Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
It_is_a_Leclerc

#52626 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

512MB wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dvije stvari je jako bitno naglasiti. Prva, da mirnog razdruživanja sila udarila na ljude sa vodovodnim cijevima i lovačkim puškama. Ovaj put nema više onih finih, mirnih Bošnjaka koji su odgajani na slavama, na čestitanjima Božića, radnim akcijama, kampovima, bratstvu i jedinstvu. Ovaj put bi na megdan izašla generacija ljudi odgojenih da mrze, da preziru, naoružani svim i svačim, a ponajviše frustracijom, neraliziranošću i potrebom da to negdje zaliječe. Ne zaboravite da ovaj put nema više istjerivanja majki i djedova, upadanja u stanove i otimanja tehnike, nema Luke, Partizana, Omarske, Keraterma, Sušice, KPZ Foče. Ovaj put bi išla jedna homogena teritorija na drugu. Pa kom opanci, kom obojci.

Dovoljan je jedan pogrešan potez, incident većih razmjera, da bukne u povratničkim naseljima, a onda ga - poštovani moj - fućkaj. Ode mast u propast i biće belaja.

Ne brinite vi puno za Bošnjake. Znate - teška vremena uvijek iznjedre velike ljude. Materijala ima.
Bjezi bolan u ovo od danas nevjerujem ni na trenutak, merhametli mentalitet nas je ukopo do grla i sad nam samo prestoji da se koprcamo i kolutamo ocima. Jad i tuga.
Zašto od danas ?
Šta je trebalo da bude bošnjačka reakcija na 9. januar ?
Da izvedemo FUP na entitetsku granicu ? Da organizujemo kontra miting u Banja Luci ?
Budite ozbiljni.
Mir je prioritet. Dok god možemo, treba ga čuvati. Kad dođe do sukoba, sve ulazi u bubanj.
GeeTnT

#52627 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

palermo wrote:
GeeTnT wrote:
Do danas sam bio ubijedjen da nismo dzaba ratovali, ginuli i ostajali ranjavani....od danas, teska srca kazem zasluzuju ne samo RS, nego cijelu teritoriju BiH...pa nek je preimenuju u sta hoce...
šta se to danas desilo, da si se tako razočarao :?
Lakse je napisati sta se to lose za BiH nije desilo...palermo, popisali su se na nas sve..
Acid25

#52628 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja opet kažem - onaj ko misli da će Bošnjaci pristati da Srebrenica, Prijedor i druga mjesta genocida i etničkog čišćenja za njih postanu inostranstvo živi u ozbiljnoj zabludi. Isto tako, u jednako ozbiljnoj zabludi je onaj ko računa da su početne pozicije jednake onima iz 1992. kad je sedma svjetska vojna sila udarila na ljude sa vodovodnim cijevima i lovačkim puškama. Ovaj put nema više onih finih, mirnih Bošnjaka koji su odgajani na slavama, na čestitanjima Božića, radnim akcijama, kampovima, bratstvu i jedinstvu. Ovaj put bi na megdan izašla generacija ljudi odgojenih da mrze, da preziru, naoružani svim i svačim, a ponajviše frustracijom, neraliziranošću i potrebom da to negdje zaliječe. Ne zaboravite da ovaj put nema više istjerivanja majki i djedova, upadanja u stanove i otimanja tehnike, nema Luke, Partizana, Omarske, Keraterma, Sušice, KPZ Foče. Ovaj put bi išla jedna homogena teritorija na drugu. Pa kom opanci, kom obojci.

Dovoljan je jedan pogrešan potez, incident većih razmjera, da bukne u povratničkim naseljima, a onda ga - poštovani moj - fućkaj. Ode mast u propast i biće belaja.

