What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
girl

#5276 Re: What to wear???

Post by girl »

Nadinka wrote:
girl wrote:Nadi, sandale su lijepe, za moj ukus preskupe, ne napadam, kazem meni preskupe, kome nisu bujrum :D
kombinacije su lijepe, ali vidjela ja mango haljinu uzivo, prekratka. kome stoji, super.

e sad ja sam sinoc vidjela spic ravne cipele u gemi. imaju crne, svijetlo drap i tamno drap sa ciklama detaljem. ljudi sta je ono, ja odavno nesto mocnije nisam vidjela ali 259 KM su. Moram reci da su preudobne,iako sam usla pred zatvaranje i probala ih mozda 5 sekundi, imaju neki onaj blagi ulozak, ma bas su mi se svidjele. Ne znam doduse kako izgledaju kad ih malo bolje probas i pogledas, ali u tih 5 sekundi su mi bile bas bas super. Opet, meni puno 260 KM, jer imam bež i crne kozne, relativno nove, baletanke, nije mi ono bas "pod moranje". Pa eto ako neko vidi tako neke dobre kozne lakirane spic cipele do 170 KM , napisite :D
otprilike su ovakve , samo bez masne http://ducani-paramount.com/ducan/ballin-4/
pa draga imas te gemine cipele na mzt vec dugo :) ako mislimo na iste, i meni su preudobne i i ja cekam snizenje :)
Ako nosis 39, molim te dodji poslije mene :lol: :lol: :lol: :lol:
girl

#5277 Re: What to wear???

Post by girl »

Eleonora wrote:Imam jedno pitanjce.
za vrijeme velikih vrućina, sta najcesce oblacite na poslu? :zoka:

Ja sam neki dan obukla majicu na bretele i preko dzempercic supljikavi duzine do laktova, znaci poludila sam :lol: tako mi je doslo da ga skinem. Al osjecam se nekako bas bezveze u majici bez rukava na poslu. :-?

Onda haljine, suknje...vidim kod nas na poslu obicno nose carape boja noge... e pa stvarno mi se nosi to po ovoj vrucini :D a opet bosa noga je mozda malo previse. :zoka: Ista stvar je i sa cipelama. zatvorene su pozeljne, a znate i same koja je to patnja po ovoj vrucini. :D

Sta vi kombinujete na poslu za vrijeme nesnosnih vrucina? I koje su to kombinacije u kojima vam je ugodno i prijatno i kulturno, a prije svega poslovno se osjecate, a nije vam vruce, naravno? :D
ja nosim majice i haljine kratkih rukava ili one bez rukava ali da makar malo imaju rub koji ide preko ramena, znaci ono " u koso", da su nesto izmedju "bez ruzkava " i "krratkih rukava" i da nemaju veliki dekolte. stvarno po ovoj vrucini se trudim da ne nosim strample, znam da je malo nepristojno ali suknje su najmanje do sredine koljena i nisu puno uske ili nesto, izgledaju ipak "poslovno" pa mi nije izgledalo bas nepristojno, na suknje uvijek obucem baletanke, ili nosim one lagane pantalone od ljetnih materijala pamuk ili lan. vrlo rijetko na pantalone obucem sandale. probala sam i ja s tim supljikavim dzemperima , nije islo, sad umjesto toga ponekad na majicu na bretele ponesem raskopcanu kosulju kratkih rukava, kad je bas prevruce da mogu skinuti kad izadjem iz kancelarije. i mene zanima sta drugi nose pa da dobijem jos kakvu ideju. imam u firmi sako "for emergency " ako je kakav sastanak u pitanju.
zamzija

#5278 Re: What to wear???

