RUSIJA

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5276 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Oui, oui
Don't don't dream dreams that we will intervene.

Ili na tvom jeziku:

ne songes que nous interviendrons

Zato stipu ba suplju, sve su to ista govna :wink:
insomnia78

#5277 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: Oui, oui
Don't don't dream dreams that we will intervene.

Ili na tvom jeziku:

ne songes que nous interviendrons

Zato stipu ba suplju, sve su to ista govna :wink:
A ne, nisu
Ostatak Evrope i Amerike je kasnije "okrenuo ćurak" pa su cak i bombardovali agresora za razliku od Rusa koji i dan danas rade za srpske interese sto ti jasno pokazuje i ovaj veto u vezi Srebrenice
Mislim, boli me kurac, lozite se vi i na crnog djavola al nemoj me ici ubjedjivati kako Rusija ne radi protiv nasih interesa
Tako je bilo i u ratu, tako je i sad
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5278 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: A ne, nisu
Ostatak Evrope i Amerike je kasnije "okrenuo ćurak" pa su cak i bombardovali agresora za razliku od Rusa koji i dan danas rade za srpske interese sto ti jasno pokazuje i ovaj veto u vezi Srebrenice
Mislim, boli me kurac, lozite se vi i na crnog djavola al nemoj me ici ubjedjivati kako Rusija ne radi protiv nasih interesa
Ma de ba lafe, mislis ti da ja volim tudju kucu vise nego svoju? Mislis ti da ja volim tudju drzavu vise nego svoju? O cemu ba mi ovdje pricamo?

Velike sile imaju svoje interese. Ako se nas slucajno poklopi sa njihovim to ne znaci da nas iste vole ili podrzavaju. To sto je Clintonu trebao predizborni adut, pa se nakon 4 godine krvoprolica digla avijacija, ne znaci da nas oni vole.

I daj majke ti, istorija se ne pise rezolucijama, nego ognjem i macem. Taman da je Rusija zlatnim slovima pisala te rezolucije koje vadite iz naftalina, sta bi to znacilo nama koji smo bili pod granatama?
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5279 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Inače Amerika je radila u interesu Bosne i bosanske politike u ratu, poslala 1000 tenkova, 500 topova, 10000 pušaka i milione metaka sve sa par hiljada tona nafte mjesečno..... :-) A o hrani da ne govorimo, jeli se hamburgeri i pila kola Rasim Delić sav natekao od njih....
insomnia78

#5280 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:
insomnia78 wrote: A ne, nisu
Ma de ba lafe, mislis ti da ja volim tudju kucu vise nego svoju? Mislis ti da ja volim tudju drzavu vise nego svoju? O cemu ba mi ovdje pricamo?

Velike sile imaju svoje interese. Ako se nas slucajno poklopi sa njihovim to ne znaci da nas iste vole ili podrzavaju. To sto je Clintonu trebao predizborni adut, pa se nakon 4 godine krvoprolica digla avijacija, ne znaci da nas oni vole.

I daj majke ti, istorija se ne pise rezolucijama, nego ognjem i macem. Taman da je Rusija zlatnim slovima pisala te rezolucije koje vadite iz naftalina, sta bi to znacilo nama koji smo bili pod granatama?
Ne pravi se naivan
Naravno da bi znacilo
Znacilo bi ljudima u enklavi kojima su svojim vetom direktno povecali patnju
Ne pravi se naivan
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5281 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

insomnia78 wrote: Ne pravi se naivan
Naravno da bi znacilo
Znacilo bi ljudima u enklavi kojima su svojim vetom direktno povecali patnju
Ne pravi se naivan
Ne pravim se naivan. Rezolucije su politicki akti, koje ako ne prati zvuk vojnog dobosa, mogu posluziti kao Violeta de luxe.

