SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52701 Re: SDP

Post by plain vanilla »

nikad_vise wrote:
SimkeA wrote:E jbg druze, pa koji SDP gedza mu sredi ovolike radove i citate?
https://scholar.google.com/scholar?hl=h ... elvis+bara
Za one koji ne znaju, nek potraze Google scholar na Wikipediji
Vec sam ti rekao..Dugo ga vremena nisam vidjeo,lika znam licno i znam covjeka koji mu je sredio dva ispita.Nisam uopste sporio da je covjek dobar matematicar bar za moje tadasnje pojmove matematike i onog s cim sam imao dodira,ali ovo sto ti kazem je sto posto istina.Ne mogu pisati o prirodi odnosa sa covjekom jer se iz nekih situacija moze saznati moj identitet ali odgovorno tvdim sve sto sam naveo ali i mnogo toga sto nisam.

Mozda on postane Anstajn za 5 godina,ali to nece promjeniti cinjenicu koju sam ja iznijeo.Sto se mene tice,ja sa ovim zavrsavam temu i radi mog identiteta ali i radi njegovog kredibiliteta. :thumbup:
Nemam pojma ko je lik, vidjela ovo na fejsu.
Samo kazem da ce se obiti o glavu SDPu, kod obicnih biraca. Pa da sam ja SDA, iskoristila bih to na svakom skupu. Znam ja sta je Niksic mislio, ali narod je shvatio kako je shvatio.
Moze se on izvinjavati do sutra, ali nije mati Muju karala sto se kockao nego sto se vadio.
daddy-kool

#52702 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Leverage wrote:
Nikšić je pretjerao s reakcijom. Uputio je i izvinjenje.

Ruralna koalicija je adekvatan termin taman da je podržava Joe Public iz Mayfaira.
Znači HDZ i SNSD su ruralne stranke. Hmm.
Leverage

#52703 Re: SDP

Post by Leverage »

daddy-kool wrote:
Leverage wrote:

Ruralna koalicija je adekvatan termin taman da je podržava Joe Public iz Mayfaira.
Jesu. Ultraruralne.
daddy-kool

#52704 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Leverage wrote:
daddy-kool wrote:
Leverage wrote:

Jesu. Ultraruralne.
E sad kontra toga je SDP i NS - urbana raja.
Očekujem visoku relevantnost urbanih sa ovakvim gledanjem na bh realnost.
Leverage

#52705 Re: SDP

Post by Leverage »

daddy-kool wrote: E sad kontra toga je SDP i NS - urbana raja.
Očekujem visoku relevantnost urbanih sa ovakvim gledanjem na bh realnost.
Nije bitno jel urbana raja nego jel urbana politika.

Još uvijek nije ni blizu kako bi trebala biti, ali je na putu da to postane.
KomunistaTZ

#52706 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Stotine hiljada glasova ce dobiti forsirajuci primitivni Niksicev urbano/ruralno ignorantski pristup :) Nego, ne odgovori mi dezurni advokat stranke, zasto Niksic ne opsova majku Kifli koji je okitio skolu Busuladzicem? Strah ga bilo batina? Pa gore bi batine od Vujovica cutuka dobio :)
daddy-kool

#52707 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Kifla vodi urbanu politiku. Malo je prije bio seljak, ali je sada ok.
Leverage

#52708 Re: SDP

Post by Leverage »

Moraćeš malo bolje da artikulišeš pitanje ako želiš odgovor.

SDP po statutu nema funkciju "dežurni advokat".
nikad_vise

#52709 Re: SDP

Post by nikad_vise »

daddy-kool wrote:Kifla vodi urbanu politiku. Malo je prije bio seljak, ali je sada ok.
Covjek je bio u SDA,ukazivao na anomalije,zamjerio se svojim kolegama i kad je vidjeo da nije to to,izasao i osnovao stranku.
Kroz par mjeseci dosao u situaciju da bude predsjednik skupstine KS.Neka se Enver Bjedic odvoji i formira svoju stranku pa mi javi koliko je osvojio glasova.
KomunistaTZ

#52710 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:Moraćeš malo bolje da artikulišeš pitanje ako želiš odgovor.

Pitanje je dovoljno artikulisano, samo ti imas problem sa kognitivnom disonancom. Ili sa prosirenom recenicom. Izvini, ali to je do tebe. Diskusije radi, ponovicu jasno kao djetetu : Zašto Niksic ne opsova majku Kifli koji je okitio skolu Busuladzicem, vec opsova tuzlacima koji nemaju veze sa tim fasistom?
Ako ces se provaliti kod svojih hendlera na forumu, mozes ignorirati jednostavno pitanje. Jeste da to govori o tvojoj principjelnosti, neko bi rekao ruralnoj :)
Leverage

#52711 Re: SDP

Post by Leverage »

nikad_vise wrote:
daddy-kool wrote:Kifla vodi urbanu politiku. Malo je prije bio seljak, ali je sada ok.
Covjek je bio u SDA,ukazivao na anomalije,zamjerio se svojim kolegama i kad je vidjeo da nije to to,izasao i osnovao stranku.
Kroz par mjeseci dosao u situaciju da bude predsjednik skupstine KS. Neka se Enver Bjedic odvoji i formira svoju stranku pa mi javi koliko je osvojio glasova.
Daj ba čovječe, isključi taj oštroumni mod, upropasti balans rasprave skroz :D
Leverage

