Hayat

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
soxx

#5276 Re: Hayat

Post by soxx »

Eto elvin je mogao najvise imati 13,5 jer dobije 1,5 od ziria i 12 od glasova.

I hajd ti prodji.

Sistem bodovanja 0!

@P309 (il kako vec)

Imao bi on dosta. Al majke mi moje od ovih 17hiljada makar je 5 hiljada zvalo u INAT ziriu.
P308

#5277 Re: Hayat

Post by P308 »

soxx wrote:Eto elvin je mogao najvise imati 13,5 jer dobije 1,5 od ziria i 12 od glasova.

I hajd ti prodji.

Sistem bodovanja 0!

@P309 (il kako vec)

Imao bi on dosta. Al majke mi moje od ovih 17hiljada makar je 5 hiljada zvalo u INAT ziriu.
Ali kako bi vi smislili sistem bodovanja a da bude fer i korektan? Ne moze drugacije, vjeruj mi.
Evo Ambrozija je lijepo napisala sta bi bilo da nema zirija i ova prica bi se opet ponavljala.
Po meni je trebao davno ispasti jer gledam kvalitet glasa koji je daleko najlosiji od svih kandidata, pa cak i od te iste Azre koju su neki uzeli "na zub", pa tek onda televoting koji nije objektivan i ponovo se vracamo na ono da je ziri upravo zbog toga tu.
Last edited by P308 on 07/04/2013 01:20, edited 1 time in total.
Logovan

#5278 Re: Hayat

Post by Logovan »

soxx wrote:Da nema ziria nebi elvin ovoliko ni imao glasova. ljudi zovu u inat ziriu.
E ako zovu u inat žiriju, onda stvarno mislimo... :run: Čuj u inat. :lol: :roll:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5279 Re: Hayat

Post by un1ted »

Sve je to u redu, no zasto onda ona prica za ovce "Glasajte jer upravo VI ODLUCUJETE ko ce da ostane..." ?!
charrrmed

#5280 Re: Hayat

Post by charrrmed »

un1ted wrote:Sve je to u redu, no zasto onda ona prica za ovce "Glasajte jer upravo VI ODLUCUJETE ko ce da ostane..." ?!
Pa odlucuju, evo cak 6 kandidata je dobilo sve desetke od zirija, dakle ziri smatra da 6 kandidata zasluzuje pobjedu (izjednaceni su po glasovima zirija) - publika od tih 6 bira najboljeg (jer publika ih nece izjednaciti, zar ne? a ziriju je svejedno ko ce pobjediti od tih sest)
Last edited by charrrmed on 07/04/2013 01:25, edited 1 time in total.
kurty

#5281 Re: Hayat

Post by kurty »

un1ted wrote:ziri 1.5 publika 0.5 :bih:
ziri 1,5 publika 1

nije 0.5
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#5282 Re: Hayat

Post by un1ted »

Reci mi, kako je publika glasala juce i koliko je to uvazeno !? Koliko je prosle godine uvazeno 60k ovaca !?
kurty

#5283 Re: Hayat

Post by kurty »

charrrmed wrote:
un1ted wrote:Sve je to u redu, no zasto onda ona prica za ovce "Glasajte jer upravo VI ODLUCUJETE ko ce da ostane..." ?!
Pa odlucuju, evo cak 6 kandidata je dobilo sve desetke od zirija, dakle ziri smatra da 6 kandidata zasluzuje pobjedu (izjednaceni su po glasovima zirija) - publika od tih 6 bira najboljeg (jer publika ih nece izjednaciti, zar ne? a ziriju je svejedno ko ce pobjediti od tih sest)
ovo je iskusno uradjeno...koliko ih je vec dobilo desetke su dobili dovoljnu prednost da idu u finale i da publika o njima ne odlucuje aman zaman.. mogli cu cak da imaju i po 0 glasova

za finale ce biti drugacije... ocjene nisu javne, kao do sada, nego se kasnije saznaju (malo ruzno receno, ali znate na sta mislim)
Last edited by kurty on 07/04/2013 01:31, edited 1 time in total.
kurty

#5284 Re: Hayat

Post by kurty »

un1ted wrote:Reci mi, kako je publika glasala juce i koliko je to uvazeno !? Koliko je prosle godine uvazeno 60k ovaca !?
onoliko koliko je po njihovim propisima...

ziri ima svoje misljenje
publika svoje

zirijevo vrijedi malo vise i to je to...
charrrmed

#5285 Re: Hayat

Post by charrrmed »

un1ted wrote:Reci mi, kako je publika glasala juce i koliko je to uvazeno !? Koliko je prosle godine uvazeno 60k ovaca !?
Pa kako nije uvazeno. U sustini je publika prvih sest kandidata na konacnom redoslijedu svrstala po broju televotinga, ili grijesim? Dakle samo je televoting njih poredao od prvog do sestog mjesta s obzirom na isti broj bodova od zirija
soxx

#5286 Re: Hayat

Post by soxx »

Ovi sto su dobili 10tke nisu trebali ni 1 glas da bi prosli. 18 bodova od ziria su samo dobili.

