Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lilium 1921 wrote: ↑02/03/2022 14:25
Gdje su i sta rade Covic, Ljubic, ostala hdz bratija, kolinda i labud..dje izborni zakon, dje su sastanci, smije li ko reci komsicu da nije legitiman kad na ovaj nacin pisha po dodiku....
Sto ste hinje imate li obraza da se borite za ono sto vam navodno pripada
Ne samo oni nego i Milanovic kako je okrenuo pricu, pa sad poziva da se BiH, Kosovo ubrzano prime u EU, Nato ne pominje a oštro je sam osudio Rusiju.
Zato ne treba previse ocekivati od MZ-a i ako su dobro svjesni paralela sa Ukrajnom, oni na tebe gledaju ovako, sto potvrduju i danasnje izjave bivsi VP-a.
Sarajmen wrote: ↑02/03/2022 16:03
Turković: Uvodimo sankcije Rusiji
"Tamo gdje budemo imali osnov ići ćemo da odmah provodimo svoje obaveze u pogledu restriktivnih mjera, uključujući i pitanje zabrane letova".
"Dala sam nalog da se ispitaju i provjere sve obaveze Bosne i Hercegovine iz međunarodnih ugovora i članstava u međunarodnim institucijama, a na koje bi se mogle odnositi na sankcije koje su uvedene protiv Ruske Federacije. BiH se mora pridržavati međunarodnog prava i ugovora koje smo potpisali. I tu, jasno je, neke institucije moraju djelovati po automatizmu.
Vidimo da su sankcije koje se protiv Ruske Federacije donose sveobuhvatne te se dotiču mnogih oblasti.
Tamo gdje budemo imali osnov ići ćemo da odmah provodimo svoje obaveze u pogledu restriktivnih mjera, uključujući i pitanje zabrane letova", objavila je ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković.
"U tom pogledu, informirana sam da imamo vrlo precizne zakonske odredbe zbog čega sam pozvala nadležnu instituciju da djeluje u skladu sa zakonom.
BiH je prema Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju (SAA), ali i prema važećoj Strategiji za vanjsku politiku koju je usvojilo Predsjedništvo Bosne i Hercegovine obavezna da se pridružuje stavovima EU pa i restriktivnim mjerama".
Upravo sam pogledao ovaj interviju, i mogu potvrditi da za Z.Balkan dobro izgleda.
Inace, Scholz je milijardu puta veci drzavnik od bilo kojeg politicara na Z.Balkanu.
Upravo sam pogledao ovaj interviju, i mogu potvrditi da za Z.Balkan dobro izgleda.
Inace, Scholz je milijardu puta veci drzavnik od bilo kojeg politicara na Z.Balkanu.
Daj Bože, prilično smo umorni od silnih praznih riječi i nimalo konkretnih stvari...
Ne treba nama sve probleme riješiti neko drugi, ali su najveće probleme oni omogućili i oni imaju mehanizme da to riješe, mi nemamo.
Realno sumnjam da ce nas primiti jer imamo tacno nula otvorenih poglavlja ali makar da nas malo poguraju naprijed bi bilo dobro
Realno sumnjam da ce nas primiti jer imamo tacno nula otvorenih poglavlja ali makar da nas malo poguraju naprijed bi bilo dobro
Nek' nas prime, uz uslov da naknadno ispunimo acquis communautaire. Ako u određenom periodu ne odgovorimo pozitivno, nek nas vrate na Balkan, uz naš uslov da nam riješe IZ
Daj Bože, prilično smo umorni od silnih praznih riječi i nimalo konkretnih stvari...
Ne treba nama sve probleme riješiti neko drugi, ali su najveće probleme oni omogućili i oni imaju mehanizme da to riješe, mi nemamo.
Da, medjuostalom je izjavio svoje uvjerenje da se demokratije ne smije "importirati" u drzave, nego demokratija mora da dodje iz drustva te drzave.
To znamo, ali vazno je to cuti.
Pogotovo kada citamo clanke o Prof.Dr. S.Izetbegovic koja nit je Prof. nit je Dr.
Kako sam ja razumio, S. Makedonija ce ekspresno uci u EU (Albaniju ne spominja ali vjerujem i na nju misle).
Kod nas i u Srbiju ce vjerovatno gledati kako ide sa demokratijom.
U Srbiji demokratije nema, a mi imamo Dodika i Covica.
Tako da to sigurno nece ici tako brzo.
Vjerujem da ce sada pratiti izbore, pa da li ima ikakvog progresa nakon njih.
Objektivno mi imamo vece sanse da udjemo brze, ako nakon izbora sklonimo trojac SDA-HDZ-SNSD.
Danas sam ovo pogledao.
Moguce je - i nekako logicno, da SR i nas zajedno prime.
Jer znaju da bi mi blokirali SR sve dok ne priznaju genocid i dok se ne dogovori suma koju ce nam platiti.
Po meni: nazalost.
Nek' nas prime, uz uslov da naknadno ispunimo acquis communautaire. Ako u određenom periodu ne odgovorimo pozitivno, nek nas vrate na Balkan, uz naš uslov da nam riješe IZ
Ja sam rekao da izmisle neki pojam kao sto je "pridruzeni clan"
Pa neka ih onda tjeraju dio po dio da se reformise
Ne mozemo ni imati otvorena poglavlja kad nemamo ni kandidatski status, jedini u regionu. Mogu ubrzano primiti Srbiju, Albaniju, CG i S. Makedoniju, a mi cemo ostati pusto ostrvo.
Samo zatvoriti "dodik-covic-bakir" poglavlje i sve ce biti potaman.
Ne mozemo ni imati otvorena poglavlja kad nemamo ni kandidatski status, jedini u regionu. Mogu ubrzano primiti Srbiju, Albaniju, CG i S. Makedoniju, a mi cemo ostati pusto ostrvo.
Ruski scenarij na Balkanu sve bliži trenutku od kojeg kreće realizacija. Uloga Rusije i Putina pripala je Srbiji i Vučiću a Lavrov prenosi i diktira tajming za realizaciju davno dogovorenog plana,
RS će policiju na entitetsku granicu i to tek nakon što izazove napetost i incidente koji će poslužiti kao izgovor za takvu odluku a bilo koja reakcija iz Federacije Vučića će obavezati na reakciju "da zaštiti RS".
U Crnoj gori četnici već izlaze na ulice, blokiraju formiranje vlasti i provociraju reakciju policije kako bi Vučić mogao "dobrovoljcima namignuti da priteknu u pomoć ugroženim Srbima".
Kako će srbijanska vojska koja je već u povišenom stepenu borbene gotovosti morati da bude spremna za reakciju Srbi na sjeveru Kosova moraju dati alibi za njihov ulazak na Kosovo.
Pitanje je ima li NATO dovoljno snaga na Balkanu da sve to iskontroliše ili će naknadno doturati oružje i municiju onima koji će biti prisiljeni da se brane. Ili je možda dovoljno uvesti embargo na naoružanje kako bi se situacija "smirila" i kako nebi došlo do eskalacije?