Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
salle_eh1986

#5276 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

strafna wrote:DaBogda Vi vazda nas ovako nadigrali a mi Vas vazda uzimali :D

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
dabogda vi nas vazda ovako uzimali a mi duple slavili
:evil:
ganjeta

#5277 Re: Sarajevski derbi

Post by ganjeta »

Protestovali su zašto nije puštena prednost :wink: .
smak

#5278 Re: Sarajevski derbi

Post by smak »

north

#5279 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

BHF_Manijak wrote:
north wrote:
BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko objasniti, ko je gledao na tv-u prenos, situaciju kod Zeljinog slobodnog kojeg je izveo Bogicevic (Bandovic uhvatio zivu loptu), zasto su igraci Zelje onoliko protestovali i mlatarali rukama??? Bilo je jos bune, ali ono je baska, 4-5 igraca se hvata za glavu, ne mogu da vjeruju, samo nisam skonto sta? :mrgreen:
Pa upravo to ne mogu da vjeruju...

Strasti se ne smiruju, neko je dobro primijetio dosta se natovarilo sa onog drugog portala došljaka (sa obje strane), pa filuju glupostima i smiješnim ko šukanjima..Nažalost, malo je zdrave i normalne zajebancije....
Ma jok to bolan, prije nego sto je i izveden slobodni nesto se njih 4-5 hvatalo za galvu i signaliziralo. hajd prvo kontam sviran indirekt a ne faul, pa se cude, ali vidim Bogi ga direktno izvede, dakle nije to u pitanju. Jedino da nisu protestvovali za drugi zuti nekom od igraca FKS, ali hajd, nije toliko ni bitno... :)
Šala mala BHF :P ...evo ganjeta napisa zbog toga što nije pustio prednost, ne sjećam se fakat, moguće vrlo lako, ali da budemo do kraja pošteni pa da se prisjetimo kakvu je kontru u prvom poluvremenu Sarajeva sudija zaustavio nepoštivajući prednost, ako se ne varam mislim da su išla tri naspram dva...tad sam popizdio, jer je baš bilo niđe veze...inače, sudija tanak, nikoga posebno nije zakinuo, jer je imao blesavih odluka za obadvije strane....
Baltazar_khan

#5280 Re: Sarajevski derbi

Post by Baltazar_khan »

smak wrote:Bakljada Manijaka na Hadisonu

http://www.youtube.com/watch?v=bYaH6It5 ... ture=share
taj stadion ima svoje ime, ne nazivajte naš najveći stadion po konobaru i potrčku elmedina konakovića :oops:
kokuz_sa

#5281 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

BlueBlood wrote: Željo odigrao dosta dobro derbi,imali smo ozbiljnije prilike od komsija ali smo uvjek u zavrsnici kiksali...
de mi uporedi te ozbiljne prilike zeljeznicara sa prilikama
-kad igraci zelje izbijaju loptu s gol linije nakon udarca glavom torlaka i
-onu priliku kada nuhanovic u zadnjim trenutcima meca probija lijevu stranu i suta a antolovic brani..
-ili onu priliku kada iskosa s lijeve strane hadzic puca tik uz lijevu stativu(kad je trazen korner al nije se dobio)pa ostaje pitanje dal je prosla pored stative ili ju je golman vrhovima prstju skinuo

ja od vasih "ozbiljnijih" prilika se sjecam samo
-traljavog suta Beslije (kad nije bilo neke velike opasnosti po gol Sarajeva)
-brukanja Bogicevica iz slobodnog udarca
-prilika kad vas igrac fuli loptu na 3metra od bandovica

uglavnom ni jedan sut koliko se ja sjecam niste imali da je Bandovic morao da pravi neku paradu ili da je ono odbranio u krajnjem momentu
north

#5282 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Pa dobro ako već nema se šta za tekmu napisati, fatajmo se za bakljadu koja će zaliječiti rane....može li se gdje vidjeti snimak navijanja sa juga u zadnjih pola sata da se i oko toga malo divimo?
salle_eh1986

