Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
kudrilo

#52651 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Moram ponoviti, za sve ove cirkuse, ali i buduće cirkuse, su krivi Bakir i njegovi ahbabi. Da je ovo normalna država, da smo mi koji volimo ovu državu normalni, on bi davno bio na smetljištu političkom, okačen na zelenom kanapu. Pošto nismo ništa od nabrojanog, Bakir i SDA postaju sve jači, a politika probosanska nikad gora. Gledajući s jedne strane, Mile ga je navukao i uvukao u igre gdje Bakir žestoko gubi. Bakir stvara od njih žrtve, a i budi im inat i ujedinjuje ih u svojoj mržnji prema BiH i željom da imaju svoju državu. Dakle, s te strane, Bakir je za samoubistva.
Ipak, welcome to Bosnia, Bakir i SDA su skontali da i u tim porazima mogu izvući koristi i jačati se personalno. Prihvatili su dijeljenje, prihvatili i Dodika, pa sad prave sebi rezervat gdje imaju potpunu vladavinu i odakle mogu da muzu koristi. Ne znam šta narodu nije jasno iz izjave da je Centar važniji od 10 drugih opština, ne znam kako narod ne shvata da ne spominje džaba Bakir kad god može da je Kanton Sarajevo jači od cijelog RS-a ekonomski. Ipak, narod misli da je jadnom Bakiru stalo da dobije Mileta, a Bakiru i SDA dobro kako god. Možda mu je čak i bolje da gubi jer to izaziva mržnju i emocije kod Bošnjaka, a to je i glavni razlog glasanja za SDA i Bakira. Dakle, problem je to što narod misli da je Dodik svemogući, a da mu se Bakir i SDA jedini mogu oduprijeti.

Istina je da je Dodik dobar političar, a da je Bakir nesposoban i glup čovjek za političku borbu, da je čovjek koji ne može Dodiku ništa, pa se zadovoljio, zajedno sa ahbabima, jebanjem vlastitog naroda na dijelu teritorije koji drži, da bi, zajedno sa svojim ahbabima, ostvario lične koristi za sebe i stranku. Narod također ne shvata da je Dodik iskren kad kaže da je Bakir savršen čovjek za razbijanje BiH.
palermo

#52652 Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

insomnia78 wrote: Jasta je. Pokrivali smo predio od Las vegasa do Atlantic C
U ratu ?

Sjajan je posao uraden ...... ti si bio dijete i to možda ne znaš
insomnia78

#52653 Re: RE: Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

palermo wrote:
insomnia78 wrote: Jasta je. Pokrivali smo predio od Las vegasa do Atlantic C
U ratu ?

Sjajan je posao uraden ...... ti si bio dijete i to možda ne znaš
U ratu. Kockarnice su padale na koljena pred nasim lobistima.
dobojlija81

#52654 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dobojlija81 »

insomnia78 wrote:'ajde? Ti se bas registrov'o da nam to objasnis?
i to na crveno slovo se registrovo :lol:
insomnia78

#52655 Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

dobojlija81 wrote:
insomnia78 wrote:'ajde? Ti se bas registrov'o da nam to objasnis?
i to na crveno slovo se registrovo [emoji38]
Sto ti je danasnja omladina. Nikakvog respekta prema svecu
hAZNADAR

