FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

skenderija04

#52651 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:
ja sam procito izjavu sa pressa gdje je ernrike preuzeo odgovornost. Mada, TEsko da je do njega sve. Zapravo, nije sigurno
Eno izjave audio . Ima pravo, Iniesta i Mascherano su se vracali laganim koracima kod prva dva gola.

Ali druze, ovo je klupa ekipe koja se ubraja u favorite. Sa ovim igracima treba da promijeni tok utakmice :D

Image

Ko je ove doveo? Tufahija, na ovo dodaj Ardu i Aleixa Vidala. Uspio je (naravno ne sam) da zatrpa ekipu poluigracima koji danas ne vrijede ni 50 miliona svi skupa. Ponavljam, jadan onaj koji ga naslijedi
tufahija12345

#52652 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

e jebi ga, u pravu si. al bio je tu i kad su dosli pravo jeftino ter, rakitic i suarez. Treba bit posten prema covjeku. Mada, i mi smo prezahtjevni. Ovi padobranci na forumu su tu samo zato jer je Barcelona postavila fudbaleske standarde. Dokaz je i bijes na forumu nakon izbacivanja PSGa. Enrike je rekao da odlazi. Krug se zatvara. Hvala mu. Al ipak, ovo se desava u fudbalu. Cakstavise, to je neki prirodan razvoj. MOras udariti od pod, da bi se digao. Enrike nas je jednom digao, sad treba neko drugi. Primjer Juventusa, prije 7 ili 8 godina bili izbaceni u drugu ili trecu ligu. Vidi ih sad. Ukratko, ocekujem, zahtjevamo puno. Ponavlja nam se guardiolina zadnja sezona. I to je neki znak.
skenderija04

#52653 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

tufahija12345 wrote:e jebi ga, u pravu si. al bio je tu i kad su dosli pravo jeftino ter, rakitic i suarez. Treba bit posten prema covjeku. Mada, i mi smo prezahtjevni. Ovi padobranci na forumu su tu samo zato jer je Barcelona postavila fudbaleske standarde. Dokaz je i bijes na forumu nakon izbacivanja PSGa. Enrike je rekao da odlazi. Krug se zatvara. Hvala mu. Al ipak, ovo se desava u fudbalu. Cakstavise, to je neki prirodan razvoj. MOras udariti od pod, da bi se digao. Enrike nas je jednom digao, sad treba neko drugi. Primjer Juventusa, prije 7 ili 8 godina bili izbaceni u drugu ili trecu ligu. Vidi ih sad. Ukratko, ocekujem, zahtjevamo puno. Ponavlja nam se guardiolina zadnja sezona. I to je neki znak.
Ne govorim o njemu. Mislim na onu motivisanu budalu (ti su najopasniji) Roberta.
Tri godine kasnije , vidi se da je radi mira u kuci otjeran najbolji sportski direktor u zadnjih 20 godina,- Zubizareta.

Luis je gotov, oni ide i kraj price. Ali sta ces ako novi bude trazio da se prodaju osmorica i dovedu sestorica? Tu nastaje belaj. Klasicna prica o trenerima koji ostave nesto i koji ne ostave nista.
LSD

#52654 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:.

Luis je gotov, oni ide i kraj price. Ali sta ces ako novi bude trazio da se prodaju osmorica i dovedu sestorica? Tu nastaje belaj. Klasicna prica o trenerima koji ostave nesto i koji ne ostave nista.
Image

Matica zove :mrgreen: :-) Barca se mora vratiti svom korijenu i identitetu.
Sve ostalo je kozmetika, šminka i pizdarija.
skenderija04

#52655 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:

Upravo to Povratak korijenima, pa makar se gubilo dvije ili tri sezone. Nece doci novi Messi, Iniesta ili Xavi, to svi znamo. Ali placati mediokritete po cijeni vrhunskih igraca je van pameti. Neka prvo pogledaju posudjene da li neko odgovara. Nakon toga neka puste dvojicu , trojicu pa makar se tukao saa Villarealom za mjesto u LS. Ovo sada ne vodi nicemu.
LSD

#52656 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:

