Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Minkica88

#5276 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

Bodkin wrote: :-) sieg heil! pardon ponijela me atmosfera od tvojih stavova :wink:
Pa dobro. Da pitam tebe, posto si toliko principijelan: slazes li se i sa ovima koji tvrde da je Mars na Drinu fasisticka pjesma? :) Mislim, proslavili je cetnici ne samo 1941-45 nego i u ovom ratu.

Je li ta pjesma tebi problematicna?:) Molim iskren odgovor ako moze.

Hvala.
Last edited by Minkica88 on 20/11/2013 22:08, edited 2 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5277 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Velkoski »

:zid:

u zadnjem ratu nije bilo ustaša vođenih idejom Ante :zid:

kakavdanakneiskustvu

#5279 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Bodkin wrote:
Minkica88 wrote:
Bodkin wrote: cuj to govori :lol: :lol: nisi, ti si veci katolik od pape
Ponijela me atmosfera xD Meni je super bilo i tokom i nakon utakmice i briga me bas sta kvazimoralisti pisu o ZDS, na kraju krajeva se radi o istim likovima koji tvrde da su ljiljani neprihvatljivi jer su simbol "ratne zastave Bosnjaka".
:-) sieg heil! pardon ponijela me atmosfera od tvojih stavova :wink:[/quote

upravo tako
kakavdanakneiskustvu

#5280 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Minkica88 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: pa problem je u ljudima koji ne doživljavaju "za dom spremni" ustaškim pozdravom,ustaše su to koristile prije samo 70 godina,šta se oni sjećaju n.š. zrinjskog?
Pa ako ga ne dozivljavaju kao ustaski onda se valjda ni ne sjecaju ni Pavelica :) A ja sam 100% sigurna da 90% ljudi koji je to vikalo uopste ne zanima Pavelic, Budak, Luburic ili ustase uopste. Prije bih rekla da ih taj pozdrav podsjecaju na ovaj zadnji rat...ali najvise ga koriste zato sto dobro funkcionise kao slogan - kratak, efektan i patriotski.

Kao onaj "U boj".

taj pozdrav su ustaše koristile i svako sa imalo mozga to neće ni u vicu koristiti
Bodkin

#5281 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Minkica88 wrote:
Bodkin wrote: :-) sieg heil! pardon ponijela me atmosfera od tvojih stavova :wink:
Pa dobro. Da pitam tebe, posto si toliko principijelan: slazes li se i sa ovima koji tvrde da je Mars na Drinu fasisticka pjesma? :) Mislim, proslavili je cetnici ne samo u proslom nego i u ovom ratu.

Hvala.
dobro, jel ti fakat mislis da je to isto? ili trazis nesto da izjednacis? ajde da ti ovako probam pojasniti. da je mark na drinu bio ZVANICNA HIMNA cetnika u WW2 ili kvinslinske vlade u srbiji naravno da bi bila fasisticka. vidis li razliku?

dakle to ti je ovako. nadjes pjesmu, hrvatsku domoljubnu, koju su slusale ustase. ta pjesma nije fasisticka. zvanicni pozdrav koji se koristio kao oficijani u NDH jeste. i tacka.
kakavdanakneiskustvu

#5282 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Bodkin wrote:
Minkica88 wrote:
Pa dobro. Da pitam tebe, posto si toliko principijelan: slazes li se i sa ovima koji tvrde da je Mars na Drinu fasisticka pjesma? :) Mislim, proslavili je cetnici ne samo u proslom nego i u ovom ratu.

Hvala.
dobro, jel ti fakat mislis da je to isto? ili trazis nesto da izjednacis? ajde da ti ovako probam pojasniti. da je mark na drinu bio ZVANICNA HIMNA cetnika u WW2 ili kvinslinske vlade u srbiji naravno da bi bila fasisticka. vidis li razliku?

dakle to ti je ovako. nadjes pjesmu, hrvatsku domoljubnu, koju su slusale ustase. ta pjesma nije fasisticka. zvanicni pozdrav koji se koristio kao oficijani u NDH jeste. i tacka.