#5283 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

kokuz_sa wrote:
BlueBlood wrote: Željo odigrao dosta dobro derbi,imali smo ozbiljnije prilike od komsija ali smo uvjek u zavrsnici kiksali...
-onu priliku kada nuhanovic u zadnjim trenutcima meca probija lijevu stranu i suta a antolovic brani..
-ili onu priliku kada iskosa s lijeve strane hadzic puca tik uz lijevu stativu(kad je trazen korner al nije se dobio)pa ostaje pitanje dal je prosla pored stative ili ju je golman vrhovima prstju skinuo

uglavnom ni jedan sut koliko se ja sjecam niste imali da je Bandovic morao da pravi neku paradu ili da je ono odbranio u krajnjem momentu
ako ćemo realno niti jedan golman nije imao neku odbranu vrijednu pomena
mi loši, možda najlošiji ove sezone, vi možda malo bolji, presudila je želja vaših igrača koji su se borili za svaku loptu i to je sve...niti se umiralo u ljepoti, niti u prilikama...kao i u većini utakmica
(ponovo jedino) vrijedno pomena po meni su samo navijači koji su pokazali da se može vratiti stari sjaj ovom derbiju
north

#5284 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

kokuz_sa wrote:

Ovo je bila baš dobra prilika, ali udarac vječitog buntovnika je za TLN ....Od naših dodaj još pokušaj Dupovca kada sa pet metara prebacuje glavom preko gola, teška situacija ali se itekako moglo zabiti i poluprilika pred kraj kada u zadnjim minutama Antolović sa po metra ispred Suljića istrčava ispred gola i otklanja opasnost....

Željo je samo dosta opasniji bio u periodu 67-85 minuta i to je sve tokom cijele utakmice....
KPNCTNJAH

#5285 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

leškarenje wrote:Ima li snimak cijele tekme?

Evo prvo poluvrijeme, bice i drugo veceras... ne bi bilo lose kad bi momci s fksinfa radili upload cijelih utakmica na youtube, jer se nekad desi da trazim snimak koji nema nigdje na netu...
LSD

#5286 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

smak wrote:Bakljada Manijaka na Hadisonu

http://www.youtube.com/watch?v=bYaH6It5 ... ture=share
uvijek su na Hadisonu bile jake bakljade....zapali cijeli tribinu za derbi, istresi se za kasnu....ali nemoj sad svaku tekmu paliti
kokuz_sa

#5287 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

@salle_eh1986

ja bi bogme pofino vrednovao intervenciju antolovica u zadnjim minutama meca kada je skinuo nuhanovicev sut s lijeve strane
onoje bila intervencija vrijedna paznje :thumbup:
LSD

#5288 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

šta li si ti gledao sinoc da mi je znati :shock: kakve crne intervencije golmana jesil dobar care, gol nafakaški u ispodprosjecnoj tekmi i sad praviti neku strašnu tekmu sa vaše strane je presmiješan pokušaj
Obuca9

#5289 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko objasniti, ko je gledao na tv-u prenos, situaciju kod Zeljinog slobodnog kojeg je izveo Bogicevic (Bandovic uhvatio zivu loptu), zasto su igraci Zelje onoliko protestovali i mlatarali rukama??? Bilo je jos bune, ali ono je baska, 4-5 igraca se hvata za glavu, ne mogu da vjeruju, samo nisam skonto sta? :mrgreen:
Samo dobar vam je fazon bio kod onog slobodnjaka.

