BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kemox

#52776 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Evo još jednog bezobrazluka kod telekoma.
Otiša jučer da kupim TV kod njih, pošto vidim da ga mogu kupiti povoljnije pošto imam moja tv net.
Kažu oni meni gospodine tek nakon potpisuvanja drugog ugovora imate pravo kupovati po povoljnijim uslovima.

Ovo je lopovluk pošto nigdje nisam moga prije potpisivanja ugovora pročitati da kupovina pod povoljnim uslovima važi tek kod potpisanog drugog ugovora.

Pitaj ja njih što sad ne mogu kupovati jeftinije, kažu sad si dobio opremu džaba.

Pa lopinaši i vi ste dobili sigurnog korisnika na dvije gidine

Bezobrazluk nema dalje fuj, fuj, fuj

Kod telemaha je korištenje opreme besplatno ublehaši telekomski

Ono što ja ubehašima iz telekomo obećavam da ću ja organizovato stanate, svako će potpisati da se u zgradu u koj živim može uvesti i telemah.
Last edited by kemox on 07/09/2017 22:53, edited 2 times in total.
zateznistub

#52777 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

kemox wrote:Evo još jednog bezobrazluka kod telekoma.
Otiša jučer da kupim TV kod njih, pošto vidim da ga mogu kupiti povoljnije pošto imam moja tv net.
Kažu oni meni gospodine tek nakon potpisuvanja drugog ugovora imate pravo kupovati po povoljnijim uslovima.

Ovo je lopovluk pošto nigdje nisam moga prije potpisivanja ugovora pročitati da kupovina pod povoljnim uslovima važi tek kod potpisanog drugog ugovora.

Pitaj ja njih što sad ne mogu kupovati jeftinije, kažu sad si dobio opremu džaba.

Pa lopinaši i vi ste dobili sigurnog korisnika na dvije gidine

Bezobrazluk nema dalje fuj, fuj, fuj
:lol: :lol: :lol:
Kod telemaha je korištenje opreme besplatno
ublehaši telekomski
nastavnikhe

#52778 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Da li se na neki način EON može koristiti ako nisam Telemach korisnik?
Radar71

#52779 Re: BHTelecom All About

Post by Radar71 »

kakaljin wrote:
kemox wrote:Imam i telemah i moju TV. Ne telemahu imam 100%besplatno eon na pet uređaja. Šta ovi iz bh telekoma glume naplaćuju 3,5 KM mjesečno pojedinačno aktiviranje svakog uređaja. Da imam mogućnost tj. da se može priključiti telemah i na lokaciji gdje koristi moja tv, priključio bi ga. Ublehaši fuj
Jest naplacuje, ali tek sada telemach sa eon aplikaciom se priblizio moja tv multiscreen aplikaciji od telecoma koja je vec u funkciji nekoliko godina.

Evo konkretno ja eon aplikaciju da bi imao moram platiti 4 KM mjesecno.

Kod multiscreen aplikacije od BHT-a mozes gledati sve kanale bez problema na bilo cijem internetu.

Vjerovatno ce nesto sada i sa Eon aplikaciom da se moze sve gledati na internetu drugog operatera.
A moja tv multiscreen je džaba jel :lol:
u kojem paketu moja tv multiscreen dođe gratis kod telecoma?
Last edited by Radar71 on 08/09/2017 08:33, edited 1 time in total.
Benq

#52780 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

nastavnikhe wrote:Da li se na neki način EON može koristiti ako nisam Telemach korisnik?
Moze , ako ti neko od rodbine/prijatelja/komsija koristi Telemach Duo/Trio paket pa da ti da user i password za pristup EON portalu.
arnes_king

#52781 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Del_Boy1 wrote:
arnes_king wrote:raja, kako ide procedura za povecanje internet paketa?

Ja sam nekad sredinom proslog mjeseca zvao, i unijeli su nalog te mi rekli da trebaju neki "strucnjaci" provjeriti mogucnost vece brzine (valjda podnosi li parica). Od tad mi nikad niko nista nije javio, ali vidim vec da mi brzina ide 18Mbit/s (treba 20) a bila 10Mbit/s, i to ide tako vec od proslog mjeseca, nakon sto sam prijavio za par dana sam to primjetio.

Da li to znaci da su mi zvanicno vec podigli paket ili je ovo jos neka test faza? Ukoliko je to zvanicno, zelim da se zalim jer ne dobijam brzinu koju ce mi naplatiti, a ukoliko nije da znam o cemu se radi i sta ocekivati dalje?

Ima ona njihova čuvena ako imaš 60% od deklarisane brzine onda je sve uredu, nemaš osnova za žalbu.

