Je li se ti to malo rugas?palermo wrote:E, to je pravo pitanje. Šta mu može Pape obećati, ili da preformulišemo, šta bi mu ti ili ja da smo na mjestu Papeta mogli obećati ??shake69 wrote:Seferovic dolazi u Ljubljanu, kazu danas. E, sad, sta ce mu Pape kazati, moze li mu nesto obecati kad je decko izraziti napadac gdje smo najjaci!? Bilo b i lijepo pojacati konkurenciju, ali treba uvaziti i Harisovo dalje razvijanje gdje sjedenje na klupi ne bi dalo rezultata!
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#5276 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
-
udrch
#5277 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
ja bih ga ubacio da igra bar 5 minuta, pa nek se kasnije puši..
ali sam uvjeren da će Seferović biti dobar igrač uskoro..
ali sam uvjeren da će Seferović biti dobar igrač uskoro..
- MOSALJOZE
#5278 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Seferovic ima 20 godina.Nek Vedo bude igrao na ovom nivou još 5 godina znači seferovic bi trebao biti u prvih 11 za jedno 5 godina.Osim ako ne predje u neki baš jak klub pa potuče i dzeku i vedu.
Sad imamo jednu situaciju Dzeko ima jedan karton.Ako dobije drugi(što je moguce)nikad se ne zna ali je moguce.Onda bi trebao da uleti Seferovic.Ali ima i druga varijanta Milan Đuric.Koji više sliči Dzeki.
Suma sumarus sve više napredujemo
Sad imamo jednu situaciju Dzeko ima jedan karton.Ako dobije drugi(što je moguce)nikad se ne zna ali je moguce.Onda bi trebao da uleti Seferovic.Ali ima i druga varijanta Milan Đuric.Koji više sliči Dzeki.
Suma sumarus sve više napredujemo
-
IlijaLadin
#5279 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
de iskreno, jesi li ti zaista uvjeren u to sto pises?nihoniho wrote:Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
-
palermo
#5280 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Otkud ti da se rugam ???shake69 wrote: Je li se ti to malo rugas?Momak je vec rekao da ce razgovarati s selektorom i vidjeti koliko ozbiljno razcuna na njega. Poznavajuci Safeta tesko da mu moze nesto obecati jer imamo dva igraca koji nisu stariji od 28 godina tako da u narednih 3-4 godine decko tesko da moze izboriti mjesto u reprezentaciji. Naravno, bilo dobro da je tu i zbog nauka drugima, kolebljivim igracima.
Pitam ozbiljno, šta mu se može obećati. Da će biti standardni reprezentativac, da će biti pozivan u reprezentaciju, šta mu se može obećati.
Ja bih mu mogao jedino obećati da će imati isti tretman kao i svi drugi igrači, i da sasvim sigurno ga poziv neće mimoići ako zasluži. Ja bih tako......srećom, ja nisam na papetovom mjestu.
- shalla
#5281 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma šta mu ima obećavati, nije ovo želim-želiš, niko ne očekuje obećanja ali daj iznesi neki plan koji imaš sa njim, neku viziju njegove danas-sutra uloge u reprezentaciji...palermo wrote:Otkud ti da se rugam ???shake69 wrote: Je li se ti to malo rugas?Momak je vec rekao da ce razgovarati s selektorom i vidjeti koliko ozbiljno razcuna na njega. Poznavajuci Safeta tesko da mu moze nesto obecati jer imamo dva igraca koji nisu stariji od 28 godina tako da u narednih 3-4 godine decko tesko da moze izboriti mjesto u reprezentaciji. Naravno, bilo dobro da je tu i zbog nauka drugima, kolebljivim igracima.
Pitam ozbiljno, šta mu se može obećati. Da će biti standardni reprezentativac, da će biti pozivan u reprezentaciju, šta mu se može obećati.