@Ovaj sto inat spominje.

Eto pogledaj "fanpage elvina" kazu zovite da prodje u INAT. :D

evo slicica, vidis ima ljudi koji su i zbog toga zvali

Image
It_is_a_Leclerc

#5287 Re: Hayat

Post by It_is_a_Leclerc »

Dakle, smiješni ste mi. Vi mislite da je ovo sve ozbiljno, da u toj "odi mi, dođi mi" televiziji neko stvarno smišlja pošten sistem bodovanja kandidata ? Vi mislite da ova emisija postoji da bi se pronašlo novo muzičko ime na rahmetli estradi u BiH ?! :lol: Pa to je četverosatna reklamiranje higijenskih uložaka, onih kroasana, kafe, orbita, jastuka, antifriza, gedora, praška za picajzle, Ammara, Fikreta i druge napasnike, jaja, mušmula. između kojeg oni, pođehkad, puste i neku pjesmicu, da ne bude baš dosadno...
Kako na tome uberu dovoljno para, zašto malo ne uzeti i od budalastog naroda ?! Dovedu par "ljepuškastih" momčića, kakvu dugonogu curetinu, i nekog jadu nad kojim kukmavči cijela nacija, i pohotne predpubertetlije i dijasporski penzioneri sjebu penzije i džeparce na glasanje, a Švrakić trlja ruke...

Ja garantujem da ništa što ova televizija organizuje (Izuzev "Ispuni mi želju" što radi producentska kuća koja nema veze sa Švrakićevom smrdljivom muzičkom produkcijom) nije regularno, jer oni nikom ne podnose račune, vode se samo profitom i interesom...Dvije godine zaredom pobjeđuju ljudi iz Sandžaka, i hop - kablovski operateri u Sandžaku koji nude Hayat odmah imaju više posla. Ove godine će pobijediti također neko na kome će Hayat i Švrakići direktno profitirati...
charrrmed

#5288 Re: Hayat

Post by charrrmed »

soxx wrote:Ovi sto su dobili 10tke nisu trebali ni 1 glas da bi prosli. 18 bodova od ziria su samo dobili.

@Ovaj sto inat spominje.

Eto pogledaj "fanpage elvina" kazu zovite da prodje u INAT. :D

evo slicica, vidis ima ljudi koji su i zbog toga zvali

Image
Zar ne mislis da svih 6 zasluzuje prolaz?

Nisam to spominjao ali iskreno ne vidim razlog zasto bi neko glasao u inat za nekoga ko ne zna pjevati i pri tome potrositi pola marke ili koliko vec poziv kosta :D Ali to je samo moje misljenje :D
Fire and Ice

#5289 Re: AW: Hayat

Post by Fire and Ice »

Mate Simmons wrote:
Fire and Ice wrote:Očigledno je da ovdje niko nije skontao razlog profesorovog ponašanja tj. riječi upućenih Elvinu i publici. U jednoj od emisija, profesor je dao Elvinu sve 10-ke da ne bi ispao. U slijedećoj emisiji ga je pitao nešto kao: "Pa ko ti je pomogao prošli put?" Elvin je odmahnuo glavom, kao niko mu nije pomogao. Ovo je prof. raspucalo pa mu je dao niske (realne) ocjene, kao i sinoć. Ne mislim baš da je tako profesionalno postupio ali je prof. bilo krivo kao čovjeku.
Profa mu je iz ljutnje dao 10 ,jer nikako da ispadne, da mu nije dao 10-tku on bi tada isapao a ne Armin,nije on htio spasiti Kadrica nego je to iz revolta uradio.
Haj' molim te pročitaj ovo svoje pa reci ima li logike. Nisi pozorno gledao i slušao žiri. :P
It_is_a_Leclerc wrote:Dakle, smiješni ste mi. Vi mislite da je ovo sve ozbiljno, da u toj "odi mi, dođi mi" televiziji neko stvarno smišlja pošten sistem bodovanja kandidata ? Vi mislite da ova emisija postoji da bi se pronašlo novo muzičko ime na rahmetli estradi u BiH ?! :lol: Pa to je četverosatna reklamiranje higijenskih uložaka, onih kroasana, kafe, orbita, jastuka, antifriza, gedora, praška za picajzle, Ammara, Fikreta i druge napasnike, jaja, mušmula. između kojeg oni, pođehkad, puste i neku pjesmicu, da ne bude baš dosadno...
Kako na tome uberu dovoljno para, zašto malo ne uzeti i od budalastog naroda ?! Dovedu par "ljepuškastih" momčića, kakvu dugonogu curetinu, i nekog jadu nad kojim kukmavči cijela nacija, i pohotne predpubertetlije i dijasporski penzioneri sjebu penzije i džeparce na glasanje, a Švrakić trlja ruke...

