Gdje u Sa......

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
miki27A

#5276 Re: Gdje u Sa......

Post by miki27A »

kokuz_sa wrote:
DiA 2005 wrote:
kokuz_sa wrote:naci Bus koji ide za ZADAR
imal ta linija iz Sa ikako?
Cini mi se da moras ganjati Sarajevo-Split, pa iz Splita dalje za Zadar...
nema nista centotransovo..
ima neki croatia bus al ta linija valjda vise ne vozi
Nema direktno za Zadar, ja kad sam isla prije godinu dvije uzela taj Sarajevo -Split (onaj nocni je bio), onda u Splitu presjela na Split -Zadar-Starigrad i dalje...
www.centrolines.ba/
Sarajevo - Split - Rezerviši
[Jedan smjer: 47 KM...24 €]
[Povratna: 66 KM...33€]
› Svaki dan u 10:00/21:00 (dolazak 18:00/04:30)
Ilidža, Blažuj, Hadžići, Pazarić, Tarčin, Bradina, Podorašac, Konjic, Čelebići, Ribnički Most, Ostrožac, Jablanica, Drežnica, Mostar, Buna R., Žitomislići, Počitelj, Čapljina, Metković GR, Opuzen, Ploče, Gradac, Brist, Zaostrog, Drvenik, Duba, Živogošće, Igrane, Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baške Vode, Donja Brela, Dubc R., Mimice, Ruskamen, Omiš, Dugi Rat
› Svaki dan (15.06.-15.09.) u 07:00 (dolazak 15:00)
Ilidža, Blažuj, Hadžići, Pazarić, Tarčin, Bradina, Konjic, Ostrožac, Jablanica, Drežnica, Mostar, Buna R., Žitomislići, Počitelj, Čapljina, Metković GR, Opuzen, Ploče, Gradac, Brist, Zaostrog, Drvenik, Duba, Živogošće, Igrane, Podgora, Tučepi, Makarska, Promajna, Baške Vode, Donja Brela, Dubac R., Mimice, Ruskamen, Omiš, Dugi Rat

a onda ide Split - Zadar

za datum
i dana poslije
POL. DOL. NAPOMENA PRIJEVOZNIK
04.01.2013
01:00 03:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
05:00 07:55 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, BRIONI - Pula
06:00 09:40 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, LAURUS PROMET - Zadar
07:30 10:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
08:00 11:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, LAURUS PROMET - Zadar
09:00 12:00 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
10:00 13:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, LAURUS PROMET - Zadar
10:45 13:40 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOBUSNI PROMET - Varaždin - u stečaju
11:00 14:24 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANSPORT - Šibenik
11:30 14:35 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOPROMETNO PODUZEĆE - Požega
12:00 15:05 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOBUSNI PROMET - Varaždin - u stečaju
12:30 16:00 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, LAURUS PROMET - Zadar
13:00 16:00 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
14:00 17:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANSPORT - Šibenik
14:30 17:45 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, direktna linija PUNTAMIKA LINE - Zadar
15:00 18:25 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
16:00 19:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, LAURUS PROMET - Zadar
17:30 20:15 stanice bus, do daljnjeg, pon,uto,sri,čet,pet,ned, DALMACIJA BUS - Split
19:00 22:05 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOPROMETNO PODUZEĆE - Požega
20:15 23:00 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOPODUZEĆE Z - Imotski
20:30 23:30 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOTRANS - Rijeka
21:30 00:25 stanice bus, do daljnjeg, svaki dan, AUTOBUSNI PROMET - Varaždin - u stečaju

a mene je dosla karta Split-Starigrad (to je i vise od Zadra) 219,00 kn.

Sretan put!
kokuz_sa

#5277 Re: Gdje u Sa......

Post by kokuz_sa »

hvala velikaa
:thumbup:
mozes li mi kazati koliko se ceka presjedanje ili ima odmah bus za dalje?
miki27A

#5278 Re: Gdje u Sa......

Post by miki27A »

ma nista drug, tu sam da pomognem ako mogu:
Ja sam isla tim nocnim u 10 , tamo si u 4;30, a u 5 ujutro ima bus iz Splita za dalje... (ponesi kovanice kuna za WC u autobusnoj u Splitu:) ili se provuci ispod kao onog ringispila za ski lift = ne zezam se :))

kokuz_sa wrote:hvala velikaa
:thumbup:
mozes li mi kazati koliko se ceka presjedanje ili ima odmah bus za dalje?
Lilyen

#5279 Re: Gdje u Sa......

