Demokratska fronta Željko Komšić

Point.

#52651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:27
Point. wrote: 12/03/2022 22:15
Šta kako?
Pa prvo iznio si netacnu informaciju. Sjeverna Koreja, Sirija, Bjelorusija i Eritreja su jedine drzave koje su stale na stranu Rusije po ovom pitanju.

Drugo u Predsjednistvu se odluke donose konsenzusom. Dakle moraju sva trojica biti saglasni, sto znaci da je umjesto Zeljka Dragan i da eto ipak zele da BiH bude uz odabrano drustvo iz prvog pasusa, Šefikus bi to blokirao.
Neformalno i Srbija. Ne skupljaju se Noćni Vukovi u Pjongjangu i Damasku. Nećemo se sad praviti ludi.

Odgovorio sam i uvaženoj globalnoj šefici, uvijek je bolje 2-1 nego 1-2. To se odnosi i na tvoje zapažanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 12/03/2022 22:36

Neformalno i Srbija. Ne skupljaju se Noćni Vukovi u Pjongjangu i Damasku. Nećemo se sad praviti ludi.

Odgovorio sam i uvaženoj globalnoj šefici, uvijek je bolje 2-1 nego 1-2. To se odnosi i na tvoje zapažanje.
Pa ako je neformalno, kakve veze ima Covic sa tim? Sam si rekao da on sjedi u Predsjednistvu BiH bi bila na strani Rusije. Kako si to mislio? Nisi mi bas jasan :-?

Osim toga zar je bitno sta je neformalno? Ti obecanje da se NATO nece siriti smatras neformalnim, zar ne :P

2-1 ili 1-2 dodje na isto kad ti treba 3:0, sve ostalo je šupljak
Point.

#52653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:43
Point. wrote: 12/03/2022 22:36

Pa ako je neformalno, kakve veze ima Covic sa tim? Sam si rekao da on sjedi u Predsjednistvu BiH bi bila na strani Rusije. Kako si to mislio? Nisi mi bas jasan :-?

Osim toga zar je bitno sta je neformalno? Ti obecanje da se NATO nece siriti smatras neformalnim, zar ne :P

2-1 ili 1-2 dodje na isto kad ti treba 3:0, sve ostalo je šupljak
Ko van BiH zna je li 2-1 ili 3-0? Opet ponavljam, 2-1 je bolje nego 1-2 i stoga Čović neće više nikada zakoračiti u predsjedništvo. Jebiga, sam pao sam se ubio. I dalje ne razumijem što to smeta građanima iz Šehera.

Koje obećanje? To obećanje postoji samo u glavi bolesnog Putonovog mozga. Pitaj Gorbačova. ;-)

I bolje je za BiH da se danas šire slike iz Tuzle nego iz Banjaluke. To ti govori banjalučanin born and raised.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 12/03/2022 22:53 Ko van BiH zna je li 2-1 ili 3-0? Opet ponavljam, 2-1 je bolje nego 1-2 i stoga Čović neće više nikada zakoračiti u predsjedništvo. Jebiga, sam pao sam se ubio. I dalje ne razumijem što to smeta građanima iz Šehera.

Koje obećanje? To obećanje postoji samo u glavi bolesnog Putonovog mozga. Pitaj Gorbačova. ;-)

I bolje je za BiH da se danas šire slike iz Tuzle nego iz Banjaluke. To ti govori banjalučanin born and raised.
Cekaj, cekaj, puno mi granas sa argumentima.... dakle kako bi BiH stala na stranu Rusije da je Covic umjesto Komsica kad za tu odluku treba glas sve trojice?

Gradjanima iz Sehera to vjerovatno smeta jer Komsicevo bivstvovanje u Predsjednistvu donosi vise stete nego koristi.

Obecanje postoji, to je historijska cinjenica, rado cu na tu temu ukrstiti argumente jer mi je Hladni rat preokupacija kao hobi historicaru. Problem sa obecanjem je formalne prirode sto bi ti rekao, ne i njegovo postojanje ;-)

Nema ta Banja Luka u kojoj si rastao nista sa ovom danas nazalost.
channel10

#52655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by channel10 »

Zato gradjani iz Sehera glasUJU za dr.Covica...

Sta ima konsenzus, neutralnost...Ko je to jos neutralan u vezi ove agresije na Ukrajinu? Pa samo oni koji su za ruse...

Sta ima Bata u tim kolonama?
Point.