Upravo to Povratak korijenima, pa makar se gubilo dvije ili tri sezone. Nece doci novi Messi, Iniesta ili Xavi, to svi znamo. Ali placati mediokritete po cijeni vrhunskih igraca je van pameti. Neka prvo pogledaju posudjene da li neko odgovara. Nakon toga neka puste dvojicu , trojicu pa makar se tukao saa Villarealom za mjesto u LS. Ovo sada ne vodi nicemu.
:thumbup: :thumbup: slažem se 100%.
omar little

#52657 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

jedna te ista prica vec godinama kod nas ovdje. :)

sve ce ovo skupa biti nista kakav ce krater tek nastati kada messi ode. daj boze da se bude patnja razine junajteda.
skenderija04

#52658 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

omar little wrote:jedna te ista prica vec godinama kod nas ovdje. :)

sve ce ovo skupa biti nista kakav ce krater tek nastati kada messi ode. daj boze da se bude patnja razine junajteda.
Ne mora znaciti. Sigurno da ce biti drugacije, logicno, ali dobar plan i vjera u ono sto radis ti moze donijeti dosta dobroga. Ovo sto se sad radi je glupo i skupo.
tufahija12345

#52659 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

pa nije nuzno. Zbog Neymara. Sjecas se ona 2 mjeseca kad nije bilo messija. Kad smo reala sprasili. Ipak je sustina u sistemu. Ferguson nije igro ko Messi al je bio sustina.
Al ne treba od ove sezone pravit matricu. Desavalo se i ranije. Nista strasno. Problem je samo sto nema nikakvih znakova da ce se stvari potpravit. A popravit ne moze jedan covjek, pa makar i Krojfa ozivjeli. Ne znam kad su izbori u Barceloni, al volio bih da su sutra.

kakva je luda sezona, ne bi me cudilo da izgubimo kup od alvesa a izbacimo juventus i osvojimo LP :D :D :D
omar little

#52660 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

skenderija04 wrote:

Ne mora znaciti. Sigurno da ce biti drugacije, logicno, ali dobar plan i vjera u ono sto radis ti moze donijeti dosta dobroga. Ovo sto se sad radi je glupo i skupo.
o tome i govorim. sada se nema nista, uprava bez cilja i smisla, liisena ikakve vizije. takva i ekipa. kada se na to jos nakalemi njegov odlazak, obrisi katastrofe.
bersK

#52661 Re: FC Barcelona

Post by bersK »

Ocekujem u uzvratu suca Aytekina. Ko dobije na mostu, izgubi na cupriji. Jebiga.
Distortion

#52662 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

skenderija04 wrote:
tufahija12345 wrote:
ja sam procito izjavu sa pressa gdje je ernrike preuzeo odgovornost. Mada, TEsko da je do njega sve. Zapravo, nije sigurno
Eno izjave audio . Ima pravo, Iniesta i Mascherano su se vracali laganim koracima kod prva dva gola.

Ali druze, ovo je klupa ekipe koja se ubraja u favorite. Sa ovim igracima treba da promijeni tok utakmice.
Iniesta kod prvog gola stoji i gleda, isto kao i u Parizu. Tako se odbrana ne igra i ljudi su kaznili nonsalanciju u odbrani. Kod drugog gola Mascherano kasni jako. Kod treceg Mascherano nije ni gledao gdje je lopta, a Chiellini ga napravio budalom. Greske koje preskupo kostaju a to je samo stvar ozbiljnosti u odbrani koja nedostaje.

Robert svakako na kraju sezone treba otici. Ako su otjerali Zubbija, ovaj pogotovo mora ici. Dovest polovnjaka Digne je vrhunac...

