FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

omar little

#52776 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

doduse, moguce je da ja iscitavam previse izmedju redova. :D
p206

#52777 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Ne znam..ne mora on,al dajte bar nekog ko je osvojio neko prvenstvo više puta ili LP. Kakav je smisao da iskeširaš za igrača 60 i više miliona,daješ mu platu od 10,i da ga vodi neki neiskusan trener koji prije nije ništa osvojio. Grehota ko je sve bio trener jednom Messiju u klubu i reprezentaciji
omar little

#52778 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

pa koga, prika? koga to ima slobodnog na trzistu da je iskusan, kompatibilan i da bi mogao iskoristiti barcinu filozofiju maksimalno?

da vrate van gaala?
supercali

#52779 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Ja bi van gaala stavio na klupu na period od 10 godina
Bielsu i magatha sam pomenuo jer bi volio kako bi barca izgledala pod diktatorima da kazem jer su obojica gori od hitlera
Od ostalih ne pada mi napamet niko ko bi kao mogao voditi barcelonu i da kazes e on je za barcu stvoren ista filozofija i sl
skenderija04

#52780 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Dzaba sve. I ja bih Bielsu ali tesko da moze.

Valverde 90%

Koeman 10%

Ovih 10 % jer gospodja Valverde nije bas voljna da se seljaka. To je stanje u ovome trenutku.

Samo jedan apsolutni debakl u Madridu moze promijeniti stvar.
omar little

#52781 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

znam ja sto si ih obojicu spominjao, ali bielsa je tersina ona najveca, njemu da ovi elektroni iz uprave sidju dvaput nesta trazit ili priseravat on bi ih mrsnuo i to ti je to. ode. obozavam ga, igrali bi milina bozja za gledat, a tek sto bi bio gust gledati ove ufurane zvijezdice kako zucnut ne smiju i kako pisaju krv po treninzima, ali ne bi trajalo. barci treba trenerska konzistentnost nekoliko godina barem da se kostur napravi, da se tranzicija uradi iz ove generacije u buducnost. da se ukomponira i novi povuceni messi, povuce se kad-tad, a onda i zivot bez njega.
skenderija04

#52782 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:znam ja sto si ih obojicu spominjao, ali bielsa je tersina ona najveca, njemu da ovi elektroni iz uprave sidju dvaput nesta trazit ili priseravat on bi ih mrsnuo i to ti je to. ode. obozavam ga, igrali bi milina bozja za gledat, a tek sto bi bio gust gledati ove ufurane zvijezdice kako zucnut ne smiju i kako pisaju krv po treninzima, ali ne bi trajalo. barci treba trenerska konzistentnost nekoliko godina barem da se kostur napravi, da se tranzicija uradi iz ove generacije u buducnost. da se ukomponira i novi povuceni messi, povuce se kad-tad, a onda i zivot bez njega.
Pa dobro, Marcelo bi se prvo popickarao sa novinarima. Onda vaz od tri sata kao Fidel Castro pred svaku utakmicu, Nakon toga trening sa onim vozilom sto je sam projektovao. Naravno, onda igraci polude i trce ko sumanuti..
Jebeno je istrpiti Bielsu.
p206

#52783 Re: FC Barcelona

Post by p206 »

Mislim da ta isključivost pri odabiru trenera i jebe Barcu...zašto trener mora biti neko ko ima sličan stil igre. Ne mora. Dovesti Koemana koji skoro ništa nije postigao kao trener nema smisla... plaćaš igrače u milionima i rizikuješ sa nekim trenerom. Dovedi provjerenog, ako treba i otkupi mu ugovor. Niko me ne može ubijediti da nisu mogli dovesti Carla koji igra za oko lijep fudbal, prije nego Real, samo da su pokušali.

Ja ću možda zvučati pesimistično, ali onaj stil igre koji je Barca igrala zadnjih godina je pročitan. Svaka jača ekipa koja može odigrati odbranu na visokom nivou kao Juventus će izbaciti Barcu u 8 od 10 utakmica. Uvaliće ti gol ili 2, i povući se.
Prije je bilo dovoljno da imaš jednog igrača koji će proći 2-3 protivnika, sad nisu dovoljna ni dva: Messi i Neymar. Jer se odbrane igraju kao nikad do sada, i sudije više cijene sirovine od takvih igrača. Za onakvu pas igru bez kontranapada moraš imati bar 3 driblera koji će trpiti udarce i praviti višak, a to je rođaci skup sport. Takvi igrači su rijetki i skupi.
Muhamed Đakmić

#52784 Re: FC Barcelona

Post by Muhamed Đakmić »

Niko nikad zapravo do kraja nije ni istrpio Bielsu. Meni u glavi onaj njegov frižiderčić na kojem sjedi i gleda utakmice :lol:

Valverde je dobro rješenje za trenera. Puno iskusniji nego su bila dva najtrofejnija trenera Barcelone posljednjih godina Pep Guardiola i Luis Enrique, ako već to iskustvo mora biti kriterij.
skenderija04

