Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]
Moderator: anex
-
maliq53
#5276 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I kod mene su fh35. Koliko vidim ovdje na ovim slikama ti si odspojio one cijevi. Jesi mogao doci do turbine da ocistis ona se najgore uprlja?
-
probook
#5277 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Je li ko dobio "nove" racune za struju? Sta je sada ovo jos zbunjujuce - prije je bilo VT i MT pod obracunatom energijom i mrezarinom, dakle ukupno 4 stavke, a danas gledam racun 8 stavki tj po 4 puta VT i MT 
- piplica
- Grijem se na: Ćumur
#5278 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jesam, zato sam je i rastavljao.maliq53 wrote:I kod mene su fh35. Koliko vidim ovdje na ovim slikama ti si odspojio one cijevi. Jesi mogao doci do turbine da ocistis ona se najgore uprlja?
Sve sam povadio.
- bilic
#5279 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
To što je još rastavljen račun .. To je radi razreza poreza do i iza NOVE GODINE ...probook wrote:Je li ko dobio "nove" racune za struju? Sta je sada ovo jos zbunjujuce - prije je bilo VT i MT pod obracunatom energijom i mrezarinom, dakle ukupno 4 stavke, a danas gledam racun 8 stavki tj po 4 puta VT i MT
Račun ti je rastavljen tako ...
-
sabanss
#5280 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Nije zbog toga vec vise ne naplacuju taksu za obnovljive izvore. Vidjeces da stavka takse nije obracunata na cijeli potroseni iznos.bilic wrote:To što je još rastavljen račun .. To je radi razreza poreza do i iza NOVE GODINE ...probook wrote:Je li ko dobio "nove" racune za struju? Sta je sada ovo jos zbunjujuce - prije je bilo VT i MT pod obracunatom energijom i mrezarinom, dakle ukupno 4 stavke, a danas gledam racun 8 stavki tj po 4 puta VT i MT
Račun ti je rastavljen tako ...
-
seiko
#5281 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jel moguce da na -30C ima 80% kapaciteta a na -20C cak 95%. Pa to nema ni najnoviji ultra class japanac. Ne znam bas puno o klimama ali ovo mi izgleda prosto nevjerovatno
- piplica
#5282 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Papir svasta trpi!Hiper Neaktivan wrote:seiko wrote:Jel moguce da na -30C ima 80% kapaciteta a na -20C cak 95%. Pa to nema ni najnoviji ultra class japanac. Ne znam bas puno o klimama ali ovo mi izgleda prosto nevjerovatno
-
seiko
#5283 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
vjerujem ja da su dobre klime al ne vjerujem da je tehnologija toliko napredovala da odjednom do -20C kapacitet klime skoro nikako ne opada.
-
damper
#5284 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Vidio sam ove Gree podne na djelu i mogu reci da se na prvu doimaju prvoklasno izrađeno.U tehnicke sitnice necu ulaziti ali nemam razloga da im ne vjerujem u ono napisano.
Nevjernih toma ce uvijek biti(kao sto sam i sam bio) ali sto je veca ponuda i konkurencija to je za nas potrosace bolje....nadam se [emoji16]
Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Nevjernih toma ce uvijek biti(kao sto sam i sam bio) ali sto je veca ponuda i konkurencija to je za nas potrosace bolje....nadam se [emoji16]
-
seiko
#5285 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Fali jos samo certifikat da vidimo jel stvarno istina to sto pisu na papiru.
-
maks_rs
- Grijem se na: Pelet + Inverter
#5286 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ove cifre stvarno djeluju odlično i na kraju krajeva , možda su i tačne . Međutim , nameće se drugo pitanje , pitanje trajnosti kroz godine tj kakav je kvalitet komponenti i koliko dugo mogu podnijeti ovakav režim rada. Ovo naravno nemože znati niko , čak ni proizvođač , dok vrijeme ne kaže svoje.seiko wrote:Jel moguce da na -30C ima 80% kapaciteta a na -20C cak 95%. Pa to nema ni najnoviji ultra class japanac. Ne znam bas puno o klimama ali ovo mi izgleda prosto nevjerovatno
Ovo mi lići na izvlačenje 200ks iz motora od 1000ccm - može , ali koliko dugo? Po prirodi nisam nevjerni Toma ali i nevolim da budem beta-tester za svoju lovu.
