Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#5276 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

DZONPI wrote:Vrh.Otvorio kralj sve prozore do kraja kad sam uso upala u startu kreno kaze puse li ti ako puse pritvori malo.Koja ljubaznost .
Sve za musteriju. :lol:
artime

#5277 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Juce mama se vozila do hotela Evrope i sad pita je lik da li odsjeda tamo. Kaze ne. Konta da niej stranjkinja da joj ne naplati duplu ili izlevati. Pa onda a odakle ste? Kaze iz Sa. Aha. Kaze vidim da idete do hotela pa kontam da niste odnekle jao konverzacije i gooo... Sa taxi naravno. Sta njega briga ko je i sta je musterija? Plati uredno i hvala dovidjenja. I da lik nije ni upalio onaj taximetar vec ono mama primjetila hocete upaliti taximetar. Kriza na kub.
Ommadawn

#5278 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Ommadawn »

artime wrote:Juce mama se vozila do hotela Evrope i sad pita je lik da li odsjeda tamo. Kaze ne. Konta da niej stranjkinja da joj ne naplati duplu ili izlevati. Pa onda a odakle ste? Kaze iz Sa. Aha. Kaze vidim da idete do hotela pa kontam da niste odnekle jao konverzacije i gooo... Sa taxi naravno. Sta njega briga ko je i sta je musterija? Plati uredno i hvala dovidjenja. I da lik nije ni upalio onaj taximetar vec ono mama primjetila hocete upaliti taximetar. Kriza na kub.
Mene je lik prije nekoliko godina pokušao izlevatiti isto tako, mislio ako nisam Sarajlija i ako sam iz dijaspore da ne poznajem Sarajevo. Pisao sam o tome nekoliko stranica unazad.
Riječ je bila o Žutom taksiju. Neko mi reče da je lik navodno i rahmetli.
dječak sa šibicama

#5279 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Eborg wrote:Onaj Passat sa 999 tablicama i dalje ordinira. Pridje autobuskoj stanici, stavi onu "Sarajevo taxi" oznaku i kruzi oko stanice. Nije mi jasno kako ga makar ove legalne taxe ne zaganjaju.
Pa sta mu mogu. Jedino ga prebiti.

I dole kod Merkatora stoje godinama, a nema standa. Fora je sto registruju firmu u Zenici recimo, poprilicno manji porez i dadzbine, dobiju TA table, "firmu" skida sa krova po potrebi, ako ga nekakva komisija i zaustavi on kaze evo vozim rodjaka kuci.
Eborg

#5280 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Pa ako mogu prijetiti batinama mušterijama koje se drznu tražiti ispravan iznos vožnje ili paljenje taksimetra neka onda prijete batinama i papcima koji ne plaćaju dadžbine državi i njih direktno ugrožavaju. Neka ga prijave muriji, inspekciji a ne samo da listaju "Sport" i meze ćevape kod Zmaja i govore kako su došlje sjebale Sarajevo.
dječak sa šibicama

#5281 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dječak sa šibicama »

Lako se na musteriji istrestgi, posebno ako je zensko u pitanju.

Nisu taxisti nikakvi postenjaci, pa da i oni ganjaju nekakvo postenje. Velika vecina njih muljaju kojesta, uz posao koji rade. Odakle im najnovija auta, dobre kuce, ja fakat ne znam taxistu koji spaja kraj sa krajem.
artime

#5282 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Ma dobro ima i ta. Ali gledaj kada im je tako dobro u zivotu neka se skuliraju malo. Zar musterija mora da to trpi? On u svom autu folira nekog gangstera ko da je mob boss a ne taksista.
bullmastiff

#5283 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bullmastiff »

Jucer na autobuskoj stanici pitam hoce li ko voziti do Starog grada, viskoi sa bradom me jedva gleda(mrsko mu) govori "hajde". Ja kofercic ispred sjedista stavio (jer je mal i moze stati, a i da se ne pegla oko gepeka)i kako je usko bilo, pitam ga "mogu li malo sjediste pomjeriti". Frajer izadje otersa "nadji veci auto "..vidis mu na faci da trazi razlog da odjebe. Drugog sa mercedesom pitam "hoces ti voziti", a on govori da cu mu nesto pokvariti sa koferom platnenim :D . Vidis na njima da im se ne vozi za 7-8KM.

Al ajd, ja sam domaci, sa strane gledam kako treci taksista strankinji na engleskom govori 70 marks, go to cash machine ....

Jednom bi najradije sve to snimio kamerom, i objavio na klix-u.

Kakava gamad na autobuskoj, a vjerovatno i aerodromu..
mirzet87sa

#5284 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Jarane, uzme za voznju koliko ja za cijeli dan.. gospodin :D na aerodromu je katastrofa, dnevno zna jedan taksista uzeti i do 500km.. sam nema ih toliko, da su te "srece" ili ti ga bezobrazluka :D
ultima_palabra

#5285 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

Pa jel se rotiraju taksisti na aerodromu i autobuskoj, ili to ide preko kakve stele, ili ko je najzajebaniji..?
Alternativac1

#5286 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Alternativac1 »

Meni se zanimljivo vozit sa onim vehabom taksistom, sviđaju mi se njegove teorije o ženama... :D
mirzet87sa

#5287 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

pa ne rotira se niko, svako ima svoj stand.. aerodrom dobiti je lutrija, to se placa po 10-15 milja i to ako ima slobodno :D
ultima_palabra

#5288 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

mirzet87sa wrote:pa ne rotira se niko, svako ima svoj stand.. aerodrom dobiti je lutrija, to se placa po 10-15 milja i to ako ima slobodno :D
Kome se placa?
Pryda

#5289 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pryda »

mirzet87sa wrote:pa ne rotira se niko, svako ima svoj stand.. aerodrom dobiti je lutrija, to se placa po 10-15 milja i to ako ima slobodno :D
Ima li ikakvog hajra od prijavljivanja, kazne li vas ikako?

