BAKIRE ODLAZI
-
sumirprimus
- Drvosjeca iz Dejcica
#5277 Re: BAKIRE ODLAZI
Popunjeno jarane već, ostala samo 12. Obersdorfska i 9. Schladmingska.klixoris wrote:Nek' vodi vala... Ja ću se prvi dobrovoljno prijaviti.... U 5. Frankfurtsku motorizovanusumirprimus wrote:kad moze babo osim ,sincinu instalirat za selektora, sto ne bi i bakir na celu babine sda vodio u nove pobjede?
samo deri kirbas![]()
-
sumirprimus
#5278 Re: BAKIRE ODLAZI
joj ovih samo njemacka i rat...pa nije to poenta halooo
- klixoris
#5279 Re: BAKIRE ODLAZI
Dobro, može i 15. Bečkasumirprimus wrote:joj ovih samo njemacka i rat...pa nije to poenta halooo
-
sumirprimus
#5280 Re: BAKIRE ODLAZI
predajem se!!!
- Drvosjeca iz Dejcica
#5281 Re: BAKIRE ODLAZI
Već? Pa nije ni počelo još...sumirprimus wrote:predajem se!!!
- edo_79
#5282 Re: BAKIRE ODLAZI
A logistički bataljon Frankfurt am Main?klixoris wrote:Dobro, može i 15. Bečkasumirprimus wrote:joj ovih samo njemacka i rat...pa nije to poenta halooo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5283 Re: BAKIRE ODLAZI
ovo je vještački zategnuta situacija i koristi se za promociju, jer o konkretnim stvarima se nikome ne priča. boli glava od njih, jebiga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Po meni u ovako zategnutoj političkoj situaciji je opet manje bitno ko je rek'o već šta je rek'o, eto ostavljam mogućnost da griješim.
to prvo.
drugo, ja govorim šta meni smeta. nije isključena mogućnost da opet bude puškaranja. zar bi zaista, iko pri zdravoj pameti stao iz ovog lika i njegovih jarana,
Šaje, svodnika crnaca što siluju inspektorove kćerke,
Dinčeta, bodigarda,
familije Gaši, počasne straže na babinom mu tabutu...?
i ostalih znanih i neznanih junaka...
da budem vulgaran: jebiga, ako ćemo ići u svatove, ja bih fin kurac.
- Maraschino
#5284 Re: BAKIRE ODLAZI
Ko zna za sto je ovo dobro. 
-
sumirprimus
#5285 Re: BAKIRE ODLAZI
nije lep al je cist

- JThomas
#5286 Re: BAKIRE ODLAZI
zna se za šta je dobro, dobro je za bakira, mileta i dragana, njihove džepove i ostanak na vlasti...
-
gurabija78
#5287 Re: BAKIRE ODLAZI
tako je svake godine pred novu godinu, prije predizborne godine..... ko god ima malo bolje pamćenje potvrdiće... blago se mijenjaju akteri jedino, ali vazda ista priča....enko 1964 wrote:Blago onima sa ružičastim naočalama koji u svemu ovome vide samo Bakira i čuju samo predizbornu priču.
- Chmoljo
#5288 Re: BAKIRE ODLAZI
tačno. ali isti sve vrijeme rade na dezintegraciji. nekad većim, nekad manjim intenzitetom, i to je uslovljeno uglavnom međunaordnim pritiskom, a ne tim šta ko od lidera u BiH priča.red evil wrote:
Od istih tih ti zavisi stanje u državi. Imaš njihovu produženu ruku u BiH, u vidu RSa.
Kod nas je sve predizborna.