Takođe planiram ugradnju jedne 18-ke kao ispomoć/alternativu peletu i vjerovatno ću ići na "sigurica" varijantu što se tiče brendova.
-
damper
#5287 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Mislis da je 12 oko 1200?
To bi bila super cijena...
To bi bila super cijena...
-
maks_rs
- Grijem se na: Pelet + Inverter
#5288 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
18-ka ispod 2000 KM ? Za te pare bi joj i oprostio da rikne za 5-6 godina
.
-
seiko
#5289 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ove podne mi se cine ok za cijenu koliko kostaju al ova u-crown je nenormalno skup u odnosu japanske klime. za duplo manje para se dobije slican uredjaj japanskog proizvodjaca. Al ove podne su stvarno super sa cijenom. O kvalitet necu da diskutujem. Sad samo treba da neko kupi par ovih uredjaja i testira ih ili jos bolje da eurovent ili slicni certifikati to odrade za nas.
- rovac13
#5290 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Takodje sam se zanimao za gree klime.Iako je kineski brand djeluju sigurnije od ostalih kineza.Ali me uvijek mucilo to sto nisi siguran sta kupujes.Ali kontam ako je jeftin zasto ne bar u sporednu sobu djecju i slicno.
Hansol i ucrown su otpali zbog cijene,nema smisla skuplje platit kineza koji su se od skoro poceli bavit klimama uglavnom proizvodnja svega i za svakoga,u odnosu na japanske proizvodjace koji vec 100 godina to rade sa glavnim akcentom na kvalitet.
Gree lomo se cinilo ok za djecju sobu......ali nigdje nista ne mozes naci o njoj......dok me ne uputise na isti link kao sto neko uslika gore......odgovori iste gospodje Dervoz nisu bili ubjedljivi cak sz bili suhveli
tako je gree otpao.
Ali bi mi bilo drago da neko drugi ulozi svoje pare u gree klime pa da nam javlja svoja iskustva narednih 5-10 godina
Hansol i ucrown su otpali zbog cijene,nema smisla skuplje platit kineza koji su se od skoro poceli bavit klimama uglavnom proizvodnja svega i za svakoga,u odnosu na japanske proizvodjace koji vec 100 godina to rade sa glavnim akcentom na kvalitet.
Gree lomo se cinilo ok za djecju sobu......ali nigdje nista ne mozes naci o njoj......dok me ne uputise na isti link kao sto neko uslika gore......odgovori iste gospodje Dervoz nisu bili ubjedljivi cak sz bili suhveli
Ali bi mi bilo drago da neko drugi ulozi svoje pare u gree klime pa da nam javlja svoja iskustva narednih 5-10 godina
- piplica
#5291 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Kolega koji se bavi montazom je pred zimu ugradio par komada i kaze da dobro odradjuju posao, cak griju samoposluge.rovac13 wrote:Takodje sam se zanimao za gree klime.Iako je kineski brand djeluju sigurnije od ostalih kineza.Ali me uvijek mucilo to sto nisi siguran sta kupujes.Ali kontam ako je jeftin zasto ne bar u sporednu sobu djecju i slicno.
Gree lomo se cinilo ok za djecju sobu......ali nigdje nista ne mozes naci o njoj......dok me ne uputise na isti link kao sto neko uslika gore......odgovori iste gospodje Dervoz nisu bili ubjedljivi cak sz bili suhvelitako je gree otpao.
-
seiko
#5292 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ma ja sam siguran da ce oni dobro odradjivati poso samo je pitanje dokle kao sa svim kineskim proizvodima. i ja sam kupio neke termostate, releje, timere itd i oni super rade al to nista ne znaci da su dobri ako ce mi crknut malo poslije garantnog perioda.
- rovac13
#5293 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Jel bas ugradio gree lomo ili neki drugi model .piplica wrote:Kolega koji se bavi montazom je pred zimu ugradio par komada i kaze da dobro odradjuju posao, cak griju samoposluge.