Ja bih mu mogao jedino obećati da će imati isti tretman kao i svi drugi igrači, i da sasvim sigurno ga poziv neće mimoići ako zasluži. Ja bih tako......srećom, ja nisam na papetovom mjestu.
Smatram da mu se treba reći (naravno u dosta dužem izdanju) nešto poput "čuj, pratimo te, drago nam je da dobijaš sve više i više prilike u Fiorentini ali moraš znati da su trenutno Ibišević i Džeko naš najbolji napadački tandem ali samo tako nastavi i kad aBd stekneš status prvotimca tj igrača koji je stalno među 16-18 igrača nadaj se pozivu za sljedeću prijateljsku tekmu koja bude na rasporedu da vidimo kakav si na terenu. Dođi sad da se zagrlimo, izljubimo, poselami mater i babu i daj mi Bogati broj mobitela da te može neko iz saveza pođahkad nazvati"...
- jeza u ledja
#5282 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kakve ideje ljudima padaju na pamet?!nihoniho wrote:Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
- jeza u ledja
#5283 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Super ovo za ova dva Svicarca. Opet mi pade na pamet smislenost novinskih naslova zbog kojih cijeli forum pocne pickarati tipa onaj od prije 5-6 dana kad rekose nesto tipa eto nisu se odazvali do 15og januara hajmo im jebat mater.
-
palermo
#5284 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Taman tako. Potpisujem.shalla wrote: Ma šta mu ima obećavati, nije ovo želim-želiš, niko ne očekuje obećanja ali daj iznesi neki plan koji imaš sa njim, neku viziju njegove danas-sutra uloge u reprezentaciji...
Smatram da mu se treba reći (naravno u dosta dužem izdanju) nešto poput "čuj, pratimo te, drago nam je da dobijaš sve više i više prilike u Fiorentini ali moraš znati da su trenutno Ibišević i Džeko naš najbolji napadački tandem ali samo tako nastavi i kad aBd stekneš status prvotimca tj igrača koji je stalno među 16-18 igrača nadaj se pozivu za sljedeću prijateljsku tekmu koja bude na rasporedu da vidimo kakav si na terenu. Dođi sad da se zagrlimo, izljubimo, poselami mater i babu i daj mi Bogati broj mobitela da te može neko iz saveza pođahkad nazvati"...
Al šta ako to nije dovoljno Seferoviću, i on kaže, šuplja je to Safete, imaš ti šta konkretno. Bogami, ako mene zovnu Švicarici prvo, odoh ja tamo.
Hoću ti reći ovo, najvažnije u svemu (ne samo u ovome, ali i u ovome) je postaviti principe i poštovati ih. U suprotnom ćeš samo upadati iz belaja u belaj, iz jedne konfuzne situacije u drugu konfuznu itd....
Inače, mada je u ovom kontekstu možda i nevažno, ja bih Seferovića čak odmah zvao u reprezentaciju, dečko igra po petnaestak minuta u Fiorentini, mlad je, obećava, mislim ako se ovdje zavatrismo radi Đurića koji igra u C ligi, ili se Nadarević spominje kao potencijalni reprezentativac, zašto onda ne razmišljati o momku koji ipak igra ( ne mnogo, ali ipak) u jednoj Fiorentitni. Ali opet, zbog ovoga bih ga zvao (kvalitete), ne zato što bi ga Švajcarci mogli šćapati.
- Anes90
#5285 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ja jesam iz Sane , al kakav Seferovic , bolan pa covjek igra u Fiortini i treba da odmah igra za BIH ... Za mene nema taj decko jos kvaliteta , da sjedi na klupi mozda ...
SRY svima , al ovo je moje misljenje ...
-
Hodidid
#5286 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
A koji klub bi po tebi bio dovoljno jak i renomiran?Anes90 wrote:Ja jesam iz Sane , al kakav Seferovic , bolan pa covjek igra u Fiortini i treba da odmah igra za BIH ... Za mene nema taj decko jos kvaliteta , da sjedi na klupi mozda ...