Ne brinite vi puno za Bošnjake. Znate - teška vremena uvijek iznjedre velike ljude. Materijala ima.
:thumbup:
dobojlija81

#52629 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dobojlija81 »

auuu al ste se sasrali ovih 500-1000 četnika, već se razočarali i počeli pakovat
nedobog da tenk upale kakav
:run:
Last edited by dobojlija81 on 09/01/2017 22:43, edited 1 time in total.
palermo

#52630 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

GeeTnT wrote:
Lakse je napisati sta se to lose za BiH nije desilo...palermo, popisali su se na nas sve..
ne zajebaji života ti, nevažna epizoda u priči o borbi za BOsnu i Hercegovinu.....

Bolan, bodovi se tek na kraju zbrajaju.....a oni ovim crkusom sigurno nisu zaradili nikakav bod...
512MB

#52631 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 512MB »

It_is_a_Leclerc wrote:
512MB wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dvije stvari je jako bitno naglasiti. Prva, da mirnog razdruživanja sila udarila na ljude sa vodovodnim cijevima i lovačkim puškama. Ovaj put nema više onih finih, mirnih Bošnjaka koji su odgajani na slavama, na čestitanjima Božića, radnim akcijama, kampovima, bratstvu i jedinstvu. Ovaj put bi na megdan izašla generacija ljudi odgojenih da mrze, da preziru, naoružani svim i svačim, a ponajviše frustracijom, neraliziranošću i potrebom da to negdje zaliječe. Ne zaboravite da ovaj put nema više istjerivanja majki i djedova, upadanja u stanove i otimanja tehnike, nema Luke, Partizana, Omarske, Keraterma, Sušice, KPZ Foče. Ovaj put bi išla jedna homogena teritorija na drugu. Pa kom opanci, kom obojci.

Bjezi bolan u ovo od danas nevjerujem ni na trenutak, merhametli mentalitet nas je ukopo do grla i sad nam samo prestoji da se koprcamo i kolutamo ocima. Jad i tuga.
Zašto od danas ?
Da izvedemo FUP na entitetsku granicu ? Da organizujemo kontra miting u Banja Luci ?
Budite ozbiljni.
Mir je prioritet. Dok god možemo, treba ga čuvati. Kad dođe do sukoba, sve ulazi u bubanj.
Zasto ne mobilisat svu vojsku i policiju ili poslati elitne jedinice u Brcko? Pa nek je i vjezba..
155_mm

#52632 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

GeeTnT wrote:
palermo wrote:
GeeTnT wrote:
Do danas sam bio ubijedjen da nismo dzaba ratovali, ginuli i ostajali ranjavani....od danas, teska srca kazem zasluzuju ne samo RS, nego cijelu teritoriju BiH...pa nek je preimenuju u sta hoce...
pisaju oni vec 20 godina. a neki nazalost to tek danas skontase. ja i dalje nikako da shvatim da je ovoliko iznenadjeni.
:?
GeeTnT

#52633 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GeeTnT »

palermo wrote:
GeeTnT wrote:
ne zajebaji života ti, nevažna epizoda u priči o borbi za BOsnu i Hercegovinu.....

Bolan, bodovi se tek na kraju zbrajaju.....a oni ovim crkusom sigurno nisu zaradili nikakav bod...
Ne zajebavam, majke mi....prije 14 godina sam pokopao oca, a danas sam se jednako tuzno osjecao gledajuci pokop BiH....
palermo

#52634 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zašto od danas ?
Budite ozbiljni.
Mir je prioritet. Dok god možemo, treba ga čuvati. Kad dođe do sukoba, sve ulazi u bubanj
.
:thumbup: par odličnih postova ......sa posebnim naglaskom na ovo boldirano......