#52656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:59
Point. wrote: 12/03/2022 22:53 Ko van BiH zna je li 2-1 ili 3-0? Opet ponavljam, 2-1 je bolje nego 1-2 i stoga Čović neće više nikada zakoračiti u predsjedništvo. Jebiga, sam pao sam se ubio. I dalje ne razumijem što to smeta građanima iz Šehera.

Cekaj, cekaj, puno mi granas sa argumentima.... dakle kako bi BiH stala na stranu Rusije da je Covic umjesto Komsica kad za tu odluku treba glas sve trojice?

Gradjanima iz Sehera to vjerovatno smeta jer Komsicevo bivstvovanje u Predsjednistvu donosi vise stete nego koristi.

Obecanje postoji, to je historijska cinjenica, rado cu na tu temu ukrstiti argumente jer mi je Hladni rat preokupacija kao hobi historicaru. Problem sa obecanjem je formalne prirode sto bi ti rekao, ne i njegovo postojanje ;-)

Bolan, ko van BiH zna kako funkcioniše, kako ti reče formalno nebitno, predsjedništvo? Devil is in the details.

Obećanje ne postoji. Glavni junak ove priče je to par puta potvrdio. Uostalom, širenje NATO nije primarni razlog ruske agresije, nego tobožnja renacifikacija ili kako to Putin pjesnički oboji.

Neka građani puni srca i patriotskog elana zaokruže kvadrat kraj imena Dragan Čović, nikakav problem. Samo nije BiH par kilometara tramvajskih tračnica između Marin Dvora i Baščaršije. Žao mi je.

Zadnji pasus se slažem. Na žalost.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#52657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:59

Dabogda im uvijek smetalo i davali mu u Kantonu Sarrajevo kao na zadnjim izborima 66.608 glasova!!!!! Ova tvoja izjava koju sam boldirao je svojstvena prije svega Covicu i Dodiku da ne kazem neprijateljima ove zemlje. Postoje argumeenti, postoje papiri pa cemo se na kraju sabrati i onda ce takvi kao sto si ti zavrsiti klasicno u misijim rupama ili zatrpani tramvajskim tracnicama.
E da sad ce u KS dobiti jos vise glasova a generalno do nogu potucci Covica i lagano jos 4 godine na apurinima drzati upravo takve sa takvim razmisljanjima. A onda cemo 2026 kao sto sam i rekao Zeljka zamjeniti novim Zeljom jos boljim ali HDZ vise nece sjediti u Predsjednitvu BiH!
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#52658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by teskeredzic_22 »

palermo wrote: 12/03/2022 17:37

Treba li ti maramica??
Ahahaha taj čuveni mostarski humor , te liske vrcave , hahahahaha...

Koliko ste ustaških naziva ulica promijenili skupa sa koalicionim partnerom , HDZ-om , prošle godine , u Mostaru ?
Kao i pretprošle.
I one prije nje.
I one prije nje.
i još deset prije pomenutih.

Ni jednu.

EU i NATO vašu koaliciju očekuju raširenih ruku....

Samo ćete sa sobom povesti ZRAK.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 12/03/2022 23:26
Bolan, ko van BiH zna kako funkcioniše, kako ti reče formalno nebitno, predsjedništvo? Devil is in the details.

Obećanje ne postoji. Glavni junak ove priče je to par puta potvrdio. Uostalom, širenje NATO nije primarni razlog ruske agresije, nego tobožnja renacifikacija ili kako to Putin pjesnički oboji.

Neka građani puni srca i patriotskog elana zaokruže kvadrat kraj imena Dragan Čović, nikakav problem. Samo nije BiH par kilometara tramvajskih tračnica između Marin Dvora i Baščaršije. Žao mi je.

Ne mora niko vani znat kako to kod nas funkcionise. Ti si iznio tezu da bi BiH zauzela drukciji stav da je Covic u Predsjednistvu i onda si i duzan da tezu branis, logy :D Sve vrijeme od toga bjezis,

Obecanje "not an inch to east" postoji, par klikova te dijeli od te informacije. Samo se te stvari trebaju posmatrati u konekstu vremena u kojem su se desavale (SSSR i Varšavski pakt i dalje postoje) i u kontekstu onoga o cemu se tada raspravljalo (ujedinjenje Njemacke). O ruskoj agresiji nisam polemisao, ne trebas to ubacivati u raspravu kako bi sebi toboze ojacao argument.

