SDA-All about

Post Reply
palermo

#5276 Re: SDA-All about

Post by palermo »

JoseMujica wrote:najpametnije bi nama bilo da ga što manje spominjemo jer će sva ova rasprava samo veseliti neprijatelje ove zemlje.

a u dovoljno dubokim nas je gofnima ostavio da ne zaslužuje spominjanje ničega osim da je bio prvi predsjednik RBiH
Pa ne možeš reći, hajde da ga ne spominjemo i onda napisati ovu zadnju rečenicu.

Jer je duboko razmimoilaženje između nas dvojice u pogledu toga. Bez tvoje zadnje rečenice bih se možda i mogao složiti sa tobom,posebno u kontekstu ovog veseli naše neprijatelje.
FOČANSKI PROPISI

#5277 Re: SDA-All about

Post by FOČANSKI PROPISI »

heckler wrote:Nebulozna rasprava. Imamo mi u ovom momentu preca posla.

Lagumdzija i Radoncic poklanjaju cetnicima Srebrenicu nakon sveg onog truda i propisane krvi. SDA pokloni cetnicima Brcko iz cista mira i izbornu pobjedu Bosnjaka pretvori u 20% vlasti. Lagumdzija i Radoncic su na pragu da i ustav promjene i na velika vrata i mrtvu i pokopanu herceg bosnu vrate u zivot.

Kakav ba crni Alija!?!? Fatajte se posla da ukrotimo ove silne izdajnike i ljude koje su spremni prodati i zemlju i narod da napakoste jedni drugima. Dok jos ima vremena. Kad podpisu sta su naumili podpisati dzaba o tome kasnije pricati kao o dejtonu 20 godina kasnije. Otvorite oci da ne kukate i sljedecih 20 godina.
Daj prijedlog,šta nam je činiti?
palermo

#5278 Re: SDA-All about

Post by palermo »

heckler wrote:Nebulozna rasprava. Imamo mi u ovom momentu preca posla.

Lagumdzija i Radoncic poklanjaju cetnicima Srebrenicu nakon sveg onog truda i propisane krvi. SDA pokloni cetnicima Brcko iz cista mira i izbornu pobjedu Bosnjaka pretvori u 20% vlasti. Lagumdzija i Radoncic su na pragu da i ustav promjene i na velika vrata i mrtvu i pokopanu herceg bosnu vrate u zivot.

Kakav ba crni Alija!?!? Fatajte se posla da ukrotimo ove silne izdajnike i ljude koje su spremni prodati i zemlju i narod da napakoste jedni drugima. Dok jos ima vremena. Kad podpisu sta su naumili podpisati dzaba o tome kasnije pricati kao o dejtonu 20 godina kasnije. Otvorite oci da ne kukate i sljedecih 20 godina.
:thumbup: seveda
ultima_palabra

#5279 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
Ne možemo se uvijek ni slagati :D Mogao si obrazložiti zašto smatraš da su neke konstatacije netačne. Sve su to tekovine koje je u naše društvo uvela ili značajno uvećala SDA, i to do 2002... do kad je Alija bio neprikosnoveni prvi u SDA i u Bošnjaka.

To najveći, pitanje u kojem periodu? Naravno da izgleda gigant kad ga porediš sa današnjim kokošarima, ali je patuljak u usporedbi sa Hamdijom Pozdercem ili Džemom Bijedićem.
snishodljivost prema neprijateljima države
Alija je izašao kao pobjednik iz rata, stvorio osnovne za daljnju borbu, naprosto ne vidim u čemu se ogleda ta njegoiv
a snishodljivost.