Post by Lilyen »

Joker88 wrote:
ella_sa wrote:Gdje u Sa postoji kafic u kojem se ne pusi, ili bar postoji odvojeni dio za nepusace?
Moze i slasticarna hehe :D
Torte i to...
Torte i to, Vatra, Vapiano u Alti.
hali gali halid

#5280 Re: Gdje u Sa......

Post by hali gali halid »

Gdje se moze kupiti neka zastita od pasa lutalica?
amina_bl

#5281 Re: Gdje u Sa......

Post by amina_bl »

pakica_ wrote:
amina_bl wrote:Gdje kupiti plahtu za ležaj dimenzija nekih 2x2.5m, a da nije neka preskupa, neku običnu, najobičniju?
vjerovatno ima u jysku.. :D
butterfly_01 wrote:ima u bingu, sa gumom okolo da se ne svlaci sa madraca
Hvala! :)
amina_bl

#5282 Re: Gdje u Sa......

Post by amina_bl »

Evo, još samo jedno pitanje, pa prestajem. :D

Gdje se/ko popravlja srebrni nakit? Radi se o ženskom satu kojem je narukvica nešto nalik debljoj žici...koju su djeca iskrivila, pa sad tražim mjesto na kojem se to može ispraviti/istegnuti/tako nešto, da ne ide cik-cak.

Hvala.
pakica_

#5283 Re: Gdje u Sa......

Post by pakica_ »

amina_bl wrote:Evo, još samo jedno pitanje, pa prestajem. :D

Gdje se/ko popravlja srebrni nakit? Radi se o ženskom satu kojem je narukvica nešto nalik debljoj žici...koju su djeca iskrivila, pa sad tražim mjesto na kojem se to može ispraviti/istegnuti/tako nešto, da ne ide cik-cak.

Hvala.
midhat becar, 061 245 622, gazi husref-begova 30.. ciko radi sve i svasta od i sa srebrom, tako da se raspitaj kod njega.. ako SLUCAJNO on ne bude znao, preporucit ce ti onoga ko zna ;)
amina_bl

#5284 Re: Gdje u Sa......

Post by amina_bl »

pakica_ wrote: midhat becar, 061 245 622, gazi husref-begova 30.. ciko radi sve i svasta od i sa srebrom, tako da se raspitaj kod njega.. ako SLUCAJNO on ne bude znao, preporucit ce ti onoga ko zna ;)
Hvala! :)
bombašica

#5285 Re: Gdje u Sa......

Post by bombašica »

Gdje mogu nabaviti kutiju sa dvije čaše za šampanjac, nešto slično ovome na slici? :-D
http://www.thechampagnecompany.com/imag ... %20res.jpg
dust in the wind

#5286 Re: Gdje u Sa......

Post by dust in the wind »

babyline wrote:
KatarinaKosaca wrote:ima kupiti ajran? Samo ga služe u kiosku za doner na pijaci na Ilidži, a ne vidjeh nigdje gotov proizvod? Zna li netko da li se uvozi iz turske možda?
ajran se sastoji od vode, jogurta i soli
znam da ga ja pijem u turskom restoranu na carsiji u zeytin-u. e sad, da li ima u prodavnicama nisam vidjela...ako skuzim, kazem ti
holowey

#5287 Re: Gdje u Sa......

Post by holowey »

babyline wrote:
KatarinaKosaca wrote:ima kupiti ajran? Samo ga služe u kiosku za doner na pijaci na Ilidži, a ne vidjeh nigdje gotov proizvod? Zna li netko da li se uvozi iz turske možda?
ajran se sastoji od vode, jogurta i soli
ja ga kuci pravim od jogurta, mlijeka i soli...
Lilyen

#5288 Re: Gdje u Sa......

Post by Lilyen »

bombašica wrote:Gdje mogu nabaviti kutiju sa dvije čaše za šampanjac, nešto slično ovome na slici? :-D
http://www.thechampagnecompany.com/imag ... %20res.jpg
Pokušaj:
- Knjižara pored Svjetlost (ona manja) u Titovoj...vidjela sam da imaju za vino u kutijama otvarače i sl.
- www.divina.ba - na Grbavici znam da prodaju vina i čokolade
- www.uva.ba - nisam bila
- www.act.ba - nisam bila

I ima još jedna radnja kad pođeš od Skenderije prema zdrav.soc. (ovjera knjižica). Odmah do ulice. Tu ćeš najprije naći
Wonderland se zove. (http://www.frutela.net/kontakt.html)

:)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5289 Re: Gdje u Sa......

