Rukometna reprezentacija BiH
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
SSemir
#5276 Re: Rukometna reprezentacija BiH
da nam je odgovarao poraz od 3 razlike, mi bi izgubili 4. to je sva filozifija oko ovih nesposobnjakovica.
nije to ni do selektora. ko god da dodje, nece ih promijeniti.
nije to ni do selektora. ko god da dodje, nece ih promijeniti.
- SkyLimit
#5277 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Saša Ibrulj @sasaibrulj 18h18 hours ago
U košarci se vadimo protiv Litvanaca, u rukometu protiv Danaca, evo i u fudbalu ćemo se čupati na Belgijancima...
-
saim_adka
#5278 Re: Rukometna reprezentacija BiH
.
Last edited by saim_adka on 19/01/2017 09:41, edited 1 time in total.
- It_is_a_Leclerc
#5279 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Slušam intervju sa Zuhdijom Korkarićem i spomenu da će 23. (al ne reče kojeg) biti ždrijeb za grupe za kvalifikacije za SP 2017. Čak je i spomenuo da smo u prvom šeširu, da su s nama Portugal i Austrija, ali nigdje ne mogu naći te grupe.. Zna li neko više ?!
- phillie
#5280 Re: Rukometna reprezentacija BiH
23.07.
http://www.eurohandball.com/article/22779
Uglavnom, pobjednici grupa ide u play-off (ako sam dobro shvatio). Nigdje ne vidim da smo neki kao nosioci, vec da smo svi u istom bubnju.
http://www.eurohandball.com/article/22779
Uglavnom, pobjednici grupa ide u play-off (ako sam dobro shvatio). Nigdje ne vidim da smo neki kao nosioci, vec da smo svi u istom bubnju.
- It_is_a_Leclerc
#5281 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Grupa 1: BiH, Litvanija, Slovačka i Kosovo
Opet Litvanija
Opet Litvanija
- red evil
#5282 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kosovo republjik 
- ultima_palabra
#5283 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Treba Dodika zvati na utakmicu sa Kosovom 
- insaneinthebrain
#5284 Re: Rukometna reprezentacija BiH
utakmicu s kosovom igrati u doboju ili banja luci

- Progressive House
#5285 Re: Rukometna reprezentacija BiH
čuj Kosovo!

-
krater
#5286 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Progressive House wrote:čuj Kosovo!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Bosanski_kralj
#5287 Re: Rukometna reprezentacija BiH
KvaziExpert wrote:i dođu BHF i navijaju za kosovoinsaneinthebrain wrote:utakmicu s kosovom igrati u doboju ili banja luci![]()
![]()
Slične zastave imamo
-
Mustang1
#5288 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hoce doci Rita Ora ? 
- Logovan
#5289 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ova Litvanija mi se popela na onu stvar, vazda sa nama u grupi, nebitno koji sport. KosovoIt_is_a_Leclerc wrote:Grupa 1: BiH, Litvanija, Slovačka i Kosovo
Opet Litvanija
Kakva je Slovačka sad?
- It_is_a_Leclerc
#5290 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Dosta slaba. Otprilike kao ona Grčka.
Litvanija je isto pišurija. Stvar je samo mentalnog ulaska u sve ovo.
Za sedam dana bi trebala biti održana sjednica IO RSBIH gdje će se prihvatiti-odbiti izvještaj selektora o rezultatima kvalifikacija, te će se na osnovu toga donositi odluka o njegovom ostanku ili odlasku. Naravno, ako Marković u međuvremenu ne ode sam.
Litvanija je isto pišurija. Stvar je samo mentalnog ulaska u sve ovo.
Za sedam dana bi trebala biti održana sjednica IO RSBIH gdje će se prihvatiti-odbiti izvještaj selektora o rezultatima kvalifikacija, te će se na osnovu toga donositi odluka o njegovom ostanku ili odlasku. Naravno, ako Marković u međuvremenu ne ode sam.
- insaneinthebrain
#5291 Re: Rukometna reprezentacija BiH
rita ce da pjeva himnu kosova na otvaranjuMustang1 wrote:Hoce doci Rita Ora ?
-
Mustang1
#5292 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Hoce im to biti prvi nastup na nekom zvanicnom sportskom dogadjaju ? Bilo koji sport.
- Romanista 101%
#5293 Re: Rukometna reprezentacija BiH
bilo bi lijepo da im mi budemo prvi protivnik
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
- It_is_a_Leclerc
#5296 Re: Rukometna reprezentacija BiH
I dok su sve oči javnosti uprte u fudbalsku i košarkašku reprezentaciju, danas je na Vlašiću, u atmosferi neviđenog haosa i pravno-sportskog nasilja, održana sjednica izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH. Za predsjednika ovog tijela izabran je Enid Tahirović koji se ovim kompromitovao i praktički pljunuo sve ono dobro što je uradio za bh. rukomet, pristavši da ga predstave kao "kandidata bošnjačke komponente saveza".
U Izvršnom odboru, osim Tahirovića, nema nijedne osobe koja se u životu bavila rukometom. Ono što je još strašnije je da nema nijednog predstavnika TK, koji ima najviše predstavnika u PL BIH. Negdje na marginama određeno je da za par dana počinje Premijer liga BiH, a propozicije će se utvrđivati u hodu.
