Jesu li neki neraščišćeni računi ili je ni kriv ni dužan, mada način likvidacije (dva metka u glavu) baca sumnju na ovo prvoPasiflora wrote:Ko je lik?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
-
palamuda
#5276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
- Cholina_Lokica
#5277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Eno objavise... Pljacali mu kucu i ubise ga 
- jazzer
#5278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pa jesi li procitao tekst ili cekas da ti ga neko preprica, da se ne mucis?palamuda wrote:Jesu li neki neraščišćeni računi ili je ni kriv ni dužan, mada način likvidacije (dva metka u glavu) baca sumnju na ovo prvo
'ajd, evo ja cu
- Not My Idea
#5279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jebo te zivot, kud ovo sve ide?!
sta treba da se desi da ovo prestane?
sta treba da se desi da ovo prestane?
-
Melami
#5280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Ko je slijedeci? Ja? Ti? Neko moj ili neko tvoj? Jedno je sigurno. Betmenov nije niko, a ni Lagundjijin, ni Komsicev, ni Tihicev a ni Covicev. Bice da ce opet neko ''nas'' iz naroda.
''Tajo bojim se.''
''Tajo bojim se.''
- Comrad
#5281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Cista oruzana pljacka, za koju se po americi hladno dobije dozivotna kazna.
Kod nas, pa dobit ce max po 15-ak godina, odlezat 10 i eto ih napolje.
-
matilda33
#5282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
http://www.radiosarajevo.ba/novost/83514/nocache
Tuzi ga D.D....
Jedva cekam rasplet. Zlatna mladez...
Tuzi ga D.D....
- Skyfox
#5283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Jedan od komentara ispod texta ostaviti ih na miru dok ne zavrse sta su naumili!!! Znaci kad uzmu sve, popale, pobiju i siluju tek onda se pobuniti... wtf 
-
Melami
#5284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
hahahahahahhaha kakvih 15 ba? Nece ni pola dobiti od tih 15, a zna se koliko ce odlezati, 1 trecinu normalno, jendu trecinu sa nekakvim pogodnostima(dva dana kuci svake sedmice) i jednu trecinu ce biti pomilovan, znas po cemu, da ti ne govorim sad.Comrad wrote:Cista oruzana pljacka, za koju se po americi hladno dobije dozivotna kazna.
- cappy_tempo
#5285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
mah mjesecar ih brani sa recenicom "oni jadni radili svoj posao,a on dosao da ih ometa. pistolj bio nervozan i sam opuco ali inace su ovo uzorni gradjani" 
- Comrad
-
Melami
#5287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ako vidite lopova na djelu, kako nekoga napada, pljacka vam stan, kucu, lijepo se povucite u stranu i doposttite gospodinu lopovu da zavrsi posao.Comrad wrote:
- jazzer
#5288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
A sto smo osjetljivi danasmasmavi wrote:Ti da nisi ustao u 12, vidio bi da su bile 3 recenice u tekstu kad je bio objavljen, jer se nije znalo nista oko detalja.jazzer wrote:pa jesi li procitao tekst ili cekas da ti ga neko preprica, da se ne mucis?![]()
'ajd, evo ja cu. zatekao lopove u kuci, pogombali se, lik izvadio pistolj i ubio vlasnika kuce.
Ne napadaj covjeka bezveze, jer tebi treba prepricavanje.
duhovitosti pada u vodu. Druga stvar, ja otvorim tekst i procitam sta je bilo. Nisam naisao na dio
kada se nista nije znalo oko detalja, sve bilo kristalno jasno. Trece, kako se ti nadje prozvan ovim postom?
Cetvrto, odosmo u OT
-
zipoo
#5289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Znali neko kako dobiti oruzani list ? Kakva je procedura ?
-
zipoo
#5290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Onda nikakve koristi od njega, hvala na odgovoru.Superhik_ wrote:ako nisi nikad kažnjavan i ne nalaziš se u evidencijama (ovdje ne mislim na saobraćajne prekršaje) možeš ga dobiti bez problema. potrebno ti je blizu par stotina maraka za zahtjev i ljekarsko, i to je to.zipoo wrote:Znali neko kako dobiti oruzani list ? Kakva je procedura ?
