Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
East_side

#5276 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

Juve se vraća u LP nakon nekoliko sezona posta. Možda baš iz tog razloga i neće biti pretjerano impresivni sljedeće sezone u LP (slično kao recimo Dortmund ove).

Milan kao Milan, nikada se ne otpisuje...

Lazio (ako osigura plasman u LP) mi je ipak malo 'klimav', sumnjam da bi mogli i grupu proći...

Ako bi to bio Napoli, ne vjerujem da bi ponovo mogli bljesnuti kao ove sezone. Čini mi se da je ova generacija Napolija upravo ove sezone imala svoj vrhunac, pogotovo još ako na ljeto prodaju Cavanija, Hamšika... kako se špekuliše.

Udinese, Inter i Roma također imaju matematičke šanse za plasman u LP. Ali... :run:

Vidjet ćemo aBd. :roll:
Madrid

#5277 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Ne vjerujem da ce Juve biti samo onako radi reda u LP, ne kazem da ce igrati odmah polufinala i finala, ali ce vjerovatno proci grupu, osim ako ih ne zapadne kakva "grupa smrti", a zbog ovih "šeikovskih" timova, sve ce vise biti grupa smrti :-D
Ajatolah_

#5278 Re: Champions League 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Iz kojeg šešira bi mogao biti izvučen Juventus?
perfect_guy

#5279 Re: Champions League 2011/12

Post by perfect_guy »

EdoI wrote:Iz kojeg šešira bi mogao biti izvučen Juventus?
u ovogodišnjem izdanju bi bili u trećem šeširu
cyprus

#5280 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Vjerovatno trećeg, a možda i drugog...
perfect_guy

#5281 Re: Champions League 2011/12

Post by perfect_guy »

cyprus wrote:
Vjerovatno trećeg, a možda i drugog...
sve zavisi od konačne liste ekipa. Siti je na startu sezone imao tek minimalno bolji koeficijent od Juventusa, a po snazi su bili na sredini trećeg šešira
East_side

#5282 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

Madrid wrote:Ne vjerujem da ce Juve biti samo onako radi reda u LP, ne kazem da ce igrati odmah polufinala i finala, ali ce vjerovatno proci grupu, osim ako ih ne zapadne kakva "grupa smrti", a zbog ovih "šeikovskih" timova, sve ce vise biti grupa smrti :-D
Ma dobro, možda sam ja preoprezan sa očekivanjima obzirom da simpatišem Juve... da se unaprijed pripremim za eventualno razočarenje :mrgreen:

To za učestalu pojavu grupa smrti iz "vještačkih" razloga stoji. Ali kada se sjetim onih dvoboja Man.City-a i Napolija odma mi bude lakše :oops:

To za koeficijente/šešire ćemo morati sačekati kraj sezone. Osim ako nismo baš toliko ludi da sami "pješke" računamo :-) :D
Ajatolah_

#5283 Re: Champions League 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Sjetim se maloprije da ova stranica ima i taj poredak:

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

Dakle Juventus je zasad 43., i ne može se ništa promijeniti do kraja godine.
East_side

#5284 Re: Champions League 2011/12

Post by East_side »

EdoI wrote:Sjetim se maloprije da ova stranica ima i taj poredak:

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... k2012.html

Dakle Juventus je zasad 43., i ne može se ništa promijeniti do kraja godine.
Kakvi su sve timovi ispred njih jbt... Ova sezona bez Evrope ih je posebno unazadila, dok su neki "novi klinci" napredovali i pretekli ih.
Madrid

#5285 Re: Champions League 2011/12

Post by Madrid »

Ako se Malaga doceka LP, vjerujem da ce dosta biti aktivni na tržistu, a isto tako i PSG, a obe ekipe ce biti u 4 ili 3 sesiru valjda...
I Dortmund bi trebao biti ispod drugog šešira?
Jack Be Nimble

#5286 Re: Champions League 2011/12

Post by Jack Be Nimble »

zlo87 wrote: Ne znam da li je ikada više bilo zajebancija na nečiji promašeni penal. :shock: :shock:
Beckham protiv Portugala 2004.
BHF_Manijak

