nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kloniran

#5276 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

amar1994 wrote:
kloniran wrote:veceras dva auta parkirana na stazi za bicikle kod rtv doma a akteri se postavljaju cvijece onoj kamikazi sto je poginula tamo, policije niđe da ispise kazne za voznju stazom namjenjenom za bicikle :twisted:
otkini retrovizor :skoljka: :mrgreen:
auto ne moze birati vlasnika i ono nista nije krivo :skoljka:
kriva je policija, tako je neki dan hadzo sa ML-om od cengic vile do grasa spicio pjesackim i stazom za bicikle, jbg guzva bila a mrsko cekati :-)
amar1994

#5277 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
amar1994 wrote:
kloniran wrote:veceras dva auta parkirana na stazi za bicikle kod rtv doma a akteri se postavljaju cvijece onoj kamikazi sto je poginula tamo, policije niđe da ispise kazne za voznju stazom namjenjenom za bicikle :twisted:
otkini retrovizor :skoljka: :mrgreen:
auto ne moze birati vlasnika i ono nista nije krivo :skoljka:
kriva je policija, tako je neki dan hadzo sa ML-om od cengic vile do grasa spicio pjesackim i stazom za bicikle, jbg guzva bila a mrsko cekati :-)
Ma naravno, salim se ja,nekad covjeku bude zao auta, tj. nama normalnim "ljudima". [emoji2]

Sent from my C6603 using Tapatalk
nightvision

#5278 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

Juce u tuzli...

Image
Image
KB9

#5279 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

uskoro dva nikad udarana audija na ulicama :izet:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#5280 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Matijevic_Vlado »

KB9 wrote:uskoro dva nikad udarana audija na ulicama :izet:
U ekstra stanju, cijena po dogovoru
commendatore

#5281 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by commendatore »

kako debiloidi uspiju napravit udes tacno nema snage da skontam kako su uspjeli :lol:
KB9

#5282 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by KB9 »

izlazio karavan na benzinskoj i ovaj ga pokupio momacki u zadnji dio i bacio na stub, jedina mogucnost
amar1994

#5283 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

ocam razvuko ga drugom na 4500 obrtaja, pa u trecu, pa do crvenog polja :-) :lol: , da vidis kume kako ide, cipovo neki dan lik na livadi :mrgreen: :evil:
citroen xm

#5284 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Isprobavao brzinu šaltanja DSG-a. :D Spuco ga momački, valjda nije niko zaplatio.
Dope_Man

#5286 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.

Najveci krkanluk je zvuk tog auta koji je vjerovatno poslao pola raje koji su tu setali na pregled ljekaru da vide da li su zaradili ostecenje sluha. Zar nema kod nas zakon o jacini zvuka ili nesto? (Naravno, podrazumjeva se da se ne sprovodi, al majka mu stara bar bi trebali zabraniti postavljanje onih gluposti od kojih se auto jos vise dreci i takve stvari ne dozvoliti na tehnickom).
kB27

#5287 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

Dope_Man wrote:Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.

Najveci krkanluk je zvuk tog auta koji je vjerovatno poslao pola raje koji su tu setali na pregled ljekaru da vide da li su zaradili ostecenje sluha. Zar nema kod nas zakon o jacini zvuka ili nesto? (Naravno, podrazumjeva se da se ne sprovodi, al majka mu stara bar bi trebali zabraniti postavljanje onih gluposti od kojih se auto jos vise dreci i takve stvari ne dozvoliti na tehnickom).
'Nažalost' ima zakon, ali se ne provodi nad svima - očito. Prijatelj je platio kaznu za 'malo bučniji start sa semafora'...
citroen xm

#5288 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ima ja mislim jedna stavka u zakonu o saobraćaju za koju vjerovatno nikada nije napisana kazna. To je bahato ponašanje u saobraćaju ili divljačka vožnja i dobija se gomila kaznenih bodova.
Dope_Man

