Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#5276 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ja case otvorim i ako kaze da ce ponovo poslati, sta ja znam je li poslao ili nije, ako je poslao i ako stigne zatvorim case i sve ok
-
agent_001
#5277 Re: eBay - Vaša iskustva
Jesi mjenjali ovo nešto kad se slučaj pokrene, kao pošalješ mu poruku i to je to, ako nisi zadovoljan riješenjem nakon 3 dana, kontaktiraš ebay?
-
RahatHurmašica
#5278 Re: eBay - Vaša iskustva
može li još neko ovo potvrditi?dinooh wrote:jesi li probao leci na suknjicuRahatHurmašica wrote:kinez me naumio prevariti. naručio sam artikal za 12$ (anatomski jastuk) a on mi poslao bezvrijednu žensku suknjicu od 5,99$.
šta sad, ako prijavim tražit će da mu vratim poštom što će biti skuplje od vrijednosti jastuka.
kontam da je najbolje da kažem da nije ni došlo i tražit da mi vrati pare???![]()
![]()
. Ima li u njegovoj ponudi ta suknica. Ako ima, vjerovatno se zeznuo, a ako nema prevario te. Ja mislim da on snosi trosak povratka artikla jer nije kao opisan. Mozes prijaviti da ti nije dosao artikal kao sto si htio i onda reci da ponovo posalje jastuk. Ako bude trazio povrat suknjice, reci da puno kosta povrat i tako ce odustati od toga. Tako da ces imati i jastuk i suknjicu za obuci
![]()
Ako grijesim neka me neko ispravi
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#5279 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne moze, jer nije tako. BOljee reci da nije nikako dosao nego da je pogresan. To kazem jer ces morati slati njemu paket nazad, sto ce te kostati izmedju 30 i 40KM. Jos veci problem je sto tracking ne radi, pa kada njemu stigne on se moze napraviti budala i reci meni od tebe nista nijee stiklo.
Iz licnog iskustva navodim sve ovo.
- dinooh
#5280 Re: eBay - Vaša iskustva
nelogicno mi da je tako ali eto tebi se vec desilo. Jer zasto bi mi placali njegovu gresku. On ako zeli artikal nazad neka ga i plati jer je njegova greska a ne nasa.un1ted wrote:Ne moze, jer nije tako. BOljee reci da nije nikako dosao nego da je pogresan. To kazem jer ces morati slati njemu paket nazad, sto ce te kostati izmedju 30 i 40KM. Jos veci problem je sto tracking ne radi, pa kada njemu stigne on se moze napraviti budala i reci meni od tebe nista nijee stiklo.
- zubi
#5281 Re: eBay - Vaša iskustva
da.un1ted wrote:Ne moze, jer nije tako. BOljee reci da nije nikako dosao nego da je pogresan. To kazem jer ces morati slati njemu paket nazad, sto ce te kostati izmedju 30 i 40KM. Jos veci problem je sto tracking ne radi, pa kada njemu stigne on se moze napraviti budala i reci meni od tebe nista nijee stiklo.
-
zippoo87
#5282 Re: eBay - Vaša iskustva
pozdrav
danas sam nesto caprkao po ebay-u i naletim na nesto i kliknem da kupim,nisam odma ni platio,jer sam dobio nocu karticu i trebalo je ukucati nove podatke...i izadjem ja i udjem direkt na paypal da to popunim
kasnije udjem na svoj ebay account,kada tamo nema no sto sam kupio a gore u obavjestima pise da sam kupio i kliknem ja,prebaci me na ebay.com.au
tu me uloguje i vidim nema mi nista sto sam prije kupovao,skontam da je to drugi account
sada me interesuje,sta je ovo...kako me samo prebacilo na taj com.au i zasto novi account
je li se nekome ovo desavalo?
danas sam nesto caprkao po ebay-u i naletim na nesto i kliknem da kupim,nisam odma ni platio,jer sam dobio nocu karticu i trebalo je ukucati nove podatke...i izadjem ja i udjem direkt na paypal da to popunim
kasnije udjem na svoj ebay account,kada tamo nema no sto sam kupio a gore u obavjestima pise da sam kupio i kliknem ja,prebaci me na ebay.com.au
tu me uloguje i vidim nema mi nista sto sam prije kupovao,skontam da je to drugi account
sada me interesuje,sta je ovo...kako me samo prebacilo na taj com.au i zasto novi account
-
zippoo87
#5283 Re: eBay - Vaša iskustva
hvalaKvaziExpert wrote:My ebay je isti za sve domene (.com,.se,.it,.fr,....), ulaziš sa svojim user/pass i na popisu ima sve sto si kupio, zatim poruke, watch list,....zippoo87 wrote:pozdrav
Neki prodavači ne dozvoljavaju da artikl bude prodat dok ne platis, ispiše ti da moraš platiti odmah. Ako ga nema u popisu kupljenih, to je to, kupi ponovo
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk
i buraz mi je rekao da se sa jednim accountom moze uci na svaku domenu a kupio sam artikal,a to sto nisam vidio je bilo sto nije prikazivalo sve transakcije,nego samo od ovog mjeseca,pa bilo sakriveno
ok je sve
btw.dosle su mi naocare sa 10 dana zakasnjenja
- Scarface_
#5284 Re: eBay - Vaša iskustva
Pozdrav svima...Da li se moze kupiti artikal na ebay i promijeniti adresa za slanje naprimjer drugi grad,ulica i drugo ime i koja je procedura 
- _Reds_
#5285 Re: eBay - Vaša iskustva
Koliko je rok da se otvori case po ovim novim pravilima,
Gledam sad kupio artikal 1/6 i sada ne mogu da otvorim case.