Image
Ovo da sam ranije vidjeo nikada njihov korisnik ne bih postao. Uglavnom sam se prije zalio i uvijek su mi optimizirali tako da sam na kraju uvijek imao do 1Mbit/s vise nego sto treba biti. Tako da cu i sada pokusati, a u slucaju da ne dobijem brzinu koju placam, lahko je otkazati sve njihove usluge :run:
Reglan

#52782 Re: BHTelecom All About

Post by Reglan »

Kako sam uradio factory reset telefona ne radi mo mobilni internet, gore uredno pise 3g ili edge ali ni preko browsera ni preko aplikacija pise nema internet konekcije. Imam studentski paket 1, kako da to rijesim, vjerovatno je do nekih postavki :? :? :?
Maharadza

#52783 Re: BHTelecom All About

Post by Maharadza »

Benq wrote:
nastavnikhe wrote:Da li se na neki način EON može koristiti ako nisam Telemach korisnik?
Moze , ako ti neko od rodbine/prijatelja/komsija koristi Telemach Duo/Trio paket pa da ti da user i password za pristup EON portalu.
Samo uz napomenu da vjerovatno neće moći gledati 'ekskluzive' kao što su sportklub kanali, ginx i sl. na drugoj mreži.
kakaljin

#52784 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Maharadza wrote:
Benq wrote:
Samo uz napomenu da vjerovatno neće moći gledati 'ekskluzive' kao što su sportklub kanali, ginx i sl. na drugoj mreži.
Pa EON su napravili da na svim mrezama gledas iste kanale koje imas u paketu, jer BHTelecom to vec ima preko svoje aplikacije Multiscreen, Mora i telemach to uraditi da bi sa takvom aplikaciojom bio konkurentan telecomu i da je mozda usavrsi bilje nego telecom.
Benq

#52785 Re: BHTelecom All About

Post by Benq »

kakaljin wrote: Pa EON su napravili da na svim mrezama gledas iste kanale koje imas u paketu, jer BHTelecom to vec ima preko svoje aplikacije Multiscreen, Mora i telemach to uraditi da bi sa takvom aplikaciojom bio konkurentan telecomu i da je mozda usavrsi bilje nego telecom.
Realno jedino "vrijedno" sto telecom ima su Pink kanali, samim tim nema sta da zabrani korisnicima na drugim mrezama. Ako je programska shema na multiscreen ista kao na moja webTV , onda je suvisno bilo sta govoriti i uporedjivati.
kakaljin

#52786 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Pa EON su napravili da na svim mrezama gledas iste kanale koje imas u paketu, jer BHTelecom to vec ima preko svoje aplikacije Multiscreen, Mora i telemach to uraditi da bi sa takvom aplikaciojom bio konkurentan telecomu i da je mozda usavrsi bilje nego telecom.
Realno jedino "vrijedno" sto telecom ima su Pink kanali, samim tim nema sta da zabrani korisnicima na drugim mrezama. Ako je programska shema na multiscreen ista kao na moja webTV , onda je suvisno bilo sta govoriti i uporedjivati.
Pa znaci da nisi upucen kakva je aplikacija multiscreen, na njoj mozes gledati sve kanale koje imas na moja tv STB-u i ona se razlikuje od aplikacije moja web tv.

Ja na multiscreen aplikaciji kada odem kod druga koji ima telemach internet bez ikakvih problema gledam svaki kanal koji imam na Moja TV stb-u.

Zato govorim da je sada ova aplikacija EON slicna sa multiscren aplikacijom da mozes SVE kanale gledati kod drugog internet provajdera bez problema, jer je to telecom mogao puno ranije ali je dobro za korisnike sto je napokon i telemach to uradio sa EON aplikacijom dok sa D3GO aplikacijom nisi mogao gledati sve kanale god drugog internent provajdera.
Cossack

#52787 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

arnes_king wrote:
Del_Boy1 wrote:
arnes_king wrote:raja, kako ide procedura za povecanje internet paketa?

Ja sam nekad sredinom proslog mjeseca zvao, i unijeli su nalog te mi rekli da trebaju neki "strucnjaci" provjeriti mogucnost vece brzine (valjda podnosi li parica). Od tad mi nikad niko nista nije javio, ali vidim vec da mi brzina ide 18Mbit/s (treba 20) a bila 10Mbit/s, i to ide tako vec od proslog mjeseca, nakon sto sam prijavio za par dana sam to primjetio.

Da li to znaci da su mi zvanicno vec podigli paket ili je ovo jos neka test faza? Ukoliko je to zvanicno, zelim da se zalim jer ne dobijam brzinu koju ce mi naplatiti, a ukoliko nije da znam o cemu se radi i sta ocekivati dalje?

Ima ona njihova čuvena ako imaš 60% od deklarisane brzine onda je sve uredu, nemaš osnova za žalbu.

