Ama kod njih se sad desava ono sto smo mi imali dok je Krivousti se pitao u savezu i svita oko njega. Sto ce jedan Modric trcati da se Halilovic koji ni u Dinama ne igra proda da Mamic zaradi milione? To je samo najocigledniji i najofirniji primjer, a garant toga ima jos sto nije u javnost izaslo. Pogledajte malo gdje Hrvati igraju i hajmo bit malo realni i kad im je individualni kvalitet u pitanju, nije to vise ona sila kakva je nekad bila. Njihovo najjace oruzje je bilo i moze samo biti jak kolektiv gdje od 9 solidnih i dva vrhunska igraca napravis dobru ekipu. Oni to sad nemaju i ovo na terenu je odraz samo njihovih unutarnjih previranja. Mislim da je i baraz upitan, ovo je samo Ciro Blazevic mogao izvuci kratkorocno, Kovac je rjesenje mozda na duze staze, ali za manje od mjesec dana ni on im nece moci vratiti pobjednicki duh.ultima_palabra wrote:Nemaju bolju ekipu, ali su imali iskustvo i uigranost na svojoj strani... to se vidjelo i u Briselu, gdje su Hrvati lako mogli do pobjede. Onda je Štimac to sve razjebao počevši sa Škotskom kući, a Bel(e)gija se nastavila dizati
Kvalifikacije za SP 2014
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- A1fa
#5276 Re: Kvalifikacije za SP 2014
- Herr Flick
#5277 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Upravo to.Ćiro bi im bio najbolje rješenje za te 2 utakmice.Ovako ne razumijem postavljanje Kovača na jednu tako ozbiljnu funkciju za tako 2 vazne utakmice.On je vodio samo juniore Salzbruga i nesto malo U21 Hrvatsku.Nisam optimista da ce i on uspjeti al eto sve zavisi hoce li se plasirat na SP 
- Thinker
#5278 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja sam istoga stava, oni sada ne znaju ni u kojoj formaciji igraju niti znaju udarnu postavu. Da su doveli Murinja sa taktičkog aspekta ništa ne bi mogao promjeniti jer je premalo vremena. Jedina nada za CRO je da dobiju Island (mada poslije Škotske ni to ne garantuje uspjeh) ili da su doveli nekoga ko je mogao motivisati i nafurati igrače a tu je Ćiro majstor.
- Lakat Jebić
#5279 Re: Kvalifikacije za SP 2014
ultima_palabra wrote:Upravo sam kupio sendvič za doručak, sve kontam Damir Nikšić će izletjeti iz njega
- ultima_palabra
#5280 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Lik je dokoniji i od forumaša 
-
cindrlimindrli
#5281 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pismonosa wrote:Jebo im Štimac mater! Uz onakvog Luku, uz bombu Mandžukića, uz odličnog Vedrana i sve one ostale dobre loptaše, oni se dovode u ovakvu situaciju. Sad će me mnogi napasti, ali tvrdim da Hrvati imaju bolju ekipu od Belgije! Samo nisu imali trenera s kojim će se prošetati grupom. Možda ljudi sad kad je otišao onaj elokventni demagog napokon proigraju. Hrvatska sretno!!Herr Flick wrote:Sve u svemu HNS se zajebao sto je stavio onog blesana Štimca ili bolje reci Mamić sto ga je stavioU baražu navijam za Hrvatsku i Island
![]()
Oni imaju tri igraca, Modric, Srna i Rakitic, ostalo je nivo Albanije.
- Idemedosumom
#5282 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Stimac, savez, ovo ono, svi krivi samo ne fudbaleri. Ja mislim da oni trenutno nemaju kvalitetnu ekipu. Imaju par jakih pojedinaca, a to nije dovoljno. Sumnjam da ce komsije kroz baraz proc.cindrlimindrli wrote:Pismonosa wrote:Jebo im Štimac mater! Uz onakvog Luku, uz bombu Mandžukića, uz odličnog Vedrana i sve one ostale dobre loptaše, oni se dovode u ovakvu situaciju. Sad će me mnogi napasti, ali tvrdim da Hrvati imaju bolju ekipu od Belgije! Samo nisu imali trenera s kojim će se prošetati grupom. Možda ljudi sad kad je otišao onaj elokventni demagog napokon proigraju. Hrvatska sretno!!Herr Flick wrote:Sve u svemu HNS se zajebao sto je stavio onog blesana Štimca ili bolje reci Mamić sto ga je stavioU baražu navijam za Hrvatsku i Island
![]()
Oni imaju tri igraca, Modric, Srna i Rakitic, ostalo je nivo Albanije.
