Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
S4mpion wrote:Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Pa ima, i njih. Pogledaj na temu crna hronika. Malo bi gazili Rome, malo vehabije. Vjerovatno za vježbanje.
Ali nemamo njihovu paradu, a Njemačka ima. Toliko smo zatucana sredina da neonacisti ne mogu slobodno izać' na ulicu da paradiraju k'o u Njemačkoj.
Pa kod nas se nacional socijalizam nije baš primio...nacionalizam jeste...i paradiraju. po SDA/HDZ/SDS/SNDS... okupljanjima.
Jel se mrze jevreji? check
Jel se pljuje po komunizmu? check
Jel se mrze manjine? check
U svojoj vjeri (koja god to bila), na svojoj zemlji furka? Check
Ultranacionalizam? Check
Homofobija? Check
Mrzimo Rome? Check
tranquil wrote:Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?
Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.
tranquil wrote:
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?
Pod "slobodno" mislim, ono stvarno slobodno, sa dozvolom i nekažnjeno, bez skandala i istrage. Nemoj mi gluposti tipa "u Dresdenu lik podigao ruku i digla se galama". Znamo svi da u Njemačkoj ima neonacista, neki od njih se nekad i "out-uju". Daj mi samo one koji slobodno marširaju. Hvala.
beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.
Prvi puta u historiji ove države LGBT poulacija će izaći u javnost sa porukom ponosa istom onom društvu koje ih odmalena uči da je sramno i negativno biti ono što oni jesu i koga vole. I njemu je to svakodnevno nabijanje na nos.
Nevjerovatno koja mržnja i fobija je prema LGBT populaciji u ovoj zemlji , jednostavno im se fašistički negira pravo na postojanje.
tranquil wrote:
Pošto više puta pominješ, daj mi živ bio informaciju gdje to neonacisti slobodno paradiraju u Njemačkoj? Ali da su svježiji primjeri, recimo u zadnjih 70 godina?
Berlin/Spandau
Jel bilo svastika?
Ili je pak ovo tongue in cheeck poigravanje (koje nije kažnjivo) sa mračnom prošlosti - slogan i zastava?
tranquil wrote:
Berlin/Spandau
Jel bilo svastika?
Ili je pak ovo tongue in cheeck poigravanje (koje nije kažnjivo) sa mračnom prošlosti - slogan i zastava?
Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
S4mpion wrote:
Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Velkoski wrote:đe će biti svastika, odmax u zatvor idu
al' pegida je legitiman pokret, uostalom ultrafašistički stavovi su nikad jači širom Evrope i Amerike
Pda, neonacisti mogu da "paradiraju" kako ćeš im zabraniti ako ne mašu svastikama i hitlerovim portretom (ulje na platnu).
Da, ekstremisti jačaju. Strah od drugog, strah od novog, reakcija na drugačijeg, reakcija na ljude koji donose svoj način života, moral, stavove...nisu svi dobri, ali nisu svi ni loši.
Postoje i pokreti koji se bore i protiv njih. Srećom. Ali do kada...pitanje je.
Birlikte – Zusammenleben!
S4mpion wrote:
Al' trebaju nam i nacisti kroz Sarajevo, k'o u Njemačkoj, da ne budemo zatucani.
Mahom pod okriljem PEGIDA-e koja regularno djeluje u Njemačkoj.
Znao sam da si mislio na to samo sam pobrkao Dresden sa Chemnitzom.
Dakle lik je podigao ruku na protestu i izazvao istragu.
Pitao sam za slobodna marširanja koja si pominjao, ne za takve slučajeve. Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
tranquil wrote:Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
Ja to ne bih očekiv'o, jer bi bilo previše naivno.
Očekivat' od nacista da se pojave u istom ruhu k'o nekad je baš naivno.
Da povučemo paralelu...neonazisti u Njemackoj povorkuju (jel ovo validan glagol ) zbog koga? Neonazisti u BiH bi šetkali zbog koga, poradi čega?