#52656 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

archi_a wrote:@ hAZNADAR
Bihać,Tuzla, Zenica, Brčko, Sarajevo, Goražde, Olovo, Visoko, Jablanica, Živinice, Lukavac, Banovići, Maglaj, Jajce i Travnik, pored Banjaluke, Bijeljine i Mostara itekako su vrijedni i interesantni. No neću o tome.
Nije Bosna i Hercegovina ništa više izgubila, nego što je do sada bilo. Ovo je činjenica. Rs je genocidni entitet, nastao na krvlju i kostima i kao takav, voljom velikih sila dobio svoj kontinuitet. Nažalost.
Ovo je samo dokaz da se sa budalom ne može raspravljati. Jednostavno, nema dogovora. Nisu naši ljudi nesposobni, već jednostavno ne možeš se sa "srbendama" dogovoriti.
Bošnjaci kao većinski narod su pod prizmom i moraju gledati kako će odreagovati. Ne možeš reagovati snažno i jako na lajanje kera iz laktaša. Jednostavno bi to bio kontraefekt. Djela se bilježe. Mnogi nisu vjerovali al se ker na kraju dovuče u tužilaštvo. Mora se ići polako i okolokole. Jel ti stvarno misliš da se laktašenko već sutra ne može uhapsiti. Može vjeruj mi, ali se rade procjene žrtava i daljih reakcija. Činjenica je da je dobio izbore i da ima podršku naroda a to se mora imati u vidu kod rušenja kera. Mora se stvoriti ambijent. Polako.
Bošnjaci moraju biti hladne glave. Danas je evo bio hitan sastanak sa amasadoricom SAD-a, na njen zahtjev. Došla je upravo iz toga razloga. Da se koordiniraju reakcije. Dosta je i evropi laktašenka i njegovog orgijanja, vjeruj mi, ali ih jebe procjena. Velika je kolaterala.
Na kraju krajeva, šta je kome ova grand parada naštetila. Osim što je udarila na ego nama koji bi im se već sada krvi napili. Polako. Treba biti igrač. Jebo šarlatana. Sad se rat dobija bez oružja, diplomatski. Ako i kada se bude moralo uključiti oružje u samoodbrani, ne sumnjam da će se imati načina za odbranu. Lp.
Jarane, poslije pada Tuzbe protiv Srbije, otvorenog stajanja Rusije uz RS, inferna zbog postavljanja kamen temeljca za Ferhadiju gdje zamalo glavu izgubi americki ambasador Miler, svih dodikovih uvreda i prozivki na racun evropskih diplomata koji su jaci od njega sto puta, sramotnih malih haskih presuda, zvanicnog pravnog tumacenja da nije bilo genocida u Prijedoru, Foci, Visegradu,.. beskonacnih opstrukcija RS, bezbrojnih incidenata, negiranja genocida, referenduma,... - ja nesto ne vjerujem previse u spas od strane Amerike ili koga vec.
I opcenito taj stav i oslanjanje na velike sile. Imali smo i iskustva sa strozijim protektorima koji su kaznjavali srpske politicare - nije urodilo plodom. Imali smo 20 god rahat patnje i vjecite poslusnosti i kooperativnosti - ni to nije urodilo plodom. Hladna glava koju spominjes je ustvari i jedina alternativa jer u ovoj situaciji i ne mozes nista drugo.
Treba nam zaokret u kursu, jednostavno restart. Rata nece biti taman neko i zapucao.
Znaci stvoriti strategiju mirom. To su uspjeli napr Albanci.
U prvu ruku sazvati opet bosnjacki sabor kao nekada u ratu. Pa da se definitivno i za sva vremena definisu ciljevi, definise sta nam je zajednicko i moze ujediniti, definisu granice u popustanju, definise sekularizam i u kojoj mjeri u najsitnijim detaljima je nepobitan, definisu zahtjevi oko kojih nema kompromisa niti cijene.
To ne moze gospodja ambasadorica, to ne moze ni visoki niski predstavnik, to ne moze niti stara kurva Evropa ni trumpova dolazeca administracija(ako su uopce culi za tamo neki narod kojeg ima manje nego u predgradju Cikaga).
palermo

#52657 Re: RE: Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

insomnia78 wrote: U ratu. Kockarnice su padale na koljena pred nasim lobistima.
de bolan, priznajem da smo majstori u tome da popljujemo svakoga ko je ovoj zemlji doprinijeo (uostalom, znaš to i sam, ta nisi li i ti jedan od tri mušketira :D )

