Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vicious

#5276 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

crnivrag wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
:thumbup: znas li jos na kojem je Moja TV, nikad ovo pretrazit sve :D
Image

Add-on: Phoenix Reborn Free TV List Addon -> Sportski TV Programi - Domaći -> BH Premijer Liga
A radi li ovo i kad je prenos utakmice u toku? Ovaj kanal se moze i ovako otvoriti na mojawebtv kad nema prenosa, ali kad pocne prenos moras se logovati sa korisnickim podacima...
crnivrag

#5277 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

vicious wrote: A radi li ovo i kad je prenos utakmice u toku? Ovaj kanal se moze i ovako otvoriti na mojawebtv kad nema prenosa, ali kad pocne prenos moras se logovati sa korisnickim podacima...
Radi, gledana utakmica na njemu u subotu.
vicious

#5278 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

crnivrag wrote:
vicious wrote: A radi li ovo i kad je prenos utakmice u toku? Ovaj kanal se moze i ovako otvoriti na mojawebtv kad nema prenosa, ali kad pocne prenos moras se logovati sa korisnickim podacima...
Radi, gledana utakmica na njemu u subotu.
:thumbup:
ColdWar

#5279 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by ColdWar »

Pozdrav svima,
moze li savjet za neki add on sa dobrom 4K sekcijom, osim Green add on-a?
Hvala unaprijed.
vicious

#5280 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

ColdWar wrote:Pozdrav svima,
moze li savjet za neki add on sa dobrom 4K sekcijom, osim Green add on-a?
Hvala unaprijed.
https://www.technadu.com/best-4k-kodi-addons/9322/
Mozes isprobati ove addone koji su ovdje preporuceni, ali iz licnog iskustva mogu ti reci da je sve to tanko ako nemas Real Debrid ili neki slican premium account.
Ovi free linkovi mogu i raditi za poneki film, ali obicno pocnu stopati jer jednostavno nisu dovoljno brzi i stabilni.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5281 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by bordo gandalf »

Pokusao instalirati addon na kodi ali ni jedan nisam mogao pokrenuti...ne mogu liknuti na run opciju :roll: pratio sam sve ove korake
https://www.technadu.com/covenant-kodi-addon/6440/

ima li neko neki drugi addon za peporuciti za serije
irac300

#5282 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

bordo gandalf wrote:Pokusao instalirati addon na kodi ali ni jedan nisam mogao pokrenuti...ne mogu liknuti na run opciju :roll: pratio sam sve ove korake

https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html

Provjereno radi, ja ga stalno koristim.
semirsar

#5283 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

irac300 wrote:
bordo gandalf wrote:Pokusao instalirati addon na kodi ali ni jedan nisam mogao pokrenuti...ne mogu liknuti na run opciju :roll: pratio sam sve ove korake

Pokusah, cisto radi probe ovaj njegov link i uspio sam, vjerovatno je fulio upisavsi "I" umjesto "l"ili nesto drugo mozda... :mrgreen:

Dje s' ba @irac300, svabice ne popustaju nedaju ti ni virnut' ovdeka, izgleda :lol:
sta mai, sta se dira, si ok? :thumbup:
irac300

#5284 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

semirsar wrote:
irac300 wrote:

Pokusah, cisto radi probe ovaj njegov link i uspio sam, vjerovatno je fulio upisavsi "I" umjesto "l"ili nesto drugo mozda... :mrgreen:

Dje s' ba @irac300, svabice ne popustaju nedaju ti ni virnut' ovdeka, izgleda :lol:
sta mai, sta se dira, si ok? :thumbup:
Evo me kod kuce, dosao juce, imam "zwei Woche" odmora za Uskrs. :D Pa malo zavirim ovdje. Inace, redovno vas citam, @brazzo je glavni baja za torrent addone. :D
semirsar

#5285 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar »

irac300 wrote:
Evo me kod kuce, dosao juce, imam "zwei Woche" odmora za Uskrs. :D Pa malo zavirim ovdje. Inace, redovno vas citam, @brazzo je glavni baja za torrent addone. :D
im'o je i od koga ucit' a nije da te nije oznojio ihahaaaj puta :mrgreen:
dobro nam dos'o os sta pojs popit sjed dje os i ne talasaj sad je novi baja ovdeka ko sto i sam si rek'o :pisnuo: :pisnuo:
irac300

#5286 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

semirsar wrote:
irac300 wrote:
im'o je i od koga ucit' a nije da te nije oznojio ihahaaaj puta :mrgreen:
dobro nam dos'o os sta pojs popit sjed dje os i ne talasaj sad je novi baja ovdeka ko sto i sam si rek'o :pisnuo: :pisnuo:
Mogu vala ceLapi i pivo. :D Sad samo rekreativno, k'o Ibrahimovic u Galaxyu. :D Nek' drugi mladji nastave. :D
BarbaDue