-
cindrlimindrli
#5283 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma proci ce ako ne potrefe Francuze, ovi ostali su u pet deka sa njima.Idemedosumom wrote:Stimac, savez, ovo ono, svi krivi samo ne fudbaleri. Ja mislim da oni trenutno nemaju kvalitetnu ekipu. Imaju par jakih pojedinaca, a to nije dovoljno. Sumnjam da ce komsije kroz baraz proc.
- Idemedosumom
#5284 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ja smatram da ih Francuska i Svedska mogu izbacit bez ikakvih problema.
Protiv Rumunije i Islanda mogu proci, ali jedino ako uslijed nekog pozitivnog šoka, i promjene selektora pocnu dobro igrati. Inace, ako je ko pratio njihovu igru protiv Belgije i Skotske, takvim pristupom ne mogu ni protiv Islanda dalje.
Protiv Rumunije i Islanda mogu proci, ali jedino ako uslijed nekog pozitivnog šoka, i promjene selektora pocnu dobro igrati. Inace, ako je ko pratio njihovu igru protiv Belgije i Skotske, takvim pristupom ne mogu ni protiv Islanda dalje.
-
PeppermintSA
#5285 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Hrvatska ja precijenjena! Oni imaju 3 vrhunska igrača: Modrića, Mandžukića i Rakitića + malog Kovačića koji bi uskoro mogao postati vrhunski (još to nije). Ostatak ekipe je sastavljen od dvije grupe igrača: jedni koji su u golemom downhillu i koji već polako postojaju istrošeni ako to već i nisu (Olić, Eduardo, Srna, Ćorluka i co.) i drugi koji su suhi prosjek (Strinić, Vida, Bubnjić, Lovren itd.).
Kad čitaš komentare na hrvatskim portalima ispada ovo 2. mjesto ravno tragediji jer bezbeli oni smatraju da imaju neku mega-giga svjetsku reprezentaciju kojoj je sve osim ubjedljivog prvog mjesta smak svijeta
Na papiru je i Srbija jača od njih, a da ne pričamo o Belgiji. Ne možemo mi pričati o nekoj svjetskoj reprezentaciji kad u njoj igra čak 6 igrača iz ukrajinskog prvenstva!
Štimac jeste zajeb'o mnoge stvari, ali dragim susjedima ne bi bilo na odmet da budu malo realniji. Želim im sreću u žrijebu za baraž i nadam se nijhovom plasmanu, no mislim da će teško preskociti tu prepreku. Nisu više što su nekad bili.
Kad čitaš komentare na hrvatskim portalima ispada ovo 2. mjesto ravno tragediji jer bezbeli oni smatraju da imaju neku mega-giga svjetsku reprezentaciju kojoj je sve osim ubjedljivog prvog mjesta smak svijeta
Štimac jeste zajeb'o mnoge stvari, ali dragim susjedima ne bi bilo na odmet da budu malo realniji. Želim im sreću u žrijebu za baraž i nadam se nijhovom plasmanu, no mislim da će teško preskociti tu prepreku. Nisu više što su nekad bili.
-
mistek
#5286 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Švedska bi njih s pola snage riješila u ovom trenutku.
Za Francuze ne treba ni pričati.
S Rumunima su blagi favoriti, jer su Rumuni u stanju od haman svakog iole ozbiljnijeg primiti peticu ako zagusti.
Island ne bih otpisivao, iako su tu šanse logično najveće.
Za Francuze ne treba ni pričati.
S Rumunima su blagi favoriti, jer su Rumuni u stanju od haman svakog iole ozbiljnijeg primiti peticu ako zagusti.
Island ne bih otpisivao, iako su tu šanse logično najveće.