Silajdžić i Šaćirbegović su sjajan posao tada radili....pusti ove postratne priče, svi što su preživjeli su odjednom postali vak'i i nak'i......uostalom, šta i ako je koja kockarnica pala, doprinos je bio mnogo veći....
sumirprimus

#52658 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

ne budel vam cilj sekularna multietnicka drzava.jedinstvena inedjeljiva zaboravi galvaniziranje pod jedan stijeg.
hAZNADAR

#52659 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

kudrilo wrote:Moram ponoviti, za sve ove cirkuse, ali i buduće cirkuse, su krivi Bakir i njegovi ahbabi. Da je ovo normalna država, da smo mi koji volimo ovu državu normalni, on bi davno bio na smetljištu političkom, okačen na zelenom kanapu. Pošto nismo ništa od nabrojanog, Bakir i SDA postaju sve jači, a politika probosanska nikad gora. Gledajući s jedne strane, Mile ga je navukao i uvukao u igre gdje Bakir žestoko gubi. Bakir stvara od njih žrtve, a i budi im inat i ujedinjuje ih u svojoj mržnji prema BiH i željom da imaju svoju državu. Dakle, s te strane, Bakir je za samoubistva.
Ipak, welcome to Bosnia, Bakir i SDA su skontali da i u tim porazima mogu izvući koristi i jačati se personalno. Prihvatili su dijeljenje, prihvatili i Dodika, pa sad prave sebi rezervat gdje imaju potpunu vladavinu i odakle mogu da muzu koristi. Ne znam šta narodu nije jasno iz izjave da je Centar važniji od 10 drugih opština, ne znam kako narod ne shvata da ne spominje džaba Bakir kad god može da je Kanton Sarajevo jači od cijelog RS-a ekonomski. Ipak, narod misli da je jadnom Bakiru stalo da dobije Mileta, a Bakiru i SDA dobro kako god. Možda mu je čak i bolje da gubi jer to izaziva mržnju i emocije kod Bošnjaka, a to je i glavni razlog glasanja za SDA i Bakira. Dakle, problem je to što narod misli da je Dodik svemogući, a da mu se Bakir i SDA jedini mogu oduprijeti.

Istina je da je Dodik dobar političar, a da je Bakir nesposoban i glup čovjek za političku borbu, da je čovjek koji ne može Dodiku ništa, pa se zadovoljio, zajedno sa ahbabima, jebanjem vlastitog naroda na dijelu teritorije koji drži, da bi, zajedno sa svojim ahbabima, ostvario lične koristi za sebe i stranku. Narod također ne shvata da je Dodik iskren kad kaže da je Bakir savršen čovjek za razbijanje BiH.
Nije krivica u Bakiru vec u narodu. Isto bi bilo sa bilo kojim drugim politicarem na celu Bosnjaka jer ima iste karte u ruci a one su slabe. Dejton je takav a Bosnjaci grupa individualaca gdje ne postoji nikakva homogenost, zajednistvo,..
Totalno je pogresno svaljivati svu krivicu na vlast koju si sam izabrao(i to ne jednom), i politicare koji su istog mentaliteta i postenja kao svi mi ostali.
quarterback

#52660 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by quarterback »

koliko vas je bilo u jedinicama u proslom ratu?
sumirprimus

#52661 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

quarterback wrote:koliko vas je bilo u jedinicama u proslom ratu?
jedinicama? nikad.
sedmicama mozda :D :lol:
hAZNADAR

#52662 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

sumirprimus wrote:ne budel vam cilj sekularna multietnicka drzava.jedinstvena inedjeljiva zaboravi galvaniziranje pod jedan stijeg.
Jedinstvena i nedjeljiva je samo zato sto je cijena neceg drugoga rat - znaci sila prilika.
A multietnicna vise nije i tesko da ce ikad biti. Sretno pod drugim stijegom.
quarterback