Ne znam kakve lopte mora dat Messi da gospoda pogodi...druga bi prica bila...
tutku

#52663 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

Steta sto Barca nije go zabila, ovako ce biti tesko na camp nou ganjati rezultat, juve je puno iskusniji i kvalitetniji od psg-a. Po meni sinoc kriticnih par reakcija mascherana, iniesta slab u podrsci odbrani, mathieu klasicno tanak, ali najvise me iznervirao andre gomes. kakav kreten je njega doveo, covjek doslovno nije imao 3 dobra poteza za ono vremena sto je imao. toliko je nonsalantan, nekonkretan, alibi igrac pravi. mislim da njemu vise ni minute ne treba dati, uzima mjesto nekome iz la masije ko je mogao igrati. sinoc se vidjelo koliko je bitan igrac sergio busquets, totalna nepovezanost izmedju redova je bez njega. Kao navijac, ipak se nadam nekim rotacijama i agresivnom startu u uzvratu, pa sta bude
Dr. Kuca

#52664 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Kuca »

Iniesta je najslabiji igrac barcelone uz rakitica i mathiua. Ne moze trcat.
tufahija12345

#52665 Re: FC Barcelona

Post by tufahija12345 »

tutku wrote:Steta sto Barca nije go zabila, ovako ce biti tesko na camp nou ganjati rezultat, juve je puno iskusniji i kvalitetniji od psg-a. Po meni sinoc kriticnih par reakcija mascherana, iniesta slab u podrsci odbrani, mathieu klasicno tanak, ali najvise me iznervirao andre gomes. kakav kreten je njega doveo, covjek doslovno nije imao 3 dobra poteza za ono vremena sto je imao. toliko je nonsalantan, nekonkretan, alibi igrac pravi. mislim da njemu vise ni minute ne treba dati, uzima mjesto nekome iz la masije ko je mogao igrati. sinoc se vidjelo koliko je bitan igrac sergio busquets, totalna nepovezanost izmedju redova je bez njega. Kao navijac, ipak se nadam nekim rotacijama i agresivnom startu u uzvratu, pa sta bude
Generalno, tokom sezone, tako stvari stoje sa Gomesom. Al sinoc nije bilo tako. presjeko je sinoc mnogo lopti. osvjezio tim kad je uso. Dobio nekoliko duela. Sinoc se pokazalo nesto sto je u jednu ruku dobro. Da taktika nije bila problem. PSG nas je taktički razbio. Sinoc Juventus nije. Jednostavno, Juventus je igrao sa puno zara. Kod nas osim Messija, Umititia i Roberta, svi su dosli ko na kafu. To je Enrike indirektno i rekao na pressu.

U drugom poluvremenu, kad je ojacao sredinu, pa cak i sa tim Gomesom dobro smo stajali. Imali smo 3 stopostotne, i 2 solidne sanse. I tu je problem pojacanja. Da je imao nekog kvalitetnog da ubaci, stvari bi bile povoljnije. Ovako, pisi propalo.
Al opet, sacekajmo srijedu. Prije toga nista.

Igrači Barcelone su jučer pretrčali 5,5 km manje nego u Parizu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.
tutku

#52666 Re: FC Barcelona

Post by tutku »

tufahija12345 wrote:
tutku wrote:Steta sto Barca nije go zabila, ovako ce biti tesko na camp nou ganjati rezultat, juve je puno iskusniji i kvalitetniji od psg-a. Po meni sinoc kriticnih par reakcija mascherana, iniesta slab u podrsci odbrani, mathieu klasicno tanak, ali najvise me iznervirao andre gomes. kakav kreten je njega doveo, covjek doslovno nije imao 3 dobra poteza za ono vremena sto je imao. toliko je nonsalantan, nekonkretan, alibi igrac pravi. mislim da njemu vise ni minute ne treba dati, uzima mjesto nekome iz la masije ko je mogao igrati. sinoc se vidjelo koliko je bitan igrac sergio busquets, totalna nepovezanost izmedju redova je bez njega. Kao navijac, ipak se nadam nekim rotacijama i agresivnom startu u uzvratu, pa sta bude
Generalno, tokom sezone, tako stvari stoje sa Gomesom. Al sinoc nije bilo tako. presjeko je sinoc mnogo lopti. osvjezio tim kad je uso. Dobio nekoliko duela. Sinoc se pokazalo nesto sto je u jednu ruku dobro. Da taktika nije bila problem. PSG nas je taktički razbio. Sinoc Juventus nije. Jednostavno, Juventus je igrao sa puno zara. Kod nas osim Messija, Umititia i Roberta, svi su dosli ko na kafu. To je Enrike indirektno i rekao na pressu.