-
insomnia99
#5287 Re: Kvalifikacije za SP 2014
hvala bogu da su krivi i igrači....treba ih neko našamarat!Idemedosumom wrote: Stimac, savez, ovo ono, svi krivi samo ne fudbaleri. Ja mislim da oni trenutno nemaju kvalitetnu ekipu. Imaju par jakih pojedinaca, a to nije dovoljno. Sumnjam da ce komsije kroz baraz proc.
ali stimac je od bilića dobio gotovu reprezentaciju koje se nedavno "fajtala" sa španjolcima i talijanima......i sve je razjebao.....svaku utakmicu novi sustav i neki čudan igrač.....
slažem se da nemamo ekipu......kolektiv je bio naše najjače oružje....to je isto štimac kriv...sjebao je atmosferu u ekipi.....
i susjedi lijepo je to što ste se vi konačno plasirali,ali smirite se malo....... nemojte previše srati po hrv. igračima.....jer nije da su vaši igrači nekakve zvijezde za njih
Last edited by insomnia99 on 18/10/2013 17:27, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#5288 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Najbolje ocijenjeni stoper engleske Premier lige u dosadasnjem dijelu (http://www.whoscored.com/Regions/252/To ... -2013-2014) je suhi prosjek, naravno.PeppermintSA wrote:Hrvatska ja precijenjena! Oni imaju 3 vrhunska igrača: Modrića, Mandžukića i Rakitića + malog Kovačića koji bi uskoro mogao postati vrhunski (još to nije). Ostatak ekipe je sastavljen od dvije grupe igrača: jedni koji su u golemom downhillu i koji već polako postojaju istrošeni ako to već i nisu (Olić, Eduardo, Srna, Ćorluka i co.) i drugi koji su suhi prosjek (Strinić, Vida, Bubnjić, Lovren itd.).
Da igra za Bosnu, bio bi novi Maldini
-
PeppermintSA
#5289 Re: Kvalifikacije za SP 2014
dječak sa šibicama wrote:Najbolje ocijenjeni stoper engleske Premier lige u dosadasnjem dijelu (http://www.whoscored.com/Regions/252/To ... -2013-2014) je suhi prosjek, naravno.PeppermintSA wrote:Hrvatska ja precijenjena! Oni imaju 3 vrhunska igrača: Modrića, Mandžukića i Rakitića + malog Kovačića koji bi uskoro mogao postati vrhunski (još to nije). Ostatak ekipe je sastavljen od dvije grupe igrača: jedni koji su u golemom downhillu i koji već polako postojaju istrošeni ako to već i nisu (Olić, Eduardo, Srna, Ćorluka i co.) i drugi koji su suhi prosjek (Strinić, Vida, Bubnjić, Lovren itd.).
Čovjek je klasični kikser - dovoljno je vidjeti odnos navijača Lyona prema njemu, ljudi molili boga da ode. Čovjek je evropski prosjek.
Kao drugo, niko u BiH ne priča da smo mi svjetska velesila za razliku od Hrvatske u kojoj se 2. mjesto posmatra kao nacionalna tragedija, a vjeruj mi, trenutno smo televizija u boji za Hrvatsku, pa čak i igrački, a ne samo rezultatski.
Last edited by PeppermintSA on 18/10/2013 17:32, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#5290 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Taj Strinic je ko u nas Avdija,veze nema

-
cindrlimindrli
#5291 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Mi ne seremo po hrvatskim igracima vec samo objektivno komentarisemo njihov kvalitet. Triu Modric-Rakitic-Srna bihinsomnia99 wrote:i susjedi lijepo je to što ste se vi konačno plasirali,ali smirite se malo....... nemojte previše srati po hrv. igračima.....jer nije da su vaši igrači nekakve zvijezde za njih
jos dodao i Mandzukica, ne znam sto sam njega zaboravio. Ostalo je mrtvi prosjek i ispod toga.
- Havatar
#5292 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Pa kad je takav kvalitet kako to ne pokaze u hrvatskoj reprezentacijidječak sa šibicama wrote:Najbolje ocijenjeni stoper engleske Premier lige u dosadasnjem dijelu (http://www.whoscored.com/Regions/252/To ... -2013-2014) je suhi prosjek, naravno.PeppermintSA wrote:Hrvatska ja precijenjena! Oni imaju 3 vrhunska igrača: Modrića, Mandžukića i Rakitića + malog Kovačića koji bi uskoro mogao postati vrhunski (još to nije). Ostatak ekipe je sastavljen od dvije grupe igrača: jedni koji su u golemom downhillu i koji već polako postojaju istrošeni ako to već i nisu (Olić, Eduardo, Srna, Ćorluka i co.) i drugi koji su suhi prosjek (Strinić, Vida, Bubnjić, Lovren itd.).
