Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Da li ste za posebnu temu o računarskim konfiguracijama za igre?

da
243
44%
ne
30
5%
od*ebi Chmoljo, naporan si
282
51%

Total votes: 555

Peacean

#52726 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

typeOnegative

#52727 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by typeOnegative »

Meni je lako ...Došla nedavno F125 na Gamepass, do daljnjeg bi mogao komotno sve ostalo na uninstall 😀
Tito_i_Partija

#52728 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tito_i_Partija »

nepass1 wrote: 19/03/2026 16:24
Tito_i_Partija wrote: 19/03/2026 14:11
Averus wrote: 18/03/2026 22:04

Ma ne patim inače, nego u poslj vrijeme nešto mi svaka "onako"...
Završio ovaj re-release Final Fantasy 7 i odmah loadao save iz prve trećine igre i ponovo uzeo igrati :lol:
Usput igram Uncharted. Super igra, a ja se tjeram da je igram. Čisto nekako mi se ne da, nemam volje.
Da je barem ljepše vrijeme, tješio bih se da mi je bolje izaći šetati ili nešto. Ovako sjednem, igram max. pola sata i onda uzmem gledati serije, igrati Rocket League isl. da mi prođe vrijeme. Valjda se zasitio, šta ja znam...

Primjetio sam i da počesto igre ne igram da se zabavim, nego više kao nekakvu obavezu. Moram tu naviku nekako sebi izbiti, nije to pametno :D
Znam dobro o čemu pričaš, proš'o sam isti taj period. To ti je il' umor, il' je depresija, il' oboje. Pobrini se malo o svom mentalnom zdravlju, što dalje od interneta, vijesti i doomscrollinga, nek ti šetnja u prirodi postane navika, malo po mogućnosti i tjelesne vježbe, i obavezno idi na vakat na spavanje. I nemoj se nipošto tjerat' da nešto igraš ako ne ide, pa čak ni "samo da ti prođe vrijeme". Želja i uživanje u igrama će doć' samo od sebe organski kad ti bude bolje.

Vidi, neko ko je gejmer cijeli život ne postaje preko noći takav da mu je igranje obaveza umjesto zabava. To je problem samo u glavi care moj, i za to se moraš pobrinut'. :)
Promjeniti zanr?
Ja sam isti bio, toliko igara navukao ali sta god krenem ne moze. Pa se vracao starim igrama koje sam davno presao, pa kupi nove. Ne moze, jednostavno mi mrsko
Kupih hadesa i evo dva mjeseca samo ide rouglike. Sad legnem spavati smisljam kako bolje odraditi run u dead cells :D
Pa ima i to veze, nekad ti treba nešto da ti jednostavno zagolica maštu. :)

Mada meni roguelikes znaju stvarat' napetost, a nekad hoću samo da se odmorim. Far Cry Primal koji trenutno igram je baš za pustit' mozak na pašu: lovim, pecam, berem, izrađujem, pravim...eh kad bi još mog'o i da nazigu ove prehistorijske trebe, mislim da bi mi bila najbolja igra ove godine dosad. :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52729 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Kinky :per:
Averus

#52730 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

@Tito_i_Partija
Doomscroll odavno prestao, sad cesce sjednem pogledati neki dokumentarac, neku seriju ili zanimljive videe na yt. Insta, fb sam uninstall skroz. Samo koristim za poruke.
Depresivan nisam, dosta sam resilient sto se tice mental health, pai ni stress nibdrugi faktori nemaju nekog veliko uticaja na mene
Medjutim ADD radi svoje, pa naidju ovako periodi. Doslovno mi se samo igra Rocket League, a prije mjesec i po sam razmisljao da ga uninstall :D
ADD brain cudno fercera, ne znam ni opisati. Jucer sam install 6-7 igara koje su mi na B-listi, da vidim hoce li se neka primiti. Jok

@nepass1 jbg ako iko mixa zanrove to sam ja. Istina, imam tendenciju odredjenima, ali cesto zaigram i nesto drugacije

Trenutno instaliran Uncharted, RL natavno, Deep Rock, RV There Yet, Peak, Chained Together, Where Winds Meet
Igram RL i pomali Uncharted, ovo ostalo sve u leru...