-
Eborg
#5287 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Vala opcija trećeg napadača je sasvim OK, ne vidim ni što bi njemu smetalo niti što bi Sušiću to bilo teško obećati. Naravno, ovisno o formi i nastupima to može ići i prema boljem statusu.
-
palermo
#5288 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Dosadan sam i sebi. Ali šta znači obećati, kako to možeš obećati ?Eborg wrote:Vala opcija trećeg napadača je sasvim OK, ne vidim ni što bi njemu smetalo niti što bi Sušiću to bilo teško obećati. Naravno, ovisno o formi i nastupima to može ići i prema boljem statusu.
-
Dead Man Walking
#5289 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Sad treba, a ja kad sam ovog Nadarevica spominjao kao nekog na koga treba obratiti paznju ti si se cudio odakle ih samo vadim.palermo wrote:Evo, već ovdje ima tema Nadarević. Dečko za kojeg do prije par dana nitko nije čuo odjednom se spominje u kontekstu reprezentacije. Zašto, zato što je potpisao za klub serie A. A to zapravo znači da njegov trenažni proces je podignut na znatno višu razinu, da se njegove igre mjere europskim standardima i već sama ta činjenica ga svrstava u grupu onih o kojim se u kontekstu reprezentacije razmišlja. Dakle, nama očito treba
-
palermo
#5290 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Nemam pojma da si ga spominjao, a i ako si spominjao onda sam vjerovatno mislio na Safeta NadarevićaDead Man Walking wrote:Sad treba, a ja kad sam ovog Nadarevica spominjao kao nekog na koga treba obratiti paznju ti si se cudio odakle ih samo vadim.palermo wrote:Evo, već ovdje ima tema Nadarević. Dečko za kojeg do prije par dana nitko nije čuo odjednom se spominje u kontekstu reprezentacije. Zašto, zato što je potpisao za klub serie A. A to zapravo znači da njegov trenažni proces je podignut na znatno višu razinu, da se njegove igre mjere europskim standardima i već sama ta činjenica ga svrstava u grupu onih o kojim se u kontekstu reprezentacije razmišlja. Dakle, nama očito treba
Ne vjerujem da je igra baš kriterij, jer teško da je ovdje tog Nadarevića neko baš pratio..i sad zna kako igra.
Inače, pasus si istrgnuo iz konteksta, osnovna moja teza je da nama treba što više igrača iz naše lige u evropskim klubovima, jer na taj način oni prihvataju evropsje standarde treninga, kvaliteta i izvedbe
-
oglo
#5291 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
nakon sto je juce dinamo otresao dynamo iz dresdena,danas su to isto ponovili svrsajevic(na kojem je napravljen penal) i ekipa,jest da je prijateljska al da se zna
-
nihoniho
#5292 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa ci njenica je da jos uvijek nije povucen konkretan potez po pitanju tih, vec famoznih, igraca o kojima se prica , je li tako ?IlijaLadin wrote:de iskreno, jesi li ti zaista uvjeren u to sto pises?nihoniho wrote:Nadali su se oni (selektor i savez) da ti igraci, sto je i bilo ocekivano, nece doci na okupljanje i taman da ih se definitivno "otjera " od reprezentacije. vec su se bili naperili "novinari" , forumske patriJote i sl, da popljuju nepatriote ali ih , evo, Seferovic, prejeba. Nista , barem ce Kolasincai hajrovica "protjerat'", misija djelimicno uspjela. Ne dajte se decki, nicija nije do zore gorila , i ovo ce proci.
je li cinjenica da je, bilo kakav potez, u smislu direktne komunikacije, povucenod strane DZeke i Spahica , oni su sa njima razgovarali. Nije ni Susic ni savez. Ili mozda jeste ? Nemam informaciju ?
Dzeko pricao s Hajrovicem, Spahic s Seferovicem i, navodno, jagodic komunicirao s Kolasincem , sto je poprilicno kontraverzno,s obzirom na izjave igraca .
