dan nakon tuče vijećnica iz SDA Ajiša Jarebica došla je na sjednicu s longetom na lijevoj ruci, a vijećnik SDA Esad Bajrektarević sa zamotanim nosem.
SDP
- Banksy
#52651 Re: SDP
- bunk
#52652 Re: SDP
Banksy pobijedila si.Doce chmo i ja cu nadrljat zbog spama 
-
palermo
#52654 Re: SDP
Joj, kralju, ali pričamo o SDP-u, ne o SDA.......ionako je, u političkoj konstelaciji snaga u hercegovini, teško SDP-u, i sad dodatno otežavati situaciju je .....tako......Bosanski_kralj wrote:a kad Bakir otvoreno kaže da je jedna Sarajevska opština važnija od 10 drugih, to ne smeta ni Tuzlacima, ni Mostarcima, ni Krajišnicima...da masovno opet glasaju za SDA.palermo wrote:Samo mali osvrt na ovo što Sumi piše. A piše, iako pomalo specifičnim stilom, dobro i pogađa neke stvari. Pitanje da li si za Koaliciju sa SDA ili nisi je nametnuto i vještačko pitanje. Osnovno pitanje je bilo kakvu poruku šalje SDP. I sad ja stvarno ne znam kakvu su oni poruku poslali, ne znam ni kako će Tuzlaci tu poruku prihvatiti ( al eto, Vanila je nešto o tome pisala) ali sam uvjeren (ma uvjeren) da se sada održe izbori u HNK da bi SDP umjesto tri zastupnika imao 0 (Nula) zastupnika. Njihove glasove bi uzeo ili SDA ili DF......Ne zato što netko misli da je SDA temeljna stranka Bošnjaka i jedina sposbna da ih brani, ili zato što misli da je DF haman sposoban nešto učiniti, nego zato što je percpecija SDP-ovih poteza takva da ih boli neka stvar za bilošta van sarajevske kotline.
Al ja uvijek o jednom pričam, osnovni osjećaj ili pogled iz hercegovine na ova događanja vezana za BH blok je, pokazali su da im nismo važni.....
Ti možeš sad truniti o tome je li tako ili nije, ali ti ljudi su oni koji glasaju....
Mislim, pozivati se na Bakira nije politički pametno...jer ako su isti, onda je Bakir u prednosti
- Prpa.ba
#52655 Re: SDP
U svakom slucaju treba podrzati demokratsko pravo Bosnjaka Hercegovine da odaberu politicku opciju koja najbolje odgovara njihovim interesima. U nedostatku iste, podrzavam i osnivanje Mostarocentricnih stranaka. 
-
statixx
#52656 Re: SDP
Kazu danas u SB da je najveci strah Fahre sto se vlast moze napraviti samo sa DF-om. 
- GandalfSivi
#52657 Re: SDP
Kako je ovo super. Neki dan papricica isto ovako poceo, pa onda kaze pa nije rekao sa te pozicije, ti sada isto tako pocnes, pa eto nije u to vrijeme.bunk wrote:Poceli smo o postizbornom ponasanju a vade se price od prije par godina.GandalfSivi wrote:Sta ba? Sam si pao, sam se ubio. Svakako najvise vremena na ovoj temi, ohani malo vakat ti je...bunk wrote:Rekao mu : "ne spominj predsjednika pizda ti materina"![]()
Gandalfe,ohladi ba malo skontali smo za koga bacas cini
Ja nisam guglao i po tome sam pao i ubio.
Pisemo o desavanjima nakon izbora,manite me antisda ili antidf propagande..
Cirkus svega mi. Hajmo se sloziti, SDP je jedina partija gdje su se clanovi svadjali u subotu devetog februara izmedju 9 i 10 navece u krugu od 100 metara od BBI-a
- bunk
#52658 Re: SDP
Ja lijepo rekoh nakon izbora u oktobru 2018.
Sta tu nije jasno ?
Poceli smo o tome kako se sda srozala nakon izbora a dosli do tuce u Livnu ne znam kad.
Sta tu nije jasno ?
Poceli smo o tome kako se sda srozala nakon izbora a dosli do tuce u Livnu ne znam kad.
-
palermo
#52659 Re: SDP
e, kako bi ovo zadnje dobro biloPrpa.ba wrote:U svakom slucaju treba podrzati demokratsko pravo Bosnjaka Hercegovine da odaberu politicku opciju koja najbolje odgovara njihovim interesima. U nedostatku iste, podrzavam i osnivanje Mostarocentricnih stranaka.
Nego, kad si već tu, htjedoh juče na jedan tvoj post napisati, ti si pravi primjer, odnosno tvoje pisanje (osim pokatkad
Al ovdje se priča o SDP-u, a to je, ma kolikko otrcano zvučalo, državotvorna stranka, morala bi biti, i mora tako razmišljati. SDP nema, niti smije imati slobodu koju ima NIP.