-
cindrlimindrli
#5293 Re: Kvalifikacije za SP 2014
On je svoj kvalitet pokazao kod izvodjenja penala za Skotsku, refleksi i reakcija na odbijenu loptu k'o u mrtvog konja.Havatar wrote:Pa kad je takav kvalitet kako to ne pokaze u hrvatskoj reprezentacijidječak sa šibicama wrote:Najbolje ocijenjeni stoper engleske Premier lige u dosadasnjem dijelu (http://www.whoscored.com/Regions/252/To ... -2013-2014) je suhi prosjek, naravno.PeppermintSA wrote:Hrvatska ja precijenjena! Oni imaju 3 vrhunska igrača: Modrića, Mandžukića i Rakitića + malog Kovačića koji bi uskoro mogao postati vrhunski (još to nije). Ostatak ekipe je sastavljen od dvije grupe igrača: jedni koji su u golemom downhillu i koji već polako postojaju istrošeni ako to već i nisu (Olić, Eduardo, Srna, Ćorluka i co.) i drugi koji su suhi prosjek (Strinić, Vida, Bubnjić, Lovren itd.).
-
insomnia99
#5294 Re: Kvalifikacije za SP 2014
vidimo da se lyon preporodio od kad je otišao lovrenPeppermintSA wrote:
Čovjek je klasični kikser - dovoljno je vidjeti odnos navijača Lyona prema njemu, ljudi molili boga da ode. Čovjek je evropski prosjek.
inače u engleskoj se preporodio......
[/quote]Kao drugo, niko u BiH ne priča da smo mi svjetska velesila za razliku od Hrvatske u kojoj se 2. mjesto posmatra kao nacionalna tragedija, a vjeruj mi, trenutno smo televizija u boji za Hrvatsku.
ma drugo mjesto nije tragedija.....
al čim ti kažeš da je BiH trenutno televizija u boji za Hrvatsku(i ja se slažem) onda očito nešto ne štima....a nije baš da imate kvalitetnije igrače.......
ovih dana nije teško bolje igrati od Hrvatske.....
i srušeni su mnogi negativni rekordi......prvi put smo izgubili 3 utakmice u grupi....2 poraza doma...dali najmanje golova ikad....
naravno ne treba zaboravit da se u A grupi bosna ne bi mogla igrati kao u ovoj grupi.....isto bi morala u baraz....
ovo je jako dobro pitanje....i ne odnosi se samo na lovrenaHavatar wrote: Pa kad je takav kvalitet kako to ne pokaze u hrvatskoj reprezentaciji
Last edited by insomnia99 on 18/10/2013 17:39, edited 2 times in total.
- Mali_Vuk
#5295 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Ma dobri su Hrvati. Samo ih osim lošeg trenera još yebe ležeran pristup igri. Kao, ono, lako ćemo. Ja u ovim kvalifikacijama nisam vidio neku veliku borbu s njihove strane. Nema onog fanatizma koji krasi naprimjer naše igrače. Osim možda one utakmice protiv Srbije na Maksimiru. Tada su mi izgledali kao tim koji zna šta hoće. E sad, jel to potcjenjivanje protivnika ili psihološka i fizička nespremnost, ili sve pomalo, đavo ga znao
Ja im želim puno sreće u baražu i da idemo skupa u Brazil.
- Mali_Vuk
#5296 Re: Kvalifikacije za SP 2014
To su sve priče šta bi bilo kad bilo. Možda Hrvatska u našoj grupi ne bi otišla ni u baraž. Možeš li biti siguran pa tvrditi da bi? Da bi lagano riješili Grke, Slovake pa bogami i Litvance? Nezahvalne su te priče tipa što je babi to joj se i snilo..insomnia99 wrote:ma drugo mjesto nije tragedija.....PeppermintSA wrote:
vidimo da se lyon preporodio od kad je otišao lovren
inače u engleskoj se preporodio......