Ja garantujem da ništa što ova televizija organizuje (Izuzev "Ispuni mi želju" što radi producentska kuća koja nema veze sa Švrakićevom smrdljivom muzičkom produkcijom) nije regularno, jer oni nikom ne podnose račune, vode se samo profitom i interesom...Dvije godine zaredom pobjeđuju ljudi iz Sandžaka, i hop - kablovski operateri u Sandžaku koji nude Hayat odmah imaju više posla. Ove godine će pobijediti također neko na kome će Hayat i Švrakići direktno profitirati...
:thumbup:

Kad na Eurosongu pobjeđuju razne budalaštine zašto bi u Zetri morao pobijediti najkvalitetniji/a?!
bingov buraz

#5290 Re: Hayat

Post by bingov buraz »

Ne zna da pjeva ali bi trebao da nastupa u finalu je strasna tvrdnja,pretpostavljam da se emisija zove Hajat trazi sofera mogao bi da pobijedi neko bez vozacke,kontrargument je opet ne zna ni ona tuberanka Musicka da pjeva,pa ne zna ali je za tulavca Celin Dion.

Da ikako vodi racuna stvarno o kvaliteti pjevanja Hajat bi pauzirao 2 sezone da se akumulira dobrih pjevaca.
Rottweiler

#5291 Re: Hayat

Post by Rottweiler »

Eh sad nek Kadra javno pozove sve svoje glasace da glasaju za nekog od kandidata, pa nek napravi pravi cirkus :D
Nek sjebe Svrakicima koncepciju :lol:
takač

#5292 Re: Hayat

Post by takač »

S R A M O T A Kadra ako nije dobar glasovno ali stajling ??????????????
OVO JE BRUKA PROFESORA INTELEKTUALACA.

BRUKA ZA HAJAT DA JE OVAKO NEŠTO DOZVOLIO DA MOMKA MALTRETIRAJU JEDNI LJIGAVCI JER TO OD PETKA NISU VIŠE PROFESORI ZA MENE SU JADNI.

JAKO SU NEKOREKTNI,PREMA PUBLICI OD KADRE.SAMO NISU REKLI JOŠ DA SU PROSTACI, A VIDJELO SE KO JE PROSTAK. NISAM SVE NI GLEDAO ALI OD SADA I HAJAT KAO TV KUĆU BOJKOTUJEM ZBOG OVOG PRIMITIVIZMA.

MOMAK NIJE NIŠTA KRIV A BAJNI PROFESORI SU PROIZVELI OVAJ PRIMITIVIZAM.

KADRA LEGENDO..NEK SI ŽIV I ZDRAV.
zilla_

#5293 Re: Hayat

Post by zilla_ »

I treba da glas žirija bude jači od glasača i to samo iz jednog razloga a to je da svako od njih može da uzme kredit i ladno za sebe glasa 5000x i onda dođemo u situaciju da pobjedu odnese jedan Patković koji veze o pjevanju nema, glas mu je nula :? :? :?

Sad druga je stvar što je žiri takav kakav jeste.... Profesori koji ne znaju sastavit 2 čiste.... Posebno ona Ana :cry:

Jedini koji nije kupovao glasove i glasao sam za sebe je Armin Bijedić i eventualno Maid i Denial.... Mada za ovu dvojicu čisto sumnjam....

Samo ne znam šta će dobit pojedini od tolikog ulaganja u glasove kad veze o pjevanju nemaju... Zamislite samo ovi koji su iz manjih mjesta pa samo da krenu od firme do firme u svom mjestu prikupiće nekoliko milja maraka za glasove.... Anda tu se angažuje cijela familija, komšije i sl....

Zato iz moje kuće ide 10 glasova za Armina Bijedića jer lik stvarno pjeva ko da je 30 godina na sceni... Lik zaslužuje da snimi album i da narod čuje za njega... Iskreno se nadam da će i on uložit lovu u glasove jer pored ovih gnjida nema šanse pobijedit...