-
last mohicans
#52660 Re: SDP
Jedno je zalaganje u partiji i rad za istu, a drugo angazman u vijecima,jbg ti. Premda i rad u vijecima implicira rad za stranku. To je opce poznato, iako bi svi trebali najprije da rade za dobrobit građana. Rad za stranku ti donese dobru poziciju na listi ili kod nekih uvlačenje u pakšu, kako ti kazeš. Tako sve stranke funkcionišu. Sad da se ja ukljucim i da trazim broj 2, baš bih ga dobio. Sa 20 god.invincible1921 wrote:Da se nadovezem na post prije. @Lastmohican ako ti smatras uvlacaenje u pakas radom i zalaganjem onda ok odacemo mu priznanje za njegov rad i trud. Sto se tice opstinskog vijeca za SG ti treba 200 glasova nekad cak ni toliko. Nije to toliko tesko skupit pogotovo ako imas priveligju kao doticni koji je bio ako se ne varam drugi na listi SDP, a nije imo ni 20 godina.last mohicans wrote:26 godina, eto ima i taj podatak. Sta je učinio, to bi trebao provjeriti u OV Stari Grad. Jbg,nemam toliko vremena. Ja sam ti samo naveo neki podatke u usporedbi sa drugim kandidatima iz iste ili druge izborne jedinice, pa i stranke. Nego kako idu pripreme FK Slobode,jel sef nabacio novi stayling za nastavak sezone?sumirprimus wrote:biti cu iskren druze procitao sam prva tri reda.
otkud on sa dvajst i kusur tu?
dje je tu transparentnost,pogotov poslje zlajine price o ovim omladincima?
u vezi mladih neka mladih,bolje i mladi nego sve staronje, al daj nesto da ucini prije no sto sjedne u fotelju,sta je on ucinio iskreno?
Necu da ulazim u dalje rasprave zasto kako jel dobar ili nije, samo sam htio da ti odgovorim na tvoje navode u postu prije ovoga
Zlatko je stvorio i njega i masica i magaizovica i ine druge koji mu nisu izlazili iz pakasa, a sad ga kao lafo pljuju da je on radio lose...
Ne branim zlatka nego samo cinjenicno stanje govorim.
je imao 354 glasa kao broj 2, a Tatjana Ljujic kao nosilalac liste 550. Toliko o brojkama.
Tačno je da su svi pobrojani Zlajin produkt, koji je mislio da ce mu biti odani i vjerni bez obzira na sve njegove marifetluke i lopovluke. Prljavo je igrao u kampanji, direktno protiv cijele ekipe, baš kao i vecina medija koji obitavaju u KS. Vjerovatno je mislio da su najslabija karika, ali mislim da se dobro zajebao, unatoč medijskom anatemisanju i prozivanju na svakom koraku. Čak je i šefa Bakira posavjetovao da ih nazove mladim lavovima, nadobudnom ljevičarima, pa i gore se išlo do krmojeda itd. Onda očekivati da takvi uđu u koaliciju. Mozda je Zlaja očekivao da ga podrze, ali to je bilo suludo ili ti ludom radovanje. Koliko god imaju mahana, veliku zrelosti i principjelonst su pokazali u nedjelju. To je činjenica i niko je ne moze osporiti.
- Bosanski_kralj
#52661 Re: SDP
A eto meni je ostao dojam kako je SDP stranka koja ipak sluša svoje članstvo i svoje glasače, i da na kraju i pored svih primamljivih ponuda i velikih pritisaka sa svih strana se ostalo dosljedno obećanom u predizbornoj kampanji.palermo wrote:Joj, kralju, ali pričamo o SDP-u, ne o SDA.......ionako je, u političkoj konstelaciji snaga u hercegovini, teško SDP-u, i sad dodatno otežavati situaciju je .....tako......Bosanski_kralj wrote:a kad Bakir otvoreno kaže da je jedna Sarajevska opština važnija od 10 drugih, to ne smeta ni Tuzlacima, ni Mostarcima, ni Krajišnicima...da masovno opet glasaju za SDA.palermo wrote:Samo mali osvrt na ovo što Sumi piše. A piše, iako pomalo specifičnim stilom, dobro i pogađa neke stvari. Pitanje da li si za Koaliciju sa SDA ili nisi je nametnuto i vještačko pitanje. Osnovno pitanje je bilo kakvu poruku šalje SDP. I sad ja stvarno ne znam kakvu su oni poruku poslali, ne znam ni kako će Tuzlaci tu poruku prihvatiti ( al eto, Vanila je nešto o tome pisala) ali sam uvjeren (ma uvjeren) da se sada održe izbori u HNK da bi SDP umjesto tri zastupnika imao 0 (Nula) zastupnika. Njihove glasove bi uzeo ili SDA ili DF......Ne zato što netko misli da je SDA temeljna stranka Bošnjaka i jedina sposbna da ih brani, ili zato što misli da je DF haman sposoban nešto učiniti, nego zato što je percpecija SDP-ovih poteza takva da ih boli neka stvar za bilošta van sarajevske kotline.