U medjuvremenu install i uninstall AoE3DE, Divinity, Styx, Pid, Return to Monkey Island, Deponia, Wolfenstein Old Blood.
nepass1

#52731 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Tito_i_Partija wrote: 19/03/2026 18:33
nepass1 wrote: 19/03/2026 16:24
Tito_i_Partija wrote: 19/03/2026 14:11

Znam dobro o čemu pričaš, proš'o sam isti taj period. To ti je il' umor, il' je depresija, il' oboje. Pobrini se malo o svom mentalnom zdravlju, što dalje od interneta, vijesti i doomscrollinga, nek ti šetnja u prirodi postane navika, malo po mogućnosti i tjelesne vježbe, i obavezno idi na vakat na spavanje. I nemoj se nipošto tjerat' da nešto igraš ako ne ide, pa čak ni "samo da ti prođe vrijeme". Želja i uživanje u igrama će doć' samo od sebe organski kad ti bude bolje.

Vidi, neko ko je gejmer cijeli život ne postaje preko noći takav da mu je igranje obaveza umjesto zabava. To je problem samo u glavi care moj, i za to se moraš pobrinut'. :)
Promjeniti zanr?
Ja sam isti bio, toliko igara navukao ali sta god krenem ne moze. Pa se vracao starim igrama koje sam davno presao, pa kupi nove. Ne moze, jednostavno mi mrsko
Kupih hadesa i evo dva mjeseca samo ide rouglike. Sad legnem spavati smisljam kako bolje odraditi run u dead cells :D
Pa ima i to veze, nekad ti treba nešto da ti jednostavno zagolica maštu. :)

Mada meni roguelikes znaju stvarat' napetost, a nekad hoću samo da se odmorim. Far Cry Primal koji trenutno igram je baš za pustit' mozak na pašu: lovim, pecam, berem, izrađujem, pravim...eh kad bi još mog'o i da nazigu ove prehistorijske trebe, mislim da bi mi bila najbolja igra ove godine dosad. :lol:
Ja sam godinama igrao snowrunner, ili neki city builder ono opustanje 100%. Sad me ove teske igre vracaju iz mrtvih. Cak kontam i bloodborne da probam jbt. Prije godinu sam mislio da to samo mazohisti igraju :D
Peacean

#52732 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Peacean »

Averus

#52733 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Averus »

Jesu bahili jbt
Tabakmalac

#52734 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Ma nikakav problem. Nema na Steam-u, neće dobiti feninga.

Mada su im igre svakako falš do falša tako da ne vrijedi ni feninga na njih potrošiti svakako. :mrgreen:
House

#52736 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

btw

nedavno završio REANIMAL.

ni blizu nightmares! Pass
House

#52737 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by House »

Ima dobrih momenata!

Tenk misija! Probajte
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#52738 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Chmoljo »

Poceo Spiderman remasteriranog, ali rikno mi monitor :mrgreen:

Prvo je nekoliko dana bila jedna linija skoro pri dnu, a onda samo u toku je sve otislu u picku materinu.

Sreca garancija jos vazi :mrgreen: ali neko vrijeme sam na leru jbg :mrgreen:
ferratilis

#52739 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by ferratilis »

Volim kad developeri posvete paznju sitnim detaljima. To su cijene gorive iz 1998., godina u kojoj je igra smjestena.
Image
Ali je isto tako depresivno. :(
W0rM
Grijem se na: sunčevu energiju
Vozim: se po mahali

#52741 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by W0rM »

Ima dobrih AAA igara na jako lijepom popustu tokom ovog Spring Salesa... Prijatno sam iznenadjen... Pali su neki naslovi u korpu tipa CoD i NFS...
nepass1

