Protesti ispred ambasade Hrvatske u BiH, upućeno i protestno pismo

Veoma posjećen protest.
A slušajući vas ovdje kako diplite, ja sam mislio to će cijeli KS stati i doći da pokaže svoje negodovanje. Kad tamo šaša....prdile zelene, opadale zrele

Sad kad se vidi da iz rahat patnje nestaje "rahat", tješe se neki drugi, ne ja. Vrijeme čini svoje drug moj, svašta se promijeni u četvrt stoljeća. Prije 25 godina, ja sam npr. znao otići na poker u jedan mali lokal blizu moje ulice. 25 godina kasnije, taj lokal je najveća privatna firma u zemlji, s preko 70 miliona dobiti prošle godine.Hafis wrote:Tješi se ti.

Objektivno samo nije bila takva na putu za EU.Alfons Kauders wrote:Da ponovim, po ko zna koji put - kurčenje košta, iz godine u godinu će biti sve skuplje. Prije par godina na sličnoj temi sam napisao da vrijeme rahat patnje polako prolazi i da ulazimo u doba patnje bez rahatluka.
Ne znam kako nazvati tu novu paradigmu koja se kristalizira nakon ulaska Hrvatske u EU i njenog zaokreta u iliberalne vode, ali nešto će mi pasti na pamet. Polako, ima vremena, jer trenutno stanje će potrajati kao i "rahat patnja" - sve dok Hrvatska ne promijeni svoju politiku. Ne mislim na politiku prema BiH, već prema svima, jer su od ulaska u EU uspjeli sjebat odnose sa svim okolnim zemljama.
Ulaskom u EU, Hrvatska ne samo da nije postala Slovenija, već je odlučila postati nova Srbija: nazadna konzervativna prćija bez vladavine prava, slobode medija i istinskih demokratskih vrijednosti, još jedna sjebana država koja je u zavadi sa svima oko sebe. Nade za brz oporavak nema, jer je desničarsko ludilo i revizionizam koji gledamo proteklih godina posljedica dugotrajnih društvenih sukoba unutar same Hrvatske.
Mi smo tu kolateralna šteta, ne trebamo se petljati i dopustiti da nas se uvlači u njihove probleme.
E jesi našao povoljnu poziciju s koje se mogu dijeliti kritike. Jebote, kakva je tek u nas vladavina prava, sloboda medija, istinske demokratske vrijednosti, odnosi sa susjedima, a unutarnoj društveno-političkoj situaciji treba posvetiti poseban tom.Alfons Kauders
Da ponovim, po ko zna koji put - kurčenje košta, iz godine u godinu će biti sve skuplje. Prije par godina na sličnoj temi sam napisao da vrijeme rahat patnje polako prolazi i da ulazimo u doba patnje bez rahatluka.
Ne znam kako nazvati tu novu paradigmu koja se kristalizira nakon ulaska Hrvatske u EU i njenog zaokreta u iliberalne vode, ali nešto će mi pasti na pamet. Polako, ima vremena, jer trenutno stanje će potrajati kao i "rahat patnja" - sve dok Hrvatska ne promijeni svoju politiku. Ne mislim na politiku prema BiH, već prema svima, jer su od ulaska u EU uspjeli sjebat odnose sa svim okolnim zemljama.
Ulaskom u EU, Hrvatska ne samo da nije postala Slovenija, već je odlučila postati nova Srbija: nazadna konzervativna prćija bez vladavine prava, slobode medija i istinskih demokratskih vrijednosti, još jedna sjebana država koja je u zavadi sa svima oko sebe. Nade za brz oporavak nema, jer je desničarsko ludilo i revizionizam koji gledamo proteklih godina posljedica dugotrajnih društvenih sukoba unutar same Hrvatske.
Povoljna pozicija je povoljna pozicija, nisam ja kriv što je Hrvatska na indeksu slobode štampe Reportera bez granica iza BiH. Evo ti još par država sa slobodnijim medijima od Hrvatske: Haiti, Armenija, Senegal, Botsvana i Dominikanska Republika. Ali za utjehu, i dalje je bolja od Srbije.Hafis wrote:E jesi našao povoljnu poziciju s koje se mogu dijeliti kritike. Jebote, kakva je tek u nas vladavina prava, sloboda medija, istinske demokratske vrijednosti, odnosi sa susjedima, a unutarnoj društveno-političkoj situaciji treba posvetiti poseban tom.Alfons Kauders
Da ponovim, po ko zna koji put - kurčenje košta, iz godine u godinu će biti sve skuplje. Prije par godina na sličnoj temi sam napisao da vrijeme rahat patnje polako prolazi i da ulazimo u doba patnje bez rahatluka.
Ali eto, srećom nade za brz oporavak ima, za razliku od Hrvatske.
Čovječe, ne može nitko s nama.
200,000 progresivnih mladih u EUmadner wrote:Objektivno samo nije bila takva na putu za EU.Alfons Kauders wrote:Da ponovim, po ko zna koji put - kurčenje košta, iz godine u godinu će biti sve skuplje. Prije par godina na sličnoj temi sam napisao da vrijeme rahat patnje polako prolazi i da ulazimo u doba patnje bez rahatluka.
Mi smo tu kolateralna šteta, ne trebamo se petljati i dopustiti da nas se uvlači u njihove probleme.
Tako da se samo resetovala na stare postavke.
Jos ide progresivni dio van, tako da mrka kapa.