Image
Ovo da sam ranije vidjeo nikada njihov korisnik ne bih postao. Uglavnom sam se prije zalio i uvijek su mi optimizirali tako da sam na kraju uvijek imao do 1Mbit/s vise nego sto treba biti. Tako da cu i sada pokusati, a u slucaju da ne dobijem brzinu koju placam, lahko je otkazati sve njihove usluge :run:
Nigdje neces imati maksimalnu brzinu a pretpostavljam da su i kod drugih operatera ovakvi ugovori.
diablobih

#52788 Re: BHTelecom All About

Post by diablobih »

Kod Telemacha imas ugovorenu brzinu, ako odstupa vise od 5-10 Mbita, popravit ce ti.
probook

#52789 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

kemox wrote: Pitaj ja njih što sad ne mogu kupovati jeftinije, kažu sad si dobio opremu džaba.
Kakvi su to hajvani u BHT...pa dobro kako misle pruzati uslugu bez opreme njihove? I ko jos naplacuje modem i risiver sto ti treba za koristenje usluge?
zateznistub

#52790 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

probook wrote:
kemox wrote: Pitaj ja njih što sad ne mogu kupovati jeftinije, kažu sad si dobio opremu džaba.
Kakvi su to hajvani u BHT...pa dobro kako misle pruzati uslugu bez opreme njihove? I ko jos naplacuje modem i risiver sto ti treba za koristenje usluge?
Ne naplaćuje niko ali te veze ugovorom kako bhtelekom tako i tm. Probaj kod njih uzeti to dvoje bez potpisivanja ugovora...
probook

#52791 Re: BHTelecom All About

Post by probook »

zateznistub wrote:
probook wrote:
Ne naplaćuje niko ali te veze ugovorom kako bhtelekom tako i tm. Probaj kod njih uzeti to dvoje bez potpisivanja ugovora...
Zasto onda ne moze uzeti uredjaj? To je kao da kada potpises ugovor sa mobilnom mrezom daju ti sim karticu i kazu sledeci put kada produzavao imas pravo na uredjaj.
zateznistub

#52792 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

probook wrote:
Zasto onda ne moze uzeti uredjaj? To je kao da kada potpises ugovor sa mobilnom mrezom daju ti sim karticu i kazu sledeci put kada produzavao imas pravo na uredjaj.
Zato što je pod ugovorom. Isto kao kad potpise ugovor sa tm-om i dobiješ opremu na korištenje, isto kao i kod BHT-a. Kad prođe ugovoreni period onda stiče pravo na kupovinu uređaja i opet se veže ugovorom godina /dvije. Tako je od početka moja tv servisa.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#52793 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

Ma nije tako od početka, to su uveli naknadno. Da ti opremu a kao ne naplaćuje mjesečnu rentu za opremu i to vodi kao kupovinu "terminalnog uređaja" 'vako nešto . Mislim da se nesposobnjakovici gube. OK politika firme, samo neće im donijeti ništa dobro.
zateznistub

#52794 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Pitar sa Kariba wrote:Ma nije tako od početka, to su uveli naknadno. Da ti opremu a kao ne naplaćuje mjesečnu rentu za opremu i to vodi kao kupovinu "terminalnog uređaja" 'vako nešto . Mislim da se nesposobnjakovici gube. OK politika firme, samo neće im donijeti ništa dobro.
Jeste tačno, jer sam ja od samog početka platforme i kad sam htio telefon uzeti rečeno mi je da ne mogu jer sam vezan ugovorom i imam besplatno opremu i kad is tekne taj ugovor novim mogu uzeti telefon.
BarbaDue

#52795 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Mogli su ostaviti opciju da biraš ili oprema ili uređaj sa popustom.
zateznistub

#52796 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

BarbaDue wrote:Mogli su ostaviti opciju da biraš ili oprema ili uređaj sa popustom.
Pa I bila je ili na ugovor pa ne placas opremu ili bez ugovora pa placas rentu opreme...
kemox

#52797 Re: BHTelecom All About

Post by kemox »

Šta će meni njihova oprema nako ugovora, mogu je samo baciti. Valjda će oni preko te oprene od mene da dobiju svaki mjesec 36 KM u naredne dvije godine. STVARNO MI NISU JASNI UBLEHAŠI I TELEKOMA, MA UHLJEBI. DABOGDA SE PRIVATIZOVALI :D to im od srca želim :mrgreen:
zateznistub

#52798 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Troll :-)
jarobot

#52799 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Eeee. Lani U maju potpisao ugovor mojaTV net u septembru akcije za ove sa ugovorom racku za uho ,ove godine ponovo septembar akcija i ponovo rack za uho. BH telekom veoma vodi računa o svojim korisnicima svake godine dobiju racku za uho.
Molio bih samo administraciju da ne brišu post zato što je ovo istina živa !!!!
BarbaDue

#52800 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:
BarbaDue wrote:Mogli su ostaviti opciju da biraš ili oprema ili uređaj sa popustom.
Pa I bila je ili na ugovor pa ne placas opremu ili bez ugovora pa placas rentu opreme...
Govorim o prvom ugovoru da je logično da ti ostavi mogućnost biranja da uzmeš po povoljnim uslovima mobitel i sl. ili da otplaćuje opremu.
Locked