Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
big.muzzy

#5276 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

je li protivustavan čin bilo omogućavanje formiranja vlasti u FBIH od strane poslanika SBB-a :? , je li protivustavan čin pdrška Slavi Kukiću kao mandataru :? ... kad god je nešto bilo u interesu države, Fahro nije bio kočnica i zato vam je priča o stavljanju SBB u isti koš sa još nekim strankama neutemeljena. Još manje utemeljena je priča kako Fahro i SBB ruše državu. Nemate konkretnih argumenata za navedeno.

Dati intervju za neki medij je jedno, a političko djelovanje na terenu je nešto drugo. Ako neko krši Ustav, dejton ili neki zakon, ja sam prvi za to da se pozove na odgovornost, ali putem držanih organa, a ne koristiti udbaško-oznaške metode - ti si meni nešto antipatičan, mogao bi ja tebe koju godinu na goli otok. Na žalost mnogih, takvo vrijeme i takve metode su prošlost.
Banksy

#5277 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Banksy »

madner wrote:
vivaldi wrote:
Sta hoces da kazes? Da treba zabraniti SBB preventive radi?
Higijene radi ...
Gluho bilo ... Pa ko bi vam onda dao kvorum i izglasao federalnu vladu?

Fahri spomenik da dignete ... Ili bar sjevernu longitudinalu.
vivaldi

#5278 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

madner wrote:Financiranje i marketing stranaka se uglavnom vrsi iz drzavnog budzeta, dakle drzava financira stranke koje u svom programu imaju anti ustavno djelovanje.
Vidi, ne postoji narod zbog drzave, vec drzava zbog naroda. Ne finansira drzava stranke jer drzavi ne padaju pare s neba. I jedne i druge finansira narod.

Druga stvar, nijedna stranka kako ti kazes u programu nema antiustavno djelovanje. U sustini, jedini protustavni cin kojeg se sjecam jeste proglasenje samouprave prije 10-ak godina. Sve ostalo je politicka borba i prijedlozi za unutrasnje uredjenje drzave. Nije neustavno sto neko trazi novi entitet, sto neko trazi ukidanje entiteta, ukidanje ili povecanje kantona..Bukvalno svaka stranka danas trazi ustavne reforme sto bi po toj logici takodjer bilo protuustavno. Sta se kome svidja ili ne svidja odnosno ko ce vise ili manje ostvariti svoje vizije nema veze sa protustavnim djelovanjem.
madner wrote:Prakticna korist zabrane je u tome sto ce te stranke imati losije rezultate na izborima i omoguciti drugim strankama da dodju na scenu.
Ja mislim da bi onda trebalo i SDP zabraniti jer je od javnog emitera napravio stranacku televiziju. FTV placa i pozicija i opozicija i apsitetnti jer to moraju. Fahrin avaz ne mora niko kupovati. FTV osim afirmacije jedne stranke, satanizuje sve konkurente koji je (ironija) izmedju ostalih finansiraju. Time pokusavaju ugusiti sve koji ne misle isto i ja mislim da je to antidrzavno. Osim toga FTV je stalno u sukobu sa drzavnom (BHT) televizijom.

To sto tebi i jos 300.000 ljudi u ovoj drzavi to ne smeta ne znaci da je to ispravno jer postoji isto toliko onih kojima smeta.

Na ovom podneblju niko nikad nije znao saslusati one koji ne misle isto. Svaka vlast misli da je bogom dana i da su samo oni na pravom putu. Napredak doduse postoji, jer se prije par decenija usred noci mogao krenuti po kucama i poslati hiljade ljudi u zatvor ili goli otok samo zato sto ti se ne svidjaju. Danas je to ipak nemoguce.
Skijaš

#5279 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:Ja mislim da bi onda trebalo i SDP zabraniti jer je od javnog emitera napravio stranacku televiziju. FTV placa i pozicija i opozicija i apsitetnti jer to moraju. Fahrin avaz ne mora niko kupovati. FTV osim afirmacije jedne stranke, satanizuje sve konkurente koji je (ironija) izmedju ostalih finansiraju. Time pokusavaju ugusiti sve koji ne misle isto i ja mislim da je to antidrzavno. Osim toga FTV je stalno u sukobu sa drzavnom (BHT) televizijom
Kada bilo koja stranka pokaže više kapaciteta za odbranu multietničkog društva, podržaću to da ta stranka dobije više utjecaja na uređivačku politiku FTV-a. U medijima nema neutralnosti, ili podržavaš četnike ili podržavaš suživot ili podržavaš četnike izjednačavajući te dvije opcije. Sloboda govora je potrebna, ali ne ako se to zloupotrebljava kako bi se širilo međuetničku netrpeljivost.
Murisno1