Neka gradjani biraju kome im srce cejf, to se zove demokratija. Ima kandidata i mimo Covica i Komsica. Obojica su na vlasti duze nego Vladimir Putin. Samo nije BiH par kilometara nostalgicnih tlapnji iz inostranstva. I meni je zao.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

hrasno38 wrote: 12/03/2022 23:43
Dabogda im uvijek smetalo i davali mu u Kantonu Sarrajevo kao na zadnjim izborima 66.608 glasova!!!!! Ova tvoja izjava koju sam boldirao je svojstvena prije svega Covicu i Dodiku da ne kazem neprijateljima ove zemlje. Postoje argumeenti, postoje papiri pa cemo se na kraju sabrati i onda ce takvi kao sto si ti zavrsiti klasicno u misijim rupama ili zatrpani tramvajskim tracnicama.
E da sad ce u KS dobiti jos vise glasova a generalno do nogu potucci Covica i lagano jos 4 godine na apurinima drzati upravo takve sa takvim razmisljanjima. A onda cemo 2026 kao sto sam i rekao Zeljka zamjeniti novim Zeljom jos boljim ali HDZ vise nece sjediti u Predsjednitvu BiH!
Smiri se opalit ce te srce nedobog :(

Image
BHCluster

#52661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 23:56
hrasno38 wrote: 12/03/2022 23:43
Smiri se opalit ce te srce nedobog :(

Image
Image
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#52662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Str0nz »

Not one inch to the east a istocnije od BiH su Norveska, Grcka i Turska koje su skoro od samog pocetka u NATO-u, NATO je upisan u Deyton i tako ce biti.

Sa Komsicem ili bez, ipak mislim prije sa njim nego sa Covicem, zato 4 more years :thumbup:
tuitamo

#52663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by tuitamo »

Sarajmen wrote: 13/03/2022 06:31 Sarajlije cijene sugrađanina Željka Komšića decenijama već, za razliku od onih pridošlih u njega 1994, '95' i dalje. Znam šta pišem.
Cijene ga i ‘nesarajlije’! :bih:
Point.

#52664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 23:54
Point. wrote: 12/03/2022 23:26

Ne mora niko vani znat kako to kod nas funkcionise. Ti si iznio tezu da bi BiH zauzela drukciji stav da je Covic u Predsjednistvu i onda si i duzan da tezu branis, logy :D Sve vrijeme od toga bjezis,

Obecanje "not an inch to east" postoji, par klikova te dijeli od te informacije. Samo se te stvari trebaju posmatrati u konekstu vremena u kojem su se desavale (SSSR i Varšavski pakt i dalje postoje) i u kontekstu onoga o cemu se tada raspravljalo (ujedinjenje Njemacke). O ruskoj agresiji nisam polemisao, ne trebas to ubacivati u raspravu kako bi sebi toboze ojacao argument.

Neka gradjani biraju kome im srce cejf, to se zove demokratija. Ima kandidata i mimo Covica i Komsica. Obojica su na vlasti duze nego Vladimir Putin. Samo nije BiH par kilometara nostalgicnih tlapnji iz inostranstva. I meni je zao.
Da su Čović i Dodik iznijeli proruske stavove kao članovi predsjedništva to bi bio manje više oficijalni stav države. Eh sad, možemo mi cjepidlačiti dok se boje ne rastope da treba konsenzus i slično.

Za obećanje
https://www.brookings.edu/blog/up-front ... ys-no/amp/

Naravno da ima kandidata. I naravno da je demokratski ako većina ljudi izabere Komšića. To trebaju i izborni gubitnici prihvatiti a ne blokirati državu i još im popuštati i prihvatati ucjene. To nije najbolje za BiH, žao mi je.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Pa procitaj tekst pobogu.
Point.

#52666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 09:34
Pa pročitao sam. Fino piše da nije bilo uopšte diskusija o proširenju NATO ka istoku, diskusija je bila oko Njemačke.

Gorbačov je u kasnijim intervjuima to potvrdio.
Gorbachev replied: “The topic of ‘NATO expansion’ was not discussed at all, and it wasn’t brought up in those years. … Another issue we brought up was discussed: making sure that NATO’s military structures would not advance and that additional armed forces would not be deployed on the territory of the then-GDR after German reunification. Baker’s statement was made in that context… Everything that could have been and needed to be done to solidify that political obligation was done. And fulfilled.”
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 13/03/2022 15:03
_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 09:34

Pa pročitao sam. Fino piše da nije bilo uopšte diskusija o proširenju NATO ka istoku, diskusija je bila oko Njemačke.

