SDP

sumirprimus

#52576 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Leverage wrote:
sumirprimus wrote: ajde reci zivota ti sta mislis a ja cu biti ko i dosad iskren :D
Ne znam stvarno, mislim da bi ti i sam sebi naš'o mahane.
ne bi.jer ja nisam za vodjenje stranke. malo sam znas impulsivan, a i daleko je goli otok :skoljka:
al ova klika svi ba raus, daj nove face. daj nesto pametnije kulturnije, ozbiljnije. daj da imaju neki cilj kako dobit izbore, ujedinit ljevicu, a da nije komsic :D
The 51st State

#52577 Re: SDP

Post by The 51st State »

ne mere ni tako, ne rastu ljudi na drvetu
sumirprimus

#52578 Re: SDP

Post by sumirprimus »

The 51st State wrote:ne mere ni tako, ne rastu ljudi na drvetu
ma ima raje,al ne mogu doc do izrazaja od ovih laktarosa.
galamdzija.spletkarosa.
The 51st State

#52579 Re: SDP

Post by The 51st State »

sumirprimus wrote:
The 51st State wrote:ne mere ni tako, ne rastu ljudi na drvetu
ma ima raje,al ne mogu doc do izrazaja od ovih laktarosa.
galamdzija.spletkarosa.
licno bi volio da tuzlaci ili taj kanton preuzmu sdp dominantno, mislim da bi bolje prolazili i u drzavi za razliku od ovih sarajevskih stranackih modelara.
sumirprimus

#52580 Re: SDP

Post by sumirprimus »

premalo ljudi rascjepkano u previse stranaka. sta god i ko god probao uradit osudjen je na neuspjeh.nazalost.
Styling

#52581 Re: SDP

Post by Styling »

Evo poluge za potkusurivanje u Federaciji

https://vijesti.ba/clanak/438519/sdp-im ... dnika-fbih
sumirprimus

#52582 Re: SDP

Post by sumirprimus »

opet perko srba perbijaju racun :roll: :lol:
The 51st State

#52583 Re: SDP

Post by The 51st State »

meni je ovo perfidno kako su satrali sad lagumdziju, covjek nije spominjo koaliciju nego razgovor i ponovno ujedinjenje ljevice uz posljedicni reset stranackih infrastruktura, meni suludo kako ga odjebase hladno iako je u principu to jedini put ne bi li bili ozbiljna konkurencija sda.
bingov buraz

#52584 Re: SDP

Post by bingov buraz »

sumirprimus wrote::lol:
e cuj sdaovac :lol: :izet:
znaci smeta bockanje smeta daj kako ovu pricu zavrsit sto prije i bezbolnije i onda laganini pausali brale :izet:
Pa vidi u kakvom si društvu sa tom pričom na ovom forumu
sumirprimus

#52585 Re: SDP

Post by sumirprimus »

bingov buraz wrote:
sumirprimus wrote::lol:
e cuj sdaovac :lol: :izet:
znaci smeta bockanje smeta daj kako ovu pricu zavrsit sto prije i bezbolnije i onda laganini pausali brale :izet:
Pa vidi u kakvom si društvu sa tom pričom na ovom forumu
a ne. taj hickokov film nes geldat.ja pricam za sebe i tipkam u svoje ime. drugi me ne interesiraju. jel se preklapa il ne preklapa bas me briga.
:P :kiss:
last mohicans

#52586 Re: SDP

Post by last mohicans »

sumirprimus wrote:biti cu iskren druze procitao sam prva tri reda.
otkud on sa dvajst i kusur tu?
dje je tu transparentnost,pogotov poslje zlajine price o ovim omladincima?
u vezi mladih neka mladih,bolje i mladi nego sve staronje, al daj nesto da ucini prije no sto sjedne u fotelju,sta je on ucinio iskreno?
26 godina, eto ima i taj podatak. Sta je učinio, to bi trebao provjeriti u OV Stari Grad. Jbg,nemam toliko vremena. Ja sam ti samo naveo neki podatke u usporedbi sa drugim kandidatima iz iste ili druge izborne jedinice, pa i stranke. Nego kako idu pripreme FK Slobode,jel sef nabacio novi stayling za nastavak sezone?
Leverage

#52587 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote:meni je ovo perfidno kako su satrali sad lagumdziju, covjek nije spominjo koaliciju nego razgovor i ponovno ujedinjenje ljevice uz posljedicni reset stranackih infrastruktura, meni suludo kako ga odjebase hladno iako je u principu to jedini put ne bi li bili ozbiljna konkurencija sda.
Tačno da insan zaplače nad njegovom teškom sudbinom.
bunk

#52588 Re: SDP

Post by bunk »

Kad pogledate mladobudni sliku i kapacitet na njoj.
Zlatko Lagumdzija je za njih Bog.
U svakom pogledu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52589 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

bunk wrote:Kad pogledate mladobudni sliku i kapacitet na njoj.
Zlatko Lagumdzija je za njih Bog.
U svakom pogledu.
Joj istina :mrgreen: kajem se za svaku napisanu ruznu rijec o njemu. Jest lopov neopjevani, ali Cercil za ovu SDP omladinu :D
Leverage