U drugom poluvremenu, kad je ojacao sredinu, pa cak i sa tim Gomesom dobro smo stajali. Imali smo 3 stopostotne, i 2 solidne sanse. I tu je problem pojacanja. Da je imao nekog kvalitetnog da ubaci, stvari bi bile povoljnije. Ovako, pisi propalo.
Al opet, sacekajmo srijedu. Prije toga nista.

Igrači Barcelone su jučer pretrčali 5,5 km manje nego u Parizu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.
Ne sporim da je imao jedno 3 uzete lopte - i to je to. Sa Gomesa nikako ne mozes reci da je osvjezio tim kad je usao, ono je najnezainteresovaniji igrac na terenu kad god da igra. Pa taj covjek daje loptu prvom do sebe, a ako to ne uradi onda krene petljati i izgubi je. Totalni promasaj najprije od pojacanja, a onda i od izmjene sinoc. Naravno on nije uzrok onakve igre i poraza - i u tom smislu stoji sve sto si napisao za odnos ekipe prema tekmi.
ultima_palabra

#52667 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Prilagodba bi bila teška, ali možda bi igrali više timski. Ovako i igrači koji su svjetske zvijezde čekaju šta će Messi uraditi i ne preuzimaju odgovornost... osim Neymara, ali i on svaku petu utakmicu.
omar little

#52668 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ultima_palabra wrote:

Prilagodba bi bila teška, ali možda bi igrali više timski. Ovako i igrači koji su svjetske zvijezde čekaju šta će Messi uraditi i ne preuzimaju odgovornost... osim Neymara, ali i on svaku petu utakmicu.
to i govorim. bez sistema i ekipe u kojoj svako ima mjesto i ulogu tesko je i messiju samom igrati a kamoli nekome drugom. hoce nerko, vrijedan je i ambiciozan, hoce i stisnut i preuzeti odgovornost kada treba , ali ne moze sam. mora biti karika u masini. ne moze on gluvariti oko centra da preuzme loptu jer mu je nema ko prenijeti a da iniesta glumi lijevo krilo onda.

remont. ali remont sa vizijom. rijesiti se sto ovog nakupljenog skarta sto ocvjetalih, preplacenih, zvijezda. lakse receno nego ucinjeno, znam, ali drukcije ne moze. no, kao sto rekoh gore, bez uprave sve to macku o rep. ovima je vaznije kinesko trziste od terena i nogometa tako da...vidjecemo na sta ce sve to izaci.

edit:

ovo je nekako i tufahiji odgovor, da ne kvotam sad sve okolo.
Tito_i_Partija

#52669 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

Gomes i Mathieu heroji, ne zlocinci. :D

Al' stvarno treba jedan zesci remont, ovakvu skupinu polutalenata i bivsih talenata nisam dugo vidio.
skenderija04

#52670 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tito_i_Partija wrote:Gomes i Mathieu heroji, ne zlocinci. :D

Al' stvarno treba jedan zesci remont, ovakvu skupinu polutalenata i bivsih talenata nisam dugo vidio.
Tu je kvaka druze Tito. Treba, naravno. Ali svi ovi su devalvirali ko argentinski Peso. Da ih na kilu prodaju, vise od cvaje nece izvuci. A treba i kupiti..... Od cega?
LSD

#52671 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Skenda

Paco, Arda, Gomes, Rakitić, Mascherano, Digne, Rafinha, Mathieu.