Sve sto smo culi od selektora i saveza je da oni trebaju rijesiti neke papire, a da im niko ne nudi poziv, niti razgovor, sto je , evo, i seferovic potvrdio.
e sad, je li moja sumnja utemeljena, opet, bazirajuci se na dugogodisnje iskustvo odnosa saveza prema dijaspori? jesmo li se borili na sve nacine da, npr, pjanic , dobije drzavljanstvo, svi osim onih kojima je to posao? ja samo tvrdim na osnovu cinjenica !
Je li simptomaticno da se mora povesti medijski rat, da bi oni bilo sta uradili, pa eto, i da ih ugoste na druzenju ?
- cvrčak_na_hedonizmu
#5293 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kao što sam pisao na temi o Sušiću, naš selektor amater se nije udostojio da popriča sa ovim mlađim igračima. Gluho bilo da je pogledao neku utakmicu. Mnogo su bitniji Kolašinac ( koji se već izborio za minutažu u Šalkeu ), Halilović ( koji također igra u Dinamu ) i Bičakčić za našu reprezentaciju.shalla wrote:Ja o ovome serem godinu dana u onim mojim "koracima za nastupanje za reprezentaciju". Dakle kao što vidimo, neki od ovih momaka su spremni da igraju za BiH ali valjda prvo selektor treba da obavi razgovor sa njima i da im dadne do znanja da, ukoliko nastave sa dobrim igrama i daljnjim razvojem, ozbiljno računa na njih. A ne da ide ona teza koju mnogi od vas gorljivo brane "treba on prvo promijeniti sve papire, dobiti državljanstvo, istetovirati BiH zastavu" pa da onda čeka hoće li ga selektor pozvati i hoće li se uopšte zainteresovati za njega. Ja kad sam mijenjao firmu prvo sam saslušao sve uslove koje mi nudi nova firma pa sam tek onda najavio otkaz tadašnjem poslodavcu. Možda je glupo poređenje igranja za reprezentaciju sa poslom ali vjerujte da je tako, patriotizam je nestao '96, bar kod ovih što su Bosnu vidjeli samo na razglednicama (a u sadašnjoj garnituri ih ima povelik broj)..."Trebam da se odajvim iz švicarske mlade reprezentacije i da onda zaigram za bh. reprezentaciju. Naravno da mi je želja da zaigram za BiH, ali želim najprije da posjetim reprezentaciju i da popričam sa selektorom Safetom Sušićem, da vidim kakvo on ima mišljenje o meni i da li računa na mene za reprezentaciju."
Pape svakim svojim potezom pokazuje da ga interesuje, hajde da ga tako nazovem, kratkoročni uspjeh reprezentacije (a to je u ovom slučaju plasman na SP) i ok, svi se slažemo da nam je to trenutno svima najveća želja ali jbm miša razmišlja li iko na način "šta će ova reprezentacija za 3-4 godine kad nekoliko sadašnjih igrača završi karijeru"...
Možda ovaj Begić i razmišlja tako te je možda to bila poenta poziva ovoj četverici mladih igrača ali nikako mi ne ide u glavu da se nisu Pape i on usaglasili po tom pitanju, pa jebemu mater bar u današnje vrijeme ima 100 načina da se neko kontaktira, mogao mu je poslati bilo šta (sms, mail, private message na forumu, fax, mms, telegram) da ga obavijesti o svojoj ideji a ne ovako ispali su kao diletanti koji ne znaju da komuniciraju
P.S. Štimac danas:
Pomagat ću hrvatski klupski nogomet koliko god tu bude moguće, ali nikako na štetu reprezentativnog učinka. Koristit ćemo prijateljske utakmice uvijek da probamo nekoliko mladih igrača. Širimo kadar, koristi to njima, klubovima, ali i reprezentaciji. Bitno je što ćemo ostaviti iza sebe kada više ne budemo ovdje", objasnio je Štimac pozive Andrijaševiću, Kovačiću i Ademiju.