Sad se tacno iznenadim kad me hoce voziti taksista sa standa kod bbi.. Sta reci o ljudima koji salju musterije u picku materinu zato sto im se ne isplati voznja, pa ima li brate reci necu te voziti a ne tako :run:
mirzet87sa

#5290 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

ultima_palabra wrote:
Kome se placa?
Suljagicu, pa on dalje ide i odreduje.. :D @pryda nisam taxista. A kome da ih prijavis? Nije privatno drustvo, radi sam za sebe i ima puno pravo ako nece da te vozi. Crveni i ostale kompanije moraju, rade za gazdu, a sarajevo taxi sam za sebe
mirzet87sa

#5291 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

@ultima ako mislis izlazit na taxi, ne isplati se. Moras kupiti 2 licence, a jedna kosta 15-25.000km. 40 milja ti u startu treba + auto + dobar stand.. nabere se to na 70+ ko iz sale.. jedino ako ti neko taksira, pa da naslijedis licencu, onda samo naprijed..
EliasVeskot

#5292 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by EliasVeskot »

Danas zovem 1515 jer mi Samir&Emir nisu imali slobodnih taksija, kad sam rekla gdje se nalazim kaze lik hladno: Sad je taxi cekao vas ispred, ne mozemo mi gdjo cekat! I spusti mi slusalicu! Istina vidjela sam taxi dok sam izlazila,pretpostavljam da je bio dosao po nekoga I tak neko izradio, ali to nije razlog da bude kreten
Edin H.

#5293 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

bullmastiff wrote:Jucer na autobuskoj stanici pitam hoce li ko voziti do Starog grada, viskoi sa bradom me jedva gleda(mrsko mu) govori "hajde". Ja kofercic ispred sjedista stavio (jer je mal i moze stati, a i da se ne pegla oko gepeka)i kako je usko bilo, pitam ga "mogu li malo sjediste pomjeriti". Frajer izadje otersa "nadji veci auto "..vidis mu na faci da trazi razlog da odjebe. Drugog sa mercedesom pitam "hoces ti voziti", a on govori da cu mu nesto pokvariti sa koferom platnenim :D . Vidis na njima da im se ne vozi za 7-8KM.

Al ajd, ja sam domaci, sa strane gledam kako treci taksista strankinji na engleskom govori 70 marks, go to cash machine ....

Jednom bi najradije sve to snimio kamerom, i objavio na klix-u.

Kakava gamad na autobuskoj, a vjerovatno i aerodromu..
Je li Konakovic u talu?
ultima_palabra

#5294 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ultima_palabra »

mirzet87sa wrote:@ultima ako mislis izlazit na taxi, ne isplati se. Moras kupiti 2 licence, a jedna kosta 15-25.000km. 40 milja ti u startu treba + auto + dobar stand.. nabere se to na 70+ ko iz sale.. jedino ako ti neko taksira, pa da naslijedis licencu, onda samo naprijed..
Ma jok ja, nego mi interesantno to da svi plaćaju isto licence, jedan dobije aerodrom a drugi Švrakino recimo, i to je sad tako zakovano.

Još ako taj Suljagić uzima pare, a na toj poziciji je 100 godina... čudi me da dosad nije glavom platio.
P308

#5295 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by P308 »

mirzet87sa wrote:@ultima ako mislis izlazit na taxi, ne isplati se. Moras kupiti 2 licence, a jedna kosta 15-25.000km. 40 milja ti u startu treba + auto + dobar stand.. nabere se to na 70+ ko iz sale.. jedino ako ti neko taksira, pa da naslijedis licencu, onda samo naprijed..
A sta je s onom pricom da ce moci imati svoje zaposlenike?
mirzet87sa

#5296 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mirzet87sa »

Kako mislis svoje zaposlenike? Radna dozvola glasi na jedno ime, ne moze raditi neko drugi s tom dozvolom
bumerangss

#5297 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Pryda wrote:
Ima li ikakvog hajra od prijavljivanja, kazne li vas ikako?

Sad se tacno iznenadim kad me hoce voziti taksista sa standa kod bbi.. Sta reci o ljudima koji salju musterije u picku materinu zato sto im se ne isplati voznja, pa ima li brate reci necu te voziti a ne tako :run:
sami ste krivi za to! Zovi privatnika i ne smije ti pisnuti taman da je vožnja od 2 KM

npr Samir i Emir 1516
Eborg

#5298 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Žao mi je normalnih taksista ali sa užitkom ću bojkotovati Sarajevo Taxi dok god ne uvedu reda u svoje udruženje i počnu sankcionisati kolege spremne na prevare, loša vozila i neprofesionalan odnos.
artime

#5300 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Nadam se da je svima jasno sto im je uber prijetnja.
Nekako me ova prica podjeca na gras. Kako je centro upao u pricu sada se i gras kofa doziva sebi. Ulazim neki dan u komercijalu cista, nova i stavili one kesice. Ljubazan vozac itd. Znaci samo konkurencija i to neka zajb. kao sto je uber.
Post Reply