BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
MTV

#52676 Re: BHTelecom All About

Post by MTV »

"Malo" poskupilo.
Del_Boy1

#52677 Re: BHTelecom All About

Post by Del_Boy1 »

Evo slika iz zadnjeg cjenovnika, ništa se nije mijenjalo.

Image
Pacifistaa

#52678 Re: BHTelecom All About

Post by Pacifistaa »

Ljudi stvarno je sramota da nemamo nigdje mogucnost gledanja Eurobasketa na MojaTV. Stvarno sramota :sad:
ing-ecc

#52679 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

hladan.preminger wrote:Trebam savjet, od raje iz BHT. :D

Skoro kad sam dosao kuci primejtio sam da mi je modem resetovan na tvorničke postavke. Sve je vraceno na default: username wirelessa, šifra itd.
Nije nestajalo struje tako da mislim iz BHT oni to uradili preko remote accesa.
Nakon toga imam problem sa wirelessom. Koji god uređaj da spojim (tablet, telefone) konekcije (radi wireless konekcija do modema, ali nema pristup internetu) nestaje na par sekundi pa dođe i minutu radi, i tako ukrug.
PC, RPi i TV koji su spojeni kablom rade bez ikakvih problema. Nikad ne nestaje konekcije.

E sad, ima ju li kakve postavke na modemu da se prekontrolišu?

Do tog restarta modema sve je radilo perfektno.
Probaj podesiti Always on konekciju ako vec nisi (defaultno je On demand) :) Imas i opciju Antihacking u securitiju (neki modemi) pa i to checkiraj. :)
O'zone
Globalni moderator

#52680 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.

Hvala lijepo.
lijek-za-sve

#52681 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.

Hvala lijepo.
Odmah se uz smrtni list zavrsi na salteru i ne placa ne nista .
O'zone
Globalni moderator

#52682 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

lijek-za-sve wrote:
O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.

Hvala lijepo.
Hvala puno :thumbup:
lijek-za-sve

#52683 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

O'zone wrote:
lijek-za-sve wrote:

Hvala lijepo.
Hvala puno :thumbup:
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.
O'zone
Globalni moderator

#52684 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

lijek-za-sve wrote:
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.
Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....
kakaljin

#52685 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

O'zone wrote:
lijek-za-sve wrote:
Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....
Cuo sam da treba i ostavinska, ali nisam 100% siguran.
O'zone
Globalni moderator

#52686 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

kakaljin wrote:
O'zone wrote:
lijek-za-sve wrote:
Ja ne mogu da se sjetim šta smo nosili kad je moj stari preminuo u poštu na obali :( davno je to bilo 2002.

Ništa morat ću kontaktirati "podršku" BHTelecoma valjda će imati informacije..
kakaljin

#52687 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

O'zone wrote:
kakaljin wrote:
O'zone wrote:
Ja ne mogu da se sjetim šta smo nosili kad je moj stari preminuo u poštu na obali :( davno je to bilo 2002.

Ništa morat ću kontaktirati "podršku" BHTelecoma valjda će imati informacije..
KAda budes isao najbolje je ponjeti sve ovo sto smo ti svi rekli, neka viska papira da se ne vracas ponovo.
irac300

#52688 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
aladinosmic1

#52689 Re: BHTelecom All About

Post by aladinosmic1 »

aladinosmic1 wrote:Jel moguće prekinut ugovor s bhtelecomom, potpisao sam na 24 mjeseca u junu 2016 zbog tableta, i jel sad moguće prekinut ugovor prije vremena?

Također brzina interenta mi je 35 / 2 Mbps, jel moguće ih kako nazvat da povećaju brrzinu uploada, ako hoće nek smanje download a povećaju upload?

I vidim one brojeve za hum. pomoć, ono nazoveš 091 il pošalješ SMS pa ti skine kredit, pa se to poslije može podići, kako se zove ta usluga i koliko košta?

Hvala na odgovorima :shock:
Hyperthalamus

#52690 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

Hvala lijepo.
Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.
O'zone
Globalni moderator

#52691 Re: BHTelecom All About

Post by O'zone »

Hyperthalamus wrote:

Hvala lijepo.
Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.
Hvala :thumbup:
lijek-za-sve

#52692 Re: BHTelecom All About

Post by lijek-za-sve »

irac300 wrote:Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
Rodni nikad nije trebao !
irac300

#52693 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

lijek-za-sve wrote:
irac300 wrote:Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
Rodni nikad nije trebao !
Meni na šalteru tražio, doduše vratio mi ga je nakon što je završio prijenos.
escobar__

#52694 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

To kod njih zavisi od centra do centra, negdje treba pet dokumenata, negdje četiri, a negdje sve završiš s dva papira. Zavisi kakav mazlum radi na šalteru.
rizibizi

#52695 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

CIPS za preminulog :?

EDIT: Nego sta je ovo, postojecim pretplatnicima mobilne ove godine duplo golo. Ono sto jest jest ide izborna godina, izbise im prije neki dan cini mi se 90 mil. za nesto valja sad to namiriti. Da mogu i oni bi poslali patrole po gradu da naplacuju neke kazne, ali kad su postari nosili pendreke.
Hyperthalamus

#52696 Re: BHTelecom All About

Post by Hyperthalamus »

rizibizi wrote:CIPS za preminulog :?

EDIT: Nego sta je ovo, postojecim pretplatnicima mobilne ove godine duplo golo. Ono sto jest jest ide izborna godina, izbise im prije neki dan cini mi se 90 mil. za nesto valja sad to namiriti. Da mogu i oni bi poslali patrole po gradu da naplacuju neke kazne, ali kad su postari nosili pendreke.
Cips za osobu na koju prelazi prikljucak, ako doticni-a nema ni jednu uslugu na svoje ime u BH Telecomu.
rizibizi

#52697 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

U tom slucaju :thumbup:
mali Ninja

#52698 Re: BHTelecom All About

Post by mali Ninja »

moze li mi neko reci kako postaviti manualno postavke za no limit paket, nemam internet.
ing-ecc

#52699 Re: BHTelecom All About

Post by ing-ecc »

mali Ninja wrote:moze li mi neko reci kako postaviti manualno postavke za no limit paket, nemam internet.
dovoljno je da za APN upišeš active.bhmobile.ba i napraviš restart telefona :D
zrakomlat

#52700 Re: BHTelecom All About

Post by zrakomlat »

rizibizi wrote:CIPS za preminulog :?

:lol:
Locked