BHTelecom All About
Moderator: Benq
- Del_Boy1
#52677 Re: BHTelecom All About
Evo slika iz zadnjeg cjenovnika, ništa se nije mijenjalo.

-
Pacifistaa
#52678 Re: BHTelecom All About
Ljudi stvarno je sramota da nemamo nigdje mogucnost gledanja Eurobasketa na MojaTV. Stvarno sramota 
-
ing-ecc
#52679 Re: BHTelecom All About
Probaj podesiti Always on konekciju ako vec nisi (defaultno je On demand)hladan.preminger wrote:Trebam savjet, od raje iz BHT.![]()
Skoro kad sam dosao kuci primejtio sam da mi je modem resetovan na tvorničke postavke. Sve je vraceno na default: username wirelessa, šifra itd.
Nije nestajalo struje tako da mislim iz BHT oni to uradili preko remote accesa.
Nakon toga imam problem sa wirelessom. Koji god uređaj da spojim (tablet, telefone) konekcije (radi wireless konekcija do modema, ali nema pristup internetu) nestaje na par sekundi pa dođe i minutu radi, i tako ukrug.
PC, RPi i TV koji su spojeni kablom rade bez ikakvih problema. Nikad ne nestaje konekcije.
E sad, ima ju li kakve postavke na modemu da se prekontrolišu?
Do tog restarta modema sve je radilo perfektno.
- O'zone
- Globalni moderator
#52680 Re: BHTelecom All About
Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
Hvala lijepo.
- lijek-za-sve
#52681 Re: BHTelecom All About
Odmah se uz smrtni list zavrsi na salteru i ne placa ne nista .O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
- O'zone
- Globalni moderator
#52682 Re: BHTelecom All About
Hvala punolijek-za-sve wrote:Odmah se uz smrtni list zavrsi na salteru i ne placa ne nista .O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
- lijek-za-sve
#52683 Re: BHTelecom All About
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.O'zone wrote:Hvala punolijek-za-sve wrote:Odmah se uz smrtni list zavrsi na salteru i ne placa ne nista .O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
- O'zone
- Globalni moderator
#52684 Re: BHTelecom All About
Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....lijek-za-sve wrote:
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.
-
kakaljin
#52685 Re: BHTelecom All About
Cuo sam da treba i ostavinska, ali nisam 100% siguran.O'zone wrote:Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....lijek-za-sve wrote:
Jos sam zaboravio da taj ko prenosi broj, ako mu je to prva usluga u BHT mora da ima i cipsovu prijavu.
- O'zone
- Globalni moderator
#52686 Re: BHTelecom All About
Ja ne mogu da se sjetim šta smo nosili kad je moj stari preminuo u poštu na obalikakaljin wrote:Cuo sam da treba i ostavinska, ali nisam 100% siguran.O'zone wrote:Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....lijek-za-sve wrote:
Ništa morat ću kontaktirati "podršku" BHTelecoma valjda će imati informacije..
-
kakaljin
#52687 Re: BHTelecom All About
KAda budes isao najbolje je ponjeti sve ovo sto smo ti svi rekli, neka viska papira da se ne vracas ponovo.O'zone wrote:Ja ne mogu da se sjetim šta smo nosili kad je moj stari preminuo u poštu na obalikakaljin wrote:Cuo sam da treba i ostavinska, ali nisam 100% siguran.O'zone wrote:
Bez obzira što je u pitanju supružnik sa istom adresom stanovanja? Doduše kako će potvrditi da je ista adresa bez CIPSA....davno je to bilo 2002.
Ništa morat ću kontaktirati "podršku" BHTelecoma valjda će imati informacije..
- irac300
#52688 Re: BHTelecom All About
Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
-
aladinosmic1
#52689 Re: BHTelecom All About
aladinosmic1 wrote:Jel moguće prekinut ugovor s bhtelecomom, potpisao sam na 24 mjeseca u junu 2016 zbog tableta, i jel sad moguće prekinut ugovor prije vremena?
Također brzina interenta mi je 35 / 2 Mbps, jel moguće ih kako nazvat da povećaju brrzinu uploada, ako hoće nek smanje download a povećaju upload?
I vidim one brojeve za hum. pomoć, ono nazoveš 091 il pošalješ SMS pa ti skine kredit, pa se to poslije može podići, kako se zove ta usluga i koliko košta?
Hvala na odgovorima
- Hyperthalamus
#52690 Re: BHTelecom All About
Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
- O'zone
- Globalni moderator
#52691 Re: BHTelecom All About
HvalaHyperthalamus wrote:Samo smrtni list i licna karta novog korisnika ako novi korisnik ima vec neku uslugu na svoje ime u BH Telecomu, ako nema onda jos i cips. Supruznik ima prednost prilikom prenosa vlasnistva...znaci ako iza umrlog ostaje supruznik i djeca...prvo se pita supruznik, pa djeca, ko ce naslijediti prikljucak...ne treba ostavinska....bude gotovo odmah.O'zone wrote:Znali neko tačno šta je potrebno da se prenese vlasništvo broja BHTelecoma. Vlasnik je preminuo pa sad bi se broj prebacio na supružnika i koliko traje ta procedura.
Hvala lijepo.
- lijek-za-sve
#52692 Re: BHTelecom All About
Rodni nikad nije trebao !irac300 wrote:Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
- irac300
#52693 Re: BHTelecom All About
Meni na šalteru tražio, doduše vratio mi ga je nakon što je završio prijenos.lijek-za-sve wrote:Rodni nikad nije trebao !irac300 wrote:Potreban je rodni list, smrtovni list, izvod iz cips-a i lična karta. To su meni tražili, zimus 2016.
- escobar__
#52694 Re: BHTelecom All About
To kod njih zavisi od centra do centra, negdje treba pet dokumenata, negdje četiri, a negdje sve završiš s dva papira. Zavisi kakav mazlum radi na šalteru.
-
rizibizi
#52695 Re: BHTelecom All About
CIPS za preminulog 
EDIT: Nego sta je ovo, postojecim pretplatnicima mobilne ove godine duplo golo. Ono sto jest jest ide izborna godina, izbise im prije neki dan cini mi se 90 mil. za nesto valja sad to namiriti. Da mogu i oni bi poslali patrole po gradu da naplacuju neke kazne, ali kad su postari nosili pendreke.
EDIT: Nego sta je ovo, postojecim pretplatnicima mobilne ove godine duplo golo. Ono sto jest jest ide izborna godina, izbise im prije neki dan cini mi se 90 mil. za nesto valja sad to namiriti. Da mogu i oni bi poslali patrole po gradu da naplacuju neke kazne, ali kad su postari nosili pendreke.
- Hyperthalamus
#52696 Re: BHTelecom All About
Cips za osobu na koju prelazi prikljucak, ako doticni-a nema ni jednu uslugu na svoje ime u BH Telecomu.rizibizi wrote:CIPS za preminulog
-
rizibizi
#52697 Re: BHTelecom All About
U tom slucaju 
- mali Ninja
#52698 Re: BHTelecom All About
moze li mi neko reci kako postaviti manualno postavke za no limit paket, nemam internet.
-
ing-ecc
#52699 Re: BHTelecom All About
dovoljno je da za APN upišeš active.bhmobile.ba i napraviš restart telefonamali Ninja wrote:moze li mi neko reci kako postaviti manualno postavke za no limit paket, nemam internet.
-
zrakomlat
#52700 Re: BHTelecom All About
rizibizi wrote:CIPS za preminulog