#52712 Re: SDP

Post by Leverage »

KomunistaTZ wrote:

Pitanje je dovoljno artikulisano, samo ti imas problem sa kognitivnom disonancom. Ili sa prosirenom recenicom. Izvini, ali to je do tebe. Diskusije radi, ponovicu jasno kao djetetu : Zašto Niksic ne opsova majku Kifli koji je okitio skolu Busuladzicem, vec opsova tuzlacima koji nemaju veze sa tim fasistom?
Ako ces se provaliti kod svojih hendlera na forumu, mozes ignorirati jednostavno pitanje. Jeste da to govori o tvojoj principjelnosti, neko bi rekao ruralnoj :)
Ne radi se o jasnoći pitanja nego o tvom kočijaškom pristupu. Formuliši pitanje na civilizovan način pa ćeš možda dobiti odgovor.
KomunistaTZ

#52713 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:
KomunistaTZ wrote:

Ne radi se o jasnoći pitanja nego o tvom kočijaškom pristupu. Formuliši pitanje na civilizovan način pa ćeš možda dobiti odgovor.
To seljacko/ruralno vrijedjanje ostavi za svoje stranacke kolege, vidi se da, kao i Niksic, ucite najbolje. Tvoj odgovor jasno govori o tvojoj pristojnosti, vjerodostojnosti i principjelnosti. Trubis o historijskom Ne, a ne smijes reci ni rijec o koalicionom partneru koji skole naziva po fasistima. Licemjerno, cak i po bosanskim arsinima.
Leverage

#52714 Re: SDP

Post by Leverage »

Ako ne želiš da čitaš moje komentare onda me nemoj ni citirati.

Svojim džiberskim pristupom izgubio si svaku priliku da komuniciraš sa mnom.

Doviđenja i prijatno.
KomunistaTZ

#52715 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

Leverage wrote:Ako ne želiš da čitaš moje komentare onda me nemoj ni citirati.

Doviđenja i prijatno.
Ti se sam prizvao kada sam ja rekao advokat stranke, sam si se zeznuo, citirao me i pozvao na sijelo. Poznato je da botovi sendvicari zagrizu svaku jesku. A to kako vrijedjas ljude, potvrdjuje sve moje tvrdnje o "vjerodostojnosti i principjelnosti" u cemu vam je Niksic postao mjera. Hendleri ce ti biti zadovoljni. Aferim :)
Leverage

#52716 Re: SDP

Post by Leverage »

KomunistaTZ wrote:
Leverage wrote:Ako ne želiš da čitaš moje komentare onda me nemoj ni citirati.

Doviđenja i prijatno.
Ti se sam prizvao kada sam ja rekao advokat stranke, sam si se zeznuo, citirao me i pozvao na sijelo. Poznato je da botovi sendvicari zagrizu svaku jesku. A to kako vrijedjas ljude, potvrdjuje sve moje tvrdnje o "vjerodostojnosti i principjelnosti" u cemu vam je Niksic posato mjera. Aferim :)
:lol:

I hoće da nešto raspravlja. :run:
putokaz1

#52717 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Historijsko NE je rekla NS koja je u koaliciji sa NIP koji je Aminovao Mustafinu školu,a SDP još nije dao zadnju riječ
Glasači će dati svoj sud 2020
vivaldi

#52718 Re: SDP

Post by vivaldi »

KomunistaTZ wrote:

zato sto ti je pitanje glupo. nije damir bio na east riveru ni na kongresu NiP-a vec sdp-a i ako si procitao njegov blog, vidio si da je prvo njemu neko jebo mater, a onda su krenuli za njim.

damir nije politicar vec umjetnik, sta god to znacilo. zbog sve toga sto jeste vec godinama ima solidnu podrsku solidnog broja ljudi, uglavnom mladih, i kao takav je zanimljiv svakoj stranci. jebe se njega za diplomatskim rjecnikom i kurtoazijom. ako nisi primjetio mladi vec odavno ne odrastaju uz indexe vec uz edu majku i hitove "mater vam jebem".

covjek namiriso seljacku politiku, reagovo narodski, a ne politicki, nekome stao na zulj, ljudi mu opsovali, on opsovo njima i sad ispade pola clanstva pade u klinicku depresiju zbog damira :run:
daddy-kool

#52719 Re: SDP

Post by daddy-kool »

nikad_vise wrote:
Kroz par mjeseci dosao u situaciju da bude predsjednik skupstine KS.Neka se Enver Bjedic odvoji i formira svoju stranku pa mi javi koliko je osvojio glasova.
Kifla nije bio malo u SDA nego je tamo politički odrastao.
Sada kada je vidio svoju priliku da se osamostali, potrebno je bilo i politički se distancirati od SDA. (ko ono reče, "prvo se oko para posvađaju pa se onda ideološki raziđu" - Sidran?) (na stranu što to može koristiti i narodu) Da Kifla nije jaran sa Peđom, ova kombinacija ne bi imala smisla.