#5287 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

irac300 wrote: Mogu vala ceLapi i pivo. :D Sad samo rekreativno, k'o Ibrahimovic u Galaxyu. :D Nek' drugi mladji nastave. :D
kada budeš htio da te Barba časti navrati OVDJE :mrgreen:
irac300

#5288 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

BarbaDue wrote:
irac300 wrote: Mogu vala ceLapi i pivo. :D Sad samo rekreativno, k'o Ibrahimovic u Galaxyu. :D Nek' drugi mladji nastave. :D
kada budeš htio da te Barba časti navrati OVDJE :mrgreen:
MoRe! :thumbup: :D
BarbaDue

#5289 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BarbaDue »

irac300 wrote:

Extra...meni je super iz zbog toga što je naštiman da sam skida titlove :thumbup:
crnivrag

#5290 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag »

Evo ovaj moj build ima sve aktuelne add-one za streaming filmova/serija, TV sadržaja uživo, automatsko preuzimanje titlova sa tri site-a.
brazzo19

#5291 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:

sta mai, sta se dira, si ok? :thumbup:[/quote]

Evo me kod kuce, dosao juce, imam "zwei Woche" odmora za Uskrs. :D Pa malo zavirim ovdje. Inace, redovno vas citam, @brazzo je glavni baja za torrent addone. :D[/quote]

oooooo pa gdje si "mentore" :D Javi se ovdje ponekad ipak si ti "predsjednik" ove teme i pocasni clan :D

p.s Samo Quasar u kombinaciji sa Green Leila Addonom i nista vise ne treba vjerujte mi :D
irac300

#5292 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

TakoE @brazzo. :D I nemoj da ti bude mrsko da objasnjavas novim korisnicima. :D
brazzo19

#5293 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:TakoE @brazzo. :D I nemoj da ti bude mrsko da objasnjavas novim korisnicima. :D
Ma niko kao ti :D

p.s koristi li ko KODI preko ovog telemach eon boxa kako ide pogotovo ako je neko digao quasara na njega da mi kaze kako se ponasa jel radi isto ko na android tv.u ili obicnom android box.u ?
vatrogasac

#5294 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

Koristim Open Subtitles i Titlovi.com Official za skidanje titlova i do sinoć mi je radilo uredno. Danas uzmem da vratim tv na fabričke zbog updatea i obnovim instalaciju Kodija i Elementuma i sve je to ok, ali sada dobijam titlove bez Č,Ć I Đ, ustvari zamijeni znakovima. Š i Ž su normalni. Oboje registrovano mailom, provjeravao razne opcije u postavkama i ništa. Šta nisam uradio? :mrgreen:
edD

#5295 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by edD »

Postavi Character set na Central Europe (Windows)
vatrogasac

#5296 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

edD wrote:Postavi Character set na Central Europe (Windows)
U opcijama na Character set ima Central Europe ISO i Windows i isto opet. Rovio sam po tutorijalima i oni samo promijene to u Regional.
edD

#5297 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by edD »

U opcijama na Character set ima Central Europe ISO i Windows i isto opet. Rovio sam po tutorijalima i oni samo promijene to u Regional.
Provjeri na Settings-Interface-Regional je li Regional default format postavljen na Central Europe i na Player-Language-Character set trebao bi ti bit Central Europe
vatrogasac

#5298 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

edD wrote:
Provjeri na Settings-Interface-Regional je li Regional default format postavljen na Central Europe i na Player-Language-Character set trebao bi ti bit Central Europe
Ovo prvo sam postavio prije javljanja ovdje i nije htjelo, Znači Regional - Central Europe, mislim da je prije toga bila Australija. Sada sam išao po tvom savjetu i na Character set i postavio i tu i isto. I ja znam da je do toga i kombinovao sam razne verzije i neće.

I ovako...

Image

I ovako....rezultat isti.

Image
irac300

#5299 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

De ti nama reci, jesi li ti isao u settings-player-language pa tu postavio character set na central europe (windows)?
vatrogasac

#5300 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac »

irac300 wrote:De ti nama reci, jesi li ti isao u settings-player-language pa tu postavio character set na central europe (windows)?
Čovjek mi gore lijepo napisao, a ja zapeo samo u Regionalu. :-) Ovo sam dobro sada upamtio. :D Radi sada. Thnx i danke.
edD wrote: Provjeri na Settings-Interface-Regional je li Regional default format postavljen na Central Europe i na Player-Language-Character set trebao bi ti bit Central Europe
Post Reply