Post by zamzija »

Eleonora wrote: Sta vi kombinujete na poslu za vrijeme nesnosnih vrucina? I koje su to kombinacije u kojima vam je ugodno i prijatno i kulturno, a prije svega poslovno se osjecate, a nije vam vruce, naravno? :D
Obično haljine s kratkim rukavima koje se šire prema dole ( fazon A kroja ) i malko su ispod koljena ( lan ili viskoza ). Ako nosim haljine na bretele, ( ili one široke na ramenima ) onda obavezno nosim i ona slatka pamučna lagana bolera s kratkim rukavima.
Ili kraći pamučni sako ako je neki sastanak.
Ponekad ako ima šire rukave onda samo omotam šal onaj paučasti, lagani pamučni.
Ili nosim suknje lepršave pamučne do preko koljena, gore košuljica ili majica s kratkim rukavima. Na noge baletanke i to je to. Ili šire hlače od lana, a gore košulja :)
MADMalice

#5279 Re: What to wear???

Post by MADMalice »

Mozda je malo offtopic

http://www.fashiolista.com/

Uclanite se...napravite profil i pretrazujete. Sve sto vam se dopadnete "lajkate" i tako automacki dodajete u svoj ormar. Naravno, ne bukvalno, ali eto za zene koje ponekad imaju napad poznatiji pod nazivom "moram odmah nesto kupiti da mi bude lakse", a ne stoje uvijk super s lovom, ovo moze biti dobar ispusni ventil.
Plus...ukoliko vam se nesto bas dopadne uvijek ima link through pa mozete vidjeti s kojeg j site-a i gdje se stvar moze kupiti. Isto tako...kada sami browsate interent trgovine, imate fashiolista button koji instalirate u browser i svaka stvar koja vam se dopadne mozete je dodati na svoju listu stvari koje vam se dopadaju.
Eto...malo nesto za dangubljenje! :D
Nadinka

#5280 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo dnevne kombinacije:
http://malezensketeme.net/?p=32689
kinderlada

#5281 Re: What to wear???

Post by kinderlada »

@ Nadi: Nadi ja sam jos u dilemi, ne znam sta da obucem na promociju diplome za 10 dana? Imam predivnu bijelu kosulju koju sam htjela iskombinovati sa teget kostimicem sa bijelim paspulom, to sam zamislila da bi islo lijepo i dovoljno profinjeno i elegantno..........
Medjutim, bojim se da ce mi u tome biti prevruce....da li da se drzim samo teget suknjice i kosuljice, ali je li onda to malo bezeze ako ne obucem sako?
Ili da se preorjentisem na haljinu, ali kakvu, da je dovoljno pristoja i elegantna? Pogledala sam prijedloge haljina na MZT ali mi nijedna nije bas za promociju :sad:

Please pomozi nekim savjetom :-D
aribes

#5282 Re: What to wear???

Post by aribes »

Da probas kombinaciju sa teget pantalonama na peglu i ta bijela kosulja sto si vec spomenula, sako i nije potreban na ovoj vrucini, eventualno esarpa ili neko salce ako si u tom fazonu... ravne cipele ili neke sa malom potpeticom
nav_girl

#5283 Re: What to wear???

Post by nav_girl »

zamzija wrote:
nav_girl wrote:Nadi, može li post o šeširićim
a i kako ih nositi?

Žene, nosite li šešire? Nekako ovog ljeta vidim ima predivnih oblika i nekako me vuku :) al ne znam s čim i kako kombinovati :S
Draga nav_ girl , na mzt članak o nošenju šešira možeš pročitati ovdje:

http://malezensketeme.net/?p=28751

U pripremi je i tema kako nositi šešire prema obliku glave, te lista šešira gdje koje možete kupiti šešire i po kojim cijenama :-D
Hvala na linku Zamzi..a čitala sam, al totalno zaboravila :S Jedva čekam drugi dio!
Nadinka