Ja sam odustao od gree lomo jer je gospodja Dervoz iz gree napisala da gree u svojim klimama koristi jednoredne izmjenjivace.Fujitsu i daikin u svoje pocetne modele 12-ke ugradjuju dvoredne izmjenjivace,a kostaju skoro isto kao taj gree.
Moja djecja soba je mala i nije mi potrebna snaga klime,viseme zanima pouzdanost.Planiram do sledece zime ubacit jednu (najvjerovatnije daikin) samo da malo poboljsam konfor u najhladnjim danima,ljepse je kad grijanje ide sa sto vise mjesta,a posto me lg izda na minusima trebam malo rasirit,a i da se mali moze zatvorit u sobu.
- rovac13
#5294 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
A gdje ode sva ona voda kondenz ako je vani magla.........ako ne pravi defroste cesto kao fujtisu.Bez Respekta wrote:Gree Lomo imam ja u poslovnom prostoru od 16 kvadrata i obavlja posao odlično a primjetno je da ulaze u defrost mnogo manje nego fujitsu.
Ja bih imao nekoliko pitanja oko te klime,posto ju imas,ako ti se da,moze i u privatne poruke.
- rovac13
#5295 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I dalje ne kontam.........ako fujitsu pravi defroste a gree jos ne pravi.........a rade u istim vanjskim uslovima i izbacuju potpuno istu kolicinu toplote........gdje onda onaj led sa vanjske jedinice.
Ako je fujitsu napravio defrost znaci da je otopio led..........ako gree jos ne pravi defrost znaci da led stoji na vanjskoj jedinici
Ako je fujitsu napravio defrost znaci da je otopio led..........ako gree jos ne pravi defrost znaci da led stoji na vanjskoj jedinici
- rovac13
#5296 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Ok ako si juzno onda i nemam pitanja
Nisam ni mislio pitat u vezi tehnickih stvari..........nego me zanimalo stanje kod kuce.......kad je recimo -20 *C
-minimalna modulacija,max potrosnja na -15 ili -20,duvanje,buka,vibracije
Ali ako zivis u hercegovini onda sve klime dobro rade.
Kod mene je nedavno bilo -25...........lg umro vec na -10 -15....nocria sama morala grijat
Nisam ni mislio pitat u vezi tehnickih stvari..........nego me zanimalo stanje kod kuce.......kad je recimo -20 *C
Kod mene je nedavno bilo -25...........lg umro vec na -10 -15....nocria sama morala grijat
- rovac13
#5297 Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Pitao sam ih nisu znali .
Uputili mena mail gdje sam se dopisivao sa amna dervoz,ona je znala neke odgovore koje sam i sam nasao bio prije toga,te linkove service manuale sam i bez njih nasao,ali se razlikuju od sajta do sajta.
Cak i ona mi je dala neke pogresne odgovore.Tako da sam razocaran u njih.Nema ko da tacno kaze sve o jednom uredjaju.
Uputili mena mail gdje sam se dopisivao sa amna dervoz,ona je znala neke odgovore koje sam i sam nasao bio prije toga,te linkove service manuale sam i bez njih nasao,ali se razlikuju od sajta do sajta.
Cak i ona mi je dala neke pogresne odgovore.Tako da sam razocaran u njih.Nema ko da tacno kaze sve o jednom uredjaju.
-
damper
#5298 Re: RE: Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Izvini ali koji LG imas?rovac13 wrote:Ok ako si juzno onda i nemam pitanja![]()
Moj LG je bez problema radio i na -24 [emoji41]
- bilic
#5299 Re: RE: Re: grijanje na struju , da ili ne....?
Izvini ali koji LG imas?damper wrote:rovac13 wrote:Ok ako si juzno onda i nemam pitanja![]()
Ja isto imam LG klimu i nisam imao problema na - 23 ....
- piplica
#5300 Re: RE: Re: grijanje na struju , da ili ne....?
I ja isto nemam LG, ali nisam imao problema na -25.bilic wrote:Izvini ali koji LG imas?damper wrote:rovac13 wrote:Ok ako si juzno onda i nemam pitanja![]()
Ja isto imam LG klimu i nisam imao problema na - 23 ....![]()
![]()