A kadra nije trebao proć ni na onoj prvoj audiciji jer lik je gori od Ekrema Jevrića... I Azra Musić nije puno daleko od njih dvojice....

Po meni bilo ko osim Armina, Maida ili Deniala ako pobijedi to će bit poražavajuće :roll:
Salah ad-Din

#5294 Re: Hayat

Post by Salah ad-Din »

A žiri je kompetentan samo tako. Molim vas da uporedite pjevanje jedne Azre i Kadre, oboje nemaju pojma, možda je Azra za nijansu bolja, ali po ocjenama, ona bi mu mogla biti profesor.

Azra- 9 8 10 10 9 10 10 10 10
Kadra- 4 5 5 5 5 5 8 6 6

WTF???
StupskaBitanga

#5295 Re: Hayat

Post by StupskaBitanga »

Azra im treba kao nova Verena Cerovina
bingov buraz

#5296 Re: Hayat

Post by bingov buraz »

takač wrote:S R A M O T A Kadra ako nije dobar glasovno ali stajling ??????????????
OVO JE BRUKA PROFESORA INTELEKTUALACA.

BRUKA ZA HAJAT DA JE OVAKO NEŠTO DOZVOLIO DA MOMKA MALTRETIRAJU JEDNI LJIGAVCI JER TO OD PETKA NISU VIŠE PROFESORI ZA MENE SU JADNI.

JAKO SU NEKOREKTNI,PREMA PUBLICI OD KADRE.SAMO NISU REKLI JOŠ DA SU PROSTACI, A VIDJELO SE KO JE PROSTAK. NISAM SVE NI GLEDAO ALI OD SADA I HAJAT KAO TV KUĆU BOJKOTUJEM ZBOG OVOG PRIMITIVIZMA.

MOMAK NIJE NIŠTA KRIV A BAJNI PROFESORI SU PROIZVELI OVAJ PRIMITIVIZAM.

KADRA LEGENDO..NEK SI ŽIV I ZDRAV.
Svi na ulice!!!
Mustang1

#5297 Re: Hayat

Post by Mustang1 »

E moji glupani svi vi koji glasate .. Gdje ima da neko sa najvise glasova publike ispadne .. Sto ne naprave kao u zvezdama granda da ziri izabere 2-3 i da mu doda neke glasove,dupla ili slicno .. a ne ovako ..Sto je najgore opet ce sljedece godine ti isti ludovati za nekim drugim i glasati .. Dok je ovaca bit ce i vune
zilla_

#5298 Re: Hayat

Post by zilla_ »

Bubalo1 wrote:E moji glupani svi vi koji glasate .. Gdje ima da neko sa najvise glasova publike ispadne .. Sto ne naprave kao u zvezdama granda da ziri izabere 2-3 i da mu doda neke glasove,dupla ili slicno .. a ne ovako ..Sto je najgore opet ce sljedece godine ti isti ludovati za nekim drugim i glasati .. Dok je ovaca bit ce i vune
većina njih glasaju sami za sebe... kadra je imo glasove od naroda, znam jer imam jednog člana u kući koji je glasao za njega eto iz razloga što ga žiri maltretira... svaki petak sam se svađao al eto nekome ne možeš dokazat.... kadra da nije napravio ono što je napravio ispo bi davno prije... po meni on je lik niđe veze i po pjevanju i po ponašanju...

ko će bolan za onu azru glasat 5000x nego cura na neki način dođe do para i kupi sebi 5000 glasova... Njoj je cilj pojaviti se u finalu pod svaku cijenu... tomo za čitav šou nije imao 5000 glasova a sad ih je imao... ne može mi niko dokazat da nije glasao sam za sebe bar 90% tih glasova...

po meni publika bi trebala imat predudnu ulogu al samo u slučaju da je jedan tel broj jedan glas :thumbup:

samo ne znam šta će ti pojedini kad više ne bude takmičenja?
Salah ad-Din

#5299 Re: Hayat

Post by Salah ad-Din »

Kako bi onda Švrakić i kompanija uzimala pare, kada bi bio jedan glas, jedan telefon?

Oni su klepili haman 40.000 KM na tim glasovima za jednu večer, kada to pogledam kroz glavu mi samo prođe Sergej Trifunović, mogli smo nekoga za te pare na liječenje poslati :/
Ali neće ovaj narod nikad pameti doći.
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#5300 Re: Hayat

Post by Matijevic_Vlado »

sve je to šou biznis,i profe su tu da prave šouvove :mrgreen: sto bi ekrem reko
Post Reply