#5284 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

kinderlada wrote:@ Nadi: Nadi ja sam jos u dilemi, ne znam sta da obucem na promociju diplome za 10 dana? Imam predivnu bijelu kosulju koju sam htjela iskombinovati sa teget kostimicem sa bijelim paspulom, to sam zamislila da bi islo lijepo i dovoljno profinjeno i elegantno..........
Medjutim, bojim se da ce mi u tome biti prevruce....da li da se drzim samo teget suknjice i kosuljice, ali je li onda to malo bezeze ako ne obucem sako?
Ili da se preorjentisem na haljinu, ali kakvu, da je dovoljno pristoja i elegantna? Pogledala sam prijedloge haljina na MZT ali mi nijedna nije bas za promociju :sad:

Please pomozi nekim savjetom :-D
Draga sorry, nisam bila nikako na forumu pa tek vidim..

hm..meni kostimić i košulja djeluju puno ozbiljno, ali naravno možda i ne izgleda tako, zavisi kakvi su, ako hoces uslikaj mi se u tome p aposalji pa da vidimo? Nemam predstavu kakav je kostim, kakva kosulja, moze generalno kosulja i sama sa suknjom, ali znaš mene, ja bih na to dodala ili neki nakit koji onako malo rastereti kombinaciju, krupniji možda u boji zlata, umjesto klasične torbe nosila bih veliku pismo torbu, kakve cipele/sandale planiras?
Jesi li vdijela one kombinacije sto su kao za svecanosti? Meni je ona oviesse haljina mrak, a sasvim je pristojna za tu priliku. Isto one bijele hlače što su sa crvenim topom su bas bas dobre i možda ti čak odgovaraju sa tvojom košuljom?
Ja sam npr na svoju pormociju (davno davno :D) nosila hlače od šantung svile u boji šampanjca, onako ravnog uzeg kroja i tuniku neku -oboje je bilo šiveno.
Nadinka

#5285 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo i danasnje dnevne kombinacije, za posla :D
http://malezensketeme.net/?p=32698
Nadinka

#5286 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Jutrooo, evo danasnje kombinacije, ova nije za posla :)
http://malezensketeme.net/?p=32811
tech10

#5287 Re: What to wear???

Post by tech10 »

Joj raja, sad cu da vam otkrijem nesto. Jedna ovdje, na ovoj temi, vrlo aktivna forumashica okacila sliku na FB. Ko fol se sredila, a na nogama sOndale nidje veze (ubile se za vikendice)-katastrofa, a ovdje se drchi kao da je modna kreatorka. Styling joj je nula, a ovdje vam drzhi lekcije. Ne dozvolite da vam prodaje ublehe. :lol: :lol:
Nadinka

#5288 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

5 novih kombinacija, tema: bež lanene hlače:
http://malezensketeme.net/?p=32821
aribes

#5289 Re: What to wear???

Post by aribes »

tech10 wrote:Joj raja, sad cu da vam otkrijem nesto. Jedna ovdje, na ovoj temi, vrlo aktivna forumashica okacila sliku na FB. Ko fol se sredila, a na nogama sOndale nidje veze (ubile se za vikendice)-katastrofa, a ovdje se drchi kao da je modna kreatorka. Styling joj je nula, a ovdje vam drzhi lekcije. Ne dozvolite da vam prodaje ublehe. :lol: :lol:
ima ih takvih najvise... no, svakom svacije, barem se ovdje moze biti ono sto se in real life zeli :sax:
tech10

#5290 Re: What to wear???

Post by tech10 »

Sad vi pratite. Nece se ona poslije ovoga za neko vrijeme javiti ovdje. Ima da se primiri.
VenomousV

#5291 Re: What to wear???

Post by VenomousV »

:lol: :lol:

zasto i na ovoj temi mora biti drame? :-) :lol:
aribes

#5292 Re: What to wear???

