SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#52676 Re: SDP

Post by plain vanilla »

sumirprimus wrote:Moja vanila jes vidla nepismena bikediceva.pro sda seljacina :lol: a samo sam probo iskreno bockat :mrgreen:
#izdrzi #tuzladosiminhana #obori
:mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52677 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

plain vanilla wrote:
sumirprimus wrote:Moja vanila jes vidla nepismena bikediceva.pro sda seljacina :lol: a samo sam probo iskreno bockat :mrgreen:
Sta je, ba, ruralci. :lol: Sad ce vam Niksic uplakan doci
Maraschino

#52678 Re: SDP

Post by Maraschino »

plain vanilla wrote:
sta mai u kasabi? :D
GandalfSivi

#52679 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

KatarinaKosaca wrote:
plain vanilla wrote:
Sta je, ba, ruralci. :lol: Sad ce vam Niksic uplakan doci
De me potsjeti svega ti, jesi ti ono birvaktile za Harisa navijala, ne mogu se sada sjetiti...
plain vanilla

#52680 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Maraschino wrote:
sta mai u kasabi? :D
Nismo mi kasaba nego provincija :mrgreen:

@Kati cu poslat Kukica :oops: :mrgreen:
KatarinaKosaca

#52681 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

GandalfSivi wrote: De me potsjeti svega ti, jesi ti ono birvaktile za Harisa navijala, ne mogu se sada sjetiti...
Ako je navijati, reci da je bio i ostao najbolji ministar ino poslova kojeg je BIH imala, jesam. To i danas mislim.
GandalfSivi

#52682 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

KatarinaKosaca wrote:
GandalfSivi wrote: De me potsjeti svega ti, jesi ti ono birvaktile za Harisa navijala, ne mogu se sada sjetiti...
Ako je navijati, reci da je bio i ostao najbolji ministar ino poslova kojeg je BIH imala, jesam. To i danas mislim.
Mislim vise na SBiH ili temu o zaboravljenim partijama...
plain vanilla

#52683 Re: SDP

Post by plain vanilla »

GandalfSivi wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Katarina ti je uglavnom protiv, rijetko Za. :mrgreen: Najpozitivnije je pisala o Nasoj stranci.
KatarinaKosaca

#52684 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

GandalfSivi wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nisam SBIH gotivila. Za Harisa sam to napisala i opet bih, ali to je bilo vrijeme Lagumdzijinih botova, obozavanja SDP i sl
GandalfSivi

#52685 Re: SDP

Post by GandalfSivi »

KatarinaKosaca wrote:
GandalfSivi wrote: Mislim vise na SBiH ili temu o zaboravljenim partijama...
Nisam SBIH gotivila. Za Harisa sam to napisala i opet bih, ali to je bilo vrijeme Lagumdzijinih botova, obozavanja SDP i sl
Okay, samo se pokusavam skontati gdje da te kategorisem. Zahvaljujem na odgovoru...
dale cooper

#52686 Re: SDP

Post by dale cooper »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
Izvlači ih Bakir iz memljivih podruma, je li još iko ostao...
A pao mi je na pamet.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/105 ... u_bih.html
Jel' to onaj lik čijim su glasom SDA i partneri izglasali onaj zakon o radu? :oops: :mrgreen:
nikad_vise

#52687 Re: SDP

Post by nikad_vise »

plain vanilla wrote:
Elvis Barakovic
15 h
Ispovijest jednog ruralnog SDP-ovca:

Rođen sam 1983. godine od majke domaćice i oca učitelja. Učitelj ko učitelj, uvijek je kući donosio i imao razne knjige i knjižice, te sam kao mali uvijek silazio u donji sprat porodične kuće da ih redam, listam, gledam slike...valjda se zbog toga i razvila ta veličanstvena ljubav prema knjizi, koja mi je mnogo, mnogo toga donijela u životu.

Ali jedna knjižica, tada mala, izlomljena, crvenih korica, a danas, vidim, jedna od najvećih, uvijek mi je privlačila pažnju. Crvena partijska knjižica mog oca (koji nikad nije bio a ni danas nije član SDP-a). Unutra perom ispisano ime i prezime, matični broj, datum učlanjenja u partiju, crno-bijela slika...i zvijezda petokraka. Pojma nisam imao šta to tada znači ali sam znao koliko ta knjižica ocu znači (još danas dan je ima!). Bio je tu još i kalendar sa slikama druga Tita i jedna crno-bijela slika sa njegovim likom uokvirena na zidu...to sam gledao svaki dan i odrastao sa tim. Kod djeda je bila jedna slika koju je dobio za posebne zasluge...sve si mu mogao uzeti, ali tu sliku ne diraj. Moj brat je dobio u nasljedstvo...valjda sto ga je djed najviše volio.