Meni je drago da ce ih jos bar 20 godina voditi ADZeovo krilo Katolisila....zivEo ADZPoint. wrote:Opet par kvislinga se upali ko bubuljica u pubertetu čim spomeneš Hrvatsku. Diraj sve samo Hrvatsku Lipu ne diraj. Jesti će i radioaktivne gljive i paprike samo ako je Hrvatskoj u interesu. I onda onaj delegat samozvani židov Novak piše kako voli domovinu BiH više od 95%. Čudna neka ljubav.
Ma svejedno, sve je to kamilica u kojim smo mi govnima. Realno. Jebote, ni parlamentarno vodstvo još nismo sklepali 10 mjeseci nakon izbora, a da ne govorimo o VM ili nečem drugom. Najsmješnije ustavno ustrojstvo na svijetu, zemlja u kojoj nema vanrednih izbora a vlast se i ne mora 4 godine nikako uspostaviti nakon njih....pa da su ti Wili Brandt i Aldo Moro na čelu države tu nema nafake nikada.Alfons Kauders wrote: Povoljna pozicija je povoljna pozicija, nisam ja kriv što je Hrvatska na indeksu slobode štampe Reportera bez granica iza BiH. Evo ti još par država sa slobodnijim medijima od Hrvatske: Haiti, Armenija, Senegal, Botsvana i Dominikanska Republika. Ali za utjehu, i dalje je bolja od Srbije.
Mi imamo opoziciju, kakvu takvu, ali imamo nekoliko stranaka s relativno jakom podrškom. Hrvatska ubrzano ide ka Srbiji, i uskoro neće imati opoziciju kao ni Vučić. Madner je objasnio...
Odnosi sa susjedima i vladavina prava? Hrvatska je u graničnom sporu sa Slovenijom, BiH i Srbijom. S Mađarskom valjda nije, ali s njima se spore oko INE.
Da, Hrvatska je na dobrom putu da postane Srbija, samo u NATO i EU, latinična. Nešto poput Orbana, koji je trenutno u Hrvatskoj popularniji od domaćih političara. Žao mi je, ali ne izgleda dobro, iskreno bih bio najsretniji da nije tako. Šta je tu je, valja se postaviti u skladu s tim. Nade za oporavak ima, ali za brz nema. U BiH nema nade za oporavak, brz ili spor.
Barem ne dok ne vrbujemo tebe i tvoje istomišljenike u redove NVZ, pa da iskoristimo situaciju u obostranu korist.
Pa ja. Bošnjak, pretpostavljam?Haman2 wrote:Ustav su nam drugi nametnuli. Takav Ustav kakav ima BiH, ne postoji nigdje u svijetu. To je bila volja Hrvata i Srba a vjerovatno ni medjunarodna zajednica nije imala nista protiv. Cijeli rat podrzavali su Hrvate i Srbe na nasu stetu Bosnjaka.
Za to se obrani svojoj partiji i njenim koalicionim partnerima. Moje odgovornosti tu nema.Hafis wrote: Ma svejedno, sve je to kamilica u kojim smo mi govnima. Realno. Jebote, ni parlamentarno vodstvo još nismo sklepali 10 mjeseci nakon izbora, a da ne govorimo o VM ili nečem drugom. Najsmješnije ustavno ustrojstvo na svijetu, zemlja u kojoj nema vanrednih izbora a vlast se i ne mora 4 godine nikako uspostaviti nakon njih....pa da su ti Wili Brandt i Aldo Moro na čelu države tu nema nafake nikada.
Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini je takav da su čuvali jezik, vjeru, imena i običaje odupirući se koliko su mogli asimilaciji kada je domovina bila okupirana. Shodno tom višestoljetnom naporu bili bi budale kada bi dopustili majorizaciju i gubitak prava da se u zajedničkoj domovini poštuje njihova politička i izborna volja.Haman2 wrote:Nece se to zatvoriti. Ispravnije bi bilo da naslov glasi "Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini". Medjutim, cilj je optuzivati Bosnjake da se prikrije istina. To se vidi kroz svako djelovanje hrvatskih politicara iz BiH i Hrvatske.
Mislis Bosnjaci katolici, koji su cuvali i njegovali bosanski jezik?Novak20 wrote:Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini je takav da su čuvali jezik, vjeru, imena i običaje odupirući se koliko su mogli asimilaciji kada je domovina bila okupirana. Shodno tom višestoljetnom naporu bili bi budale kada bi dopustili majorizaciju i gubitak prava da se u zajedničkoj domovini poštuje njihova politička i izborna volja.Haman2 wrote:Nece se to zatvoriti. Ispravnije bi bilo da naslov glasi "Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini". Medjutim, cilj je optuzivati Bosnjake da se prikrije istina. To se vidi kroz svako djelovanje hrvatskih politicara iz BiH i Hrvatske.
Cek, odakle ste samo te sintagme pokupili, aha sjetih se - od brace Srba, i oni su drvili o nekoj politickih volji.Novak20 wrote:Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini je takav da su čuvali jezik, vjeru, imena i običaje odupirući se koliko su mogli asimilaciji kada je domovina bila okupirana. Shodno tom višestoljetnom naporu bili bi budale kada bi dopustili majorizaciju i gubitak prava da se u zajedničkoj domovini poštuje njihova politička i izborna volja.Haman2 wrote:Nece se to zatvoriti. Ispravnije bi bilo da naslov glasi "Odnos Hrvata BiH prema svojoj domovini". Medjutim, cilj je optuzivati Bosnjake da se prikrije istina. To se vidi kroz svako djelovanje hrvatskih politicara iz BiH i Hrvatske.
Vlajki.mO k3 wrote:hallo @novak pa ti si jevrej ili si ponovo slagao ko pas??