#52785 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Muhamed Đakmić wrote:Niko nikad zapravo do kraja nije ni istrpio Bielsu. Meni u glavi onaj njegov frižiderčić na kojem sjedi i gleda utakmice :lol:

Valverde je dobro rješenje za trenera. Puno iskusniji nego su bila dva najtrofejnija trenera Barcelone posljednjih godina Pep Guardiola i Luis Enrique, ako već to iskustvo mora biti kriterij.
Ne znam sta bi ti rekao. Ja jos ne znam sta zele da prave , projekt ili neku vrstu osvjezenja.
AmiĐa_Idriz

#52786 Re: FC Barcelona

Post by AmiĐa_Idriz »

Zar Bielsa vec nije zauzet, od ljeta u Lilu ako se dobro sjecam? :mrgreen: :mrgreen:
ioannes

#52787 Re: FC Barcelona

Post by ioannes »

mora se priznati da barcelona zadnjih godina pati pod messijevom diktaturom...
to se vidi na igri. ne moze jedna ekipa u danasnjem nogometu sebi priustiti da im jedan igrac ne radi nista u defenzivi,to je ocigledno i vidljivo u barcinoj igri. prije je barcelona mogla igrati senzacionalan presing,danas to jednostavno nije moguce.....jer jedan ili dvojica igraca (u najvise slucajeva messi) nikako ne rade presing. svaka ekipa protiv barcelone radi presing sve do barcinog sesnesterca, sa druge strane to barca uopce nije u stanju iz gore navedenih razloga. Messi se mora odluciti ili ce raditi za ekipu i tako dolaziti do uspjeha ili ce kao dosad samo praviti svoj osobni kult licnosti na stetu kolektivnog uspjeha
Charuga
Globalni moderator

#52788 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

p206 wrote:Mislim da ta isključivost pri odabiru trenera i jebe Barcu...zašto trener mora biti neko ko ima sličan stil igre. Ne mora. Dovesti Koemana koji skoro ništa nije postigao kao trener nema smisla... plaćaš igrače u milionima i rizikuješ sa nekim trenerom. Dovedi provjerenog, ako treba i otkupi mu ugovor. Niko me ne može ubijediti da nisu mogli dovesti Carla koji igra za oko lijep fudbal, prije nego Real, samo da su pokušali.

Ja ću možda zvučati pesimistično, ali onaj stil igre koji je Barca igrala zadnjih godina je pročitan. Svaka jača ekipa koja može odigrati odbranu na visokom nivou kao Juventus će izbaciti Barcu u 8 od 10 utakmica. Uvaliće ti gol ili 2, i povući se.
Prije je bilo dovoljno da imaš jednog igrača koji će proći 2-3 protivnika, sad nisu dovoljna ni dva: Messi i Neymar. Jer se odbrane igraju kao nikad do sada, i sudije više cijene sirovine od takvih igrača. Za onakvu pas igru bez kontranapada moraš imati bar 3 driblera koji će trpiti udarce i praviti višak, a to je rođaci skup sport. Takvi igrači su rijetki i skupi.
Bio je on "pročitan" i prije, ali su imali beton vezni red (Xavi, Iniesta i bilo ko), pa su radili ono što su radili. Rijetke su ekipe koje su uspjele da ih zaustave bunkerom u to vrijeme. Sadašnji vezni red je nula u odnosu na taj. Vjerujem da bi sa dva vrhunska veznjaka, kreativca, znalca, postigli isti nivo igre kao i onda. I naravno, da se tu doda dobar desni bek.
Sad je druga stvar što se to neće ponoviti, pa se mora mjenjati sistem igre.
tufahija12345

#52789 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

ioannes wrote:mora se priznati da barcelona zadnjih godina pati pod messijevom diktaturom...
to se vidi na igri. ne moze jedna ekipa u danasnjem nogometu sebi priustiti da im jedan igrac ne radi nista u defenzivi,to je ocigledno i vidljivo u barcinoj igri. prije je barcelona mogla igrati senzacionalan presing,danas to jednostavno nije moguce.....jer jedan ili dvojica igraca (u najvise slucajeva messi) nikako ne rade presing. svaka ekipa protiv barcelone radi presing sve do barcinog sesnesterca, sa druge strane to barca uopce nije u stanju iz gore navedenih razloga. Messi se mora odluciti ili ce raditi za ekipu i tako dolaziti do uspjeha ili ce kao dosad samo praviti svoj osobni kult licnosti na stetu kolektivnog uspjeha
Da upravo tako, osim ove prve recenice :D TO je enirke vrlo brzo skonto i sa Rakitićem je zastitio tu stranu. Po meni to je njegov najbolji takticki potez u Barci. Eliminirao je Messijevu odbrambenu neangaziranost. A opet, svi ostali vrse presing osim Messija. Suarez leti po terenu i to nece biti neki problem za Valverdea. MOze se ozivjeti presing samo ne moze sa Iniestom. Tu ce se morati poraditi. I Tu mi je zao Enrikea. Djeluje mi kao da su ga na kraju igrači izdali. Tu Torinu i u Parizu nisu htjeli da trce koliko je potrebno u takmvim utakmicama, da pokazu misice. jednako kao i uprava. Ona je još gora.