:thumbup:
benderr

#5283 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Minkica88 wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: pa problem je u ljudima koji ne doživljavaju "za dom spremni" ustaškim pozdravom,ustaše su to koristile prije samo 70 godina,šta se oni sjećaju n.š. zrinjskog?
Pa ako ga ne dozivljavaju kao ustaski onda se valjda ni ne sjecaju ni Pavelica :) A ja sam 100% sigurna da 90% ljudi koji je to vikalo uopste ne zanima Pavelic, Budak, Luburic ili ustase uopste. Prije bih rekla da ih taj pozdrav podsjecaju na ovaj zadnji rat...ali najvise ga koriste zato sto dobro funkcionise kao slogan - kratak, efektan i patriotski.

Kao onaj "U boj".

taj pozdrav su ustaše koristile i svako sa imalo mozga to neće ni u vicu koristiti
evo kronologije

Za dom sad u boj. N.Š: Zrinski

Za dom. Spremni umrijeti. ban Josip Jelačić

Za Poglavnika i dom Spremni. Ustaše i Ante Pavelić

Za dom. Spremni. Danas na svim sportkim manifestacijama u Hrvatskoj.

Ne opravdavam niti branim ali kao što je kolegica Minkica88 rekla:
Minkica88 wrote: Ja sam, za razliku od vecine vas, bila na utakmici. I zanimljivo je da su isti ljudi koji su odgovorili na "Za dom" sutili kad je jedna grupa mladica pocela pjevati "Ajmo ustase". Jednostavno zato sto ovo prvo uopste ne dozivljavaju kao ustaski, a ovo drugo svakako da.
Zašto se s tribina ne čuje Ajmo ajmo ustaše?
Za dom spremni udomaćio se kod Hrvata na tribina i nitko ga ne doživljava kao ustašluk.
To je istina makar bila i bolna.

Da je pravi ustaški pozdrav ne bi valjda izbacili svog vođu Poglavnika. :?
Last edited by benderr on 20/11/2013 22:19, edited 1 time in total.
Minkica88

#5284 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

Bodkin wrote:dobro, jel ti fakat mislis da je to isto? ili trazis nesto da izjednacis? ajde da ti ovako probam pojasniti. da je mark na drinu bio ZVANICNA HIMNA cetnika u WW2 ili kvinslinske vlade u srbiji naravno da bi bila fasisticka. vidis li razliku?

Nije da mislim da je to isto nego znam da je to isto. Ali ja sam za razliku od tebe principijalna, pa sam davno, na temi o protestu Bosnjaka zbog pustanja Marsa u UN, rekla da po meni nema opravdanja za bilo kakvu zabranu te pjesme jer ta pjesma nije fasisticka iako su je ljudi koristili u gadne svrhe. Isto, potpuno isto, misljenje imam o ZDS.

Ali uopste me ne cudi sto ti pravis razliku izmedju cetnika i ustasa i sto su ti ovi prvi prihvatljiviji.
Last edited by Minkica88 on 20/11/2013 22:20, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#5285 Re: Desavanja u Hrvatskoj

kakavdanakneiskustvu wrote:
Minkica88 wrote:

Kao onaj "U boj".

evo kronologije

Za dom sad u boj. N.Š: Zrinski

Za dom. Spremni umrijeti. ban Josip Jelačić

Za Poglavnika i dom Spremni. Ustaše i Ante Pavelić

Za dom. Spremni. Danas na svim sportkim manifestacijama u Hrvatskoj.

Ne opravdavam niti branim ali kao što je kolegica Minkica88 rekla:
Minkica88 wrote: Ja sam, za razliku od vecine vas, bila na utakmici. I zanimljivo je da su isti ljudi koji su odgovorili na "Za dom" sutili kad je jedna grupa mladica pocela pjevati "Ajmo ustase". Jednostavno zato sto ovo prvo uopste ne dozivljavaju kao ustaski, a ovo drugo svakako da.
Zašto se s tribina ne čuje Ajmo ajmo ustaše?
Za dom spremni udomaćio se kod Hrvata na tribina i nitko ga ne doživljava kao ustašluk.
To je istina makar bila i bolna.[/quote]

e onda je to vrlo bolna istina o hrvatima,a to jeste ustašluk,ništa drugo nego ustašluk
LunaLati

#5286 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LunaLati »

Još jednom dno dna i Šimunić i taj poklik i svi koji to ne povezuju sa ustaštvom i ne doživljavaju kao ustaški pozdrav.
benderr