-
internazionale
#5289 Re: BAKIRE ODLAZI
Zasto bi stajali iza navedenih?Chmoljo wrote:ovo je vještački zategnuta situacija i koristi se za promociju, jer o konkretnim stvarima se nikome ne priča. boli glava od njih, jebiga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Po meni u ovako zategnutoj političkoj situaciji je opet manje bitno ko je rek'o već šta je rek'o, eto ostavljam mogućnost da griješim.
to prvo.
drugo, ja govorim šta meni smeta. nije isključena mogućnost da opet bude puškaranja. zar bi zaista, iko pri zdravoj pameti stao iz ovog lika i njegovih jarana,
Dinčeta, bodigarda,
Zasto ne bismo stali iza pametnih i pronicljivih, kao ti recimo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5290 Re: BAKIRE ODLAZI
nema uzmaka, nema nazad, boli me stomak i nemrem diHat... neJma... samo naprijed sokoli moji 
- Drvosjeca iz Dejcica
#5291 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne znam šta je tebi ovdje vještački zategnuto i šta bi to značilo. Pored toliko političkih kriza proteklih godina i poteza koji direktno i indirektno urušavaju kakvu takvu stabilnost i mir ja to ne vidim kao vještački zategnuto političko stanje. Slažem se da je ovo stanje danas nenormalno ali nije vještačko već bih rekao na našu nesreću prirodno stanje političke situacije u BiH na koju su pristali svi, od stranaca do običnog insana.Chmoljo wrote:ovo je vještački zategnuta situacija i koristi se za promociju, jer o konkretnim stvarima se nikome ne priča. boli glava od njih, jebiga.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
to prvo.
Dinčeta, bodigarda,
Ja ne govorim o puškaranju i ratu već o tome da mi je naivno i djetinjasto to stavljanje lika i djela Bakira u prvi plan u situaciji kada velikosrpska mašinerija k'o devedesetih godina širi svoju propagandu. Još mi je bezveznije pravdati to pominjanjem otrcane fraze Bakir+trezor, eto nije Komšić bio u trezoru u ratu pa opet nije valjalo ni to što je on radio i pričao, nije valjao ni Siladžić, Lagumdžija još manje...ima li iko da valja? Ovo nije stvar Bakira, na kraju jebe mi se za njim, samo eto konstatujem i zapažam da niko eto nije valjao i to je fraza koja se ponavlja na ovom forumu decenijama od strane jednih te istih. Imam toliko staža na ovom forumu da to mogu zapaziti.
Na kraju niko 1992. godine nije uzeo pušku da brani Izetbegovića, Ganića, Delimustafića već svoj kućni prag, naselje, grad i državu pa tako će biti i u nekom narednom slučaju, niko neće braniti ni Bakira, Dinčeta ili Šaju. Sila Boga ne moli!
- drug_profi
#5292 Re: BAKIRE ODLAZI
Nadođosmo na kraju ko od svega ima najviše koristi.
Ali nekom moraš 10 puta objasniti pa opet ne konta.
Ali nekom moraš 10 puta objasniti pa opet ne konta.
- Drvosjeca iz Dejcica
#5293 Re: BAKIRE ODLAZI
Svako zlo nosi nešto dobro i obratno, slažem se.Maraschino wrote:Ko zna za sto je ovo dobro.
- Chmoljo
#5294 Re: BAKIRE ODLAZI
ko ti brani?internazionale wrote:
Zasto bi stajali iza navedenih?
Zasto ne bismo stali iza pametnih i pronicljivih, kao ti recimo
-
archi_a
#5295 Re: BAKIRE ODLAZI
Predlazem svima onima koji su protiv rata, da kad i ako se zadese da pred njih stane chetnicka spodoba sa kamom u ruci, samo podignu ruke i kazu iskreno: " jarane, ja nisam sa Bakirom, sve je ovo predizborna, on je lopov i sakrio se u sef, ebes Bosnu, bice kako vi kazete.". To ce im spasiti zivot. Sigurica.
- Chmoljo
#5296 Re: BAKIRE ODLAZI
kako ranije rekoh, ništa se u Srbiji, a pogotovo u RSu nije promijenilo od rata naovamo, što se tiče Bosne i Hercegovine, ali i sudbine onih koji vole Bosnu i Hercegovinu. namjerno ne kažem Bošnjaka.Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Ne znam šta je tebi ovdje vještački zategnuto i šta bi to značilo. Pored toliko političkih kriza proteklih godina i poteza koji direktno i indirektno urušavaju kakvu takvu stabilnost i mir ja to ne vidim kao vještački zategnuto političko stanje. Slažem se da je ovo stanje danas nenormalno ali nije vještačko već bih rekao na našu nesreću prirodno stanje političke situacije u BiH na koju su pristali svi, od stranaca do običnog insana.
