Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#5276 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Eweleen, očito i ja previdjeh tvoju pogrešku, no nikad nije kasno. Ipak, nažalost, posljedice iste su nešto teže nego što misliš:
31. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu
Dakle, u ovom kolu si izgubio i gubiš 1 bod na tabeli. Znam, znam da nije bilo namjerno, ali takvo je pravilo. Zbog nečeg sličnog i riko-ga ima bod manjka, on je to fer i sportski prihvatio, nadam se da ćeš i ti :)
campa_xxx

#5277 Re: Sa-x liga, komentari

Post by campa_xxx »

Sta je sa tabelom za prvu ligu????? Opustili smo se malo ....
elSaik

#5278 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

cyprus wrote:Eweleen, očito i ja previdjeh tvoju pogrešku, no nikad nije kasno. Ipak, nažalost, posljedice iste su nešto teže nego što misliš:
31. Davanje prognoza je moguće samo za utakmice koje još nisu počele, dok editovanje nakon početka prve prognozirane utakmice nije dozovoljeno, a u slučaju kršenja ovog pravila slijedi kazna oduzimanja jednog boda i automatski poraz u dotičnom kolu
Dakle, u ovom kolu si izgubio i gubiš 1 bod na tabeli. Znam, znam da nije bilo namjerno, ali takvo je pravilo. Zbog nečeg sličnog i riko-ga ima bod manjka, on je to fer i sportski prihvatio, nadam se da ćeš i ti :)
Veto! :mrgreen: (nije baš da postoji, ali volim vikati veto :lol: )

Mislim da bi se to trebalo primjenjivati samo kad je očito da je editovano i kada su ostavljene prognoze utakmica koje su već započele. Međutim, iz vremena njegovog posta i vremena postavljanja narednog posta vidi se da je editovanje uslijedilo svega minut - dva nakon postiranja utakmica. Plus što je lik pobrisao prognozirane utakmice i ostavio samo one koje u to doba nisu već bile započele. Dakle, nije editovao, pobrisao davno postavljene i ubacio nove, nego je brzinski, nakon što je vidio da ima parova u prognozi koje su počele, njih pobrisao a ostavio one oke parove. Mislim da ga ne bi trebalo kažnjavati zbog toga.
elSaik

#5279 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:Sta je sa tabelom za prvu ligu????? Opustili smo se malo ....
Ja pobijedio, imam 17 bodova. Šta još imaš vidjeti? :mrgreen:
shalla

#5280 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

campa_xxx wrote:Sta je sa tabelom za prvu ligu????? Opustili smo se malo ....
Bio sam u depresiji poslije Lisabona, tabela večeras. Sorry...
Eweleen

#5281 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

cyprus wrote:Eweleen, očito i ja previdjeh tvoju pogrešku, no nikad nije kasno. Ipak, nažalost, posljedice iste su nešto teže nego što misliš:
E jebiga pa očigledno je da nisam editovao da štimam neki rezultat. Kasnio sam sa prognozom, jedva sam uspio naći 10 utakmica koje nisu počele i kad sam postao vidio sam da sam ubacio neke dvije koje su počele u brzini i ostavim samo 8 utakmica. Edit je bio minutu poslije postanja. Uostalom par koji sam pogodio Irska- Francuska je počeo dobrih 2 sata poslije ...
abondanzieri

#5282 Re: Sa-x liga, komentari

Post by abondanzieri »

Evo dečki nekako sam uspio navuć 20 parova za srijedu :)
Eweleen

#5283 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

Hoćel meni neko reći konačnu odluku? Ako ostane ovako oduzimanje 4 boda, ja se povlačim iz lige.
Ne znam zašto su neki preozbiljno shvatili igru ...
elSaik

#5284 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Nije 4 nego 1.
shalla

#5285 Re: Sa-x liga, komentari

Post by shalla »

Image

Image
elSaik

#5286 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Oj lige... :lol:
Eweleen

#5287 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

elSaik wrote:Nije 4 nego 1.
i poraz u dotičnom kolu
elSaik

#5288 Re: Sa-x liga, komentari

Post by elSaik »

Eweleen wrote:
i poraz u dotičnom kolu
Naredni put nemoj pisati EDIT. :mrgreen:

PS Ovo pravilo ima RUPU. Naime, posljednji igrač koji postavlja parove može editovati post do mile volje, jer se edit registruje samo ukoliko je neko napisao iza post. :mrgreen:

(1) Evo, vidite.

(2) I još jednom.

(3) I još jednom. (4) :mrgreen: :skoljka:

(5) Dodao ove fensi brojeve.
Magarece_godine

#5289 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Magarece_godine »

Ako eweleen - u upisete poraz jel meni pobjeda ? :lol:
cyprus

#5290 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Eweleen wrote:Hoćel meni neko reći konačnu odluku? Ako ostane ovako oduzimanje 4 boda, ja se povlačim iz lige.
Za mene je pravilnik jasan... slučaj je isti kao i sa riko-ga tamo negdje na početku. Ove sezone dosad nije bilo odstupanja, ne vidim razlog zašto bi sada bilo tako. Ako se smatra da pravilo nije uredu trebalo se reagovat pred početak sezone ili napravit izmjenu za slijedeću sezonu, po ovome je ovako kako jeste. Nadam se da tvoja odluka o istupanju nije definitivna...

@Magarece, ti onda dobijaš bod :D
Eweleen

#5291 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

Ovo je fakat bila očigledna nenamjerna glupost, al eto neka.

