalsitičke stranke pa se da zaključiti gdje je izvor svih BiH problema i ko je kriv.
No Mind

#52823 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Ode im ovako i ta fotelja...
dr_Evil

#52824 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:23
dr_Evil wrote: 15/12/2025 10:12

za nas Bosance i Hercegovce je ovo odlična stvar, da se zajebajemo sa etniziranjem politike, a od čega provincijski klerofašisti žive

to ti govorim kao neko ko se oduvjek tako osjeća i nije mi nikakav problem upisati na nekom papiru bilo koji od ponuđenih (č)etničkih identiteta, pa čak i da sam pingvin

Trojka, a posebno SDP i Naša sranka, ideološki i narativno gledano, MORALE bi podržati Slavena...to što to ovdje nije slučaj, samo govori u prilog tome o kakva su politička obmana ovi lažni graDŽani

jebo ih Čirilica sve redom usta žvaljava i lažljiva, kad im je preča fotelja od političke ideje.

A ne znam kako iko može vidjeti Slavena kao kandidata SDA, kada će Don Neonko popušiti fotelju (opet :D ) zbog njega :?
Na stranu ciji je kandidat Slaven, jednostavno nije nadlezan. Mogli ste gurati Miletica - bez obzira koliko ga ja ne volim. Slaven je za ovo postavlen smisljeno i mora biti u dogovoru sa HDZ-om i Plenkijem. Gura se nesto u pozadini - ziv bio pa vidio.
JoseMujica

#52825 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JoseMujica »

Novak20 wrote: 15/12/2025 10:17
JoseMujica wrote: 15/12/2025 10:10

Zašto trabunjaš o nečemu što ne znaš i nemaš blage veze ?

Googlaj loma pa piši. :D

Uostalom, gdje je naš helikopter CZ ili GSS ili OS BiH ili MUP F BiH ili Hitne pomoći ili neki privatni ?

Zašto ga nemamo ? je li zbog HDZ i Čovića ?
pa ne lupam baš na pamet jeboga ti :lol:
SARAJEVO, 04. oktobra - Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine jutros je putem Operativno-komunikacijskog centra 112 BiH, dobilo zahtjev Federalne uprave Civilne zaštite za pružanjem dodatne pomoći u spasilačkim timovima i mehanizaciji, javlja Anadolu.

- Iz Ministarstva navode da je ovaj zahtjev je odmah proslijeđen Ministarstvu odbrane BiH, kojim se traži angažiranje helikoptera, mehanizacije i dodatnog ljudstva....

„Također, upućen je zahtjev EUFOR-u za angažiranje helikoptera za medicinsku evakuaciju. Trenutno se helikopterom EUFOR-a vrši hitni prevoz teško povrijeđenog djeteta iz Jablanice“, navode iz Ministarstva.

Dodaje se da osoblje Operativnog-komunikacijskog centra 112 BiH od dobijanja prvih informacija o poplavama radi u punom kapacitetu i u stalnoj je komunikaciji sa Civilnom zaštitom FBiH, Ministarstvom odbrane BiH i međunarodnim partnerima.

„Ministarstvo sigurnosti BiH nastavlja pratiti situaciju na terenu te će nastaviti koordinirati pružanje pomoći najugroženijim područjima“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo sigurnosti je alfa i omega za koordinaciju sa EUFOROM...ako se sjećaš, zbog toga nisu mogli Guardiana spengat, jer kadar HDZ-a nije hotio zvati EUFOR
Post Reply