Fol se onaj jedan igrač zaleti da nešto priča sa Bogičevićem, a onda ovaj iz čista mira opuca. Sreća Dejo se nije dao zbuniti, nego je uhvatio loptu k'o na treningu.
LSD

#5290 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Obuca9 wrote:

Fol se onaj jedan igrač zaleti da nešto priča sa Bogičevićem, a onda ovaj iz čista mira opuca. Sreća Dejo se nije dao zbuniti, nego je uhvatio loptu k'o na treningu.
kakav podvig Bandovića :thumbup: ufatio živu plasirku... Pape zovi odmah
salle_eh1986

#5291 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

LSD wrote:šta li si ti gledao sinoc da mi je znati :shock: kakve crne intervencije golmana jesil dobar care, gol nafakaški u ispodprosjecnoj tekmi i sad praviti neku strašnu tekmu sa vaše strane je presmiješan pokušaj
mrsko mi gledati sad cijeli derbi ovako smiren i zavaljen u fotelju...pad da prebrojimo te velike prilike, priličice i pokušaje da se nešto napravi :)
ali sve u svemu kako reče, sve je to bilo haman ispodprosječno, sa naše strane očit cilj NULA, sa njihove ako ništa bilo je trke...da su bili bolji ko što misle, bilo bi tu 2 ili 3 prema 0 a jok ovako jedva na jedvite jade 1-0 i to ne iz smišljene akcije već nonšalantnosti naše odbrane koja je Bogu za plakati ove sezone
Šibicar

#5292 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

LSD wrote:šta li si ti gledao sinoc da mi je znati :shock: kakve crne intervencije golmana jesil dobar care, gol nafakaški u ispodprosjecnoj tekmi i sad praviti neku strašnu tekmu sa vaše strane je presmiješan pokušaj
Sad vidiš u čemu je razlika izmedju onoga što mi zovemo DOMINACIJOM,po igri i svemu ostalom(prošla sezona),i onoga što oni smatraju DOMINACIJOM. :mrgreen:
Obuca9

#5293 Re: Sarajevski derbi

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
Obuca9 wrote:

kakav podvig Bandovića :thumbup: ufatio živu plasirku... Pape zovi odmah
O čemu ti? Tebe izgleda baš pogodio ovaj poraz.
LSD

#5295 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

de nam malo pricaj o Bandoviću sad....hajd kad te krenulo sad ;-) ...ko na treningu nam fata lopte, ha...jelde da je zreo za repke, otkako je prešao u FCS
north

#5296 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Hajde ne zajebaji šibicaru, gdje kad i ko iko ozbiljan navodi da je sinoć bila dominacija, niđe veze.... slažem se, tekma ništa posebno, ali jebem ga ja, što niko ne napisa da je zadnji derbi na Grbavici kad je bio za vas identičan rezultat, isto bill loša tekma, da ste dalai nafakaški gol, ustvari mi smo ga ssami sebi dali :-) , imali igrača više dobar dio tekme i sl....pa budimo pošteni i poravnajmo safove kako bog zapovijeda.....što ne mogu dvostrukih aršina :-)
kokuz_sa

#5297 Re: Sarajevski derbi

Post by kokuz_sa »

-0.32 prilika kada izbijate loptu s gol linije
-0.46 prilika Hadzica
-1.49 akcija kad antolovic brani

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qfR6Md-154#!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5298 Re: Sarajevski derbi

Post by Velkoski »

LSD wrote:de nam malo pricaj o Bandoviću sad....hajd kad te krenulo sad ;-) ...ko na treningu nam fata lopte, ha...jelde da je zreo za repke, otkako je prešao u FCS
Bandović je i u lištici bio najbolji golman lige.
LSD

#5299 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

kokuz_sa wrote:
-0.32 prilika kada izbijate loptu s gol linije
-0.46 prilika Hadzica
-1.49 akcija kad antolovic brani

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qfR6Md-154#!
Dominantno, nema šta...da Bogda takvi svaki derbi tako strašni bili ;-) a mi cemo vec nekako popraviti, jer gore ne može od ovog...pošteno
ultima_palabra

#5300 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

leet wrote:
LSD wrote:de nam malo pricaj o Bandoviću sad....hajd kad te krenulo sad ;-) ...ko na treningu nam fata lopte, ha...jelde da je zreo za repke, otkako je prešao u FCS
Bandović je i u lištici bio najbolji golman lige.
Dobar dio boravka tamo bio rezerva.

Avdukić je još uvijek dosta ispred svih golmana u ligi.
Post Reply