reaktivna "od podne-do podne" politika - check
Bila je reaktivna samo u kontekstu mgućnosti koje je imao. A pred njima nije bilo mnogo mogućnosti, niti je imao čime mahati. Apropo,njegove čuvene izjave, jedno mislim dopodne drugo popodne (sa kojom mašu danas Alijini protivnici) za mene je to jedna od najljepših i najhumanijih izjava jednog političara. Ta izjava je zapravo samo odraz težine stanja u kojem smo se našli, težine odluka koje su se morale donositi, i svjesnosti koliko te odluke utiču na živote svakog od nas. Oni koji nisu imali dilema su bili Slobo i Franjo, Rašo i Mate, oni nisu imali dilema spram ljudskih života, spram odluka....oni su isto mislili i prije podne i poslije podne. Između njih i Alije, njihove odluičnosti i Alijine neodlučnosti, ja ipak biram Aliju.

jeftini populizam i podilaženje najgorim slojevima - check
Ovo zaista ne znam kakve veze ima sa Alijom.

srozavanje društvenog morala na najniže grane - check
pa sad ne možemo Aliju optužiti za sve loše. Činjenica je da sistem vrijednosti koji je SDA etablirao u najmanju ruku sumnjiv. Meni dalek. Ali imam osjećaj da je dramatični sunovrat našeg društvenog morala, negdje se poklapa sa odlaskom Alije Izetbegovića iz političkog, a uskoro i stvarnog života.

Džema i Hamdija napram Alije........ne bi ih upoređivao, premda sasvim sam siguran da ocjena da je patuljak u odnosu na njih sigurno nije na čvrstim osnovama. Ali svi su rahmetlije, i svi imaju svoj udio u borbi za Bosnu i hercegovinu, i hvala im na tome.
Zašto ga ne bih mogao optužiti za nešto nad čim je imao apsolutnu kontrolu? Izbjegavam optužbe vezane za rat, to će istoričari razjasniti u narednih 30 godina. Ali predratni i pogotovo postratni period ne mogu zanemariti. Ako on lično nije nešto radio, radili su ljudi koje je on postavio.
FOČANSKI PROPISI

#5280 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote: a u dovoljno dubokim nas je gofnima ostavio da ne zaslužuje spominjanje ničega osim da je bio prvi predsjednik RBiH
I to prvi,na mišiće.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5281 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

pa jednostavno...treba Aliju Izetbegovića poštovati kao prvog predsjednika RBiH,...čisto pragmatično po službenoj dužnosti.

Ni po koju cijenu ne ulaziti u sadržaj njegove ideologije, ciljeve, način rada i rezultate djelovanja.

ps

Fočak ne zakeraj Ede ti, starog Aljinog ahbaba, a moguće da dosta ljudi ni to ne zna ...taman smo se barem oko nečega složili :lol:
Last edited by JoseMujica on 05/12/2012 19:21, edited 1 time in total.
palermo

#5282 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Zašto ga ne bih mogao optužiti za nešto nad čim je imao apsolutnu kontrolu? Izbjegavam optužbe vezane za rat, to će istoričari razjasniti u narednih 30 godina. Ali predratni i pogotovo postratni period ne mogu zanemariti. Ako on lično nije nešto radio, radili su ljudi koje je on postavio.
Pa možeš ga optužiti , naravno, i imaš pravo na to. Kao što i ja imam pravo da se ne složim sa tobom.

I jeste Alija je imao grešaka, ali za razliku od drugih, on nije ustrajavao na svojim greškama, nego ih je ispravljao.
palermo

#5283 Re: SDA-All about

Post by palermo »

JoseMujica wrote:pa jednostavno...treba Aliju Izetbegovića poštovati kao prvog predsjednika RBiH,...čisto pragmatično po službenoj dužnosti.

Ni po koju cijenu ne ulaziti u sadržaj njegove ideologije, ciljeve, način rada i rezultate djelovanja.
Peke,slažem se. A kad dođu mirnija i sigurna vremena za Bosnu i Hercegovinu, neka se rasprave otvaraju.
FOČANSKI PROPISI

#5284 Re: SDA-All about

JoseMujica wrote:pa jednostavno...treba Aliju Izetbegovića poštovati kao prvog predsjednika RBiH,...čisto pragmatično po službenoj dužnosti.

ps

Fočak ne zakeraj Ede ti, starog Aljinog ahbaba, a moguće da dosta ljudi ni to ne zna ...taman smo se barem oko nečega složili :lol:
Primio k znanju!
Better Man