Odrastao sam u pričama o Titu i Partiji.

Godine 2000. postao sam i zvanično član SDP-a. Još se sjećam kad mi je Predsjednik mjesne organizacije SDP-a u Rašljevi donio tu crvenu knjižicu, perom ispisanim moje ime, maticni broj i datum učlanjenja...i na dnu njegov potpis, potpis Predsjednika SDPa BiH. Jedva sam čekao da je donesem kući i jedino sto sam tada brinuo, vjerujte mi, bilo je da li je važeća budući da nisam bio punoljetan. Bio sam drugi razred srednje škole, odličan učenik, uzoran sin...nadao sam se da će ovo biti još jedna stvar na koju će moj otac biti ponosan. Ja sam bio ponosan.

U Rašljevi, ruralnom mjestu gdje sam odrastao, mjestu sa najčišćom i hladnom vodom, najboljim sirom i kajmakom a još boljom jagnjetinom :) u to vrijeme nije nimalo bilo lako biti simpatizer a kamoli član SDPa. Dosta se ima pisati o tome sta je moja porodica tokom rata prolazila zbog te očeve crvene knjižice...valjda su bili ljuti na njega jer nije svoju, kao oni, poderao. Nije je poderao ni 2019. godine.

Nisam morao ali sam znao da trebam, zajedno sa svim drugaricama i drugovima u Rašljevi, raditi na afirmaciji SDP-a i idejama ljevičarstva. Pa makar to bilo da okačim crveni plakat na banderu...a znao sam visoko, visoko da se popnem. Trčali smo na skupove, gledali da drugove iz centrale ugostimo najbolje...skupi što imaš, dolaze na gosti. Kada dođu izbori, trči da organizuješ što bolje, idi od vrata do vrata, pričaj, moli...nerijetko se dese i ružne scene, ali šta ćes.
Ali dan po dan, glas po glas, SDP je rastao. I ako se ne varam, od 2002. godine nikada nije izgubio u Rašljevi. Dolazio sam iz crvene Rašljeve, bio sam ponosan. Tako sam i nastavio...

Godine 2008. Predsjednik opštinske organizacije SDP Gračanica mi tada dolazi na posao, kaže volio bih da popriča sa mnom. Mislio sam da dolazi da nekome "sredi ocjenu", jer pobogu brate, zašto bi mene Predsjednik trazio. Nismo se lično poznavali. Kaže o meni je čuo sve najbolje, želi me aktivnije u SDP-u, želi da gračanički SDP gradi na ljudima poput mene. Iznenađen i preponosan! Zar da jedan mladić iz ruralne Rašljeve ovo doživi?

Postao sam član opštinske organizacije, član Predsjedništva i Podpredsjednik OO SDP Gračanica. Zvali su me, pitali, nudili, davali zadatke!

Godine 2010. počelo je formiranje lista za buduće Opšte izbore u BiH. Među mnoštvom imena našlo se i moje, a kasnije kada se lista skratila i tu je preživjelo moje ime. Bio sam nervozan i ponosan. Jel vrijeme? Mogu li ja? Jesam li sposoban? Jer to više nije bilo da lijepiš plakate. Okrenem se oko sebe, tu su Daso, Sejo, Mujo, Damir...pitam se pripadam li tu? Mogu li kao oni?
SDP je odlučio da me kandiduje za Skupštinu TK. Kad sam svoje ime vidio na 38. mjestu od njih 40, shvatio sam da sam da sam postao neko koga ljudi u SDPu cijene, naročito zbog činjenice iz kojeg mjesta dolazim. Uvijek me pratilo to. Morao sam se SDP-u i sebi odužiti najbolje, ušao sam u kampanju srcem da SDP ostvari što bolji rezultat, da popravi sve ono sto je do tada uništeno. Da vrati osmijeh i nadu u bolje sutra.

Sudbina i ljudi su htjeli da ja sa 38. mjesta skočim na 14. i nakon formiranja Vlade TK, postanem član Skupštine TK.

U Skupštini sam radio sam najbolje sto sam znao i umio, nisam se profesionalizirao nego sam, za gotovo dva puta manju platu, odlučio da radim na Univerzitetu u Tuzli, na kojem sam već radio! Nisam učestvovao u političkim transferima niti sam ikada pomislio da unovčim mjesto i poziciju. Iako sam bio zastupnik u Skupštini, nikad mi nije padalo na pamet da imam "svog ministra", da plačem sto mi ukidaju ili smanjuju paušal, da pametujem partijskoj centrali i ulazim na sjednice Glavnog odbora i psujem svim tim ljudima. Iako se u mnogo slučajeva nisam sa njima slagao.