#5287 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Madrid wrote:Ako se Malaga doceka LP, vjerujem da ce dosta biti aktivni na tržistu, a isto tako i PSG, a obe ekipe ce biti u 4 ili 3 sesiru valjda...
I Dortmund bi trebao biti ispod drugog šešira?
Da, Dortmund je i prosle godine bio u zadnjem sesiru jer ih nije bilo dugo u Evropi. Naredne godine mislim da mogu maksimalno dogurati do 3. sesira, mada i to sumnjam, jer nisu neke rezultate u grupi napravili, stavise zadnji su bili.
cyprus

#5288 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Kad već spominjemo sljedeću sezonu, da probamo iskalkulisat :D :

Nosioci grupa će biti:

Barcelona
Manchester United
Bayern München
Real Madrid
Arsenal (vjerovatno)
Porto
Milan
Chelsea ili Valencia (male šanse imaju i Atletico Madrid i Lyon)

Drugi šešir:

Valencia (ako Valencia bude u prvom šeširu, onda šansu za drugi šešir imaju Braga, Twente, Panathianikos, Juventus, pa i CSKA, Tottenham i PSV)
Benfica (vjerovatno)
Shakhtar Donetsk i/ili Dynamo Kiev
Zenit
Schalke (vjerovatno)
Manchester City
Olympiakos
Ajax (zavisno od plasmana ukrajinskih predstavnika, Brage, PSV-a i Tottenhama)

Treći i četvrti šešir je zaista gotovo nemoguće predvidjet, niti će to biti moguće prije odigravanja pretkola). A odgovor na pitanje od kojeg je sve pošlo je: Juventus će se moći dočepati drugog šešira tek ako se Chelsea, Braga, Twente, Panathinaikos, CSKA, Tottenham i PSV (uz već gotovo izvjesan izostanak Lyona i Atletica) ne uspiju plasirati u grupnu fazu... :idea: :mrgreen:
Ajatolah_

#5289 Re: Champions League 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Kad smo se već raspričali o ovim koeficijentima, meni je bilo zanimljivo pogledati ko će se od nešampiona boriti za Ligu prvaka:

Prvo kolo: Braga, Dinamo/Spartak/CSKA, Šahtar/Dinamo, Twente/AZ/Feyenoord/PSV, Fenerbahçe, Panatinaikos, Nordsjælland, Brugge/Genk/Gent, Cluj/Dinamo B./Rapid B., Rangers

Drugo: Newcastle/Tottenham/Chelsea, Malaga, B. Mönchengladbach, Lazio/Napoli, Lille
cyprus

#5290 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Nordsjaelland :D
cyprus

#5291 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Haj da vidimo ko bi mogli bit protivnici našeg prvaka, tj. da razmotrimo malo šampionski dio pretkola:

Prvo pretkolo:

Linfield
Dudelange*
Valletta
B36
Lusitanos
Libertas / Tre Fiori

Drugo pretkolo:

Basel
BATE Borisov
Salzburg / Rapid Wien
Dinamo Zagreb
Žilina / Trnava / Slovan
Partizan
Helsingborg
Legia Warszawa*
CSKA Sofia
Debrecen
Maribor
Ventspils
Slovan Liberec*
HJK Helsinki
AEL / APOEL
Ekranas
Shamrock / Sheriff / Zestafoni

-------------------------------------------------------------
Hapoel Ironi KS
Metalurgi / Zestafoni
Molde
Željezničar
KR Reykjavik
Dacia / Shamrock
TNS
Budućnost Podgorica / Rudar Pljevlja
Flora Tallinn
Neftci
Shakhter Karagandy
Skenderbeu / Teuta / Tirana
Vardar Skopje
Ulisses Yerevan
Linfield*
Dudelange*
Valletta*

* vjerovatni učesnici, ali nisu još 100% obezbjedili

Nažalost, sada već sa 100%-tnom sigurnošću možemo reći da Željo ni ove godine neće biti nosioc u pretkolu CL (ovi plavi su mu mogući protivnici)... Ipak za utjehu, ako sam sve dobro ukopčo, ovaj put nije moguće da se ide u Izrael :D Protivnika ima vrlo zajebanih, ali i solidan broj onih po mjeri (Ekranas, Maribor, Shamrock, Sheriff, Ventspils, Zestafoni, a ni Debrecen, Helsingborg i ovi Slovaci nisu loša opcija)