Jasno je meni da Sušića zanima plasman na SP i da ne želi da rizikuje preiše, nije mi jasno kako ga ne zanima budućnost BiH reprezentacije. Štimac, koji je kreten, mnogo logičnije razmišlja. Šta te košta da odrediš igrače koji su budućnost našeg tima, pogledaš ih uživo, obaviš razgovor sa njima i pozoveš ih na prijateljsku utakmicu.
To bi svako normalan uradio, osim Sušića, velikana, naše fudbalske legende. Sajo, intelektualac i pedagog.
Gdje smo mi po mrvicama, al kolektivno, hodali da mi je znati.
- shake69
#5294 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zakljucas im jednu temu o Susicu jer su ukakili sa vise strana a i oni je 'uprte' i donesu na drugu o bh.reprezentativcima!? 
-
Korisničkoime
#5295 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ok dobro je da Švicarci dolaze ipak se mora neko brinuti šta će biti sa repkom za nekih 5-6 godina. Momci su maldi i obećavaju. Šta obećati pa kao prvo da će imati fer tretman, koji podrazumijeva da ako budeš nastavio pokazivati se u dobrom izdanju nećemo zvati nekoga lošijeg koji je manje zaslužio prije tebe.
Sve je to ok ali ja opet ponavljam pored Seferovića kojeg evo ganjamo već neko vrijeme i još ga nismo uganjali a pitanje je i da li ćemo uopšte (ko je sve kriv dragi Bog zna) pored Nadarevića sa 4 dana u Seriji A imamo momka kojeg ne trebamo ganjati i koji već dvije godine pokazuje u solidnoj ligi dobre igre.
Znači ne treba ga moliti, dovoditi na priredbe, zaganjati ga, pokazao se i dokazao u solidnoj ligi već dvije godine a igra i lijevo i desno krilo, kao i lijevog i desnog krilnog napadača. Ako ništa otvorio bi nam neke dodatne opcije kada je napad u pitanju o kojima smo prinuđeni da razmišljamo jer imamo samo dva napadača (ako Ibričića izostavimo što svakako hoćemo). Salihović i Spahić su najbolji primjeri malo falilo da ostanemo bez dva standardna reprezentativca za jedan vikend.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... k8ISrehNYE
Sve je to ok ali ja opet ponavljam pored Seferovića kojeg evo ganjamo već neko vrijeme i još ga nismo uganjali a pitanje je i da li ćemo uopšte (ko je sve kriv dragi Bog zna) pored Nadarevića sa 4 dana u Seriji A imamo momka kojeg ne trebamo ganjati i koji već dvije godine pokazuje u solidnoj ligi dobre igre.
Znači ne treba ga moliti, dovoditi na priredbe, zaganjati ga, pokazao se i dokazao u solidnoj ligi već dvije godine a igra i lijevo i desno krilo, kao i lijevog i desnog krilnog napadača. Ako ništa otvorio bi nam neke dodatne opcije kada je napad u pitanju o kojima smo prinuđeni da razmišljamo jer imamo samo dva napadača (ako Ibričića izostavimo što svakako hoćemo). Salihović i Spahić su najbolji primjeri malo falilo da ostanemo bez dva standardna reprezentativca za jedan vikend.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... k8ISrehNYE
- luckylaka
#5296 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
shake69 wrote:Zakljucas im jednu temu o Susicu jer su ukakili sa vise strana a i oni je 'uprte' i donesu na drugu o bh.reprezentativcima!?
-
Dead Man Walking
#5297 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
luckylaka wrote: (sta bi tek bilo da smo ne daj boze 3 ili cetvrti na tabeli
Gigant!
- shalla
#5298 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Kralj još uvijek nije skontao uzrok kritika, naprosto ne mogu da vjerujemDead Man Walking wrote:luckylaka wrote: (sta bi tek bilo da smo ne daj boze 3 ili cetvrti na tabeli
Gigant!
