Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#5276 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

S4mpion wrote:
Haris.ba wrote:
S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.
Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Pa kod nas se nacional socijalizam nije baš primio...nacionalizam jeste...i paradiraju. po SDA/HDZ/SDS/SNDS... okupljanjima. :mrgreen:

Jel se mrze jevreji? check
Jel se pljuje po komunizmu? check
Jel se mrze manjine? check
U svojoj vjeri (koja god to bila), na svojoj zemlji furka? Check
Ultranacionalizam? Check
Homofobija? Check
Mrzimo Rome? Check

Pa o čemu mi pričamo :D ?
cyprus

#5277 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by cyprus »

tranquil wrote:Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?

Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.

Biće da misli na ove...
beni-bu-man

#5278 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

tranquil wrote:
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?

Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.

Berlin/Spandau
Rizvan

#5279 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rizvan »

bingov buraz wrote:
beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.
Prvi puta u historiji ove države LGBT poulacija će izaći u javnost sa porukom ponosa istom onom društvu koje ih odmalena uči da je sramno i negativno biti ono što oni jesu i koga vole. I njemu je to svakodnevno nabijanje na nos. :lol:

Nevjerovatno koja mržnja i fobija je prema LGBT populaciji u ovoj zemlji , jednostavno im se fašistički negira pravo na postojanje.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5280 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

da ste pametni svi bi bili anarxisti :sad:
Bloo
Globalna šefica

#5281 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

beni-bu-man wrote:
tranquil wrote:
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?

Berlin/Spandau
Jel bilo svastika?
Ili je pak ovo tongue in cheeck poigravanje (koje nije kažnjivo) sa mračnom prošlosti - slogan i zastava?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5282 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Velkoski »

đe će biti svastika, odmax u zatvor idu :mrgreen:

al' pegida je legitiman pokret, uostalom ultrafašistički stavovi su nikad jači širom Evrope i Amerike :mrgreen:
beni-bu-man

#5283 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by beni-bu-man »

Bloo wrote:
beni-bu-man wrote:
tranquil wrote:

Berlin/Spandau
Jel bilo svastika?
Ili je pak ovo tongue in cheeck poigravanje (koje nije kažnjivo) sa mračnom prošlosti - slogan i zastava?
Nije :(
tranquil

#5284 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
S4mpion

#5285 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

tranquil wrote:
S4mpion wrote: Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.

https://www.thedailybeast.com/inside-ge ... i-protests

Mahom pod okriljem PEGIDA-e koja regularno djeluje u Njemačkoj.
Bloo
Globalna šefica

#5286 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Velkoski wrote:đe će biti svastika, odmax u zatvor idu :mrgreen:

al' pegida je legitiman pokret, uostalom ultrafašistički stavovi su nikad jači širom Evrope i Amerike :mrgreen:
Pda, neonacisti mogu da "paradiraju" :D kako ćeš im zabraniti ako ne mašu svastikama i hitlerovim portretom (ulje na platnu). :mrgreen:

Da, ekstremisti jačaju. Strah od drugog, strah od novog, reakcija na drugačijeg, reakcija na ljude koji donose svoj način života, moral, stavove...nisu svi dobri, ali nisu svi ni loši.

Postoje i pokreti koji se bore i protiv njih. Srećom. Ali do kada...pitanje je.
Birlikte – Zusammenleben! :mrgreen:
tranquil

#5287 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

S4mpion wrote:
tranquil wrote:
S4mpion wrote: Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.

https://www.thedailybeast.com/inside-ge ... i-protests

Mahom pod okriljem PEGIDA-e koja regularno djeluje u Njemačkoj.
Znao sam da si mislio na to samo sam pobrkao Dresden sa Chemnitzom.

Dakle lik je podigao ruku na protestu i izazvao istragu.

Pitao sam za slobodna marširanja koja si pominjao, ne za takve slučajeve. Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
insomnia78

#5288 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Malo je jebeno sto su AF pokreti kudikamo agresivniji
S4mpion

#5289 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

tranquil wrote:Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
Ja to ne bih očekiv'o, jer bi bilo previše naivno. :komi:

Očekivat' od nacista da se pojave u istom ruhu k'o nekad je baš naivno. :komi:

I saam Čerčil je to dobro predvidio.
Bloo
Globalna šefica

#5290 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Da povučemo paralelu...neonazisti u Njemackoj povorkuju (jel ovo validan glagol :mrgreen: ) zbog koga? Neonazisti u BiH bi šetkali zbog koga, poradi čega?
Pripadnici povorke ponosa šetkaju poradi sebe?
S4mpion

#5291 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

tranquil wrote:

Pitao sam za slobodna marširanja koja si pominjao, ne za takve slučajeve. Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
Ne vidim da ičim možeš osporit' da se ovdje slobodno šeta gomila nacista? :komi:

Napisah ti gore, očekivat' od današnjih nacista da nose ruho svojih djedova je malo naivno. :komi:
Last edited by S4mpion on 31/08/2019 13:00, edited 1 time in total.
Bloo
Globalna šefica

#5292 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

S4mpion wrote:
tranquil wrote:
S4mpion wrote:

Ne vidim da ičim možeš osporit' da se ovdje slobodno šeta gomila nacista? :komi:

Napisah ti gore, očekivat' od današnjih nacista da nose ruho svojih djedova je malo naivno. :komi:
Pa hoće li8 BiH neonacisti šetati iz istog razloga kao i njihovi njemački istomišljenici? :mrgreen:
tranquil

#5293 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

S4mpion wrote:
tranquil wrote:Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
Ja to ne bih očekiv'o, jer bi bilo previše naivno. :komi:

Očekivat' od nacista da se pojave u istom ruhu k'o nekad je baš naivno. :komi:

I saam Čerčil je to dobro predvidio.
Da, sve to stoji, samo sam malo sarkastičan. Poenta je da to i jeste tako jer ne mogu da paradiraju kako hoće, a ne slobodno kako neki ovdje tvrde.
bingov buraz

#5294 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by bingov buraz »

Rizvan wrote:
bingov buraz wrote:
beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.
Prvi puta u historiji ove države LGBT poulacija će izaći u javnost sa porukom ponosa istom onom društvu koje ih odmalena uči da je sramno i negativno biti ono što oni jesu i koga vole. I njemu je to svakodnevno nabijanje na nos. :lol:

Nevjerovatno koja mržnja i fobija je prema LGBT populaciji u ovoj zemlji , jednostavno im se fašistički negira pravo na postojanje.
Ko koga uči od malena,pretjerujete,eno Vrećo po crvenom tepihu hoda,ima ih na TV što se iz aviona vidi da jesu iako su još u ormaru pa ne vidim da ih iko tuče na dnevnoj bazi.U Srbiji premijerka gej,Šerifovićku vole od Vardara do Triglava.Zajebavaju ih,welcome to Balkan,ovde verbalno zajebavaju svi svakoga,zašto bi gejevi bili van toga,zar im nije cilj da budu jednaki,što znači ravnopravnu zastupljenost u zajebanciji :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#5295 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Bloo »

Blago njoj što je lezbejka i ima potomke...neka omogući i drugim lezbejkama to isto u Srbiji :mrgreen: oops
Nemre...
tranquil

#5296 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by tranquil »

S4mpion wrote:
tranquil wrote:

Ne paradiraju oni bez tih obilježja niti jer se kriju, jer svi znaju ko su, niti zato jer su promijenili obilježja, jer nisu. Paradiraju tako jer ne mogu da paradiraju slobodno kako oni hoće. A vlast u demokratskoj zemlji ne može zabraniti grupi građana okupljanje 'nako, ako ne krše zakon.
allem_77

#5297 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by allem_77 »

Bloo wrote: Specifično kod pripadnika LGBTQIA+ populacije da su svi udruženi bezu obzira na nacionalnu ili religijsku odrednicu da ih umlate :mrgreen:
Specifično je i na drugoj strani, da ih svi mrze. Muslimani, kršćani, jevreji... pa čak i dosta ateista.

Zato bi bilo dobro da im se da komadić teritorije u Sibiru, pa nek tamo paradiraju svaki dan. I ne puštati ih van te teritorije. :D
insomnia78

#5298 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by insomnia78 »

Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
:lol: :lol:
Jesi vidiJo ti mrake bosnjacko muslimanske
cyprus

#5299 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by cyprus »

insomnia78 wrote:
Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
:lol: :lol:
Jesi vidiJo ti mrake bosnjacko muslimanske
Ko biva nije tačno :D
S4mpion

#5300 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by S4mpion »

tranquil wrote:
S4mpion wrote:[

Ne paradiraju oni bez tih obilježja niti jer se kriju, jer svi znaju ko su, niti zato jer su promijenili obilježja, jer nisu. Paradiraju tako jer ne mogu da paradiraju slobodno kako oni hoće. A vlast u demokratskoj zemlji ne može zabraniti grupi građana okupljanje 'nako, ako ne krše zakon.
Koliko vidim, poprilično slobodno ispoljavaju svoju mržnju. To što ne mogu razvit' Hitlerovu sliku, dizat' ruke ili kukasti križ je više stvar forme, ali suština je sasvim na mjestu. Neonacizam na ulicama.
Locked