ALI, trebaš znati da ako upotrijebiš pištolj da bi sačuvao imovinu, ideš na robiju. smiješ ga samo i isključivo upotrijebiti da bi zaštitio život i tijelo.
dakle, ako zatekneš lopova u stanu, iako si naoružan, samo ga možeš lijepo zamoliti da izađe.
-
Lullaby5
#5291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
mislim da cak po zakonu ne smijes ni silom zadrzati lopova do dolaska policije, jer moze podnijeti krivicnu prijavu protiv tebe. dakle, samo pozvati policiju, kako bi lopov u medjuvremenu mogao fino da nestane u nepoznatom pravcu. logicno, ne?Melami wrote:ako vidite lopova na djelu, kako nekoga napada, pljacka vam stan, kucu, lijepo se povucite u stranu i doposttite gospodinu lopovu da zavrsi posao.
-
Gray
#5292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Lullaby5 wrote:mislim da cak po zakonu ne smijes ni silom zadrzati lopova do dolaska policije, jer moze podnijeti krivicnu prijavu protiv tebe. dakle, samo pozvati policiju, kako bi lopov u medjuvremenu mogao fino da nestane u nepoznatom pravcu. logicno, ne?Melami wrote:ako vidite lopova na djelu, kako nekoga napada, pljacka vam stan, kucu, lijepo se povucite u stranu i doposttite gospodinu lopovu da zavrsi posao.
Smiješ silom zadržati lopova. E sada, dopuštena sila nije ako ga vezanog udaraš i iživljavaš na njemu.
-
staradis
#5293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
jebo te ubise covjeka zbog par stotina maraka
ovo je preslo sve granice
NECU DA GLEDAM KRIMINALCE NA ULICI SVAKI DAN

NECU DA GLEDAM KRIMINALCE NA ULICI SVAKI DAN
- O'zone
- Globalni moderator
#5294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
E haj ti meni reci ko te pita hoš ti gledati ili nećeš?staradis wrote:jebo te ubise covjeka zbog par stotina maraka
NECU DA GLEDAM KRIMINALCE NA ULICI SVAKI DAN![]()
![]()
![]()
Evo ti primjera iznad na ovom Rambu, napraviše mediji od njega žrtvu pomahnitalog kickboxera a to što je on trebao davnih dana da skuplja budž po podrumu KPZ nije toliko ni bitno
- inSighT
- Vozim: na guranje
#5295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
NE brini, betmen se sprema, samo kazu da ne mogu dovoljno platna zbaviti koliko treba da bi sašili odijelo i plašt dovoljno velik za njega!staradis wrote:jebo te ubise covjeka zbog par stotina maraka
NECU DA GLEDAM KRIMINALCE NA ULICI SVAKI DAN![]()
![]()
![]()
btw. Dok steknem uslove (čitaj: lovu), naoružavam se, i to do zuba, isto preporučujem svakoj normalnoj a pogotovu miroljubivoj osobi, jer sa ovom mafijom drugačije ne možeš postupiti; "klin se klinom izbija"!
- pirpa
#5296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
licno me ne zanima ni taj tenkre a ni ta alkoholicarka.ja sam samo htjeo da konstaktujem da je nije iz cisto mira prebio, kao sto je ona izjavila a sad jel trebao ili nije ni najmanje me ne zanima.medjutim wrote: Pirpa druze,moje misljenje je sta god da je uradila (a da mu je nesto napravila,sigurno bi i on isao kod doktora nebil se kakve povrede konstatovale,da se moze branit) nije je trebao prebijati. Prilicna sila treba da bi nekome slomio nos,tako da je lik papak pravi. Tuzno je sto je dopusteno djeci nekih guzonja da se provlace bez ikakvih sankcija prilikom cinjenja raznih krivicnih djela. Ja predlazem ovom decku ako procita ovu poruku,da dodje u klub borilackih sportova (moze se javiti meni na pp) i da uz trening sa momcima njegove snage (a i jacima),dobije unutrasnji mir i nauci se lijepom ponasanju i da svoje frustracije ne ispoljava na ulici nego na vreci ili na sparing partneru koji moze uzvratiti.