Post by aribes »

:lol: :lol: :lol: :lol:

elem da je ne bude

Prije 4 godine sam kupila svileno odijelo neka boja karamel smedja, pantalone su visokog struka na peglu sa malo sirim nogavicama, a bluza je bez rukava, moze i preko pantalona da se nosi s tim da je meni ljepse mnogo da to utrpam, super to izgleda... e sad, ja ga nikad nisam obukla, ne mogu da nadjem odgovarajuce cipele, trebaju mi neke stikle cca 15cm visine, nije problem u tj visini toga ima, samo sam u dilemi da li da idem na neke zatvorene cipele ili neke minimalisticke sandale samo par kajsica i to je to!?!
Irm@

#5293 Re: What to wear???

Post by Irm@ »

ja bih isla i na jedno i na drugo ovisno o tome gdje ces obuci..
na dosta radnih mjesta kodekd ne dopusta sandale pa dakle neke stikle (ili eventualno peep toe) :) imaju divne u Parfois...
Ja sam u Mangu kupila sandale ove koralne boje sto je sad in :-D privlace poglede kad god ih obucem a sto je najbolje preeeudobne su :)

http://shop.mango.com/BA/p0/mango/shoes ... 9665102338
MedenoSrce

#5294 Re: What to wear???

Post by MedenoSrce »

tech10 wrote:Joj raja, sad cu da vam otkrijem nesto. Jedna ovdje, na ovoj temi, vrlo aktivna forumashica okacila sliku na FB. Ko fol se sredila, a na nogama sOndale nidje veze (ubile se za vikendice)-katastrofa, a ovdje se drchi kao da je modna kreatorka. Styling joj je nula, a ovdje vam drzhi lekcije. Ne dozvolite da vam prodaje ublehe. :lol: :lol:

Zar si morala i ovdje da me ofiraš.
thea

#5295 Re: What to wear???

Post by thea »

ima li kakvih noviteta ovdje :D

opet neko lozi vatru :D
ovo je forum, ako se nekom necije misljenje ne svida nek ne cita. :-D

P.S. nadi sve pohvale za tvoj rad!
aribes

#5296 Re: What to wear???

Post by aribes »

Irm@ wrote:ja bih isla i na jedno i na drugo ovisno o tome gdje ces obuci..
na dosta radnih mjesta kodekd ne dopusta sandale pa dakle neke stikle (ili eventualno peep toe) :) imaju divne u Parfois...
Ja sam u Mangu kupila sandale ove koralne boje sto je sad in :-D privlace poglede kad god ih obucem a sto je najbolje preeeudobne su :)

http://shop.mango.com/BA/p0/mango/shoes ... 9665102338

mislim da bi ovakve 'plisane' bile super na ovo odijelo, jer glatka koza mi je nekako 'teska' na tako svileno i lagano odijelo, koje vec nije za posla vec vise za nesto svecanije, svadba ili tako nesto

hvala super izgledaju :-D
♥ Julianna ♥

#5297 Re: What to wear???

Post by ♥ Julianna ♥ »

MedenoSrce wrote:
Zar si morala i ovdje da me ofiraš.
Ma ne ofira tebe Medeno srce, mene ofira. Ne konta da sam ja te platila 60 marki preko interneta od renomiranog proizvođača i da ja ne bi obukla svakakve kaloše ccccc...mislim stvaaaarno.

To što on ne može (više) ništa dugonogoj crnki iz poznatog sarajevskog kafića, nije moj problem :roll:

P.S A rado bi joj obrisao tetovažu :lol: :lol: :lol:
MedenoSrce

#5298 Re: What to wear???

Post by MedenoSrce »

:lol: :lol:
thea

#5299 Re: What to wear???

Post by thea »

joj :-)
Nadinka

#5300 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

E žene,r ecite vi meni nosite li vi šešire prkeo ljeta, ne samo na moru nego po gradu? Mene momak inače zove sesirdzija, svake godine smao navlačim šešire i onda kad krenemo na more ne znam kako da ih ponesem :) Ja ih bas volim! A ako i vio volite evo današnjeg vodiča: http://malezensketeme.net/?p=33048
Post Reply