BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Laertes

#52601 Re: BHTelecom All About

Post by Laertes »

noviclan wrote:Zna li (t)ko recept, modus, za zamjenu daljinskog upravljava moja tv dugmad desno i lijevo uopce nemaju odziva hvala
Odeš na šalter. Ja već dva puta mijenjao.
pepeljara

#52602 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

zrakomlat wrote:
zippoo87 wrote:
Dioxis wrote:Pozdrav, da li neko zna da li ce Note 8 doci u BH Telecom ? Sta mislite kolika bi mu cijena mogla biti ako dodje u BH Telecom ?
brat bratu,2000+ KM
:D
I to na najjačim paketima :D

Nikako mi ne ide u glavu da raja toi kupuje tako,iskesira za telefon manje 100km od trzisne cijene i obaveze se na 24x 100km :D:D:D

I to ce puknut u telekomu ko da je djaba :D
zippoo87

#52603 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pepeljara wrote:
zrakomlat wrote:
zippoo87 wrote: brat bratu,2000+ KM
:D
I to na najjačim paketima :D

Nikako mi ne ide u glavu da raja toi kupuje tako,iskesira za telefon manje 100km od trzisne cijene i obaveze se na 24x 100km :D:D:D

I to ce puknut u telekomu ko da je djaba :D
pa to i uzimaju vecinom tatini sinovi i kcerke i drzavni sluzbenici i ovi sto imaju plate preko 1000 KM a ne rade nista i svejedno im izdvojiti 100 KM za ratu :D
nebrojeno sam puta bio u telekom centru kod nas,kada dodju djeca sa roditeljima i klepe telefone preko 1000 KM a ni djeca ni roditelji veze nemaju o uredjaju,pitaju neka glupa pitanja,djeci bitno da radi facebook i instagram,ostalo i ne znaju za sta sluzi
a najjaci su mi sluzbenici u telekom centru (tacnije jedan sluzbenik,stariji,pred penziju),kako ih onda pocne nagovarati i navlaciti na skuplji uredjaj,kao bolji,ima sve haha
ismijem se a iz iskustva znam da taj djedica veze nema ni o cemu...ono sto je on ucio kada je isao u skolu,se ne koristi vec 50 godina :D
par puta sam sa njim ulazio u konflikt oko brzina interneta i ostalog i vidio da lik veze nema a sto je najgore,on je sef ostalim tu u centru,pa izheba i ove mladje sto nesto i znaju :D
pepeljara

#52604 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Ma dobro, dok je ovaca bit ce i vune :D
Al opet mi ne ide u glavu da je razlika kad krene mobitel da se prodaje u 200 km izmedju 15 i 100 km paketa :D:D

Jbte, pa sve najjace modele bilo gdje vani dobijas za 1€, 1KN 1$ kod nas dobijas popust 5% :D

elem, vezano za ove bodove.
Prosto ne mogu da vjerujem da ih se mora cimati za bodove.

Prvo posaljem zasto mi nisu zaracunali "loyalnost" na preko 10g. (naknadno mi dodaju)
Pa posaljem za redovne racune (naknadno mi opet dodaju)

Zar nemaju bazu nekakvu pa da se automatski popuni i neka procedura da to sve proracuna, nego moramo ovako cimati ko cigani za bodove

hljebe.
zippoo87

#52605 Re: BHTelecom All About

Post by zippoo87 »

pepeljara wrote:Ma dobro, dok je ovaca bit ce i vune :D
Al opet mi ne ide u glavu da je razlika kad krene mobitel da se prodaje u 200 km izmedju 15 i 100 km paketa :D:D

Jbte, pa sve najjace modele bilo gdje vani dobijas za 1€, 1KN 1$ kod nas dobijas popust 5% :D

elem, vezano za ove bodove.
Prosto ne mogu da vjerujem da ih se mora cimati za bodove.