Al ja uvijek o jednom pričam, osnovni osjećaj ili pogled iz hercegovine na ova događanja vezana za BH blok je, pokazali su da im nismo važni.....
Ti možeš sad truniti o tome je li tako ili nije, ali ti ljudi su oni koji glasaju....
Mislim, pozivati se na Bakira nije politički pametno...jer ako su isti, onda je Bakir u prednosti
-
polacijela
#52662 Re: SDP
pogrešno skroz gledate na ovo urbano/ruralno
Zamislite da je TK jedna velika Walking Dead avlija
Izvan tog skloništa 3x je više jadnika bez ikakve zaštite, dok gomila zombija radi šta hoće s njima. A Tuzlu ne diraju.
I zašto bi općina Tuzla rizikovala da je satare horda zombija u pokusaju da kobajagi spasi i tu grupu raspamećenih ljudi, razvučene pameti, kad se može desiti da izgubi svoju malu oazu. Ovako, nek zombiji nastave da tamane papke, tako im grah pao.
Dok god je rizik veći od koristi, GO Tuzla će sabotirati Kantonalni odbor, na ovaj ili na onaj način.
-
invincible1921
#52663 Re: SDP
@last mohicans dobio je broj dva jer se uvlacio i to je kraj price...kakve zaslugee o cemu pricamo. Sa pozicije br 2 u SG sa tim godinama koje sa sobom nose anonimnost i veliki broj prijatelja poznanika i skolskih drugova koji ce te podrzat jer im je svedno za koga glasaju plus respektabilna partija koja ima masineriju glasaca koliku toliku nema te osobe koja ne bi prosla u vijece....
Kolko je imo iduce izbore ko nosioc liste?
Kolko je imo iduce izbore ko nosioc liste?
-
zippoo87
#52664 Re: SDP
cekajte,zar nije samo Nasa Stranka elitnatoska wrote:ovo i slično se ponavlja već 20 godina,Leverage wrote: ---
Ako misliš vodit SDP onda ostavi taj ruralni mentalni sklop u Srnicama Donjim i pod kulom se ponašaj kao predstavnik urbane politike.
percepcija SDPa kao stranke urbane elite se uvijek samo iznova potvrđuje.
ok, i to je prihvatljivo stajalište, ali kako onda misli pobijediti na izborima ?
otkud sada i SDP elitan...pa ne mogu svi biti elitni jbmu
ispisaste 20 stranica na forumu a od toga jedno 4 posta da imaju smisla i 19 stranica od sumeira
-
sumirprimus
#52665 Re: SDP
Ma malac je od pocetka tu zbog naroda idrzave ba
Bolan bolan on je zrtvovo najbolje godine za partiju i ti tu sad dovodis u pitanje
Kako onozlaja rece u moru propalih kadrova
Bolan bolan on je zrtvovo najbolje godine za partiju i ti tu sad dovodis u pitanje
Kako onozlaja rece u moru propalih kadrova
-
sumirprimus
#52666 Re: SDP
Nikakvog plana.ideoloski zalutali.gola borba za pozicije stolice i pausal.
IMT i goli interes.kakav narod kakva drzava kakve eu regulative.
IMT i goli interes.kakav narod kakva drzava kakve eu regulative.
-
last mohicans
#52667 Re: SDP
Sumire, mogao bi malo pripaziti na interpukcijske znakove i pravopis generalno! Ono, baš si u elementu. Oči nam poispadoše.
- Banksy
#52668 Re: SDP
A pao mi je na pamet.Banksy wrote:
Izvlači ih Bakir iz memljivih podruma, je li još iko ostao...
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/105 ... u_bih.html
- Leverage
#52669 Re: SDP
Skont'o je tu Kojović kol'ko je sati.
-
The 51st State
#52670 Re: SDP
Jeli to sad ni grac ne valja?
-
sumirprimus
#52671 Re: SDP
Ono nepismen sam i sta sad ruralna seljacinalast mohicans wrote:Sumire, mogao bi malo pripaziti na interpukcijske znakove i pravopis generalno! Ono, baš si u elementu. Oči nam poispadoše.
Last edited by sumirprimus on 11/02/2019 20:21, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#52672 Re: SDP
Antifasisti ljevicari i dragi boze. Ja ljevice i rinake

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#52673 Re: SDP
sumirprimus wrote:Ono nepusmen sam i sta sad ruraljna seljacinalast mohicans wrote:Sumire, mogao bi malo pripaziti na interpukcijske znakove i pravopis generalno! Ono, baš si u elementu. Oči nam poispadoše.![]()
-
sumirprimus
#52674 Re: SDP
Moja vanila jes vidla nepismena bikediceva.pro sda seljacina
a samo sam probo iskreno bockat 
-
starisalko
#52675 Re: SDP
Da njemu oci zbog neceg drugog ne ispadajusumirprimus wrote:Ono nepismen sam i sta sad ruralna seljacinalast mohicans wrote:Sumire, mogao bi malo pripaziti na interpukcijske znakove i pravopis generalno! Ono, baš si u elementu. Oči nam poispadoše.![]()