Magistar nauka sam postao sa 29. godina a doktor nauka sa 33. godine. Docent sam na Odsjeku za matematiku na Prirodno-matematičkom fakultetu u Tuzli. Dio svojih istraživanja za doktorat sam radio u Engleskoj. Izlagao sam rezultate svog naučnoistraživačkog rada na međunarodnim konferencijama, koatour sam 8 naučnih radova koji su citirani 82 puta i koji su objavljeni u svjetskim priznatim publikacijama.

Juče ste Gospodine Damire Nikšiću uvrijedili mene lično a i sve gore napisano. Mog oca, moju člansku karticu i njegovu Partijsku knjižicu. Mogao bih i ja, kao Vi, Damire Nikšiću, da Vam psujem urbanu majku, da dođem a i da dovedem svoju raju iz Rašljeve i Tuzle da se obračunamo sa Vama, da tražim "svoje ministre" i da urličem sto mi smanjuju paušal i da pravim političke transfere u kojima ćete Vi, vjerujem, uskoro početi da učestvujete...mogao bih, ali neću!

Ja Vas izazivam na duel koji god želite: akademski, moralni, politički, ljudski...samo recite mjesto i vrijeme!

Ne razumijem se samo u konceptualnu umjetnost, bavim se rješenjima kvadratne metrički afine gravitacije, analizom sistema parcijalnih diferencijalnih jednačina i spektralnom analizom Diracovog operatora bez mase.

Iza mene je 19 godina a ispred mene cijeli život rada za ideju i SDP. Ovakvih i sličnih priča ćeš mnogo čuti na Tuzlanskom kantonu! Koja je Vaša?

Smrt fašizmu!
Kome nije mrsko nek cita. Kome jeste, mogu mu ja prepricati. SDP se moze pozdraviti s dobrim brojem glasova s TK. Ako ljudi i zaborave, naci ce se ko ce ih podsjetiti.
Mene ovo ruralno niti je dotaklo niti pogodilo, ali nevjerovatan je broj ljudi koji se nasao pogodjen. Ti ljudi niti su bili za koaliciju niti protiv, nije ih niko nista pitao, a onaj cirkusant ih je zakacio svojim uvredama.
Znam lika licno,znam i covjeka koji mu je sredio ocjene iz dva predmeta na fakultetu.Predavao jedno vrijeme i u gimnaziji u Gracanici.Otac mu Dzemail predavao u Miricini,brat Ervin u Gracanici predaje takodje fiziku.Znam i put kojim je dosao do ovoga sto je danas,a te price o dijecijem lijepljenju plakata su bullshit.Ostavio je mnogo svojih prijatelja iza sebe,ljudi koji su mu pomogli kroz zivot a na koje je on zaboravio.Nisam ga vidjeo par godina al da je dobar matematicar bar tada bio,to jest.Znam i sadasnjeg predsjednika Isica iz SDP-a u Rasljevi,covjek koji je rastalio sve sto se moglo rastaliti.Znam i kako je Gracanicki SDP dijelio sredstva po MZ za infrastrukturu putnu,igralista,rasvjetu i kako su zaobilazili mjesne zajednice gdje ih je SDA pobjedjivao iako su te mjesne zajednice gradovi za tu istu Rasljevu.Znam i kad je taj Daso dolazio na jedno biraliste na opstini gracanici pa kad su ga ljudi slikali jer nije smijeo biti tu,covjeka je osamario a policija kasnije sve zataskala.Sto se tice gore pomenutih likova,od Muje koji placa 50 maraka omladini da uvodi starce i glasa za SDP jer valjda svaki ima pravo tri puta uvesti razlicite osobe,Dase kojeg sam gore vec pomenuo pa do ovog momcine,odgovorno tvrdim da su svi do jednog ruralci i vise od toga.

Ovo je moja prica.I nazalost toliko je ublazena da jednostavno ne zelim da izazovem zgrazanje nekim drugim detaljima.
SimkeA

#52688 Re: SDP

Post by SimkeA »

E jbg druze, pa koji SDP gedza mu sredi ovolike radove i citate?
https://scholar.google.com/scholar?hl=h ... elvis+bara
Za one koji ne znaju, nek potraze Google scholar na Wikipediji
Better Man

#52689 Re: SDP

Post by Better Man »

dale cooper wrote:
Banksy wrote:
Banksy wrote:
Izvlači ih Bakir iz memljivih podruma, je li još iko ostao...
A pao mi je na pamet.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/105 ... u_bih.html
Jel' to onaj lik čijim su glasom SDA i partneri izglasali onaj zakon o radu? :oops: :mrgreen:
Denis bi prvo trebao da nešto kaže o primitivnim istupima Suljagića i njegovom vrijeđanju i nazivanjem četnicima svih onih koji nisu za koaliciju sa kriminalcima iz SDA,a tu je i Komšićev nastup u Face TV u petak kod Senada i njegovo primitivno ponašanje. Prvo osudi njih, pa onda prigovaraj svojim bivišim stranačkim kolegama.
Leverage