Ekipama koje se probiju u 3. pretkolo, pridružiće se Anderlecht, Celtic i prvak Rumunije (nevjerovatna završnica kod njih, 5 klubova ima šansu za titulu)
Mišo_Kovač

#5292 Re: Champions League 2011/12

Post by Mišo_Kovač »

'Ta će Seljo :D Obrukat ce se s kim god da budu igrali :D :dance: Za europske uspjehe potrebno je bordo srce 8)
LSD

#5293 Re: Champions League 2011/12

Post by LSD »

Mišo_Kovač wrote:'Ta će Seljo :D Obrukat ce se s kim god da budu igrali :D :dance: Za europske uspjehe potrebno je bordo srce 8)
I srece pri žrijebu ,kakave ni u hali nema :-)
todd_smith

#5294 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

Dabogda dobili najlosiji tim :mrgreen: Moze li `vako? :mrgreen:
BHF_Manijak

#5295 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Mišo_Kovač wrote:'Ta će Seljo :D Obrukat ce se s kim god da budu igrali :D :dance: Za europske uspjehe potrebno je bordo srce 8)
Za ovo su se najavili banovi, pa eto samo da ti mahnem za sretan put! Ti se vec spremas za Evropu preko banovica! :wink:
simonese

#5296 Re: Champions League 2011/12

Post by simonese »

BHF_Manijak wrote:
Za ovo su se najavili banovi, pa eto samo da ti mahnem za sretan put! Ti se vec spremas za Evropu preko banovica! :wink:
a sad adio,a sad adio :D
Basler

#5297 Re: Champions League 2011/12

Post by Basler »

Cuj tih njih? :-)

Koliko sam mogao primjetiti Miso je vas/nas covjek (brat po dresu - bayernovom).
Bas ste oholi.

Zasto se ovdje ne prica o finalu? Gdje su ti Celsijevi fanovi, sta oni ocekuju. 8-)
BHF_Manijak

#5298 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Volim svabski fudbal nenromalno, ali Zeljo je jedina i prava ljubav. :) :wink: Tako da Miso meni nije brat po dresu, gotivan mi je Bayern koliko npr i Schalke ili Werder.
Basler

#5299 Re: Champions League 2011/12

Post by Basler »

BHF_Manijak wrote:Volim svabski fudbal nenromalno, ali Zeljo je jedina i prava ljubav. :) :wink: Tako da Miso meni nije brat po dresu, gotivan mi je Bayern koliko npr i Schalke ili Werder.
A tako. Okej, prevario sam se, mislio sam da ti je Bayern na prvom mjestu (barem sto se tice stranih klubova, shvatam ja ljubav ka maticnom klubu). Ti si ocito pravi BuLi - Fan, ali tesko mi povjerovati da mozes biti toliko neutralan.
Jesi razmisljao da budes sudac? :D

Odoh duboko u off, ali ne mogu se oteti utisku da vecina fanova Bayerna navija za Zelju.
simonese

#5300 Re: Champions League 2011/12

Post by simonese »

Basler wrote:
BHF_Manijak wrote:Volim svabski fudbal nenromalno, ali Zeljo je jedina i prava ljubav. :) :wink: Tako da Miso meni nije brat po dresu, gotivan mi je Bayern koliko npr i Schalke ili Werder.
A tako. Okej, prevario sam se, mislio sam da ti je Bayern na prvom mjestu (barem sto se tice stranih klubova, shvatam ja ljubav ka maticnom klubu). Ti si ocito pravi BuLi - Fan, ali tesko mi povjerovati da mozes biti toliko neutralan.
Jesi razmisljao da budes sudac? :D

Odoh duboko u off, ali ne mogu se oteti utisku da vecina fanova Bayerna navija za Zelju.
nije bas tako,volim Bayern ali Zeljo je Zeljo
sto se tice finala,vidis sam da su navijaci Bayerna i Chelsea u manjini ali nema veze ostali nek' gledaju Spansko finale :dance:
Locked