#5285 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Za sav kriminal u ratu i nakon rata i politička ubisva od strane SDA-ovaca, lično je odgovoran Alija Izetbegović, jer ništa se to nije moglo uradtiti bez njegove dozvole! Najgore što nas je moglo zadesiti pored Mladića, Karadžića, Miloševića i drugih fašista, koljača i ubica je Nesposobni i kormpirani Alija Izetbegović, koji je bio saveznik saradnik ratnih zločinaca, jer kako drugačije objasniti da su se za njegovu slobodu najviše zalagali danas najveći ratni zločinci poput Šešelja i sličnih!
dezurni_ucenik

#5286 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

Better Man wrote:Za sav kriminal u ratu i nakon rata i politička ubisva od strane SDA-ovaca, lično je odgovoran Alija Izetbegović, jer ništa se to nije moglo uradtiti bez njegove dozvole! Najgore što nas je moglo zadesiti pored Mladića, Karadžića, Miloševića i drugih fašista, koljača i ubica je Nesposobni i kormpirani Alija Izetbegović, koji je bio saveznik saradnik ratnih zločinaca, jer kako drugačije objasniti da su se za njegovu slobodu najviše zalagali danas najveći ratni zločinci poput Šešelja i sličnih!

Zaboravio si dodati i malog mu poglavicu Zuta Brada,kirBasa Izmetbegovica....
Better Man

#5287 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

CVIKERASH wrote:
Better Man wrote:Za sav kriminal u ratu i nakon rata i politička ubisva od strane SDA-ovaca, lično je odgovoran Alija Izetbegović, jer ništa se to nije moglo uradtiti bez njegove dozvole! Najgore što nas je moglo zadesiti pored Mladića, Karadžića, Miloševića i drugih fašista, koljača i ubica je Nesposobni i kormpirani Alija Izetbegović, koji je bio saveznik saradnik ratnih zločinaca, jer kako drugačije objasniti da su se za njegovu slobodu najviše zalagali danas najveći ratni zločinci poput Šešelja i sličnih!

Zaboravio si dodati i malog mu poglavicu Zuta Brada,kirBasa Izmetbegovica....
To se podrazumjeva! Pa zna se da je Bakir Izetbegović bio veliki prijatelj za ozlogašenim kriminalcem i ubicom koji je ujedno bio i Alijin telohranitelj, a to je Ismet Bajramović Ćelo! Da je Ćelo za života progovorio o svemu što zna, pa najmanje mjesec dana bi se tresla cijela Bosna i Hercegovina!
miki.ba

#5288 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

palermo wrote:
Alija je izašao kao pobjednik iz rata, stvorio osnovne za daljnju borbu, naprosto ne vidim u čemu se ogleda ta njegoiv
a snishodljivost.
Ovo mi je nejasno, u cemu se oslikava njegova pobjeda?
Koliko je meni poznato Srbi su ostvarili ratne ciljeve u potpunosti.
dezurni_ucenik

#5289 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

miki.ba wrote:
palermo wrote:
a snishodljivost.

Nije ni meni.Srbi odvalili nam 49% drzave i kakvoj pobjedi ovaj prica :? :? :?
MojneBaKofrcenje

#5290 Re: SDA-All about

Post by MojneBaKofrcenje »

miki.ba wrote:
palermo wrote:
a snishodljivost.
Pa, Bosnjaci drze 33% i imaju homogenu teritoriju. Drze najbolje i vitalnije gradove.
Uskoro ce postati vecina u Brcko distriktu, koji presjece manji entitet na dva dijela.

Strateska prednost je kod Bosnjaka. Ovaj trenutni status quo nam potpuno odgovara.
FOČANSKI PROPISI

#5291 Re: SDA-All about

Zna li neko je li živa Melika Salihbegović, jaranica našeg Ede i Đule?
miki.ba

#5292 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

MojneBaKofrcenje wrote:
miki.ba wrote:
palermo wrote:
a snishodljivost.
Pa, Bosnjaci drze 33% i imaju homogenu teritoriju. Drze najbolje i vitalnije gradove.
Uskoro ce postati vecina u Brcko distriktu, koji presjece manji entitet na dva dijela.