#52690 Re: SDP

Post by Leverage »

Svaki osim jednog sa Vedadom Pašićem.
tuzlak1212

#52691 Re: SDP

Post by tuzlak1212 »

Leverage wrote:Svaki osim jednog sa Vedadom Pašićem.
+1
Vedo je genije, Elvis u utvara
nikad_vise

#52692 Re: SDP

Post by nikad_vise »

SimkeA wrote:E jbg druze, pa koji SDP gedza mu sredi ovolike radove i citate?
https://scholar.google.com/scholar?hl=h ... elvis+bara
Za one koji ne znaju, nek potraze Google scholar na Wikipediji
Vec sam ti rekao..Dugo ga vremena nisam vidjeo,lika znam licno i znam covjeka koji mu je sredio dva ispita.Nisam uopste sporio da je covjek dobar matematicar bar za moje tadasnje pojmove matematike i onog s cim sam imao dodira,ali ovo sto ti kazem je sto posto istina.Ne mogu pisati o prirodi odnosa sa covjekom jer se iz nekih situacija moze saznati moj identitet ali odgovorno tvdim sve sto sam naveo ali i mnogo toga sto nisam.

Mozda on postane Anstajn za 5 godina,ali to nece promjeniti cinjenicu koju sam ja iznijeo.Sto se mene tice,ja sa ovim zavrsavam temu i radi mog identiteta ali i radi njegovog kredibiliteta. :thumbup:
neon-x

#52693 Re: SDP

Post by neon-x »

On se svakako prvenstveno hvali time sto je fin i ne talasa. I sto mu ni babo nije talasao. Partijska knjizica, slusas fino i ucitelj si. Ili predavac na fakultetu i kantonalni zastupnik. Samo uci, slusaj, zaduzi knjizicu, ne talasaj i nemas brige. Sta tebe briga za tendere ili za SDA koalicije.
bunk

#52694 Re: SDP

Post by bunk »

Procenat budzetskih korisnika u politici u BiH je 99.9%
Kao da je politika neki sport koji si mogu priustiti iskljucivo uposleni u drzavnim firmama.
Medju onih 0.01% se nalazi 99% onih ciji uspjeh u poslu ovisi od poslovanja sa Drzavom..
Dici cenzus na 10%u federalnom i Drzavnom parlamentu bi bio prvi korak prema oporavku od bolesti zvane
"glasovima do egzistencije"...
KomunistaTZ

#52695 Re: SDP

Post by KomunistaTZ »

https://www.facebook.com/86118834061708 ... 743575031/

Sto nam ucvijetise tulipana principjelnog :D :evil:
daddy-kool

#52696 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Fulate poentu, momak veli da je na sebi radio i izgrađivao se, te iako je porijeklom sa sela(?) sebe doživljava kao nekog ko se uspio izdići van okruženja. Potrudio da postane docent i radi na fakultetu, bio poslanik u kantonu. A onda ga Nikšić pljune i kaže ruralni, vrati ga na početak.
Leverage

#52697 Re: SDP

Post by Leverage »

Nije njega Nikšić ništa vratio, on je i dalje sve ono što je bio i prije Nikšića.

Ali to ne mijenja činjenicu da je podržao ruralnu koaliciju.
daddy-kool

#52698 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Leverage wrote:Nije njega Nikšić ništa vratio, on je i dalje sve ono što je bio i prije Nikšića.

Ali to ne mijenja činjenicu da je podržao ruralnu koaliciju.
Koju ruralnu koaliciju - onu koju su predlagali ruralci Lagumdžija, Komšić, Lazović, ... Ili da nađemo adekvatniji termin i da priznamo da je Nikšić zasr'o ponašajući se na onakav način?
Leverage

#52699 Re: SDP

Post by Leverage »

daddy-kool wrote: Koju ruralnu koaliciju - onu koju su predlagali ruralci Lagumdžija, Komšić, Lazović, ... Ili da nađemo adekvatniji termin i da priznamo da je Nikšić zasr'o ponašajući se na onakav način?
Nikšić je pretjerao s reakcijom. Uputio je i izvinjenje.

Ruralna koalicija je adekvatan termin taman da je podržava Joe Public iz Mayfaira.
statixx

#52700 Re: SDP

Post by statixx »

Samo se komentarise reakcija Niksica, ali vjerovatno bi bilo drugacije da je snimljen citav incident.
Post Reply