- dinooh
#5286 Re: eBay - Vaša iskustva
Otvori onda na Paypalu ako tu ne moze. Inace je 30 dana od zadnjeg dana procijenjene isporuke_Reds_ wrote:Koliko je rok da se otvori case po ovim novim pravilima,
- Scarface_
#5287 Re: eBay - Vaša iskustva
To znaci da na ebay promijenim ili dodam novu adresu a da na paypalu nista ne diram prilikom placanja ako sam te dobro razumioKvaziExpert wrote:Moze, upises adresu koju hoces. Moze i u drugoj drzaviScarface_ wrote:Pozdrav svima...Da li se moze kupiti artikal na ebay i promijeniti adresa za slanje naprimjer drugi grad,ulica i drugo ime i koja je procedura
- _Reds_
#5288 Re: eBay - Vaša iskustva
I da imam još dva pitanjceta, pa ako ko zna:
Kako se mogu vidjeti ovi artikli iz arhive sa slikama, tj. artikli koje smo kupili.
Odem da vidim, ali tamo ni slike ni linka na artikal. Ima li ko ideju kako da se vide slike i linkovi.
I jos nesto, moze li se gdje vidjeti na ebayu adresa posiljaoca. Ovako mi nekad narucim iste aritkle od par kinizea, i nemam pojma od kojeg je doslo.
Kako se mogu vidjeti ovi artikli iz arhive sa slikama, tj. artikli koje smo kupili.
Odem da vidim, ali tamo ni slike ni linka na artikal. Ima li ko ideju kako da se vide slike i linkovi.
I jos nesto, moze li se gdje vidjeti na ebayu adresa posiljaoca. Ovako mi nekad narucim iste aritkle od par kinizea, i nemam pojma od kojeg je doslo.
- DuckZz
#5289 Re: eBay - Vaša iskustva
Baš me zanima šta inace kupujete preko ebaya ? 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#5290 Re: eBay - Vaša iskustva
Sve,,,ako je postarina jeftina
.
- dinooh
#5291 Re: eBay - Vaša iskustva
Nista bez TN. Inace ce postar dovoziti postu sa FerarijemKvaziExpert wrote:Evo ja dogovaram da doplatim za tracking number, pa da finaliziram kupovinu, valjda me nece na carini oderat'
http://pages.ebay.com/motors/link/?nav= ... 78&alt=web
-
quarterback
#5292 Re: eBay - Vaša iskustva
zadnje sto sam kupio su bile pertle, obicne, bijeleDuckZz wrote:Baš me zanima šta inace kupujete preko ebaya ?
-
zippoo87
#5293 Re: eBay - Vaša iskustva
uzeo sam nesto sa banggood.com...valjda je dobra stranica,vidio sam par linkova na ovu stranicu i nadam se da ce doci prilicno brzo
- dinooh
#5294 Re: eBay - Vaša iskustva
dobra je stranica. Valjda si doplatio 1,7$ za TN.zippoo87 wrote:uzeo sam nesto sa banggood.com...valjda je dobra stranica,vidio sam par linkova na ovu stranicu i nadam se da ce doci prilicno brzo
-
quarterback
#5295 Re: eBay - Vaša iskustva
dobri suzippoo87 wrote:uzeo sam nesto sa banggood.com...valjda je dobra stranica,vidio sam par linkova na ovu stranicu i nadam se da ce doci prilicno brzo
- kloniran
#5296 Re: eBay - Vaša iskustva
u pravu si vala, samo kod mene nece moj postar, nego ce neko il iz kargo poste il sa carinedinooh wrote:Nista bez TN. Inace ce postar dovoziti postu sa FerarijemKvaziExpert wrote:Evo ja dogovaram da doplatim za tracking number, pa da finaliziram kupovinu, valjda me nece na carini oderat'
http://pages.ebay.com/motors/link/?nav= ... 78&alt=web
Sent from my GT-I9505G using Tapatalk![]()
juce kontaktiram prodavaca za jedan artikal i covjek mi fino posla sliku zapakovane posiljke, kaze poslano kad je i oznaceno, a vjerujem mu jer mi je do sad od njega sve doslo
edit: @kvaziexpert
nabavim ti ja istog 'vakog samo 1.6D
-
freakapotamus
#5297 Re: eBay - Vaša iskustva
Naručih neku malo vrijedniju stvarčicu (80 USD) iz Hong Konga i prodavač mi je dao tracking broj švicarske pošte.
Da li je to validno i koliko otprilike treba da stigne?
Još uvijek nema nikakve informacije kada se ukuca TN jer je tek danas poslano.
Još uvijek nema nikakve informacije kada se ukuca TN jer je tek danas poslano.
- ema_
#5298 Re: eBay - Vaša iskustva
Naravno da je validno. Vrijednije stvari šalju preko Swiss post, nekad i Sweden . A još je rano da se vidi na trackingu.
-
natascha
#5299 Re: eBay - Vaša iskustva
ja kao totalni laik, a mrsko mi citati sve postove, pitam, da li e bay obracunava neku naknadu ako se registrujes? Ili je sve sto potrosis ono sto platis, ustvari sto ti skinu sa kartice kad nesto kupujes? Kako sve to fercera inace?
-
freakapotamus
#5300 Re: eBay - Vaša iskustva
Samo koliko potrošiš.natascha wrote:ja kao totalni laik, a mrsko mi citati sve postove, pitam, da li e bay obracunava neku naknadu ako se registrujes? Ili je sve sto potrosis ono sto platis, ustvari sto ti skinu sa kartice kad nesto kupujes? Kako sve to fercera inace?
Samo prodavači plaćaju naknade.
Hvala, _ema.