- ultima_palabra
#5299 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Koji smo ono na tabeli, nešto sam zaboravan...
- MOSALJOZE
#5300 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
"Nadam se da ću uskoro biti na Sušićevom spisku“
Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Edin Višća sa dosta uspjeha igra za Istanbul BB. Njegov tim stigao je proteklog vikenda do boda na teškom gostovanju kod Bešiktaša. Upravo je bh. internacionalac bio jedan od najboljih u svom timu.
Piše: Edin Isanović
Edin Višća
Višća za Klix.ba naglašava da uživa u Istanbulu.
"Lijepo mi je u Turskoj, nemam nikakvih zamjerki, sve je super“, kaže u uvodu za naš portal Višća.
Njegov tim trenutno zauzima dvanaestu poziciju na tabeli, a Edin vjeruje kako će popraviti aktuelno stanje.
"Prošle sezone završili smo na šestom mjestu i očekivanju u ovoj su ista. Iskreno, nadam se boljoj igri i boljem plasmanu u nastavku sezone. Zadovoljan sam igrom tima u okršaju sa Bešiktašom, a prema pisanju turskih medija ja sam bio jedan od zapaženijih. To me posebno veseli. Nakon dvije povrede koje sam imao nakon prošle polusezone vratio sam se u udarnu postavu“, podvlači nogometaš Istanbul BB-a.
Bh. reprezentacija korača stazama uspjeha
Kada smo ga pitali ko će dotaći vrh u turskom prvenstvu nije imao dvojbe.
"Mislim da će Galatasaray i ove sezone biti prvak, mada će prvestvo biti neizvjesno. Redove trenutnog lidera pojačao je Sneijder, a on je samo potvrda kvaliteta turskog nogometa. Siguran sam da će dati dodatni poticaj ekipi. Tu su još igrači poput Ebouea, Elmandera, Mela... Recimo, ovih dana Fenerbahce dovodi odličnog stopera Belhandu za kojeg su se borili vodeći evropski klubovi. Turska liga je mnogo jača od onoga kako je mnogi doživljavaju, a u prilog tome ide i činjenica da je najbolji igrač dosadašnjeg dijela Lige prvaka Burak Yilmaz, nogometaš Galate“, tvrdi bivši igrač Budućnosti iz Banovića.
Pitali smo Višću da li možda uskoro očekuje i poziv selektora bh. nacionalnog tima Safeta Sušića.
"Uvijek ističem da je čast i ponos igrati za svoju državu. To je cilj svakog nogometaša pa tako i moj. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti na selektorovom spisku. Vjerujem da će aktuelni tim izboriti plasman na veliko takmičenje. Bila bi to velika stvar za nas, a mislim da smo na pravom putu“.
Regionalna liga bi donijela kvalitet
Ovaj brzonogi nogometaš kaže kako se redovno komunicira sa bivšim saigračima iz Željezničara i da je dobro upućen u dešavanja u klubu. Za najteže gostovanje, u vrijeme dok je nastupao u Premijer ligi BiH, izabrao je Prijedor.
"Pamtim da nas domaći igrači nisu štedili, ali se sjećam da smo utakmicu završili kao pobjednici“.
Na pitanje da li je regionalna liga spas, Višća je odgovorio.
“Sigurno je da bi dala jedan dodatni kvalitet i bilo bi izuzetno zanimljivo. Ipak, nisam siguran sa aspekta sigurnosti kako bi se sve organizovali. Možda po uzoru na košarkašku regionalnu ligu - da se zabrani gostujućim navijačima dolazak. To jeste nepopularno i zbog navijača se dolazi na stadione, ali bi to za početak bilo neizbježno”.
Edin je na kraju istako kako se u slobodno vrijeme pokušava odmoriti i što bolje pripremiti za treninge i utakmice.
“Volim prošetati po Istanbulu koji je prelijep grad. U goste mi često dođu prijatelji i rodbina. Sve u svemu, vrijeme brzo prolazi”, zaključio je naš sagovornik.