Gdje je Alfons da nam pojasni da je sada SDA urbana a SDP ruralni? :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52720 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

putokaz1 wrote:Historijsko NE je rekla NS koja je u koaliciji sa NIP koji je Aminovao Mustafinu školu,a SDP još nije dao zadnju riječ
Glasači će dati svoj sud 2020
ako ih @kmirso nastavi predstavljat, ja Hin vise necu glasat :D. I ako kolektivno nastave pljeskat Niksicu
KomunistaTZ

#52721 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

vivaldi wrote:
KomunistaTZ wrote:

zato sto ti je pitanje glupo. nije damir bio na east riveru ni na kongresu NiP-a vec sdp-a i ako si procitao njegov blog, vidio si da je prvo njemu neko jebo mater, a onda su krenuli za njim.

damir nije politicar vec umjetnik, sta god to znacilo. zbog sve toga sto jeste vec godinama ima solidnu podrsku solidnog broja ljudi, uglavnom mladih, i kao takav je zanimljiv svakoj stranci. jebe se njega za diplomatskim rjecnikom i kurtoazijom. ako nisi primjetio mladi vec odavno ne odrastaju uz indexe vec uz edu majku i hitove "mater vam jebem".

covjek namiriso seljacku politiku, reagovo narodski, a ne politicki, nekome stao na zulj, ljudi mu opsovali, on opsovo njima i sad ispade pola clanstva pade u klinicku depresiju zbog damira :run:
Pitanje je kljucno. Sav njegov primitivni performans je bio zbog privrzenosti ideji i principjelnosti, a sjedi u skupstini kojom predsjedava covjek koji je nazvao skolu po fasisti. Ali dobro, on im daje dzeoarac. To je hipokrizija na kvadrat. I ne brini, niko nije pao u depresiju zbog ispraznog Niksica, vec toga sto njegov primitivizam i filofasisticke ruralno/urbane stavove podrzava vecina u stranci.
It_is_a_Leclerc

#52722 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Damira Nikšića treba udaljiti iz stranke zbog narušavanja ugleda iste. Ja ne razumijem zašto je taj lik uopšte još uvijek na mapi.

Prvo je tvrdio da su ministri iz SDP-a u Vladi KS "prodavali salamu u Konzumu" što je klasična laž i diskreditacija koju su iskoristili bolesnici sa Faktora, Stava i Slobodne Fosne.

Sad pijan, drogiran, šta li već, otvoreno poziva ljude da idu MLATITI članove Glavnog odbora i to ljude koji su donijeli najbolji rezultat na zadnjim izborima. Upada na sjednicu, galami, psuje, prijeti. Sve dospijeva u medije, ugled partije je opet na udaru. Doslovno, who is you apstraktni umjetniče?

I pozvati na odgovornost Damira Mašića pošto ga je on i uveo u partiju, i stavio visoko na listu.

Ovo pišem kao neko ko iznimno voli i želi dobro SDP-u.
meme_machine

#52723 Re: SDP

Post by meme_machine »

Malo je nespretno opisivati neke retrogradne trendove kao "ruralne", a progresivne i napredne kao "urbane".

Mozda ti opisi i jesu donekle istina, samo kazem da je nespretno i bezveze cete se ukopati u branjenje neodbranjivog argumenta :D
vivaldi

#52724 Re: SDP

Post by vivaldi »

KomunistaTZ wrote:Pitanje je kljucno. Sav njegov primitivni performans je bio zbog privrzenosti ideji i principjelnosti, a sjedi u skupstini kojom predsjedava covjek koji je nazvao skolu po fasisti. Ali dobro, on im daje dzeoarac. To je hipokrizija na kvadrat. I ne brini, niko nije pao u depresiju zbog ispraznog Niksica, vec toga sto njegov primitivizam i filofasisticke ruralno/urbane stavove podrzava vecina u stranci.
pa ja mislim da ti na silu natezes neke teze. cijla ova zemlja je po defaultu teatar apsurda, pocevsi od predjednistva pa nanize. taj isti konakovic je predsjendik skupstine kantona u kojem zivi 400 hiljada ljudi. da li sada svi koji se s njim ne slazu trebaju da odsele jer imaju takvog predsjednika skupstine?

a sto se tice drugog dijela, nije damir nikisc taj koji vodi i ima uticaja na politiku sdp-a sasvim sigurno. svaka stranka, ukljucujuci i sdp je vucja jazbina. on je previse zelen za svaku stranku, a to i pokazuje sve ovo sto se desava. iskusne lisice su jedva docekale njegovu narodnu reakciju da je upakuju u svoje poiticke ciljeve.

a damir ko damir, od njega nece nikoga glava zabolit niti se damir boji zakona o dokazivanju porijekla imovine. za sve druge to se ne moze reci.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52725 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Damir Niksic za pocetak mora shvatiti da nije ni 1991 ni 1989... tu je stao. Zaglavio. Kasnije mora shvatiti da nije neovisan poslanik, nego kad napravi hisyericni zulum na fb da se pripisuje SDP jer je dio tog sistema.
Post Reply