Uostalom sto bi ti rekao: nisam ja tema. Tema je Rusija, a u pogledu njihovog stava spram rata u Siriji, ja ga podrzavam. To ne implicira da se slazem sa cjelokupnom vanjskom politikom Rusije, niti da sam Putinov idolopoklonik. Odvadi malo.

P.S. Sto jes jes Putko je faca 8)
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#5282 Re: RUSIJA

Post by Domaci izdajnik »

Naravno da je faca od šerif države na koljenima napravio respektabilnu silu za kratko vrijeme.
Patriotska_Liga

#5283 Re: RUSIJA

Post by Patriotska_Liga »

_BataZiv_0809 wrote: Ne pravim se naivan. Rezolucije su politicki akti, koje ako ne prati zvuk vojnog dobosa, mogu posluziti kao Violeta de luxe.

Uostalom sto bi ti rekao: nisam ja tema. Tema je Rusija, a u pogledu njihovog stava spram rata u Siriji, ja ga podrzavam. To ne implicira da se slazem sa cjelokupnom vanjskom politikom Rusije, niti da sam Putinov idolopoklonik. Odvadi malo.

Say no more.
KUZNETSOV

#5284 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

Patriotska_Liga wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne pravim se naivan. Rezolucije su politicki akti, koje ako ne prati zvuk vojnog dobosa, mogu posluziti kao Violeta de luxe.

Say no more.
ja ne znam samo, šta je to sramota podrzavati neciju politiku i necijeg vodju? :?
insomnia78

#5285 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Image
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5286 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Image

:lol:
insomnia78

#5287 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

KUZNETSOV wrote:
Patriotska_Liga wrote:

Say no more.
ja ne znam samo, šta je to sramota podrzavati neciju politiku i necijeg vodju? :?
Nikakva
Samo je malo sramota predstavljati se bosancem a podrzavati vodju cija politika se direktno pisa po tvojoj zemlji i zrtvama
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5288 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

pozdravi Miterana :ginisovac:
LDLT

#5289 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

http://www.latimes.com/world/europe/la- ... story.html

Chinese President Xi Jinping signed trade deals with Russia during his May visit to Moscow that envisioned China financing a $25-billion investment fund to develop energy projects in the Far East, $6 billion in loans to Moscow for a high-speed rail line between the Russian capital and provincial Kazan, $2 billion in food-production ventures and a $3-billion joint enterprise to build 100 long-haul Sukhoi jumbo jets for lease to airlines throughout Asia.
But the ambitious plans laid out four months ago -- as well as a $400-billion megadeal agreed to a year earlier for joint development of Siberian oil and gas fields that would supply China for the next 30 years -- remained on the drawing boards after Putin's meetings in Beijing with Xi and other high-level officials.
Analysts estimate that more than $110 billion in joint ventures are stalled by disputes over the price Beijing will pay for its Russian commodity imports and the volatility afflicting both countries' currencies and stocks.

Economic data tell a different story. Trade between the two nations fell 29 percent in the first half of this year to $30.6 billion. Russian government officials now say that there’s virtually no chance they will hit their target of $100 billion in trade turnover this year, a goal Putin publicly embraced as recently as October. Putin in his interview didn’t mention the drop in trade this year.
Image
insomnia78

#5290 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

_BataZiv_0809 wrote:pozdravi Miterana :ginisovac:
Umro
To ne mjenja cinjenicu da se Rusija sa Putinom na celu prije samo dva mjeseca popisala na zrtve Srebrenice
LDLT

#5291 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Ne baš toliko stari članak

Image

Bilateral trade volume between the two countries, which amounted to $15.8 billion in 2003, has increased more than 6 times over the last 10 years, reaching $95.3 billion in 2014.
According to forecasts, bilateral commerce could grow up to $100 billion in 2015 and if the two countries continue to nurture the right conditions for trade investment growth, it is likely to reach $200 billion by 2020. The total trading value between China & Russia has grown 17.8 % p.a. in the past 11 years.

yeah, 200 mlrd..a moglo bi i natrag na 20-30 :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#5292 Re: RUSIJA

