Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kloniran wrote:veceras dva auta parkirana na stazi za bicikle kod rtv doma a akteri se postavljaju cvijece onoj kamikazi sto je poginula tamo, policije niđe da ispise kazne za voznju stazom namjenjenom za bicikle
otkini retrovizor
auto ne moze birati vlasnika i ono nista nije krivo
kriva je policija, tako je neki dan hadzo sa ML-om od cengic vile do grasa spicio pjesackim i stazom za bicikle, jbg guzva bila a mrsko cekati
kloniran wrote:veceras dva auta parkirana na stazi za bicikle kod rtv doma a akteri se postavljaju cvijece onoj kamikazi sto je poginula tamo, policije niđe da ispise kazne za voznju stazom namjenjenom za bicikle
otkini retrovizor
auto ne moze birati vlasnika i ono nista nije krivo
kriva je policija, tako je neki dan hadzo sa ML-om od cengic vile do grasa spicio pjesackim i stazom za bicikle, jbg guzva bila a mrsko cekati
Ma naravno, salim se ja,nekad covjeku bude zao auta, tj. nama normalnim "ljudima". [emoji2]
Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.
Najveci krkanluk je zvuk tog auta koji je vjerovatno poslao pola raje koji su tu setali na pregled ljekaru da vide da li su zaradili ostecenje sluha. Zar nema kod nas zakon o jacini zvuka ili nesto? (Naravno, podrazumjeva se da se ne sprovodi, al majka mu stara bar bi trebali zabraniti postavljanje onih gluposti od kojih se auto jos vise dreci i takve stvari ne dozvoliti na tehnickom).
Dope_Man wrote:Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.
Najveci krkanluk je zvuk tog auta koji je vjerovatno poslao pola raje koji su tu setali na pregled ljekaru da vide da li su zaradili ostecenje sluha. Zar nema kod nas zakon o jacini zvuka ili nesto? (Naravno, podrazumjeva se da se ne sprovodi, al majka mu stara bar bi trebali zabraniti postavljanje onih gluposti od kojih se auto jos vise dreci i takve stvari ne dozvoliti na tehnickom).
'Nažalost' ima zakon, ali se ne provodi nad svima - očito. Prijatelj je platio kaznu za 'malo bučniji start sa semafora'...
Ima ja mislim jedna stavka u zakonu o saobraćaju za koju vjerovatno nikada nije napisana kazna. To je bahato ponašanje u saobraćaju ili divljačka vožnja i dobija se gomila kaznenih bodova.
citroen xm wrote:Ima ja mislim jedna stavka u zakonu o saobraćaju za koju vjerovatno nikada nije napisana kazna. To je bahato ponašanje u saobraćaju ili divljačka vožnja i dobija se gomila kaznenih bodova.
Kod nas bi mogli samo stajati na svakom semaforu i pisati po 3-4 kazne u svakoj grupi automobila koja dodje na semafor kad bi se drzali tog zakona. Nije da imam sta protiv, rado bih to gledao.
Dope_Man wrote:Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.
I ja sam imao susret sa njim, u petak, oko 21:30. Glavonja je prosao pored mene na raskrsnici kod Energoinvesta, kroz crveno, obišao me kroz traku za skretanje desno, pri čemu je usporio samo da proviri, otišao je u pravcu autobuske, a onda sam upratio da je zagužvao nešto skrećući prema Velešićima. I meni se učinilo da je R8, ali po zvuku bih rekao da je neki cikular sa kakve brente... Užas jedan koliko je glasno.
samo pozitiva wrote:de napisite te stavke sto "mislite" da ima
Ne 'mislimo'.
ZOBS, Član 43. stav (3): Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozač ne smije naglo povećati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i škripe uslijed proklizavanja pogonskih točkova/kotača vozila, osim u slučaju opasnosti.
Ja sam jednom od nervoze naglo starto i proslajdrase mi tockovi nije puno ni skripalo ali se culo, kad murija zaustavlja, htjeli pisati 200 ili 400KM nesto se ne sjecam nekako sam se izvuko reko slab sam na kvacilu
'Nažalost' ima zakon, ali se ne provodi nad svima - očito. Prijatelj je platio kaznu za 'malo bučniji start sa semafora'...
kB27 wrote:
Ne 'mislimo'.
ZOBS, Član 43. stav (3): Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozač ne smije naglo povećati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i škripe uslijed proklizavanja pogonskih točkova/kotača vozila, osim u slučaju opasnosti.
Ne 'mislimo'.
Ne 'mislimo'.
Drzati se dalje od ove budale Tamnoplava Ford Fiesta (mislim da je ovo fiesta) izudarana. Sreo ga u Vogosci, vozim sve rega po ogranicenju on svira nesto mase, izviruje preko pune Da bi me na kraju prestigao preko pune bez zmigavca. Vozimo Aplipsinom, on lijevom ja desnom vozim normala kada sam mu skoro poravnao sa guzicom auta ( ja vozim desnom on lijevom ) on naglo u desnu bez zmigavca, pokusao da me odsjece, mogao je kreten napraviti udes.