Prvo posaljem zasto mi nisu zaracunali "loyalnost" na preko 10g. (naknadno mi dodaju)
Pa posaljem za redovne racune (naknadno mi opet dodaju)

Zar nemaju bazu nekakvu pa da se automatski popuni i neka procedura da to sve proracuna, nego moramo ovako cimati ko cigani za bodove

hljebe.
kako si ih kontaktirao za ove bodove ?
preko 1444 ili preko support maila
meni nisu nista bodova dodali,da ih i ja malo cimam...

ma kod njih nema nista automatski,cirkus zivi...
pepeljara

#52606 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

ma support mail nekakav kad se ulogiras :D poslali mi mail za svaki dodatak :D
Krokodajl

#52607 Re: BHTelecom All About

Post by Krokodajl »

Kupio sam prije dva tri mjeseca u BHT ovaj Tesla 3.2 dual sim, platio kesom bez ikakvog ugovorenog iznosa, koristo do sad dvije kartice BHT obje prepaid, sad zbog posla trebam Eronet karticu i vidim da je mobitel kodiran na BHT, pa me interesuje kakva je procedura za dobijanje tog famoznog koda od BHtlT za dekodiranje usluga, ako poatoji mogucnost za to, a buduci da govorimo o BHT ne bi me cudilo da ne moze.
corei3

#52608 Re: BHTelecom All About

Post by corei3 »

Vidim prokopali Kranjčevićevu. Stavljaju neke bijele cijevi. Kažu da je za MojaTV. Jel to optika
made_in_sarajevo

#52609 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

Krokodajl wrote:Kupio sam prije dva tri mjeseca u BHT ovaj Tesla 3.2 dual sim, platio kesom bez ikakvog ugovorenog iznosa, koristo do sad dvije kartice BHT obje prepaid, sad zbog posla trebam Eronet karticu i vidim da je mobitel kodiran na BHT, pa me interesuje kakva je procedura za dobijanje tog famoznog koda od BHtlT za dekodiranje usluga, ako poatoji mogucnost za to, a buduci da govorimo o BHT ne bi me cudilo da ne moze.
otidji na salter i podnesi zahtjev za kod, dobit ces postom mislim u roku 7-10 dana dok telekom posalje to u predstavnistvo Tesle za BiH pa dobiju nazad odgovor.
Krokodajl

#52610 Re: BHTelecom All About

Post by Krokodajl »

Hvala :thumbup:
pepeljara

#52611 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

made_in_sarajevo wrote:
Krokodajl wrote:Kupio sam prije dva tri mjeseca u BHT ovaj Tesla 3.2 dual sim, platio kesom bez ikakvog ugovorenog iznosa, koristo do sad dvije kartice BHT obje prepaid, sad zbog posla trebam Eronet karticu i vidim da je mobitel kodiran na BHT, pa me interesuje kakva je procedura za dobijanje tog famoznog koda od BHtlT za dekodiranje usluga, ako poatoji mogucnost za to, a buduci da govorimo o BHT ne bi me cudilo da ne moze.
otidji na salter i podnesi zahtjev za kod, dobit ces postom mislim u roku 7-10 dana dok telekom posalje to u predstavnistvo Tesle za BiH pa dobiju nazad odgovor.
U doba kad se mail smatra za sluzbenim sredstvom i kao takav validan bilo gdje,kod nas se salje postom :D

hljebaigara :D
escobar__

#52612 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Meni su nedavno za jedan Microsoftov uređaj poslali e-mailom.
rizibizi

#52613 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

A znaju poslati i pogresan kod, pa se to 7-10 razvuce, samo mi nije jasno odakle im ideja da dual sim telefone oba slota zakljucaju na BHT.
zateznistub

#52614 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

rizibizi wrote:A znaju poslati i pogresan kod, pa se to 7-10 razvuce, samo mi nije jasno odakle im ideja da dual sim telefone oba slota zakljucaju na BHT.
Posljednih godina sam uzeo nekoliko sa dual simom i u svakom su oba slota bili zaključani , zašto je to tako, stvarno ne znam. Kod ere to nije slučaj...
BarbaDue

#52615 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Logično je kad ga već zaključava da ga zaključa komplet a ne samo pola.
made_in_sarajevo

#52616 Re: BHTelecom All About

Post by made_in_sarajevo »

nije logicno jer dual i jest da koristis kako ti hoces. jedan uredu i prije su tako i kljucali ali dva je preseravanje za koje sumnjam da imaju nekog osnova
BarbaDue

#52617 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

Valjda je cilj kontrola čitavog aparata a ne samo jednog sima.

samo kažem
zateznistub

#52618 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Svrha telefona sa dva sim Slota je, jeli, korištenje više različitih provajdera. Ne vidim nikakvu svrhu korištenja dva ista.