#52663 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by quarterback »

sumirprimus wrote:
jedinicama? nikad.
sedmicama mozda :D :lol:
glup odgovor, jasno je pitanje

puno serete, ko je bio u arbih, hv, hvo, hos, vrs .. ?
palermo

#52664 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

hAZNADAR wrote:
Jarane, poslije pada Tuzbe protiv Srbije, otvorenog stajanja Rusije uz RS, inferna zbog postavljanja kamen temeljca za Ferhadiju gdje zamalo glavu izgubi americki ambasador Miler, svih dodikovih uvreda i prozivki na racun evropskih diplomata koji su jaci od njega sto puta, sramotnih malih haskih presuda, zvanicnog pravnog tumacenja da nije bilo genocida u Prijedoru, Foci, Visegradu,.. beskonacnih opstrukcija RS, bezbrojnih incidenata, negiranja genocida, referenduma,... - ja nesto ne vjerujem previse u spas od strane Amerike ili koga vec.
I opcenito taj stav i oslanjanje na velike sile. Imali smo i iskustva sa strozijim protektorima koji su kaznjavali srpske politicare - nije urodilo plodom. Imali smo 20 god rahat patnje i vjecite poslusnosti i kooperativnosti - ni to nije urodilo plodom. Hladna glava koju spominjes je ustvari i jedina alternativa jer u ovoj situaciji i ne mozes nista drugo.
Treba nam zaokret u kursu, jednostavno restart. Rata nece biti taman neko i zapucao.
Znaci stvoriti strategiju mirom. To su uspjeli napr Albanci.
U prvu ruku sazvati opet bosnjacki sabor kao nekada u ratu. Pa da se definitivno i za sva vremena definisu ciljevi, definise sta nam je zajednicko i moze ujediniti, definisu granice u popustanju, definise sekularizam i u kojoj mjeri u najsitnijim detaljima je nepobitan, definisu zahtjevi oko kojih nema kompromisa niti cijene.
To ne moze gospodja ambasadorica, to ne moze ni visoki niski predstavnik, to ne moze niti stara kurva Evropa ni trumpova dolazeca administracija(ako su uopce culi za tamo neki narod kojeg ima manje nego u predgradju Cikaga).
A ko to vjeruje u spas od strane amerike. Misliš, mi koji smo ovdje ostali da vjerujemo to,pa znamo mi dobro da će pomoć stići samo ako si dovoljno vrijedan da se u tebe uloži.

I ko kaže da nema ciljeva, oni su vrlo jasni, Bosna i Hercegovina, jedinstvena, multietnička, kosmopolitska.......a ako postoje skirveni ciljevi, onda se oni svakako ne bi trebali javno iznositi.....

Čemu tolika nervoza vas u dijaspori......ne vjerujete u nas ovdje da možemo i hoćemo braniti Bosnu i Hercegovinu.......hoćemo i možemo, bolan, mirno spavaj
insomnia78

#52665 Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

quarterback wrote:
sumirprimus wrote:
jedinicama? nikad.
sedmicama mozda :D [emoji38]

Simini četnici, moRel oto?
sumirprimus

#52666 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

hAZNADAR wrote:
sumirprimus wrote:ne budel vam cilj sekularna multietnicka drzava.jedinstvena inedjeljiva zaboravi galvaniziranje pod jedan stijeg.
Jedinstvena i nedjeljiva je samo zato sto je cijena neceg drugoga rat - znaci sila prilika.
pa hznas li koja jecijena jednoetnicke drzave?
sumirprimus

#52667 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

quarterback wrote:

ti to ko lafo zajeban ? svi te zajebaju jeli :lol:
ti si onaj saljivdzija s druge teme bh telekom il mobiteli nesto tako..
pa druze sala, izvini, ja sam 94to godiste, i ne sjecam se rata.
kakve veze,imam pravo na misljenje ne?
insomnia78

#52668 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Kazu peta flota uplovljava u Jadran. Mirno spavajte
kudrilo

#52669 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kudrilo »

Ja i ne branim narod. Ja znam šta sam ja izabrao, a sistem se pravi prema prosječnom čovjeku, a gledajući ko vlada trenutno, onda smo baš na niskom nivou.