#5289 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

citroen xm wrote:Ima ja mislim jedna stavka u zakonu o saobraćaju za koju vjerovatno nikada nije napisana kazna. To je bahato ponašanje u saobraćaju ili divljačka vožnja i dobija se gomila kaznenih bodova.
Kod nas bi mogli samo stajati na svakom semaforu i pisati po 3-4 kazne u svakoj grupi automobila koja dodje na semafor kad bi se drzali tog zakona. Nije da imam sta protiv, rado bih to gledao.
samo pozitiva

#5290 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by samo pozitiva »

de napisite te stavke sto "mislite" da ima :skoljka:
l33t

#5291 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by l33t »

pretjera ga vala, cuj glasno mu :D
mokhac

#5292 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mokhac »

Dope_Man wrote:Zao mi sto ga nisam snimio al u petak je ''proletio'' gradom neki genijalac u crnom audiju (licio mi je na R8). Setao sam pored kampusa prema socijalnom kad je naletio sa semafora kod muzeja do semafora na Pofalicima (dokazujuci svima na semaforu da je najbrzi), gdje se okrenuo pa nazad prema gradu.

I ja sam imao susret sa njim, u petak, oko 21:30. Glavonja je prosao pored mene na raskrsnici kod Energoinvesta, kroz crveno, obišao me kroz traku za skretanje desno, pri čemu je usporio samo da proviri, otišao je u pravcu autobuske, a onda sam upratio da je zagužvao nešto skrećući prema Velešićima. I meni se učinilo da je R8, ali po zvuku bih rekao da je neki cikular sa kakve brente... Užas jedan koliko je glasno.
citroen xm

#5293 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

samo pozitiva wrote:de napisite te stavke sto "mislite" da ima :skoljka:
http://vesti.mojauto.rs/Aktuelne-vesti/ ... t-u-zatvor

Nisam siguran, ali mislim da ova stavka postoji i kod nas u zakonu.
kB27

#5294 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

Ne 'mislimo'.

ZOBS, Član 43. stav (3): Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozač ne smije naglo povećati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i škripe uslijed proklizavanja pogonskih točkova/kotača vozila, osim u slučaju opasnosti.
relax11

#5295 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by relax11 »

Ja sam jednom od nervoze naglo starto i proslajdrase mi tockovi nije puno ni skripalo ali se culo, kad murija zaustavlja, htjeli pisati 200 ili 400KM nesto se ne sjecam nekako sam se izvuko reko slab sam na kvacilu :-)
samo pozitiva

#5296 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by samo pozitiva »

kB27 wrote:

'Nažalost' ima zakon, ali se ne provodi nad svima - očito. Prijatelj je platio kaznu za 'malo bučniji start sa semafora'...
kB27 wrote: Ne 'mislimo'.

ZOBS, Član 43. stav (3): Prilikom pokretanja vozila iz mjesta, vozač ne smije naglo povećati brzinu kretanja tako da dolazi do stvaranja prekomjerne buke i škripe uslijed proklizavanja pogonskih točkova/kotača vozila, osim u slučaju opasnosti.
haj procitaj ponovo sve pa razmisli...ako mozes
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5297 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

kB27 wrote:
Ne 'mislimo'.

Gdje je stavka olaksan mi zamajac?
kB27

#5298 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

samo pozitiva wrote: haj procitaj ponovo sve pa razmisli...ako mozes
Hajd ti pročitaj moj post napisan prije toga.
kB27

#5299 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kB27 »

mk ultra wrote:
kB27 wrote:
Ne 'mislimo'.

Gdje je stavka olaksan mi zamajac?
'dolazi do stvaranja prekomjerne buke'
kabal1337

#5300 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

Image
Drzati se dalje od ove budale Tamnoplava Ford Fiesta (mislim da je ovo fiesta) izudarana. Sreo ga u Vogosci, vozim sve rega po ogranicenju on svira nesto mase, izviruje preko pune Da bi me na kraju prestigao preko pune bez zmigavca. Vozimo Aplipsinom, on lijevom ja desnom vozim normala kada sam mu skoro poravnao sa guzicom auta ( ja vozim desnom on lijevom ) on naglo u desnu bez zmigavca, pokusao da me odsjece, mogao je kreten napraviti udes.
Post Reply