BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
aladinosmic1

#52701 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

šta ovo mrtvo niko neće da odgovori?
ing-ecc

#52702 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

- DA
- koliko bi ti
- tesko za shvatiti, josh teze za odgovoriti :mrgreen:
aladinosmic1

#52703 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

Bi 10KM po mjesecu se plaća ako hoću prije vremena da raskinem ugovor?

Htjeo bi upload min 5 Mbps

i ovo nezz ni ja objasnit, https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7293, oni brojevi kada nazoveš tebi skine pare a druga osoba dobije (što koriste najčešće u humanitarne svrhe, ili oni kvizovi na TV i sl.)
bumerangss

#52704 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

O'zone wrote:
lijek-za-sve wrote:
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.
Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....
i trebalo bi da ima od suda rijesenje o nasljedjivanju a ako to nema onda makar vijencani list da bi dokazala da je bracni drug rahmetlije! Inace bi i postanar koji se dokopa njegovog rodnog lista mogao prebaciti broj na sebe :D
bumerangss

#52705 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Hyperthalamus wrote:
O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.

Hvala lijepo.
Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.
To sve zavisi od dobre volje šalteruše u BHTelecomu. Po zakonu ne bi smjeli prebaciti bez riješenja o nasljedjivanju ali posto znaju da to kod nas traje godinama na sudu a njima je u interesu da je musterija zadovoljna, oni to odrade.

Ja sam prije dvije godine kada mi je mama rahmetli umrla (telefon je bio na njoj a otac mi je poginuo u ratu) prebacio broj na sebe samo uz njen smrtni i moj rodni list. Šalteruša me blijedo gledala kad sam rekao da nemam riješenje o nasljedstvu i to mi je odradila. Medjutim da sam joj spomenuo da imam dva brata ne bi sigurno jer sad oni imaju pravo da tuže BHTelekom jer je broj mogao biti i njihov a ne samo moj :D

Naravno da sam se ja sa bracom prije dogovorio jer su i oni dobili druge nekretnine od roditelja.

Nisam pravnik pa nisam siguran ali mislim da ovo sto govoris da supružnik ima prednost da nije tacno nego da je po zakonu da nakon smrti bracni drug nasljedjuje jednu polovinu njegove imovine a drugu polovinu nasljedjuju djeca bez obzira koliko god da ih je ta druga polovina se dijeli na svu djecu rahmelije (pokojnika) a jedna polovina ostaje supružniku.

Ako ima koji pravnik nek me ispravi u tumacenj bracnog prava :D
bumerangss

#52706 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

irac300 wrote:
lijek-za-sve wrote:
irac300 wrote:Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
Rodni nikad nije trebao !
Meni na šalteru tražio, doduše vratio mi ga je nakon što je završio prijenos.
Da i meni je trebao CIPS i rodni na uvid da bi dokazao srodstvo ja kao sin a supruniku treba vjencani da dokaže da je supružnik. Logicno :P
addem

#52707 Re: BHTelecom All About

Post by addem »

Koliko sad imam interneta ukljuceno u ovu najmanju pretplatu 15 maraka? Jesu li nesto povecali il ke i dalje 500MB?
Muuky

#52708 Re: BHTelecom All About

Post by Muuky »

addem wrote:Koliko sad imam interneta ukljuceno u ovu najmanju pretplatu 15 maraka? Jesu li nesto povecali il ke i dalje 500MB?
500mb ako si uključen u uslugu mojizbor onda imaš dodatnih 500mb tj. ukupno 1GB
Hyperthalamus

#52709 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

bumerangss wrote:
Hyperthalamus wrote:
O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.

Hvala lijepo.
Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.
To sve zavisi od dobre volje šalteruše u BHTelecomu. Po zakonu ne bi smjeli prebaciti bez riješenja o nasljedjivanju ali posto znaju da to kod nas traje godinama na sudu a njima je u interesu da je musterija zadovoljna, oni to odrade.

Ja sam prije dvije godine kada mi je mama rahmetli umrla (telefon je bio na njoj a otac mi je poginuo u ratu) prebacio broj na sebe samo uz njen smrtni i moj rodni list. Šalteruša me blijedo gledala kad sam rekao da nemam riješenje o nasljedstvu i to mi je odradila. Medjutim da sam joj spomenuo da imam dva brata ne bi sigurno jer sad oni imaju pravo da tuže BHTelekom jer je broj mogao biti i njihov a ne samo moj :D

Naravno da sam se ja sa bracom prije dogovorio jer su i oni dobili druge nekretnine od roditelja.

Nisam pravnik pa nisam siguran ali mislim da ovo sto govoris da supružnik ima prednost da nije tacno nego da je po zakonu da nakon smrti bracni drug nasljedjuje jednu polovinu njegove imovine a drugu polovinu nasljedjuju djeca bez obzira koliko god da ih je ta druga polovina se dijeli na svu djecu rahmelije (pokojnika) a jedna polovina ostaje supružniku.