#5287 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

kakavdanakneiskustvu wrote: e onda je to vrlo bolna istina o hrvatima,a to jeste ustašluk,ništa drugo nego ustašluk
Eto onda u Hrvatskoj ustaše čine većinski dio populacije. Samo novinari osuđuju Šimunića, a narod mu u komentarima daje podršku. :cry:
kakavdanakneiskustvu

#5288 Re: Desavanja u Hrvatskoj

benderr wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: e onda je to vrlo bolna istina o hrvatima,a to jeste ustašluk,ništa drugo nego ustašluk
Eto onda u Hrvatskoj ustaše čine većinski dio populacije. Samo novinari osuđuju Šimunića, a narod mu u komentarima daje podršku. :cry:

jbg,ljudi izgleda vole pozdrav koji je pavelić koristio
angelo

#5289 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by angelo »

Evo najnovije Šimunićeve izjave, pametnom dosta. :izet:
"Ponijele su me emocije i zato sam skandirao s navijačima. Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu uvijek "bacao na glavu". Na svoj sam se način borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Moje skandiranje bilo je vođeno isključivo ljubavlju prema svom narodu i domovini".
Bodkin

#5290 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Minkica88 wrote:
Bodkin wrote:dobro, jel ti fakat mislis da je to isto? ili trazis nesto da izjednacis? ajde da ti ovako probam pojasniti. da je mark na drinu bio ZVANICNA HIMNA cetnika u WW2 ili kvinslinske vlade u srbiji naravno da bi bila fasisticka. vidis li razliku?

Nije da mislim da je to isto nego znam da je to isto. Ali ja sam za razliku od tebe principijalna, pa sam davno, na temi o protestu Bosnjaka zbog pustanja Marsa u UN, rekla da po meni nema opravdanja za bilo kakvu zabranu te pjesme jer ta pjesma nije fasisticka iako su je ljudi koristili u gadne svrhe. Isto, potpuno isto, misljenje imam o ZDS.

Ali uopste me ne cudi sto ti pravis razliku izmedju cetnika i ustasa i sto su ti ovi prvi prihvatljiviji.
ma jelde :-) ista govna. samo tebi jedni prihvaljivi jer ti se osladilo u hr ;-)

aha isto. kako da ne.OFICIJALNI POZDRAV FASISTICKE TVORINE I PJESMA KOJU SU SLUSALI ZLOCINCI :-)
kako rekoh, veci katolik od pape
Last edited by Bodkin on 20/11/2013 22:30, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#5291 Re: Desavanja u Hrvatskoj

angelo wrote:Evo najnovije Šimunićeve izjave, pametnom dosta. :izet:
"Ponijele su me emocije i zato sam skandirao s navijačima. Maksimir, Zagreb, Hrvatska - to je moj dom za koji sam se u nogometnom kontekstu uvijek "bacao na glavu". Na svoj sam se način borio za ime i ugled svoje domovine, za svoj dom. I to je jedina slika doma koju imam u svojoj glavi. Moje skandiranje bilo je vođeno isključivo ljubavlju prema svom narodu i domovini".

nema on mozga
benderr

#5292 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by benderr »

Ništa onda. Kad pune tribine na svakoj utakmici već godinama uzvikuju za dom spremni moramo zaključiti kako je Hrvatska ustaška zemlja i nastavak NDH. Živim okružen ustašama sa svih strana kao i svi u Hrvatskoj.
Srbi su bili u pravu i morali su potamanit sve do zadnjeg Hrvata, pardon ustaša.
Pozdrav svima i ne prelazite granicu jer iza slijedi nova NDH.
Minkica88

#5293 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

Bodkin wrote:
ma jelde :-) ista govna. samo tebi jedni prihvaljivi jer ti se osladilo u hr ;-)

aha isto. kako da ne.OFICIJALNI POZDRAV FASISTICKE TVORINE I PJESMA KOJU SU SLUSALI ZLOCINCI :-)
Ista govna, samo sto ti smetaju simboli samo jednih :) A cak ni ti ne vjerujes da je Mars na Drinu samo "tamo neka pjesma" koju su cetnici slusali. Znas da je za njih bila mnogo znacajnija od toga. Pisala jedna forumasica iz Gorazda o tome kako su cetnici pustili tu pjesmu kada su zauzeli gradove u Istocnoj Bosni u ovom zadnjem ratu: danima, namjerno da bi uplasili civilno nesrpsko stanovnistvo.