Kao drugo, niko u BiH ne priča da smo mi svjetska velesila za razliku od Hrvatske u kojoj se 2. mjesto posmatra kao nacionalna tragedija, a vjeruj mi, trenutno smo televizija u boji za Hrvatsku.
al čim ti kažeš da je BiH trenutno televizija u boji za Hrvatsku(i ja se slažem) onda očito nešto ne štima....a nije baš da imate kvalitetnije igrače.......
ovih dana nije teško bolje igrati od Hrvatske.....
i srušeni su mnogi negativni rekordi......prvi put smo izgubili 3 utakmice u grupi....2 poraza doma...dali najmanje golova ikad....
naravno ne treba zaboravit da se u A grupi bosna ne bi mogla igrati kao u ovoj grupi.....isto bi morala u baraz....
ovo je jako dobro pitanje....i ne odnosi se samo na lovrenaHavatar wrote: Pa kad je takav kvalitet kako to ne pokaze u hrvatskoj reprezentaciji
- dječak sa šibicama
#5297 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Nebi, ovdje je vec receno da je BiH duplo bolja od ove Belgije.
Uglavnom, vidjecemo nakon izvlacenja, sa Francuzima i Svedjanima Hrvatska ima male sanse, Island i Rumunjska prolazni.
Niko Kovac je uradio fantasticne stvari sa U-21 repreznetacijom, tukao odlicne Ukrajinu i Svicu u gostima sa po 2:0, gol razlika 14:0 nakon 4 kola, 12 bodova, igra odlicna, on je uvijek bio vodja na terenu.
Neka i ne uspije proci baraz, slijede kvalifikacije za EP, Kovaca obavezno ostaviti, napravice masinu od ekipe.
Uglavnom, vidjecemo nakon izvlacenja, sa Francuzima i Svedjanima Hrvatska ima male sanse, Island i Rumunjska prolazni.
Niko Kovac je uradio fantasticne stvari sa U-21 repreznetacijom, tukao odlicne Ukrajinu i Svicu u gostima sa po 2:0, gol razlika 14:0 nakon 4 kola, 12 bodova, igra odlicna, on je uvijek bio vodja na terenu.
Neka i ne uspije proci baraz, slijede kvalifikacije za EP, Kovaca obavezno ostaviti, napravice masinu od ekipe.
-
insomnia99
#5298 Re: Kvalifikacije za SP 2014
nisam primjetio da netko u hrvatskoj tvrdi drugačije.....pogotovu u zadnjih par godina.....cindrlimindrli wrote:
Mi ne seremo po hrvatskim igracima vec samo objektivno komentarisemo njihov kvalitet. Triu Modric-Rakitic-Srna bih
jos dodao i Mandzukica, ne znam sto sam njega zaboravio. Ostalo je mrtvi prosjek i ispod toga.
stvar je o tome da nismo navikli na ovakvo rasulo i nezalaganje......osvojili smo drugo mjesto,ali bilo je tu i sreće u mnogim utakmiama......da je srbija imala malo ozbiljnijeg izbornika,pitanje je kako bi to završilo
- noiserr
#5299 Re: Kvalifikacije za SP 2014
Slazem se sa ovim. Hrvatska je dosta toga napravila u posljednjih 20 godina, i malo su mozda navikli na uspjeh i manje im je stalo. Nek im je sa srecom, ali nek je i moja Bosna prosla, to je nesto specijalno.Mali_Vuk wrote:Ma dobri su Hrvati. Samo ih osim lošeg trenera još yebe ležeran pristup igri. Kao, ono, lako ćemo. Ja u ovim kvalifikacijama nisam vidio neku veliku borbu s njihove strane. Nema onog fanatizma koji krasi naprimjer naše igrače. Osim možda one utakmice protiv Srbije na Maksimiru. Tada su mi izgledali kao tim koji zna šta hoće. E sad, jel to potcjenjivanje protivnika ili psihološka i fizička nespremnost, ili sve pomalo, đavo ga znaoJa im želim puno sreće u baražu i da idemo skupa u Brazil.
I da nisam Bosanac ovu pricu Bosne bih pratio kao sto to mnogi rade. Ovo je underdog prica tipa Rocky..
-
cindrlimindrli
#5300 Re: Kvalifikacije za SP 2014
insomnia99 wrote:naravno ne treba zaboravit da se u A grupi bosna ne bi mogla igrati kao u ovoj grupi.....isto bi morala u baraz....
Tek tada bi nabusili izvikane Belgijance i Hrvate jer bi se oni bar otvorili, ne bi morali svaku utakmicu igrati protiv
bunkera.