Ja se povlačim, a šteta baš mi se igralo :zjev:

EDIT: i dajte ovom momku onda bar bodove iz utakmice, a meni oduzmite još 1 bod jer sam upravo sumnjivo editovao post
Last edited by Eweleen on 16/11/2009 22:10, edited 1 time in total.
Magarece_godine

#5292 Re: Sa-x liga, komentari

cyprus wrote:
Eweleen wrote:Hoćel meni neko reći konačnu odluku? Ako ostane ovako oduzimanje 4 boda, ja se povlačim iz lige.
Za mene je pravilnik jasan... slučaj je isti kao i sa riko-ga tamo negdje na početku. Ove sezone dosad nije bilo odstupanja, ne vidim razlog zašto bi sada bilo tako. Ako se smatra da pravilo nije uredu trebalo se reagovat pred početak sezone ili napravit izmjenu za slijedeću sezonu, po ovome je ovako kako jeste. Nadam se da tvoja odluka o istupanju nije definitivna...

@Magarece, ti onda dobijaš bod :D
Sto se mene tice, ja nemam nista protiv da momku ostanu bodovi .... jer ja sam halalio poraz u ovom kolu, igrao sam samo Portugal - BiH, bas iz razloga sto nisam znao koje su utakmice pocele koje nisu ...
Magarece_godine

#5293 Re: Sa-x liga, komentari

Eweleen wrote:Ovo je fakat bila očigledna nenamjerna glupost, al eto neka.

Nemoj drug ... razmisli jos jednom ... u cvajti igramo onako :) zbog zajebancije ...
cyprus

#5294 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Nema potrebe za tim stvarno ... :roll:

No, ucjene se više ne prihvataju.

PS Inače, samo zahvaljujući pravilima ti se i jesi takmičio ovdje dosad (nadam se i ćeš i dalje). Kada se u 1. kolu zajedno sa teslom, cikularom, Le Lis d'Orom i kompanijom nisi pojavio, traženo je bilo da se vi zamjenite onim takmičarima koji su se kasnije pojavili i za koje se smatralo da će biti redovni. No, pravila to nisu dozvolila (bar prije četvrtog kola), a kako i se ti u međuvremenu pojavio, ostao si u ligi. Eh zato ne znam koliko smisla ima to tvoje protivljenje pravilima lige i nazivanje pravilnika "preozbiljnim shvatanjem"
Eweleen

#5295 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

Jel ti možeš da zamisliš kako bi ti reagovao da si u mojoj situaciji ili se fakat svim ljudima kod nas kad dobiju neku vlast, pa makar i ovu prividnu, pomjeri percepcija?
cyprus

#5296 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Eweleen wrote:Jel ti možeš da zamisliš kako bi ti reagovao da si u mojoj situaciji ili se fakat svim ljudima kod nas kad dobiju neku vlast, pa makar i ovu prividnu, pomjeri percepcija?
Ja kakvu god igru igram prihvatim pravila iste. Ovo ti je ko kad igraš fubal i zabiješ autogol i kažeš, jebiga nisam bio skoncetrisan, možel da se ne pika ovaj gol? :-)
cyprus

#5297 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

elSaik wrote:
Eweleen wrote:
i poraz u dotičnom kolu
Naredni put nemoj pisati EDIT. :mrgreen:

PS Ovo pravilo ima RUPU. Naime, posljednji igrač koji postavlja parove može editovati post do mile volje, jer se edit registruje samo ukoliko je neko napisao iza post. :mrgreen:

(1) Evo, vidite.

(2) I još jednom.

(3) I još jednom. (4) :mrgreen: :skoljka:

(5) Dodao ove fensi brojeve.
Istina, nešto moramo u pogledu toga za sljedeću sezonu uradit.
Eweleen

#5298 Re: Sa-x liga, komentari

Post by Eweleen »

Ma vidio sam ja odma da nailazim na mentalno neplodno tlo, gdje se informacije ne primaju. Valjda te ovo usrećuje šta li.

Ja vas sve pozdravljam uz muzičku numeru http://www.youtube.com/watch?v=Q42ENARHtOM

Over and out!
riko-ga

#5299 Re: Sa-x liga, komentari

Post by riko-ga »

EDIT: i dajte ovom momku onda bar bodove iz utakmice, a meni oduzmite još 1 bod jer sam upravo sumnjivo editovao post
Evo samo da potvrdim da se to i meni desilo.Postavio sam utakmicu koja je pocela prije pet minuta.Dobro ja sam tek poceo igrati ovu ligu i to mi jos nije bilo jasno ali ja sam to prihvatijo fer i u nadi dace za sve vaziti ista pravila.Prakticno sam izgubijo tada dva boda(igrao sam nerjeseno tu utakmicu) i otezao sebi ulazak u prvu ligu time.Ipak je ovo samo igra i hajde stavljaj prognoze igras protiv mene a ja nikad jos nisam pobjedijo kad mi protivnik neodigra. :?

I kad ce tabela od "cvajte" ljudi :?:
cyprus

#5300 Re: Sa-x liga, komentari

Post by cyprus »

Eweleen wrote:Ma vidio sam ja odma da nailazim na mentalno neplodno tlo, gdje se informacije ne primaju. Valjda te ovo usrećuje šta li.

Ja vas sve pozdravljam uz muzičku numeru http://www.youtube.com/watch?v=Q42ENARHtOM

Over and out!
Ja sam uradio što je u mojoj moći
Post Reply