čuvati mir ne znači naravno pristajati na ucjene.....ali znači biti hladne glave
512MB

#52635 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 512MB »

dobojlija81 wrote:auuu al ste se sasrali ovih 500-1000 četnika, već se razočarali i počeli pakovat
nedobog da tenk upale kakav
:run:
Neradi se o tome, ima nesto o dostojanstvu i obrazu, i to treba braniti. Ovde se desio genocid i po zrtvama se javno urinira, u vlastitoj zemlji! Neka proba Njemacka u Izraelu paradu pravit i slavit hitlera, mislis da bi zidovi rekli "haj jebes to, propala im banka".
mO k3

#52636 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Sta je sa vizom ???
hAZNADAR

#52637 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

archi_a wrote:Prva stvar. Ivanićevo postrojavanje čisto kao suza dječija. Odobrenje za pokret jedinice 3. puk-a iz kasarne uredno potpisano. Odobrio zamjenik ministrice, Jusić (SBiH). :roll: Ko će zaebat ako neće bošnjo? Ako bude pravde on će jedini i naebat. Inače, ovi pripadnici 3. puk-a me pozitivno iznenadili. Državna zastava, salutiranje. Sve po ps-u i dostojanstveno. Pozdravili instituciju predsjedništva Bosne i Hercegovine. Stojički. Vojnički. A da su im krezube pijanice iza leđa dobacivali i provocirali ih, jesu. Na kraju balade, ovaj propust i lancu komandovanja će natjerati sve one koji se o ovome pitaju da malo protabire i izvrše inspekciju i daju upute za strožiju kontrolu komandnog lanca.
Druga stvar. Sjedoh sad da odgledam "paradiranje". :razz: :lol:
Uredu je. Vidio sam sve. Neka njima laktašenka. Dao Bog da ih on vodi do kraja.
Pa majka mu stara, ako si već pravio "paradu" trebalo je to napucati da gori. Da bude strah i trepet. Da se "neprijatelju" tresu gaće, da zadrhtimo i da se useremo od straha. Trebao si milorade! Trebao si izvesti i prikazati sve što imaš. Ah da, pa to je to. Ovo je ustvari sve što imaš.
Nema veze. Srba ima bruka. Narod, narodne mase su uz tebe guardiJane. Imaš podršku, imaš nabrijan narod uz sebe koji ti kliče i koji te slijedi, do smrti ako treba.
Image
BANJALUKA, 09.01.2017 god. 13:00 slika za vrijeme "parade". Jaooooo, koliko naroda se skupilo. :-D
Toliko, laku noć i prijatno. Posljednji koji ostane nek ugasi svjetlo, moliću lijepo. :lol:
Nije bitno koliko ljudi je izaslo van danas - vec cinjenica da se to odrzalo, kao i ona anketa zvana Referendum. Nesto sto je bilo nezamislivo nekada - polako postaje normalno. Srbi u RS se polako navikavaju da se mogu kurciti prema kome hoce bez sankcija,.. i da se mogu izolovati od BiH koliko im je volja.
Neke je ovo danas razocaralo, neke sokiralo,..a neke ne. Obicno su razocarani i sokirani oni koji vjeruju u pravdu na svijetu, da dobro pobjedjuje, moral,... Cudi me sta takvi uopce traze na politici.

Mozemo se mi segaciti do mile volje, praviti slatko od limuna - ali cinjenica je da je danas BiH izgubila. RS demonstrirala cija je samo i jedino i ujedno ponovo pokazala nasu nemoc. Besmisleno je to prikazivati drugacijim nego sto jeste. BiH je dozivjela jos jedan poraz - barem onaj multietnicki dio. POlako se i sigurno dovodimo u stanje gdje nam ostaju samo dvije opcije:
Ili bosnjacka drzava koja nastoji prosiriti etnicki teritorij unutar BiH.
Ili da BiH ne postoji, ako je iko od susjeda uopce i zainteresovan da pripoji sebi Bihac, Tuzlu, Zenicu,...
hAZNADAR

#52638 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

GeeTnT wrote:
palermo wrote:
GeeTnT wrote:
Razumijem te potpuno. Ali mozda je ovo prilika za restart. Kada dotaknes dno - moras poceti na drugi nacin.
155_mm