Post by _BataZiv_0809 »

Insomnia naporan si. Fino ti se napise, a ti onda kacis slike. Isto da je deset godina razlike u moju korist, a ne u tvoju. :lol:

Na zrtve se popisao (fuj kako odvratan izraz) onaj ko je sjedio skrstenih ruku kada je Mladic usao u zonu koju je trebao neko stititi. Taj neko cijim rezolucijama pripisujes bozanske moci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5293 Re: RUSIJA

Post by pici »

SAD zatražile od Grčke da odbije prolaz ruskih aviona prema Siriji

Sjedinjene Američke Države su zatražile od Grčke da ne odobri ruskim avionima koji vrše isporuku u Siriju korištenje svog zračnog prostora -saopćio je u ponedjeljak jedan izvor iz grčkog ministarstva vanjskih poslova, naglasivši da njegova zemlja trenutno razmatra ovaj zahtjev.
SAD zatražile od Grčke da odbije prolaz ruskih aviona prema Siriji

- Primili smo zahtjev u subotu i razmatramo ga - rekao je zvaničnik grčke diplomatije, želeći da bude neimenovan.

Rusija je zatražila od Grčke prolaz za dva aviona između 1. i 24. septembra, dodao je on.

Američki državni tajnik John Kerry je u subotu pozvao svog ruskog kolegu Sergeja Lavrova kako bi izrazio "zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država" u pogledu eventualnog vojnog angažovanja Moskve u Siriji.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je naglasio da "ruska strana nije nikada krila da isporučuje vojnu opremu sirijskim vlastima u borbi protiv terorizma", saopćila je u ponedjeljak ruska diplomatija.

U petak je ruski predsjednik Vladimir Putin kazao da je još rano govoriti o vojnom angažmanu Rusije u Siriji u pogledu borbe protiv Islamske države.

-Rano je reći da smo spremni da idemo tamo odmah - rekao je Putin, podsjetivši, međutim, da Moskva već duže vremena prodaje oružje režimu sirijskog predsjednika Bašara el-Assada.
idite preko cevernog pola :mrgreen:
KUZNETSOV

#5294 Re: RUSIJA

Post by KUZNETSOV »

insomnia78 wrote: Nikakva
Samo je malo sramota predstavljati se bosancem a podrzavati vodju cija politika se direktno pisa po tvojoj zemlji i zrtvama
a britanac koji je pisao rezoluciju ne bi ni mrava zgazio :lol: našla nacija koja je kolonizirala pola svijeta i pobila bog te pito koliko starosjedioca svojih kolonija da pise rezoluciju o genocidu... nije da mi smeta rezolucija, u srebrenici se desio genocid, ali same zrtve i rezolucija su na nekom velikom levelu koji nama nikada nece biti dostupan, postali smo mi kao Bošnjaci britanski pijun koji je igrao na rusku teritoriju... igre velikih... pitao bih te ja da smo drzava od nekih 30 miliona ljudi sto bi rusija odigrala tako lagano na veto, u njihovim ocima mi smo samo skupina divljih juznoslavenskih plemena koja se kolju svakih 50 godina... šta nekog rusa boli kita sto mu neki bošnjo iz sapne jebe mater i govori "free chechnia" :lol: a kadirov covjek odan putinu :lol:
insomnia78

#5295 Re: RUSIJA

Post by insomnia78 »

Pa dobro, onda nista
U redu je
Avetinho

#5296 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

_BataZiv_0809 wrote:Insomnia naporan si. Fino ti se napise, a ti onda kacis slike. Isto da je deset godina razlike u moju korist, a ne u tvoju. :lol:

Na zrtve se popisao (fuj kako odvratan izraz) onaj ko je sjedio skrstenih ruku kada je Mladic usao u zonu koju je trebao neko stititi. Taj neko cijim rezolucijama pripisujes bozanske moci.
Putinko je jedan od njih. Taj lik je bio odani dozivotni aparatcik KGB, kasnije dozivotni predsjednik. Kad mu je istekao mandat, onda je bio Premijer, a onda opet Predsjednik. Valjda su ostali Rusi toliko glupi da nemaju boljeg, bas kao Kubanci, Sjeverni Korejani, Venecualanci i Kinezi. Svaka nacija zasluzuje svog predjednika.
LDLT

#5297 Re: RUSIJA

Post by LDLT »

Evo grafa, Ruski GPD per capita prema US/Grčkoj/Portugalu/Finskoj
Pozitivni efekti za periferne zemlje Europe kroz integracije sa zapadom i sjeverom
Image

Poljska
Image
Avetinho

#5298 Re: RUSIJA

Post by Avetinho »

Ko god da je pod ruskom sapom, crno mu se pise. Eno vidi Ukrajinu i Moldaviju.
Drvenija87

#5299 Re: RUSIJA

Post by Drvenija87 »

Avetinho wrote:Ko god da je pod ruskom sapom, crno mu se pise. Eno vidi Ukrajinu i Moldaviju.
Ima ih jos...

U Tadžikistanu, izbili sukobi između vlade i oporbe

U glavnom gradu Dushanbe i okolice, bilo je sukoba, u kojoj je poginulo najmanje 17 osoba.

Osam policajaca tijekom oružanog napada na policijske postaje i grad Vahdat središnje aparata Ministarstva obrane poginuo je u petak, prema Tass pozivajući se prijavio MUP. Vlasti ga kriviti na opozvan zamjenik ministra obrane generala Nazarzoda Abduhalimov Mirzo.

Američko veleposlanstvo u Dushanbe zatvoren i upozorio da su sukobi mogu biti navjestitelji daljnjeg nasilja.

Iako je značaj ovih incidenata nije jasno, za njih mogu slijediti drugim aktima nasilja - rekao je misija u "Facebook". - Američko veleposlanstvo zatvoreno, osoblje preporuča se uzeti utočište u svojim domovima, a ne slati djecu u školu danas. Svi građani SAD savjetuje oprez.

U priopćenju, Ministarstvo unutarnjih poslova je rekao da je u petak ujutro, organizirana kriminalna skupina napali policiju u gradu Vahdat i zgrade Ministarstva obrane u Dushanbe.

"Kao rezultat toga, kriminalci zaplijenila velike količine oružja i streljiva", - navodi se u priopćenju.

Vlasti kažu da je "grupa terorista na čelu Nazarzoda Abduhalimov Mirzo nestao u smjeru klanca Ramit Vahdat okrugu."

Prošli tjedan, Ministarstvo pravosuđa izreći zabranu islamske renesanse stranke, jedini pravni islamske stranke u središnjoj Aziji.

Nazarzoda je bila članica Ujedinjenih tajik opozicije, koja se borila s vladinih snaga u 1990. On je preuzeo dužnost 1997., nakon sklapanja sporazuma o miru.
http://rufabula.com/

sumirprimus

#5300 Re: RUSIJA

Post by sumirprimus »

drzavi bosni i hercegovini rusija nije prijatelj definitivno.i mozete vi ovde farbat i krecit kolko hocete,stavite grafikona i klipova da zakoci forum,dzaba.
razlika izmedju rusije i zapada je ta,osim sto im je zajednicka crta da svako gleda sovj interes, da su u jednom trenutku zapadnjaci na celu s amerima nama pomogli i to jos u toku rata,aktivno,oruzjem,instruktorima,podacima,bombardovanjem, a rusi i dan danas otvoreno podrzavaju secesionisticku politiku dokazanog genocida.u ratu na svaki nacin koji im je mogao proci ,a u miru hinjski i lagano ...
nema prijatelja u politici,al itekako ima neprijatelja.nijednim svojim potezom rusija nije pokazala da je prijatelj DRZAVI BOSNI I HRECEGOVINI.
Post Reply