- pirpa
#5297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
pazi sad, ne znam sta je bilo tako da ti ne bi znao reci sta bi uradio i kako bi se postavio u toj situaciji al sigurno je da joj nebi slomio nos ili je sakama udarao.a posto sam se u zivotu sretao i nalazio u raznim situacijama mogu da ti kazem da je zenska histerija gora od batina, tako da moze dovesti covjeka u razne situacije.hamalalija wrote:Jes jes garant trazila belaja, pa jadan on se branio i ona sama naletila na saku pa joj nos slomljen i tako jaaaako je naletila da se onesvjestila.
Naravno da stoji ta narodna ali bi li ti zesko saketao ili bi joj samar odvalio, ako se vec moras braniti, ja bi cak pobjegao da je ne tucem nikako, nekako mi bezveze udarati zensko pa sta god i kakva god je situacija.
Nego za ovakve junake je JNA bila apaurin, dodju iz vojske mirni ko ove lutalice kada ih vrate sa kastracije.
ja licno bi joj zaljepio petacu i to bi joj sigurno dobro doslo da se otrezni a i da se urazumi.
ne vezano za ovu temu, djevojka iz mahale koja je hodala sa nekim finim deckom se dopisivala i davala laznu nadu nekom nestasnom momku koji je ohrabljen njenim postupcima trazio tog finog decka i pretio mu da raskine sa njom a kasnije je i dobio batine ni kriv ni duzan.
takva djevojka bi od mene dobila 2x5
-
hladan.preminger
#5298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Prvo podneseš zahtjev izdavanje uz priloženo uvjerenje nevođenju krivičnog postupka.zipoo wrote:Znali neko kako dobiti oruzani list ? Kakva je procedura ?
Malo sačekaš. Oni provjere svoju evidenciju o kažnjavanju i slično.
Nakon toga dobiješ poziv da ti je odobreno i da trebaš izvaditi ljekarsko uvjerenje. Imaš jedan dan obuku i dan poslije polaganje ispita.
Imaš dozvolu za držanje, što znači u kući, okućnici ili u prevozit u autu u kutiji nenapunjenog.
I dozvolu za držanje i nošenje, k'o Wayat Erp. Ja sam neki dan dobio za držanje i nošenje. Iako imam već pištoj koji mi je osato u nasljedstvo palniram uzeti Glock 17 ili 19, 9mm.
Zna li ko gdje ima u Sarajevu dobra prodavcnica oružja?
-
ja1977
#5299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
ne valja linkmatilda33 wrote:--- NO LINKS ---/novost/83514/nocache
Tuzi ga D.D....
- hamalalija
#5300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2
Razumijem sto govoris o histeriji a razumijem i ovja drugi primjer ali ni jedan od ova dva primjera nije dovoljan razlog da se zena udari, pazi ovo zene tuku samo PIZDE od ljudi, to je tako pa ti sad navedi 100000 primjera gdje bi ti opravdano (po tvom kontu) samaro zenu.pirpa wrote:pazi sad, ne znam sta je bilo tako da ti ne bi znao reci sta bi uradio i kako bi se postavio u toj situaciji al sigurno je da joj nebi slomio nos ili je sakama udarao.a posto sam se u zivotu sretao i nalazio u raznim situacijama mogu da ti kazem da je zenska histerija gora od batina, tako da moze dovesti covjeka u razne situacije.hamalalija wrote:Jes jes garant trazila belaja, pa jadan on se branio i ona sama naletila na saku pa joj nos slomljen i tako jaaaako je naletila da se onesvjestila.
Naravno da stoji ta narodna ali bi li ti zesko saketao ili bi joj samar odvalio, ako se vec moras braniti, ja bi cak pobjegao da je ne tucem nikako, nekako mi bezveze udarati zensko pa sta god i kakva god je situacija.
Nego za ovakve junake je JNA bila apaurin, dodju iz vojske mirni ko ove lutalice kada ih vrate sa kastracije.
ja licno bi joj zaljepio petacu i to bi joj sigurno dobro doslo da se otrezni a i da se urazumi.
ne vezano za ovu temu, djevojka iz mahale koja je hodala sa nekim finim deckom se dopisivala i davala laznu nadu nekom nestasnom momku koji je ohrabljen njenim postupcima trazio tog finog decka i pretio mu da raskine sa njom a kasnije je i dobio batine ni kriv ni duzan.
takva djevojka bi od mene dobila 2x5