Evo ih osmorica zrelih za nogiranja :mrgreen: Kina vapi za takvima :mrgreen: mogu se uzeti neke pare.
sizifinho

#52672 Re: FC Barcelona

Post by sizifinho »

ja ne pamtim vecu krampu od Gomeza u Barci... mislim bilo ih je tipa Chingrisky, i sta ja znam, ali se sjecam kad su najavili da dolazi ljudi se za glavu fatali... sto? kako? zbog šta?
Ne sjecam se da je Gomez pruzao partije u Valenciji - ako sma pogodio tim - pa da sad kazu "evo igraca koji ce promijeniti stvari"

Ja mislim da mi puno panicarimo. Jedna-dvije-tri bzvz sezone nisu nista strasno u modernom nogometu. Sta bi trebali reci ljudi koji navijaju za Arsenal, Liverpool, Borrusiju Dortmund? Sve su to velike ekipe koje su nekad znacile vise od ovog danas. Treba biti strpljiv pa pustiti nekog da izgradi tim, ali da se osvrne i na La Masiu... Jerbo, od te djece se PREVISE ocekuje. Poslije Messija su ih stancali stalno. Hem Bojan, hem Tello, hem Thiago hem Cuenca, hem Sandro, hem onaj nosonja sto su mu predvidjali buducnost Ibrahimovica nakon dobre predsezone a poslije ga blatili za lose partije iako malom jos ni brada nije porasla (Munir, ja mislim). Sad je isto sa Denisom i Rafinhom.

Poslije Messija se od sviju ocekuje da budu nove zvijezde, novi hazard, gotze il sta ja znam. A zaboravili su da je i Iniesti i Xaviju i Piqeu, Puyolu i svima njima trebalo godina da nadodju i dobiju prvo mjesto. Nisu svi diabole ko Messi.
Evo ja recimo nevjerovatno gotivim Sergija Roberta. Momak sjedi, šuti, igra šta mu se kaže i volim vjerovati da će za godinu dvije biti stalni prvotimac.
E pa dovedite jos trojicu veznjaka koji ce rintaciti i truditi se, i kojima nece smetati klupa (Thiagu je smetala, pa se zajebo).
Valja biti strpljiv - e to je problem.

OK, ne moze se cekati da se izgradi tim? Navijaci su nezahvalni? Nije problem, kupujte igrace, trosite pare i zivite sudbinu Reala i ostalih velikih klubova gdje imamo dvije sjajne sezone pa pauzu pa opet tako dobrih sezona pa pauze losih itd. To je to.. Ili se strpi da imas dominantan tim ili se pomiri sa ciklicnim usponima i padovima.
omar little

#52673 Re: FC Barcelona

Post by omar little »

ne moze remont i ublehaski marketing. karte za cirkus turneje, dresove i azijska tv prava se ne prodaju kad se gradi nova ekipa i gubi.
skenderija04

#52674 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Skenda

Evo ih osmorica zrelih za nogiranja :mrgreen: Kina vapi za takvim, mogu se uzeti neke pare.
Eh kceri, da te aga uzme :mrgreen:

Ovi ce se vucarati po posudbama. Ko normalan da im plati tolike plate koje su im zagarantovane ugovorom... Ili opet transferi od 2 miliona.

Da im hpce opet kakav ban lupiti. Ne mozes budalama dati pare u ruke. Za godinu i po sve unistise.
Tito_i_Partija

#52675 Re: FC Barcelona

Post by Tito_i_Partija »

skenderija04 wrote:
LSD wrote:Skenda

Evo ih osmorica zrelih za nogiranja :mrgreen: Kina vapi za takvim, mogu se uzeti neke pare.
Eh kceri, da te aga uzme :mrgreen:

Ovi ce se vucarati po posudbama. Ko normalan da im plati tolike plate koje su im zagarantovane ugovorom... Ili opet transferi od 2 miliona.

Da im hpce opet kakav ban lupiti. Ne mozes budalama dati pare u ruke. Za godinu i po sve unistise.
Da, mislim da nema tu nekih para. A jos imas i ogroman trosak za ugovore Neymara i Messija. Ne ide na dobro.

Al' jebo majku kako su jedno vrijeme kupovali ublehe, pa covjek prosto da pomisli da ustvari peru pare za mafiju. Sjecam se npr. kad je dolazio Digne, pa sam ovdje pizdio po forumu...u Romi frajer bio zesci odron, znaci taj nit' gleda kud trci, nit' kud suta loptu, de facto francuska verzija Lulica. :D Razumijem ja da je on doveden k'o zamjena, al' nije nimalo adekvatan cak ni za toga.

I tako dovedes jos nekoliko takvih, i eto ti problema.
Post Reply