Post by Entropio »

Gdje ima kupiti neki starter kit za "budućeg likovnog umjetnika"? Dakle, neki osnovni materijal za nekog ko hoce da crta? Stalak, papir, boje... i ostalo, ne razumijem se baš.
Hakuna Matata

#5290 Re: Gdje u Sa......

Post by Hakuna Matata »

Image

Gdje najbolje da pogledam osim u BBI, te gdje bih mogao zamjeniti velikiii ferslus na torbi ? :D
ultrajvosa87

#5291 Re: Gdje u Sa......

Post by ultrajvosa87 »

Gdje mogu kupiti teleskopsku palicu(specijalku)
Image
kojeime

#5292 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Entropio wrote:Gdje ima kupiti neki starter kit za "budućeg likovnog umjetnika"? Dakle, neki osnovni materijal za nekog ko hoce da crta? Stalak, papir, boje... i ostalo, ne razumijem se baš.
Prvo, da li je u pitanju crtanje ili slikanje. Ako je u pitanju crtanje, to jeste olovka, tus, ugalj, suhe boje za akvarel, papir, itd. toga ima i po knjizarama, pogledaj u Svjetlosti u parku kod Ekonomije i kod Central hotela (knjizara na uglu ulice). Naravno i u Galeriji Paleta i prodavnici Facta. Bilo je kompleta olovaka (tvrdoce od recimo 6 H do 8 B neke kineske jeftine ali nisu lose, ja ih imam), pa i uglja i u supermarketu u Mercatoru na Socijlanom. Ne zaboravi dobre gumice i siljalo ako je u pitanju olovka. Ako bas hoces dobar komplet za crtanje, bio je u prodaji jedno vrijeme veliki komplet Faber Castela (Grafitne olovke, akvarel olovke, vostane, itd. u drvenoj kutiji sa ladicama) ali mislim da je bio preskup. Pogledaj u knjizari Exclusive iza Hitne pomoci na Socijalnom, oni rade sa Faber-Castelom. Svjetlost radi sa Staedtlerom i ima nesto Koh-i-Nor-a i TOZ-a (uglavnom ugalj).

Ako je u pitanju slikanje, onda Paleta, Facta i u ponekim knjizarama. Stafelaj (stalak) isto u Paleti ili Facti, a bilo ih je i u OBI-ju i mozda su tamo malo jeftiniiji. Cini mi se da sam stafelaje vidjao i u knjizarama ali nisam sada siguran. Ne znam da li negdje ima "starter kit" to jeste sve za pocetnika u jednoj kutiji, mislim da ces morati kupovati sve pojedinacno. Ako nije potrebna "profesionalna" oprema, moze se mozda proci i sa opremom koja se koristi za skolu (tempera, akvarel, slabiji kistovi, slabiji papir), a toga ima u svim knjizarama pa i u Mercatoru na Socijalnom. Ako je u pitanju ozbiljnija oprema (platno umjesto papira, kvalitetne boje, kvalitetni kistovi, itd.), onda Paleta ili Facta i poneka knjizara.
krater

#5293 Re: Gdje u Sa......

Post by krater »

gdje se mogu naci zastori za prozore, al' da ima fin izbor i da nije plaho povel'ka cijena?

Image

Image
MedenoSrce

#5294 Re: Gdje u Sa......

Post by MedenoSrce »

na pijaci otoka, sasiju ti kakve zelis
krater

#5295 Re: Gdje u Sa......

Post by krater »

MedenoSrce wrote:na pijaci otoka, sasiju ti kakve zelis
aha, hvala na informaciji. Znas kakve su cijene ?
MedenoSrce

#5296 Re: Gdje u Sa......

Post by MedenoSrce »

Zavisi od materijala koji odaberes i metraze ali za jedno 7 metara prozora oko stotinjak maraka ako se ne varam
Skyfox

#5297 Re: Gdje u Sa......

Post by Skyfox »

... ima uzeti one japanske maske za nos i usta sa filterima? kako ona doktorica rece koliko je ovo kancerogeno lagano panicarim, a vec kasljem ko tifusar...
kokuz_sa

#5298 Re: Gdje u Sa......