Ako ima koji pravnik nek me ispravi u tumacenj bracnog prava :D
U opstim uslovima BHTelecoma stoji da supruznik ima prednost.

Član 44.
Pravo iz prethodnog člana mogu ostvariti slijedeća lica na osnovu pismene ponude BH
Telecoma ili na lični zahtjev:
a) Bračni partner ili član porodičnog domaćinstva umrlog Pretplatnika ili Pretplatnika koji
je trajno napustio stan/poslovni prostor a nije zatražio preseljenje usluge odnosno
priključka na novu lokaciju, pri čemu supružnik ima prednost nad ostalim članovima
porodičnog domaćinstva;
b) Lice koje je postalo vlasnik stana/prostora u kojem se nalazi priključak za korištenje
ugovorenih usluga;
c) Pravni sljednik.
papebih

#52710 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Da li je neko upoznat o novom paketu bh mobile, nesto 20 KM sa pdv, navodno 100/100/1gb?
made_in_sarajevo

#52711 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

papebih wrote:Da li je neko upoznat o novom paketu bh mobile, nesto 20 KM sa pdv, navodno 100/100/1gb?
moj combo paket?
jarobot

#52712 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Znal ko kakve će to uređaja davati već od 1km ako se produži ugovor na 24 mjeseca na Moja TV ???
O'zone
Globalni moderator

#52713 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

Sad išao u BHTelecom poslovnicu, za prenos broja sa preminulog supružnika potrebna CIPS prijavnica i smrtni list.
Cossack

#52714 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

papebih wrote:Da li je neko upoznat o novom paketu bh mobile, nesto 20 KM sa pdv, navodno 100/100/1gb?
Ovo?

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7268

EKSTRA PAKET 8-) :mrgreen:
papebih

#52715 Re: BHTelecom All About

Post by papebih »

Cossack wrote:
Ovo?

Eh to. Nula bodova, bolji mini 15, jer bar mozes prenijet saobracaj koji ti ostane, a za 2,5 KM koliko je taj extra paket skuplji kupis sebi 1gb neta.
made_in_sarajevo

#52716 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

treba preracunati samo koliko se minuta dobije na mini 15 pa i to izvagati, mada je na mini 15 mislim 30 sek obracunska?
aladinosmic1

#52717 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

.
Last edited by aladinosmic1 on 05/09/2017 11:16, edited 1 time in total.
aladinosmic1

#52718 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

jarobot wrote:Znal ko kakve će to uređaja davati već od 1km ako se produži ugovor na 24 mjeseca na Moja TV ???
Bolje nemoj produživat
jarobot

#52719 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

aladinosmic1 wrote:
jarobot wrote:Znal ko kakve će to uređaja davati već od 1km ako se produži ugovor na 24 mjeseca na Moja TV ???
Bolje nemoj produživat
Zašto obrazloži ?????
Cossack

#52720 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

jarobot wrote:
aladinosmic1 wrote:
Bolje nemoj produživat
Zašto obrazloži ?????
Pusti ga, svaka od opcija se isplati produženja ako već imaš ugovorni odnos s njima. Ja ću npr. uzeti drugi STB priključak za Moja TV.
arelinho

#52721 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

papebih wrote:
Cossack wrote:
Ovo?

Eh to. Nula bodova, bolji mini 15, jer bar mozes prenijet saobracaj koji ti ostane, a za 2,5 KM koliko je taj extra paket skuplji kupis sebi 1gb neta.
Kako se prenosi taj saobraćaj koji nije potrošen u naredni mjesec?
drug_profi

#52722 Re: BHTelecom All About

Post by drug_profi »

Sam ti se prenese
arelinho

#52723 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

drugi profil wrote:Sam ti se prenese
Znači ono što ne potrošim ovaj mjesec ono mi se prenese za naredni i koristim to uz onih standardnih 15 KM? :-D
Cossack

#52724 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

arelinho wrote:
Znači ono što ne potrošim ovaj mjesec ono mi se prenese za naredni i koristim to uz onih standardnih 15 KM? :-D
Da, do maksimalno 30 KM. To možeš provjeriti i na njihovoj stranici. Loguješ se i odeš na stanje računa.
arelinho

#52725 Re: BHTelecom All About

Post by arelinho »

Cossack wrote:
arelinho wrote:
Da, do maksimalno 30 KM. To možeš provjeriti i na njihovoj stranici. Loguješ se i odeš na stanje računa.
Evo baš gledam i stoji ovako
Image
Nisam potrošio prošli mjesec sve već možda nekih 7 KM.
Locked