#52639 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:Razumijem te potpuno. Ali mozda je ovo prilika za restart. Kada dotaknes dno - moras poceti na drugi nacin.
ovo je posljednja prilika da se restartuje i vidi sta je za ciniti.
hAZNADAR

#52640 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by hAZNADAR »

155_mm wrote:
hAZNADAR wrote:Razumijem te potpuno. Ali mozda je ovo prilika za restart. Kada dotaknes dno - moras poceti na drugi nacin.
Po cemu posljednja? Znamo jako dobro da moze biti i gore.
155_mm

#52641 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

hAZNADAR wrote:
155_mm wrote:
Po cemu posljednja? Znamo jako dobro da moze biti i gore.
pa posljednja po tome sto je od sad to "i gore" sto pominjes zagarantovano.
archi_a

#52642 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

@ hAZNADAR
Bihać,Tuzla, Zenica, Brčko, Sarajevo, Goražde, Olovo, Visoko, Jablanica, Živinice, Lukavac, Banovići, Maglaj, Jajce i Travnik, pored Banjaluke, Bijeljine i Mostara itekako su vrijedni i interesantni. No neću o tome.
Nije Bosna i Hercegovina ništa više izgubila, nego što je do sada bilo. Ovo je činjenica. Rs je genocidni entitet, nastao na krvlju i kostima i kao takav, voljom velikih sila dobio svoj kontinuitet. Nažalost.
Ovo je samo dokaz da se sa budalom ne može raspravljati. Jednostavno, nema dogovora. Nisu naši ljudi nesposobni, već jednostavno ne možeš se sa "srbendama" dogovoriti.
Bošnjaci kao većinski narod su pod prizmom i moraju gledati kako će odreagovati. Ne možeš reagovati snažno i jako na lajanje kera iz laktaša. Jednostavno bi to bio kontraefekt. Djela se bilježe. Mnogi nisu vjerovali al se ker na kraju dovuče u tužilaštvo. Mora se ići polako i okolokole. Jel ti stvarno misliš da se laktašenko već sutra ne može uhapsiti. Može vjeruj mi, ali se rade procjene žrtava i daljih reakcija. Činjenica je da je dobio izbore i da ima podršku naroda a to se mora imati u vidu kod rušenja kera. Mora se stvoriti ambijent. Polako.
Bošnjaci moraju biti hladne glave. Danas je evo bio hitan sastanak Izetbegovića sa ambasadoricom SAD-a, na njen zahtjev. Došla je upravo iz toga razloga. Da se koordiniraju reakcije. Dosta je i evropi laktašenka i njegovog orgijanja, vjeruj mi, ali ih jebe procjena. Velika je kolaterala.
Na kraju krajeva, šta je kome ova grand parada naštetila. Osim što je zbog pokušaja negiranja države i ismijavanja mrtvih u genocidu, udarila na ego svima koji bi im se već sada krvi napili. Polako. Treba biti igrač. Jebo šarlatana. Sad se rat dobija bez oružja, diplomatski. Ako i kada se bude moralo uključiti oružje u samoodbrani, ne sumnjam da će se imati načina za odbranu. Lp.
insomnia78

#52643 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

Da, mi smo inace u svijetu poznati k'o veliki igraci i diplomate. Ma hajte molim vas
archi_a

#52644 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Dobra fora sa Komšićem. :thumbup: :lol:
sumirprimus

#52645 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by sumirprimus »

ja mislio ambasadorica zvala da se oprosti jer im je svima pedala dvadesetog... :D
palermo

#52646 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by palermo »

insomnia78 wrote:Da, mi smo inace u svijetu poznati k'o veliki igraci i diplomate. Ma hajte molim vas
Koji mi ? Pa bolan tek smo dobili državu a ti bi da smo slavni. Uostalom, naša diplomacija u ratu je radila izvrsno. Ne vidim zašto i sada ne bi. Posebno sa mnogo jačim resursima
archi_a