#5280 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Skijaš wrote:
vivaldi wrote:Ja mislim da bi onda trebalo i SDP zabraniti jer je od javnog emitera napravio stranacku televiziju. FTV placa i pozicija i opozicija i apsitetnti jer to moraju. Fahrin avaz ne mora niko kupovati. FTV osim afirmacije jedne stranke, satanizuje sve konkurente koji je (ironija) izmedju ostalih finansiraju. Time pokusavaju ugusiti sve koji ne misle isto i ja mislim da je to antidrzavno. Osim toga FTV je stalno u sukobu sa drzavnom (BHT) televizijom
Kada bilo koja stranka pokaže više kapaciteta za odbranu multietničkog društva, podržaću to da ta stranka dobije više utjecaja na uređivačku politiku FTV-a. U medijima nema neutralnosti, ili podržavaš četnike ili podržavaš suživot ili podržavaš četnike izjednačavajući te dvije opcije. Sloboda govora je potrebna, ali ne ako se to zloupotrebljava kako bi se širilo međuetničku netrpeljivost.
:lol:

E svaka čast. Ovakvo opravdanje neupitne simpatije i srdačnosti na relaciji FTV i SDP još vidio nisam. Nemoj molim te, već počinješ pretjerivati.
vivaldi

#5281 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by vivaldi »

Skijaš wrote:
Ma sad kad su se rijesili Duske onako demokratski uprkos odluci suda, ima demokratija da cvijeta. Kad se Bakir Duske rijesio, odbranio je multietnicnost za sva vremena. :skoljka:

Kakve bolan veze imaju cetnici i javni emiter u Federaciji?? Ti cetnike vidis i u islamskoj zajednici..
Skijaš

#5282 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:
Ma sad kad su se rijesili Duske onako demokratski uprkos odluci suda, ima demokratija da cvijeta. Kad se Bakir Duske rijesio, odbranio je multietnicnost za sva vremena. :skoljka:
Ono što je urađeno Duški je sramota, ali je i u vrijeme Drugog svjetskog rata kod partizana bilo pogrešnih poteza pa mi to ne bi bilo dovoljno da uskratim podršku partizanima i podržim ustaše.
Kakve bolan veze imaju cetnici i javni emiter u Federaciji?? Ti cetnike vidis i u islamskoj zajednici..
Govorim o podršci četnicima i četničkoj viziji uređenja društva. Da SDA ili Radončić imaju veći utjecaj na FTV, sigurno je da bi se agilnije branilo monopol HDZ-a na hrvatsku misao. To je podrška četnicima i njihovoj viziji uređenja društva.
big.muzzy

#5283 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

Skijaš wrote: Da SDA ili Radončić imaju veći utjecaj na FTV, sigurno je da bi se agilnije branilo monopol HDZ-a na hrvatsku misao.
Jel se to malo grah rastur'o, ili gledalo u kašike :lol:
big.muzzy

#5284 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

Skijaš wrote: Da SDA ili Radončić imaju veći utjecaj na FTV, sigurno je da bi se agilnije branilo monopol HDZ-a na hrvatsku misao.
Skijaš

#5285 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

big.muzzy wrote:
RADONČIĆ: Najveći problem je da izborni pobjednici nemaju demokratski kapacitet da poštuju izbornu volju i legitimne pobjednike unutar tri nacionalna korpusa. To je manifestacioni problem koji je nastao tako što je u Federaciji BiH na formiranje vladajuće koalicije značajno uticala državna mafija.
udarnik35

#5286 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by udarnik35 »

Skijaš wrote:
big.muzzy wrote:
RADONČIĆ: Najveći problem je da izborni pobjednici nemaju demokratski kapacitet da poštuju izbornu volju i legitimne pobjednike unutar tri nacionalna korpusa. To je manifestacioni problem koji je nastao tako što je u Federaciji BiH na formiranje vladajuće koalicije značajno uticala državna mafija.
Da SDPu nije Radoncica, klinac bi imali vladu u SBK. A evo podrzao vam je i Kukica. Zato ne seruckajte previse na njega.
udarnik35

#5287 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by udarnik35 »

vivaldi wrote:
Skijaš wrote:

Nije bas da su svi oni koji ne furaju BiH kao nacionalnu drzavu svih Bosanca i Hercegovaca cetnici...
big.muzzy

#5288 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

Skijaš wrote: RADONČIĆ: Najveći problem je da izborni pobjednici nemaju demokratski kapacitet da poštuju izbornu volju i legitimne pobjednike unutar tri nacionalna korpusa. To je manifestacioni problem koji je nastao tako što je u Federaciji BiH na formiranje vladajuće koalicije značajno uticala državna mafija.
ako nemaš lično mišljenje, stav, komentar, repliku, odgovor ..... bilo šta ..... ne moraš copy-paste mantrati jedno te isto.