Vidim sad opet pocinju price o kraju jedne generacije. Malo je to nerazumljivo. Messi, suarez, Neymar, Beskec - 29 godina. Iniesta i Maskerano jestu stari al Maskerano je vec postao druga opcija. Rakitic i Alba 27 ili 28. Sve ostalo djeca haman. Gdje to moze biti kraj jedne generacije.

P.S. Gledam sinoc Mancestera. Spanske sudije na utakmici. Perfektno odsudjena utakmica, bez ijedne greske. I to nešto govori, boljereci puno govori.

Moja idealni sastav za iducu sezonu: Ter, Belerin, Pike, Umititi, Alba, Buskec, Verati, Serhi Roberto, Messi, Suarez, Neymar. Sa ova dva pojacanja, imali bi i dobru klupu, Pako je meni fin igrac, Alena nadolazi, Marlon u prvi tim takodje, Vidal, Silesen i Dinje, da poguraju ponekad, Rafinja i Denis takodje, Maskerano i Iniesta kad zagusti jos jednu sezonu. Gomes na posudbu, a prodati Metjua i Ardu.
To bi bilo ljepota gledati.

Skenderija, kakav je ovaj TAD, jel i on pod kontorolom sumnjivih elemenata?
mbenz

#52790 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Opet nas sahranjuju, bas mi je raniteri bio onako simpatican i drag ali poslje klasicne izjave (kraj ere barcelone) vise i nije :lol: :lol: :lol:
Pa stvarno kad god barcelona izgubi nadje se neki strucnjak da kaze kraj ere barcelone a govore ima 4 godine , evo jutros i clanak o tome
https://www.klix.ba/sport/nogomet/smije ... /170420163 nije los clanak samo je greska da je barca izgubila od atletika za titulu (ono kad je bilo 1:1 kuci) i mislim da ga je godin glavom dao .
supercali

#52791 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Pa ovo i jeste kraj jedne ere koliko god ljudi mislili da nije
Iz zrnita fale xavi alves valdes pedro mada eto pedro da kazemo nije bas toliko bio vazan
To je trecina tima i malo vise
Znaci svake godine jedan nestaje i to je kraj jedne ere
Da ce pasti pa da budu sredina tabele sigurno nece al su prestali dominirati to je cinjenica
Sid the sloth

#52792 Re: FC Barcelona

Post by Sid the sloth »

supercali wrote:Pa ovo i jeste kraj jedne ere koliko god ljudi mislili da nije
Iz zrnita fale xavi alves valdes pedro mada eto pedro da kazemo nije bas toliko bio vazan
Da ce pasti pa da budu sredina tabele sigurno nece al su prestali dominirati to je cinjenica
+ Puyol.
tufahija12345

#52793 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

onda je ta era jos prije 2 godine završena :D
supercali

#52794 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

tufahija12345 wrote:
onda je ta era jos prije 2 godine završena :D
Pa ne zavrsava era preko noci
Pocela je zavrsavati prije 2 godine
Sada je vec pri kraju cim ih timovi kao psg i juventus pobjede rezultatima 3:0 i sl
supercali

#52795 Re: FC Barcelona

Post by supercali »

Sid the sloth wrote:
+ Puyol.
Da ne znam kako sam njega zaboravio
mbenz

#52796 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Sada bi se moglo pricati danima jeli kraj jedne ere ili nije , sve zavisi kako ko gleda, to da je kraj ere po igracima to jest kao sto je napisano jer nema xavija puyola pa ni inieste vise :( ali meni ide na zivce sto se poslje svakog poraza javi neki strucnjak pa izjavi kraj ere barcelone. Pocelo je protiv bayerna , pa za 2 godine hop triple kruna :-D . Ali definitivno veliki rez od iduce sezone napraviti .
skenderija04

#52797 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Neymar igra clasico?

Pocelo je zanimljivo :D
omar little

#52798 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

cuj igra? ja vidjeh samo da su apelirali cas-u, kad je vec donesena odluka?
skenderija04

#52799 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:cuj igra? ja vidjeh samo da su apelirali cas-u, kad je vec donesena odluka?
Misu apelirali :D

Tas se sastao, i kako nije stigao Barsin rekurs, otisli su. Barcelona ima vremena do 23:59 danas da podnese rekurs. Od tog trenutka Neymar ima pravo da igra jer postoji automatizam . Barsa hoce da vidi da li su u stanju organizovati hitno zasjedanje u subotu.
tufahija12345

#52800 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

skenderija04 wrote:
omar little wrote:cuj igra? ja vidjeh samo da su apelirali cas-u, kad je vec donesena odluka?
Misu apelirali :D

Tas se sastao, i kako nije stigao Barsin rekurs, otisli su. Barcelona ima vremena do 23:59 danas da podnese rekurs. Od tog trenutka Neymar ima pravo da igra jer postoji automatizam . Barsa hoce da vidi da li su u stanju organizovati hitno zasjedanje u subotu.
koliki je tu rizik uvrstiti ga. da ne bi sankcije bile jos gore.
Post Reply