#52742 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Kupio sam tri dlc dead cellsa :lol:

Fakat ona slika nova masina i pixel 2d igra na njoj. Isti sam u pm
Tabakmalac

#52743 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Kako ima tool koji "otključa" DLC za igre na Steamu, pod uslovom da su DLC fajlovi već dio igre, ne vidim razloga uzimati DLC više.
Base game i više nego dovoljan postao. :mrgreen:
nepass1

#52744 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

12KM 3 dlc, ja ostavio 50h na igri do sad.
Bosnian Dragon1

#52745 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Koje je samo maltretiranje Amur mapa u snowrunner, ovi sto su je pravili ko da su je pravili iz tolike mrznje prema igracima ...citav dan pokusavam otkljucati jedan jebeni watchtower a pri tom sam desetak kamiona zaglavio i jos nisam ni blizu...

Image
nepass1

#52746 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 23/03/2026 14:40 Koje je samo maltretiranje Amur mapa u snowrunner, ovi sto su je pravili ko da su je pravili iz tolike mrznje prema igracima ...citav dan pokusavam otkljucati jedan jebeni watchtower a pri tom sam desetak kamiona zaglavio i jos nisam ni blizu...

Image
Samo tatarin, ili kupi mastadon dlc

Pa bila je pomagnjavija kako je lagana igra posle imandre, bas ih raja prozivala i onda kazu evo vam amur.
Onaj pacific koji dobijes jel wisconsin, mapa posle yukona isto je dobar za amur samo moras sa cisternom voziti jer trosi 20-30l a ima skroz mali rezervoar.
Ugl sto vece gume
Nije ni onaj DAN los, jak motor
Bosnian Dragon1

#52747 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Bosnian Dragon1 »

Ma problem je ova northern aegis mapa, sta god uzmes od kamiona propada u led, sva mapa od leda jedino s dzipovoma mozes prec a i to jedva , cak ni tatarin mi ne pomaze i on u ledu zaglavi....
nepass1

#52748 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Bosnian Dragon1 wrote: 23/03/2026 15:07 Ma problem je ova northern aegis mapa, sta god uzmes od kamiona propada u led, sva mapa od leda jedino s dzipovoma mozes prec a i to jedva , cak ni tatarin mi ne pomaze i on u ledu zaglavi....
Jesi dosao do misije gdje vozis prikolicu za raketu u aegis (8 slot) :lol:

Imaju putevi samo ih moras potrefiti. Igrao sam prije 4-5g pa halali ako fulim. Ugl kad udjes u aegis ides malo asfaltom pa onda desno, negdje na pola sidjes dole do leda i ima put da predjes, nije ucrtan na mapi nit izgleda kao put kad vozis. Ugl ne puca led. I onda na brdo do benzinske, mada je i to ziva patnja.
Ja sam isao sa azov 5 sa cisternom, nije los ni azov 7 tu imas za njega upgrade da ga mozes odici od poda, pa ide kroz snijeg. I sa pacific i cisterna.
Idi oslobodi zikz 605, dosta ce ti olaksati, samo mu je mana nema lance, ali je najjaci kamion u igri
Tabakmalac

#52749 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by Tabakmalac »

Oba nova Mercedesa su dobra, ali generalno ruski nelicencirani (Tayga, Voron, ZIKZ, Azov, DAN) su mi veći gušt koristiti od američkih jer ruski idu preko svega, nema im stajanja.
Tatra i ostali ovisi od situacije, i sam ih testiram jer sam skoro krenuo Snowrunner po drugi put (originalno prošao Wisconsin i tu stao sa igrom).

Završavam Michigan prvo (svi main "questovi" na listi po regionu) i već piše 15.6 sati utrošeno na Steamu. Potrajati će do Zurdanije (najnoviji DLC region)
nepass1

#52750 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)

Post by nepass1 »

Nisam year 5 pass uzeo, tako da ta vozila nisam uopste probao

Ja austriju zavrsio, tu stao, pa nekad nastavim
Post Reply