Post by kokuz_sa »

Skyfox wrote:... ima uzeti one japanske maske za nos i usta sa filterima? kako ona doktorica rece koliko je ovo kancerogeno lagano panicarim, a vec kasljem ko tifusar...
u apotekama
mislim da je oko 4.5KM jedna ona s filterom
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5299 Re: Gdje u Sa......

Post by Entropio »

kojeime wrote:
Entropio wrote:Gdje ima kupiti neki starter kit za "budućeg likovnog umjetnika"? Dakle, neki osnovni materijal za nekog ko hoce da crta? Stalak, papir, boje... i ostalo, ne razumijem se baš.
Prvo, da li je u pitanju crtanje ili slikanje. Ako je u pitanju crtanje, to jeste olovka, tus, ugalj, suhe boje za akvarel, papir, itd. toga ima i po knjizarama, pogledaj u Svjetlosti u parku kod Ekonomije i kod Central hotela (knjizara na uglu ulice). Naravno i u Galeriji Paleta i prodavnici Facta. Bilo je kompleta olovaka (tvrdoce od recimo 6 H do 8 B neke kineske jeftine ali nisu lose, ja ih imam), pa i uglja i u supermarketu u Mercatoru na Socijlanom. Ne zaboravi dobre gumice i siljalo ako je u pitanju olovka. Ako bas hoces dobar komplet za crtanje, bio je u prodaji jedno vrijeme veliki komplet Faber Castela (Grafitne olovke, akvarel olovke, vostane, itd. u drvenoj kutiji sa ladicama) ali mislim da je bio preskup. Pogledaj u knjizari Exclusive iza Hitne pomoci na Socijalnom, oni rade sa Faber-Castelom. Svjetlost radi sa Staedtlerom i ima nesto Koh-i-Nor-a i TOZ-a (uglavnom ugalj).

Ako je u pitanju slikanje, onda Paleta, Facta i u ponekim knjizarama. Stafelaj (stalak) isto u Paleti ili Facti, a bilo ih je i u OBI-ju i mozda su tamo malo jeftiniiji. Cini mi se da sam stafelaje vidjao i u knjizarama ali nisam sada siguran. Ne znam da li negdje ima "starter kit" to jeste sve za pocetnika u jednoj kutiji, mislim da ces morati kupovati sve pojedinacno. Ako nije potrebna "profesionalna" oprema, moze se mozda proci i sa opremom koja se koristi za skolu (tempera, akvarel, slabiji kistovi, slabiji papir), a toga ima u svim knjizarama pa i u Mercatoru na Socijalnom. Ako je u pitanju ozbiljnija oprema (platno umjesto papira, kvalitetne boje, kvalitetni kistovi, itd.), onda Paleta ili Facta i poneka knjizara.
Hvala na detaljnom odgovoru. Mislim da je u pitanju slikanje... Dva pitanja: Koliko će me koštati komplet amaterske opreme za to? Gdje se nalazi Paleta i Facta?
kojeime

#5300 Re: Gdje u Sa......

Post by kojeime »

Entropio wrote:
kojeime wrote:

Hvala na detaljnom odgovoru. Mislim da je u pitanju slikanje... Dva pitanja: Koliko će me koštati komplet amaterske opreme za to? Gdje se nalazi Paleta i Facta?
Koliko ce te kostati ne znam. Nisam slikar pa ne znam tacne cijene, a i zavisi od kvaliteta, proizvodjaca, prodavnice, sta sve kupujes, itd.

Za lokacije, recimo ovako: Stojis ispred ulaza Akademije likovnih umjetnosti. Krenes lijevo prema mostu kod pozorista (krenes prema Dva ribara) i odmah skrenes desno u prolazu pored akademije. Prodjes ulaz u kino Obala (prodes onaj mali pasaz) i sa lijeve strane ti je Galerija Paleta (sa desne strane ti je kafana Obala). Onda, kada od galerije Paleta krenes tom ulicom u kojoj su i Paleta i kafana Obalaprema Skenderiji (ides tako da su ti vatrogasci lijevo preko ceste, a kafana Obala ti je sa desne strane), u jednoj novijoj zgradi sa desne strane stepenice prema dolje vode u ulaz prodavnice Facta. Imas na zgradi reklamu Facta, ne mozes pogrijesiti.
Post Reply