Strateska prednost je kod Bosnjaka. Ovaj trenutni status quo nam potpuno odgovara.
To je pobjeda, jel?
Drže 49% države, a imaju 30% ukupnog stanovnoštva BiH, plus mnogobrojni zlocni i genocid koji su pocinili.
Na to sve treba dodati da ce se ova tvorevina legalizovati, jer smo mi eto zadovoljni pobjednici.
hrastov žižak

#5293 Re: SDA-All about

Post by hrastov žižak »

MojneBaKofrcenje wrote:
miki.ba wrote:
palermo wrote:
a snishodljivost.

tebi ovo odgovara? budžeta ti?
Josko Domorocki

#5294 Re: SDA-All about

Post by Josko Domorocki »

KOje onda u ovoj situaciji cist ? Jel previse slucajno da Lagumdzija nije se aktivno bavio politikom dok i zadnji genaral ARBIH nije dobio neku optuznicu i sl ?
MojneBaKofrcenje

#5295 Re: SDA-All about

Post by MojneBaKofrcenje »

hrastov žižak wrote: tebi ovo odgovara? budžeta ti?
Pa bolje to nego neki ''preustroj'' ili treci entitet. Ovako cemo mirnim putem imati sve vise Bosne iz godine u godinu zahvaljujuci natalitetu.
palermo

#5296 Re: SDA-All about

Post by palermo »

miki.ba wrote:[Ovo mi je nejasno, u cemu se oslikava njegova pobjeda?
Pa šta da ti kažem, osim da ti je slabo poznato.

Uzmi sedam strateških ciljeva koji su proklamovani na paljanskoj supštini pa uporedi.

Zar ti nije poznato koja je sudbina Bosni i Hercegovini i Bošnjacima kao najbrojnijem narodu u njoj namijenjena. Treba li ti i to crtati.
miki.ba

#5297 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

palermo wrote:
miki.ba wrote:[Ovo mi je nejasno, u cemu se oslikava njegova pobjeda?
Pa šta da ti kažem, osim da ti je slabo poznato.

Uzmi sedam strateških ciljeva koji su proklamovani na paljanskoj supštini pa uporedi.

Zar ti nije poznato koja je sudbina Bosni i Hercegovini i Bošnjacima kao najbrojnijem narodu u njoj namijenjena. Treba li ti i to crtati.
Znaci naša pobjeda je što nismo svi izginuli.
To je ujedno i razlog što ovdje nema promjena, zadovoljavamo se malim stvarima, a to je prije svega politika SDA.
Dok budemo ovako razmišljali "dobro je dok ne puca", oni ce krasti i uživati, kao što je bilo i u ratu, doduše u ratu je pucalo, ali im nije smetalo da uživaju i kradu.
Ako je tako uživajmo u pobjedi.
palermo

#5298 Re: SDA-All about

Post by palermo »

miki.ba wrote: Znaci naša pobjeda je što nismo svi izginuli.
To je ujedno i razlog što ovdje nema promjena, zadovoljavamo se malim stvarima, a to je prije svega politika SDA.
Dok budemo ovako razmišljali "dobro je dok ne puca", oni ce krasti i uživati, kao što je bilo i u ratu, doduše u ratu je pucalo, ali im nije smetalo da uživaju i kradu.
Ako je tako uživajmo u pobjedi.
Pa dobro, sa kolikim si žarom branioi braniš sporazum Zlaje i Miće, nije mi ni čudo da tako rezonuješ.

Nema veze politika SDA sa tvojim pitanjem.
miki.ba

#5299 Re: SDA-All about

Post by miki.ba »

:oops:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5300 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ovo je izgleda logika što nas je više izginulo to smo veći pobjednici :-)

što je više ovaca palo vukovima čoban nam je draži !

odo ovo na Poštu ispisat Tita mi :-)
Post Reply