Bakir je nesposoban čovjek, taman imao 4 asa, ako već o kartama pričamo. Nesposoban i glup čovjek za bilo kakvu političku borbu, sposoban samo da prihvati poraze, i zajedno sa svojima, muze što se može da pomuze, znajući da će svejedno opet glasati za njega.

Haris Silajdžić je za njega doktor u svakom pogledu.
quarterback

#52670 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by quarterback »

sve ste mi reklil

mrš
insomnia78

#52671 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

'vataj se bajsa. Valja vucarati kanistere
Last edited by insomnia78 on 09/01/2017 23:57, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#52672 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

sumirprimus wrote:
hAZNADAR wrote:
pa hznas li koja jecijena jednoetnicke drzave?
Znam - bacice na nas atomsku bombu. A prethodno ukinuti BiH i skinuti zastavu kod UN-a. zadovoljan?

Stvarno neznam odakle vam toliki strah od puke realnosti. Nisu RS u BiH zbog dobre volje i zato sto su na srecu Bosnjaci multietnicari - inace,...
Sta god Bosnjaci od sebe uradili i kako god definisali - RS je i dalje silom prilika u BiH. NJihov ostanak nije njihov izbor vec sila prilika. Bosnjaci barem mogu priznati da je BiH bosnjacka nacionalna drzava od Une do Drine i raditi na tome da imaju prava i perspektive na cijelom podrucju. Neznam odakle ti/vam ta glupa ideja da samo bosnjacka multietnicnost drzi ostale narode u drzavi.
sumirprimus

#52673 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

quarterback wrote:sve ste mi reklil

mrš
mars je bijo 42 il ono 41a tad se ni ti nisi rodio..
prema tome ne psuj nam nije ljepo.a ni kulturno.
sta ti smeta razlika u misljenju, jedna kulturna rasprava.malo vuce n polemiku
Zgoljo

#52674 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Zgoljo »

Isprazne se price pricaju,spinuju se zelje i pozdravi,razvlaci se pamet na dugo i na siroko.

A u sustini stvari su vrlo jednostavne :

1.Mi,Bosnjaci,i ostali bh patrioti cemo braniti cjelovitost Bosne i Hercegovine vazda i po svaku cijenu.Lud je onaj ko misli drugacije.Bez obzira na Bakira,Aliju,SDA,kriminal i sve te "razloge"sto spinuju razni elementi nastojeci otupiti ostricu patriotskog maca,tvrdeci da, eto toboze,ljudi nece braniti Bosnu i Hercegovinu zato sto Bakir krade i slicne nebuloze.

Bosna i Hercegovina i njen opstanak je vazniji od Bakira,SDA,svih vas i svih nas zajedno.

2.Pricaju se opasne price i bacaju opasni spinovi.Jedan glasi ovako,mirni raspad Bosne i Hercegovine.
To je gospodo oksimoron,to je zajeb u svom fundamentu.Ako ste naumili pokusati rasturiti Bosnu i Hercegovinu i otcjepiti komade njene teritorije budite spremni ratovati i ginuti za to,to mozete ostvariti samo i jedino tako sto cete poraziti nas,Bosnjake i ostale bh patriote na bojnom polju.

Dobro odvagajte i bujrum ako ste spremni.

Mi smo rodjeni spremni.
Last edited by Zgoljo on 10/01/2017 00:00, edited 1 time in total.
dobojlija81

#52675 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dobojlija81 »

za žutog je i predsjednik savjeta moje MZ doktor nauka
i onaj klempo tihic nije bio bolji
Locked