O situaciji da, protivno Zakonu o sportu, RS BIH čine - RS FBIH, RS RS i RS HZHB nije bilo riječi, iako svi znaju da Rukometni savez ne postoji kao registrovani savez, upravo zbog toga što ima tri, umjesto dvije komponente.
Na kraju, pamtit će se vapaj Abaza Ake Arslanagića koji je zatražio riječ da kaže nešto o stanju rukometa u BIH, na šta mu je novoizabrani predsjednik Enid Tahirović posprdno dobacio: "Može, ali kratko, molim vas. Imate minut", na šta je Arslanagić odgovorio - "Ako je minuta, ja ne moram i neću ni govoriti", na šta su ostali članovi oduševljeno napustili salu.
Rukomet u BIH polako i sigurno dotiče samo dno dna.
U Izvršnom odboru, osim Tahirovića, nema nijedne osobe koja se u životu bavila rukometom. Ono što je još strašnije je da nema nijednog predstavnika TK, koji ima najviše predstavnika u PL BIH. Negdje na marginama određeno je da za par dana počinje Premijer liga BiH, a propozicije će se utvrđivati u hodu.
O situaciji da, protivno Zakonu o sportu, RS BIH čine - RS FBIH, RS RS i RS HZHB nije bilo riječi, iako svi znaju da Rukometni savez ne postoji kao registrovani savez, upravo zbog toga što ima tri, umjesto dvije komponente.
Na kraju, pamtit će se vapaj Abaza Ake Arslanagića koji je zatražio riječ da kaže nešto o stanju rukometa u BIH, na šta mu je novoizabrani predsjednik Enid Tahirović posprdno dobacio: "Može, ali kratko, molim vas. Imate minut", na šta je Arslanagić odgovorio - "Ako je minuta, ja ne moram i neću ni govoriti", na šta su ostali članovi oduševljeno napustili salu.
Rukomet u BIH polako i sigurno dotiče samo dno dna.
-
salle_eh1986
#5297 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Treba ispoštovati Tahirovića, ipak je on jedan bivši reprezentativac koji je uvijek davao svoj maksimum za BiH
-
Rilkoni
#5298 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ne znam stvarno više koliko nas misli Dragan Markovic da izvinete na izrazu jebavati u mozak. Pa daj majstore skloni se sam, odstupi više, izgubio si kontrolu nad svlačionicom a uz to si se posvađao sa nekim reprezentativcima i zbog tvoje lične sujete ne možemo racunati na neke igrače. Taktika kod Markovica je ova: "Daj loptu Nikoli pa ako on bude raspoložen dobro i jeste ako nije raspoložen pušimo ga", akcije za krilo i kontre su misaona imenica. U reprezentaciji nam igraju razni Mikići, Ovcine itd, a izbjegavaju se igrači koji su najbolji strijelci u Poljskoj, igrači iz Njemačke lige itd..
- It_is_a_Leclerc
#5299 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Kakvo je stanje u savezu, mene čudi da hoće iko da igra za reprezentaciju !Rilkoni wrote:Ne znam stvarno više koliko nas misli Dragan Markovic da izvinete na izrazu jebavati u mozak. Pa daj majstore skloni se sam, odstupi više, izgubio si kontrolu nad svlačionicom a uz to si se posvađao sa nekim reprezentativcima i zbog tvoje lične sujete ne možemo racunati na neke igrače. Taktika kod Markovica je ova: "Daj loptu Nikoli pa ako on bude raspoložen dobro i jeste ako nije raspoložen pušimo ga", akcije za krilo i kontre su misaona imenica. U reprezentaciji nam igraju razni Mikići, Ovcine itd, a izbjegavaju se igrači koji su najbolji strijelci u Poljskoj, igrači iz Njemačke lige itd..
Kakva je to nakupina mufljuza, kriminalaca i nacionalista...
Naravno da će Marković dobiti podršku saveza. Počeo je da gudi na nacionalnu kartu, "ugroženi smo" i sl. Ionako nijedno drugo ozbiljno rukometno ime ne želi preuzeti reprezentaciju saveza koji uopšte nije registrovan po Zakonu o sportu i, de iure, ni ne postoji.
- SkyLimit
#5300 Re: Rukometna reprezentacija BiH
Ja cu svoje nezadovoljstvo pokazati radikalnom metodom neodlazenja na utakmice
Onim sramnim porazom od Litvanije ne samo da smo upropastili priliku da se plasiramo na Europsko Prvenstvo 2016, vec smo vrlo izvjesno ostali i bez Svjetskog prvenstva 2017. godine. Naime, da smo se plasirali na Europsko prvenstvo, ne bi ni igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo vec bi samo trebalo odigrati baraz, a ovako cemo igrati kvalifikacije gdje moramo biti prvi u grupi da bi tek otisli u taj baraz gdje ako i dodjemo cekat ce nas neka Svedska 
Jedino mi zao zbog Dejana Malinovica, postao mi je jedan od nasih najdrazih sportista, da su svi ko on
Jedino mi zao zbog Dejana Malinovica, postao mi je jedan od nasih najdrazih sportista, da su svi ko on