Pripadnici povorke ponosa šetkaju poradi sebe?
tranquil wrote:
Pitao sam za slobodna marširanja koja si pominjao, ne za takve slučajeve. Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
Ne vidim da ičim možeš osporit' da se ovdje slobodno šeta gomila nacista?
Napisah ti gore, očekivat' od današnjih nacista da nose ruho svojih djedova je malo naivno.
Last edited by S4mpion on 31/08/2019 13:00, edited 1 time in total.
S4mpion wrote:
Napisah ti gore, očekivat' od današnjih nacista da nose ruho svojih djedova je malo naivno.
Pa hoće li8 BiH neonacisti šetati iz istog razloga kao i njihovi njemački istomišljenici?
tranquil wrote:Ma znam, stvar je da svi ti neonacisti ne smiju niti staviti obilježja niti javno reći svoja uvjerenja. Samo se okupe, svi znaju zašto su tu, ali ne može im niko ništa jer se, iako se okupljaju, ne izjašnjavaju javno do kraja. I uvijek imaju više kontraprotestanata. To je daleko od slobodnog. Čovjek bi očekivao kukaste krstove, Hitlerove slike, ali toga nema.
Ja to ne bih očekiv'o, jer bi bilo previše naivno.
Očekivat' od nacista da se pojave u istom ruhu k'o nekad je baš naivno.
I saam Čerčil je to dobro predvidio.
Da, sve to stoji, samo sam malo sarkastičan. Poenta je da to i jeste tako jer ne mogu da paradiraju kako hoće, a ne slobodno kako neki ovdje tvrde.
beni-bu-man wrote:Pa vjera je vece zlo nego gejevi
Normalni ,umjereni,oni koji nemaju potrebu drugima nabijati svakodnevno na nos to svoje svoje i iz jednog i drugog svijeta vjerujem da nisu zlo.
Prvi puta u historiji ove države LGBT poulacija će izaći u javnost sa porukom ponosa istom onom društvu koje ih odmalena uči da je sramno i negativno biti ono što oni jesu i koga vole. I njemu je to svakodnevno nabijanje na nos.
Nevjerovatno koja mržnja i fobija je prema LGBT populaciji u ovoj zemlji , jednostavno im se fašistički negira pravo na postojanje.
Ko koga uči od malena,pretjerujete,eno Vrećo po crvenom tepihu hoda,ima ih na TV što se iz aviona vidi da jesu iako su još u ormaru pa ne vidim da ih iko tuče na dnevnoj bazi.U Srbiji premijerka gej,Šerifovićku vole od Vardara do Triglava.Zajebavaju ih,welcome to Balkan,ovde verbalno zajebavaju svi svakoga,zašto bi gejevi bili van toga,zar im nije cilj da budu jednaki,što znači ravnopravnu zastupljenost u zajebanciji
tranquil wrote:
Ne paradiraju oni bez tih obilježja niti jer se kriju, jer svi znaju ko su, niti zato jer su promijenili obilježja, jer nisu. Paradiraju tako jer ne mogu da paradiraju slobodno kako oni hoće. A vlast u demokratskoj zemlji ne može zabraniti grupi građana okupljanje 'nako, ako ne krše zakon.
Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
Dizanje ruke sam u Bosni viđao kod pojedinaca u kancelariji ili u okolini svaki put kada bi Izrael napravio pizdariju, uz mnogo manje medijske pompe nego što prati ovaj slučaj.
Ne paradiraju oni bez tih obilježja niti jer se kriju, jer svi znaju ko su, niti zato jer su promijenili obilježja, jer nisu. Paradiraju tako jer ne mogu da paradiraju slobodno kako oni hoće. A vlast u demokratskoj zemlji ne može zabraniti grupi građana okupljanje 'nako, ako ne krše zakon.
Koliko vidim, poprilično slobodno ispoljavaju svoju mržnju. To što ne mogu razvit' Hitlerovu sliku, dizat' ruke ili kukasti križ je više stvar forme, ali suština je sasvim na mjestu. Neonacizam na ulicama.