Pilaw_Pavlaka wrote:Dokle je dogurao? Kolko ja vidim, na geo politickom planu, dogurali su ovi vasi tacno do onde gdje ih zele da ih vide Hrvati, Bosnjaci i Albanci.
Koji "naši"? Srbija? Ili Republika Srpska? Je li mi ovdje govorimo o Albaniji, Kosovu i Crnoj Gori, ili govorimo o BiH? A to dokle je dogurao, heh, pa dogurao je do toga da pokaže cijelom svijetu nekompetentnost, suicidalnu slabost, patetiku i glupost čitave pro-bosanske političke postave u BiH. A nemoj misliti da su NATO, EU, UN i ostale poznate kratice imalo naklonjene muslimanima, pardon bošnjacima u BiH.
Zapravo, u malo riječi bitno je sljedeće dvoje:
1. srbi RS-a se trude i uzdaju u svoju volju prvenstveno, a pozivaju se na Srbiju i Rusiju upravo u smislu pomoći, dok
2. bošnjaci BiH se ne trude i uzdaju se u volju drugih (NATO, EU, ovo-ono) da ih zaštiti i riješi njihove probleme.
To je meni dovoljno da vidim ko će kroz koju deceniju ponovo izaći kao gubitnik u ovome svemu, a ko kao pobjednik.
U FBIH se otvaraju cijele fabrike za proizvodnju naoruzanja i zaposljava se po 2000 radnika a vi izveli 200 policajjaca na ulice i ponosni ste na to. A sa strane ih gleda bijeda obucena po najnovijoj sovijetskoj modi sa transparentima "Rusijo pomozi"

Super, ekonomija će sve riješiti... osim što neće. Ništa ti ne brini, sve te fabrike ne rade za neku BiH vojsku, već za čistu ekonomiju, prvenstveno izvoz. Zar ti misliš da minorna vojska BiH od 10-ak hiljada ljudi ima takve kapacitete kupovine da podmiri egzistenciju 2000 radnika? Hah!
Ako tebi ovo nije jadno neznam sta jeste. Mi svi ovdje navijamo za dodika ako nisi znao.

Meni je sve jadno. Samo i tu postoje gradacije, pa su mi srbi nešto manje jadni od bošnjaka, bar ako gledamo politički aktivizam, vođe i općenitu politiku svake strane.