Pa tebi opet ta pjesma ne smeta.

Samo smeta ZDS.

Jah.
kakavdanakneiskustvu

#5294 Re: Desavanja u Hrvatskoj

niko sa imalo mozga neće uzvikivati za dom spremni,niko,niko osim onih koji veličaju pavelića i njegov fašistički pokret
kakavdanakneiskustvu

#5295 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Minkica88 wrote:
Bodkin wrote:

Ista govna, samo sto ti smetaju simboli samo jednih :) A cak ni ti ne vjerujes da je Mars na Drinu samo "tamo neka pjesma" koju su cetnici slusali. Znas da je za njih bila mnogo znacajnija od toga. Pisala jedna forumasica iz Gorazda o tome kako su cetnici pustili tu pjesmu kada su zauzeli gradove u Istocnoj Bosni u ovom zadnjem ratu: danima, namjerno da bi uplasili civilno nesrpsko stanovnistvo.

Samo smeta ZDS.

Jah.

svakom normalnom smeta sve što tukne na fašizam i podsjeća na fašizam,a zds je bio zvanični pozdrav fašističke ndh,na temi o dešavanjima u srbiji možemo o maršu na drinu
Minkica88

#5296 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

kakavdanakneiskustvu wrote: svakom normalnom smeta sve što tukne na fašizam i podsjeća na fašizam,a zds je bio zvanični pozdrav fašističke ndh,na temi o dešavanjima u srbiji možemo o maršu na drinu
Moze i ovdje kad vec pricamo o fasizmu.

Da vidimo jesu li ljudi stvarno protiv svake vrste fasizma ili samo nekih.
Bodkin

#5297 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Minkica88 wrote:
Bodkin wrote:

Ista govna, samo sto ti smetaju simboli samo jednih :) A cak ni ti ne vjerujes da je Mars na Drinu samo "tamo neka pjesma" koju su cetnici slusali. Pisala jedna forumasica iz Gorazda o tome kako su cetnici pustili tu pjesmu kada su zauzeli gradove u Istocnoj Bosni u ovom zadnjem ratu: danima, namjerno da bi uplasili civilno nesrpsko stanovnistvo.

Samo smeta ZDS.

Jah.
smijesno. mislim ne ide tebi u glavu i ne znam fakat sto se trudim ali eto. ne moze pjesma biti simbol cetnika, nikako. ni ustasa, ni nacista, ni fasista ni crvenih kmera. kontas? znaci ona mrtvacka glava i sloboda ili smrt je zastava sa kojom da se neko ogrne ja bih ga prozvao fasistom. jel i dalje ne kontas razliku?
šrilančananin

#5298 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by šrilančananin »

@kakavdanakneiskustvu
jbg,ljudi izgleda vole pozdrav koji je pavelić koristio
Narod su zivotinje, vidis i po sebi koliko se trudis emitirati negativno. Da, istinna je da postoje Hrvati ponosni na NDH, to je voljom lidera hrvatskog naroda bio taj put, razlikuje li se Alijin, covjek koji je za BiH napravio najbolje moguce u trenutku, naravno to tebi i nije dovoljno, al' nekad dobijes, nekad izgubis. Hrvati su jako izgubili, sigurno ih je komunisticka vlast i vise od milion raselila i pobila. Pocni u zivotu negeneralizirati, svako je odgovoran za svoje postupke, nije ni kriv dok ga se ne osudi i sankcionira, da ti budem iskren, uvjek me se hebalo sto je na tribini, ulica je smece.

Puno boljih ima pjesama, al' ulica je kop, kao i svugdje, nizi dio drustva, a i velika su manjina, na ovim prostorima su navijaci vec 30 gdina na ale ale, pa sto onda tu cudi.?
Minkica88

#5299 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Minkica88 »

Bodkin wrote: ne moze pjesma biti simbol cetnika, nikako. ni ustasa, ni nacista, ni fasista ni crvenih kmera. kontas?
Ok

Revolver

#5300 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Revolver »

ma Šimunić je konj, budala, neobrazovan, ukratko fudbaler.
veći problem je čitav stadion koji odgovara na poziv :(
Post Reply