Kad se formira vlast na državnom nivou, iste sekunde presatje i ova priča ... vrlo jednostavno.
ssmmiilleeyy

#5289 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ssmmiilleeyy »

Ne vjerujem Fahri zato što ima dvojno državljanstvo i šta god da za*ebe ovdje može otići u Crnu Goru

mada i onako mu se ne može suditi ovdje jer ima Keš :D

A inače je dobar Čikica (bio namazan u ratu pisao o Bošnjacima (veličao ih dizao u Nebesea :) i Uspio) Isto tako Alija forsirao Bošnjak i vidi šta sad imaju a šta su imali prije rata

Eh još da dodam da onaj Neboder propada koliko sam ja čuo :D
big.muzzy

#5290 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

ssmmiilleeyy wrote:Ne vjerujem Fahri zato što ima dvojno državljanstvo i šta god da za*ebe ovdje može otići u Crnu Goru

mada i onako mu se ne može suditi ovdje jer ima Keš :D

A inače je dobar Čikica (bio namazan u ratu pisao o Bošnjacima (veličao ih dizao u Nebesea :) i Uspio) Isto tako Alija forsirao Bošnjak i vidi šta sad imaju a šta su imali prije rata

Zamisli sad situaciju da neki holanđanin, šved, danac, austrijanac ..... kaže nekom bosancu koji je uspio (u biznisu, politici, nauci, kulturi, bilo čemu) u njegovoj državi "znaš šta, ja tebi ne vjerujem, ako napraviš neko sr... imaš dvojno državljanstvo i ti ćeš razguliti u Bosnu" :-)

uostalom, vjerovatno ti nisu smetali ti isti sa dvojnim kad su se latili puške i branili državu ... a možda su neki mogli otići.

ne tvrdim da je Fahro oličenje poštenja, pravednosti, etičnosti ... on je jednostavno produkt ovog društva i ovog vremena, njega je sistem izbacio na površinu, kao i sve ostale igrače na javnoj sceni. I on, kao i svi ostali, sada pokušava uzeti svoj dio nekog od kolača koji ga je privukao svojim 'mirisom' (novac, moć, vlast, status, ..... ).

Da je sistem drugačiji, da ima druga pravila igre i igrači bi bili drugačiji ili bi u najmanju ruku isti igrači drugačije igrali.
convict

#5291 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by convict »

.
Last edited by convict on 08/02/2014 16:05, edited 1 time in total.
big.muzzy

#5292 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by big.muzzy »

convict wrote:Dobar primjer! Kolikogod uspješan bio u bilo čemu, Bosanac (koji je doselio prije 15-20 godina) nema šanse da bude predsjednički kandidat u Holandiji, Švedskoj, Danskoj, Austriji. Iako je i to krajnost, u SAD je npr. ustavom propisano da predsjednik može biti samo osoba rođena u SAD.

Nisu njima mrski doseljenici, neki su dobri radnici, bore se u njihovim vojskama, igraju za reprezentacije, ali džaba, zna se gdje je kome granica.
izgleda i tebi nebi bilo mrsko da malo postavljaš 'granice' :roll:
@rman

#5293 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by @rman »

Ne vjerujem Fahri zato što ima dvojno državljanstvo i šta god da za*ebe ovdje može otići u Crnu Goru
Odakle ti informaicja da ima dvojno državljanstvo?
pogrešno si čuo, na mjestu je još...( na tvoju žalost)
stari grad Visegrad

#5294 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by stari grad Visegrad »

Srbima odgovara Fahro. A Bosnjacima ne odgovara. Bosnjaci imaju sviju domovinu a to je cijela Bosna i Hercegovina a Fahro im pravi geto u 3 fildzana. I zato ovi svi komentatori koji proturaju Fahricu nek razmilse jos jednom gdje im je domovina. Kada Fahro vrati 500 000 bosnjaka na dedovinu u tkz rs TEK TADA mogu Fahru ozbljno shvatiti u politici a do tada nek se bavi novinarstvom.
dzeno123