Nekadašnji mladi reprezentativac BiH Edin Višća sa dosta uspjeha igra za Istanbul BB. Njegov tim stigao je proteklog vikenda do boda na teškom gostovanju kod Bešiktaša. Upravo je bh. internacionalac bio jedan od najboljih u svom timu.
Piše: Edin Isanović
Edin Višća
Višća za Klix.ba naglašava da uživa u Istanbulu.
"Lijepo mi je u Turskoj, nemam nikakvih zamjerki, sve je super“, kaže u uvodu za naš portal Višća.
Njegov tim trenutno zauzima dvanaestu poziciju na tabeli, a Edin vjeruje kako će popraviti aktuelno stanje.
"Prošle sezone završili smo na šestom mjestu i očekivanju u ovoj su ista. Iskreno, nadam se boljoj igri i boljem plasmanu u nastavku sezone. Zadovoljan sam igrom tima u okršaju sa Bešiktašom, a prema pisanju turskih medija ja sam bio jedan od zapaženijih. To me posebno veseli. Nakon dvije povrede koje sam imao nakon prošle polusezone vratio sam se u udarnu postavu“, podvlači nogometaš Istanbul BB-a.
Bh. reprezentacija korača stazama uspjeha
Kada smo ga pitali ko će dotaći vrh u turskom prvenstvu nije imao dvojbe.
"Mislim da će Galatasaray i ove sezone biti prvak, mada će prvestvo biti neizvjesno. Redove trenutnog lidera pojačao je Sneijder, a on je samo potvrda kvaliteta turskog nogometa. Siguran sam da će dati dodatni poticaj ekipi. Tu su još igrači poput Ebouea, Elmandera, Mela... Recimo, ovih dana Fenerbahce dovodi odličnog stopera Belhandu za kojeg su se borili vodeći evropski klubovi. Turska liga je mnogo jača od onoga kako je mnogi doživljavaju, a u prilog tome ide i činjenica da je najbolji igrač dosadašnjeg dijela Lige prvaka Burak Yilmaz, nogometaš Galate“, tvrdi bivši igrač Budućnosti iz Banovića.
Pitali smo Višću da li možda uskoro očekuje i poziv selektora bh. nacionalnog tima Safeta Sušića.
"Uvijek ističem da je čast i ponos igrati za svoju državu. To je cilj svakog nogometaša pa tako i moj. Nadam se da ću u skorijoj budućnosti biti na selektorovom spisku. Vjerujem da će aktuelni tim izboriti plasman na veliko takmičenje. Bila bi to velika stvar za nas, a mislim da smo na pravom putu“.
Regionalna liga bi donijela kvalitet
Ovaj brzonogi nogometaš kaže kako se redovno komunicira sa bivšim saigračima iz Željezničara i da je dobro upućen u dešavanja u klubu. Za najteže gostovanje, u vrijeme dok je nastupao u Premijer ligi BiH, izabrao je Prijedor.
"Pamtim da nas domaći igrači nisu štedili, ali se sjećam da smo utakmicu završili kao pobjednici“.
Na pitanje da li je regionalna liga spas, Višća je odgovorio.
“Sigurno je da bi dala jedan dodatni kvalitet i bilo bi izuzetno zanimljivo. Ipak, nisam siguran sa aspekta sigurnosti kako bi se sve organizovali. Možda po uzoru na košarkašku regionalnu ligu - da se zabrani gostujućim navijačima dolazak. To jeste nepopularno i zbog navijača se dolazi na stadione, ali bi to za početak bilo neizbježno”.
Edin je na kraju istako kako se u slobodno vrijeme pokušava odmoriti i što bolje pripremiti za treninge i utakmice.
“Volim prošetati po Istanbulu koji je prelijep grad. U goste mi često dođu prijatelji i rodbina. Sve u svemu, vrijeme brzo prolazi”, zaključio je naš sagovornik.