#52647 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

:lol:
sumirprimus wrote:ja mislio ambasadorica zvala da se oprosti jer im je svima pedala dvadesetog... :D
Nadaju se pisijevci :mrgreen:
insomnia78

#52648 Re: RE: Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

palermo wrote:
insomnia78 wrote:Da, mi smo inace u svijetu poznati k'o veliki igraci i diplomate. Ma hajte molim vas
Koji mi ? Pa bolan tek smo dobili državu a ti bi da smo slavni. Uostalom, naša diplomacija u ratu je radila izvrsno. Ne vidim zašto i sada ne bi. Posebno sa mnogo jačim resursima
Jasta je. Pokrivali smo predio od Las vegasa do Atlantic C
Djeluje Trenutno

#52649 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Djeluje Trenutno »

archi_a wrote:@ hAZNADAR
Bihać,Tuzla, Zenica, Brčko, Sarajevo, Goražde, Olovo, Visoko, Jablanica, Živinice, Lukavac, Banovići, Maglaj, Jajce i Travnik, pored Banjaluke, Bijeljine i Mostara itekako su vrijedni i interesantni. No neću o tome.
Nije Bosna i Hercegovina ništa više izgubila, nego što je do sada bilo. Ovo je činjenica. Rs je genocidni entitet, nastao na krvlju i kostima i kao takav, voljom velikih sila dobio svoj kontinuitet. Nažalost.
Ovo je samo dokaz da se sa budalom ne može raspravljati. Jednostavno, nema dogovora. Nisu naši ljudi nesposobni, već jednostavno ne možeš se sa "srbendama" dogovoriti.
Bošnjaci kao većinski narod su pod prizmom i moraju gledati kako će odreagovati. Ne možeš reagovati snažno i jako na lajanje kera iz laktaša. Jednostavno bi to bio kontraefekt. Djela se bilježe. Mnogi nisu vjerovali al se ker na kraju dovuče u tužilaštvo. Mora se ići polako i okolokole. Jel ti stvarno misliš da se laktašenko već sutra ne može uhapsiti. Može vjeruj mi, ali se rade procjene žrtava i daljih reakcija. Činjenica je da je dobio izbore i da ima podršku naroda a to se mora imati u vidu kod rušenja kera. Mora se stvoriti ambijent. Polako.
Bošnjaci moraju biti hladne glave. Danas je evo bio hitan sastanak Izetbegovića sa ambasadoricom SAD-a, na njen zahtjev. Došla je upravo iz toga razloga. Da se koordiniraju reakcije. Dosta je i evropi laktašenka i njegovog orgijanja, vjeruj mi, ali ih jebe procjena. Velika je kolaterala.
Na kraju krajeva, šta je kome ova grand parada naštetila. Osim što je zbog pokušaja negiranja države i ismijavanja mrtvih u genocidu, udarila na ego svima koji bi im se već sada krvi napili. Polako. Treba biti igrač. Jebo šarlatana. Sad se rat dobija bez oružja, diplomatski. Ako i kada se bude moralo uključiti oružje u samoodbrani, ne sumnjam da će se imati načina za odbranu. Lp.
boli bakira kita za bošnjake i još više boli kita ameriku, prije će bakir bit pozvan da mu predoče dokaze o šurovanju sa egipatskom braćom(muslimanskom) terorističkom organizacijom.

Nije tajna da je osnivač i ideolog „Muslimanske braće” ranije bio čest gost u Sarajevu i da je prijateljstvo sa Bakirom Izetbegovićem javno održavao sve dok Egipat za njim nije raspisao crvenu potjernicu”

samo se vi još zanosite da će neko drugi branit državu, boli ih kita!
insomnia78

#52650 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by insomnia78 »

'ajde? Ti se bas registrov'o da nam to objasnis?
Locked