#5295 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by dzeno123 »

Skijaš wrote:
Pa LDS je multietnicka stranka 1/1 pa za vrijeme predizborne kampanje nisu nas spoemnuli niti jednom na FTV. Stranka postuje ustav, apsolutno je za euro-atlanske integracije, u cemu je onda fol? Nemojte samo reci LDS je marginalna stranka, zasto se nije dobila makar prilika? Bitno je da se svaku noc blatila SDA i velicao SDP.
@rman

#5296 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by @rman »

stari grad Visegrad wrote:Srbima odgovara Fahro. A Bosnjacima ne odgovara. Bosnjaci imaju sviju domovinu a to je cijela Bosna i Hercegovina a Fahro im pravi geto u 3 fildzana. I zato ovi svi komentatori koji proturaju Fahricu nek razmilse jos jednom gdje im je domovina. Kada Fahro vrati 500 000 bosnjaka na dedovinu u tkz rs TEK TADA mogu Fahru ozbljno shvatiti u politici a do tada nek se bavi novinarstvom.
Kada vidim ove Fahrine kritičare onda po inerciji njemu dajem glas.
Last edited by Anonymous on 04/07/2011 00:56, edited 1 time in total.
Reason: .........
Murisno1

#5297 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Murisno1 »

Evo, kumim, molim, opet, de objasnite koji je to njegov put, imal šta konkretno, barem blizu dokazu onom o aferi reket? De kad pričate to toliko, da se jednom kaže kako treba ... :)
astala_vistala

#5298 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by astala_vistala »

Ja hocu 14 traka autoputa :D

A sad ozbiljno,glaso sam za SDP i od njih nista,jedno veliko nista,jos hoce da mi ukinu vjeronauku :D :-) iduci put moj glas ide Fahri iz dosta razloga,i boli me sto je Sandzos primjetio sam da svi zbog porijekla mlate o njemu,
ibizza

#5299 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ibizza »

astala_vistala wrote:Ja hocu 14 traka autoputa :D

A sad ozbiljno,glaso sam za SDP i od njih nista,jedno veliko nista,jos hoce da mi ukinu vjeronauku :D :-) iduci put moj glas ide Fahri iz dosta razloga,i boli me sto je Sandzos primjetio sam da svi zbog porijekla mlate o njemu,
divim se tvom razmisljanju :D
Skijaš

#5300 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Skijaš »

astala_vistala 16/11/2011 wrote:Ja hocu 14 traka autoputa :D

astala_vistala 30/06/2011 wrote:Jes vala,SDP je 1992 organizirao otpor agresoru,isti taj SDP je dijelio oruzije narodu po mjesnim zajednicama,dosta vas je pogubilo ili namjerno se odrice nacionalnog identiteta,vjerovali ste u bratstvo jedinstvo pa je palo 200 000 nevinih glava,dokle god SDA postoji bice i Bosne,zaboravili ste da zivite sa komsijama koji su juce rusili ovaj grad i ovu zemlju a danas nazor zive sa nama i zive za taj dan kada ce njen opstanak opet doci u pitanje,zivite u iluzijama da ce ovo biti neka građanska drzava u pravom smislu multieticna ? dokle god moj komsija Milutin glasa za SNSD i komsija Ivo za HDZ ovaj ili onaj ja glasam za SDA pa koliki god da su lopovi,gdje im uspjesno pariraju koaliciske kolege iz SDP,ljudi moji ovo je baklan ovo je regija divljaka ovde je samo jedan covijek uspio da suzbije sovinizam i nacionalizam al njega vise nema i moramo ici dalje.
astala_vistala 28/06/2011 wrote:Mah,mozete vi pricati sta god hocete i kolko god hocete,da nije SDA nebi nas ni bilo kolki god da su lopovi,a jos znam sigurno da sam najbolje zivio i najvise imao para posle rata dok je SDA bio na vlasti.
Budim se, umivam, perem zube a sve me strah upaliti kompjuter. Strepim od rezultata. Krug po sobi, pijuckam vreo 3u1 i nekako smognem snage otvoriti naslovnice. Opsujem sudijama nešto iako su vjerovatno bili korektni, našim momcima nađem izgovor, sve to zaključim onom starom kako smo ipak mlada ekipa i tako to. Tužan više zbog tih momaka na terenu nego zbog sebe, počnem listati dalje. Pola sata, sat, naiđem na ovo tvoje i oraspoložiš me u sekundi. Pa rekoh da ti se zahvalim :-D
Post Reply