Nego, kome jebat umrle kad PETI PUT moram predati jedan te isti telefon na servis? :twisted:
BarbaDue

#52619 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

zateznistub wrote:Svrha telefona sa dva sim Slota je, jeli, korištenje više različitih provajdera. Ne vidim nikakvu svrhu korištenja dva ista.
Svrha je korištenje dva različita broja a ne dva različita provajdera.
Cossack

#52620 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

BarbaDue wrote:
zateznistub wrote:Svrha telefona sa dva sim Slota je, jeli, korištenje više različitih provajdera. Ne vidim nikakvu svrhu korištenja dva ista.
Npr. poslovni i privatni :)
zateznistub

#52621 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

Cossack wrote:
BarbaDue wrote:
Npr. poslovni i privatni :)
Da to je jedan razlog, ali je mnogo više razloga na strani dva provajdera, različite cijene razgovora i količina neta, da ne spominjem roaming I odlazak u druge zemlje i korištenje njihove kartice I mreže...
Ima oh slučaj da mi je službeni bio mtelov broj, šta u tom slučaju?
rizibizi

#52622 Re: BHTelecom All About

Post by rizibizi »

@Barba ti ko da radis u BHT :D kakva kontrola, kakve gluposti, ovo zakljucavanje je iskljucivo trazeno od strane BHT s objasnjenjem da ce neko mozda koristiti pretplatu i ultru u istom telefonu :-) :? :shock: :shock: :skoljka: :evil: :evil: :evil: :evil: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :sretan: :igrac: :hitna: :stolica: :jbt: Da li znate nekoga ko ima sluzbenu i privatnu pretplatu ili ko nosi pretplatu i ultru. Prvi sim lock to razumijem, drugi sim je totalno bespotrebno. U svakom slucaju nevidjena glupost i idealna kombinacija da namjeste cvaju po mobitelu lokalnim "serviserima" tj. dobavljacima unlock kodova. Najgori moguci scenariiji odes preko grane, kupis karticu, na njoj interneta, svega, a ti mozes
A) kupiti drugi pametni telefon (e'o sad cu)
B) razgovarati u romingu (bolje kupiti dva pametna telefona)
C) ne javljati se nikome pa da te Interpol pita za zdravlje jer su ukucani i drage osobe prijavile nestanak.
Sto znaci da su uredjaji koje prodaje BHT prakticno neupotrebljivi van granica drzave osim ako neces da ti racun bude u visini prosjecne plate u FBiH.
Cossack

#52624 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Odličnooooooo! Napokon i od Telekoma prave ponude :) Ovo mene zanima:

Za postojeće korisnike moja TV

Kao postojeći korisnik paketa MojaTV BH Phone, MojaTV Phone, MojaTV Net ili MojaTV Full u toku ove super akcije podnesi zahtjev za korištenje moja TV paketa sa obaveznim trajanjem ugovornog odnosa od 24 mjeseca i uživaj u jednoj od ponuđenih povoljnosti:

besplatnom korištenju TV usluge na dodatnom TV prijemniku tokom dvije godine
besplatnom korištenju Dodatnog paketa za pozive prema BH Mobile mreži - Paket 100, tokom prvih 12 mjeseci
besplatnom korištenju Dodatnog paketa HBO Premium tokom prvih 12 mjeseci
kupovini uređaja iz ponude BH Telecoma po cijenama već od 1 KM

:thumbup:
Last edited by Cossack on 31/08/2017 13:43, edited 2 times in total.
Krokodajl

#52625 Re: BHTelecom All About

Post by Krokodajl »

Na koje uređaje se ovo odnosi ?
Locked