Ja ne govorim o puškaranju i ratu već o tome da mi je naivno i djetinjasto to stavljanje lika i djela Bakira u prvi plan u situaciji kada velikosrpska mašinerija k'o devedesetih godina širi svoju propagandu. Još mi je bezveznije pravdati to pominjanjem otrcane fraze Bakir+trezor, eto nije Komšić bio u trezoru u ratu pa opet nije valjalo ni to što je on radio i pričao, nije valjao ni Siladžić, Lagumdžija još manje...ima li iko da valja? Ovo nije stvar Bakira, na kraju jebe mi se za njim, samo eto konstatujem i zapažam da niko eto nije valjao i to je fraza koja se ponavlja na ovom forumu decenijama od strane jednih te istih. Imam toliko staža na ovom forumu da to mogu zapaziti.
Na kraju niko 1992. godine nije uzeo pušku da brani Izetbegovića, Ganića, Delimustafića već svoj kućni prag, naselje, grad i državu pa tako će biti i u nekom narednom slučaju, niko neće braniti ni Bakira, Dinčeta ili Šaju. Sila Boga ne moli!
neka osupnutost pojačanim medijskim presingom je djetinjasta, ako se zna kakvi likovi sjede u vladi Srbije, i ako se uzme ovo što gore navedoh. pojačano kevtanje ne mijenja činjenicu da se svakodnevno radi na rastakanju zemlje. ne, nema ni najmanje sumnje da bi Srbija prvom prilikom iskoristila raspad BiH. i da bi uradila šta treba, kada bi znala da neće biti žestokih posljedica.
eto, sad ispade da ako više galame, više i rade na rastakanju
znajući to, naravno da u prvi plan dolazi KO nas vodi. koliko je/su sposobni da izvuku ovu zemlju na pravi put. kolika je sposobnost da se izvuče maksimum za narod koji voli ovu zemlju.
ako bude neko poput ovoga pajaca, koji nije u stanju ni red u vlastitoj kući uvesti, crno nam se piše
- duh_sa_sjekirom
#5297 Re: BAKIRE ODLAZI
Ode Ivanićeva bratija na nekakve konsultacije u BL, šta i kako dalje.
Neka, tako i treba. Još zaključati vrata PS BiH i ne dozvoliti nikome u narednih godinu dana da uđe unutra.
Blokirati zatim sve isplate: plaće, naknade, tople obroke... Pa ćemo vidjet gdje će prvo puknut'
Neka, tako i treba. Još zaključati vrata PS BiH i ne dozvoliti nikome u narednih godinu dana da uđe unutra.
Blokirati zatim sve isplate: plaće, naknade, tople obroke... Pa ćemo vidjet gdje će prvo puknut'
-
PM72
#5298 Re: BAKIRE ODLAZI
Koliko sam ja shvatio,u ovom drugom poluvremenu mi bi trebali ići njima na vrata a ne oni nama...archi_a wrote:Predlazem svima onima koji su protiv rata, da kad i ako se zadese da pred njih stane chetnicka spodoba sa kamom u ruci, samo podignu ruke i kazu iskreno: " jarane, ja nisam sa Bakirom, sve je ovo predizborna, on je lopov i sakrio se u sef, ebes Bosnu, bice kako vi kazete.". To ce im spasiti zivot. Sigurica.
-
archi_a
#5299 Re: BAKIRE ODLAZI
Ne brinem sa ja dok imam tebe da me branis.PM72 wrote:Koliko sam ja shvatio,u ovom drugom poluvremenu mi bi trebali ići njima na vrata a ne oni nama...archi_a wrote:Predlazem svima onima koji su protiv rata, da kad i ako se zadese da pred njih stane chetnicka spodoba sa kamom u ruci, samo podignu ruke i kazu iskreno: " jarane, ja nisam sa Bakirom, sve je ovo predizborna, on je lopov i sakrio se u sef, ebes Bosnu, bice kako vi kazete.". To ce im spasiti zivot. Sigurica.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5300 Re: BAKIRE ODLAZI
sve treba blokirat ako treba ja cu od sad na krompir, grah i jagnjetinu... tri esencijalne prehrambrene vrijednosti... ne daj se ridju, cupaj im brade