Gorbachev replied: “The topic of ‘NATO expansion’ was not discussed at all, and it wasn’t brought up in those years. … Another issue we brought up was discussed: making sure that NATO’s military structures would not advance and that additional armed forces would not be deployed on the territory of the then-GDR after German reunification. Baker’s statement was made in that context… Everything that could have been and needed to be done to solidify that political obligation was done. And fulfilled.”
Pa Gorbi stavlja stvari u kontekst vremena. To ti vec ko zna koji put ponavljam. U tom trenutku i dalje postoji SSSR, i dalje postoji Varsavski pakt, kako ce se govoriti o sirenju na istok? Pricalo se o DDR-u i taj je receno da NATO nece ici ni inč istočno.

Tumačenje te izjave je stvar diskusije, to se slazem.
Point.

#52668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 13/03/2022 15:36
Point. wrote: 13/03/2022 15:03

Pa Gorbi stavlja stvari u kontekst vremena. To ti vec ko zna koji put ponavljam. U tom trenutku i dalje postoji SSSR, i dalje postoji Varsavski pakt, kako ce se govoriti o sirenju na istok? Pricalo se o DDR-u i taj je receno da NATO nece ici ni inč istočno.

Tumačenje te izjave je stvar diskusije, to se slazem.
To da neće ići ni inč istočno ne vidim nigdje kao jasno obećanje. U drugom dijelu teksta piše sljedeće:
To be sure, the former Soviet president criticized NATO enlargement and called it a violation of the spirit of the assurances given Moscow in 1990, but he made clear there was no promise regarding broader enlargement.
Stvar tumačenja može biti donekle ali po meni ovdje je jasno da nema obečanja o onome što npr Putin tvrdi
asker

#52669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by asker »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:59 Gradjanima iz Sehera to vjerovatno smeta jer Komsicevo bivstvovanje u Predsjednistvu donosi vise stete nego koristi
Ovo bi pilo vodu da je fokus i prozivanje Komsica stalo na rusenju one vlade Kantona Sarajevo. Gradjani Kantona valjda najbolje znaju sta je dobro za njih, pa kaznili DF i izabrali vlast koju zele na zadnjim izborima.

Ali onda nastupaju "gradjani"........e ti su zajebani :lol:
Oni bi 30ak BiH ambasadora po svijetu koji bi sad govorili, ok Ukrajina, al tisuce i tisuce terorista u Bosni + izborni zakon, i da umjesto Alkalaja sjedi neki Karamatic, umjesto Mlinarevicke neka Zovko i ostali promicatelji :lol:

Nemoze "gradjani", nedamo, procitali vas, hvala lijepo :kiss:

:bih:
drug_profi

#52670 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Nije bas da bi tako bilo, ali hajd...
Čović jeste Putkov supozitorij, ali uopste ne znaci da su clanovi HDZ na istoj agendi.
Dapace koliko ja imam kontakte sa partnerima iz Širokog i Gruda oni negiraju da je to moguce.

Tu se desavaju odredjene deluzije kod HDZ glasaca i clanstva, slazem se.
Ali to također indicira da se ne bi HDZ automatski stavio na stranu Rusije.

Da se razumijemo necu da budem pogresno shvacen. Meni je HDZ isto sto i SDA. Organizovana mafija.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

asker wrote: 13/03/2022 22:34
_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 22:59 Gradjanima iz Sehera to vjerovatno smeta jer Komsicevo bivstvovanje u Predsjednistvu donosi vise stete nego koristi
Ovo bi pilo vodu da je fokus i prozivanje Komsica stalo na rusenju one vlade Kantona Sarajevo. Gradjani Kantona valjda najbolje znaju sta je dobro za njih, pa kaznili DF i izabrali vlast koju zele na zadnjim izborima.

Oni bi 30ak BiH ambasadora po svijetu koji bi sad govorili, ok Ukrajina, al tisuce i tisuce terorista u Bosni + izborni zakon, i da umjesto Alkalaja sjedi neki Karamatic, umjesto Mlinarevicke neka Zovko i ostali promicatelji :lol:

Suplja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

Suplja na kub

Nacija nije bitna...onda se krene licitirati nacijama ko u slucaju svena

Glas za komsu je glas za sda
Ja barem imam obraza reci

Loko nip...jer mi je bitniji zivot u lokalnoj zajednici

Gore hdz
Hdz i sda su iste partije
Hdz= df
8)
BHCluster

#52673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by BHCluster »

asker wrote: 13/03/2022 22:34

:thumbup:
stakasa

#52674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stakasa »

Zeljko Komsic je lakmus papir za salonce. Inace najveci BH drzavnik u ovom milenijumu
desni

#52675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by desni »

:thumbup: :bih:

Post Reply