#52590 Re: SDP

Post by Leverage »

https://niksicblog.wordpress.com/2019/0 ... tuzlacima/

Između ostalog:
A onda je za govornicu izašao Denis Bećirović, čovjek zahvaljujući kome je lista SDP-a u Tuzli dobila veliki broj glasova jer je pratila njegovu kampanju za člana predsjedništva. Kampanju u koju se najviše ulagalo, kako sredstava – tako i nada. Drugim riječima: činjenica da se radilo o kandidatu iz Tuzle i da se najviše sredstava i nade uložilo u Tuzlu – pomogla je da se i lista SDP-a i ovog puta značajno podigne uz Denisa.

Bećirović je mirnim glasom, kako on to čini, rekao da nipošto ne smijemo izdati svoje glasače. Da ne smijemo pogaziti svoja predizborna obećanja. Počeo je da iznosi tako zdrave i razumne argumente da sam prosto bio oduševljen njegovom pozicijom, tj. njegovim govorom. Glasno sam odobravao i aplaudirao. Nisam skrivao oduševljenje i dao sam mu punu i glasnu podršku iz zadnjeg reda. Bio je to glas razuma, konačno, nakon deset sati nepotrebne diskusije, za koji sam htio da nadglasa skrivene interese.

Denis je počeo govoriti o temeljnim principima SDP-a. Došao je do najvažnijeg principa SDP-a, a to je antifašizam. I ja sam bio “kupljen”. Pomenuo je SDA politiku, da žele u koaliciju sa SDP, sa građanskom ljevicom, ali da nisu pokazali volju da promijene svoju politiku, da je prilagode toj koaliciji. Pomenuo je sarajevske ulice: da više nema ulice nazvane po predjedniku ZAVNOBiH-a, vjerovatno zato što je “pogrešne nacionalnosti”, ali da zato ima ulica kvislinga Mustafe Busuladžića (koja je došla namjesto legendarne i opjevane Fuada Midžića – op.aut.) Kao Predsjedavajućeg Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti (što uključuje i nazive ulica u Kantonu Sarajevo), mene je to naročito pogodilo.

Pogodilo me je kada sam shvatio koliko smo zapravo “klepili ušima”, koliko smo poklekli, koliko nam se je jedna etnička autoritarna konzervativna stranka sa svojom totalitarnom sveprisutnom strahovladom i anonimnim prijetnjama smrću, medijskim huškanjem i pozivima na linč na svaku našu inicijativu, uvukli u kosti, u mozak, u partiju.
kmirsad

#52591 Re: SDP

Post by kmirsad »

Leverage wrote:https://niksicblog.wordpress.com/2019/0 ... tuzlacima/

Između ostalog:
A onda je za govornicu izašao Denis Bećirović, čovjek zahvaljujući kome je lista SDP-a u Tuzli dobila veliki broj glasova jer je pratila njegovu kampanju za člana predsjedništva. Kampanju u koju se najviše ulagalo, kako sredstava – tako i nada. Drugim riječima: činjenica da se radilo o kandidatu iz Tuzle i da se najviše sredstava i nade uložilo u Tuzlu – pomogla je da se i lista SDP-a i ovog puta značajno podigne uz Denisa.

Bećirović je mirnim glasom, kako on to čini, rekao da nipošto ne smijemo izdati svoje glasače. Da ne smijemo pogaziti svoja predizborna obećanja. Počeo je da iznosi tako zdrave i razumne argumente da sam prosto bio oduševljen njegovom pozicijom, tj. njegovim govorom. Glasno sam odobravao i aplaudirao. Nisam skrivao oduševljenje i dao sam mu punu i glasnu podršku iz zadnjeg reda. Bio je to glas razuma, konačno, nakon deset sati nepotrebne diskusije, za koji sam htio da nadglasa skrivene interese.

Denis je počeo govoriti o temeljnim principima SDP-a. Došao je do najvažnijeg principa SDP-a, a to je antifašizam. I ja sam bio “kupljen”. Pomenuo je SDA politiku, da žele u koaliciju sa SDP, sa građanskom ljevicom, ali da nisu pokazali volju da promijene svoju politiku, da je prilagode toj koaliciji. Pomenuo je sarajevske ulice: da više nema ulice nazvane po predjedniku ZAVNOBiH-a, vjerovatno zato što je “pogrešne nacionalnosti”, ali da zato ima ulica kvislinga Mustafe Busuladžića (koja je došla namjesto legendarne i opjevane Fuada Midžića – op.aut.) Kao Predsjedavajućeg Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti (što uključuje i nazive ulica u Kantonu Sarajevo), mene je to naročito pogodilo.

Pogodilo me je kada sam shvatio koliko smo zapravo “klepili ušima”, koliko smo poklekli, koliko nam se je jedna etnička autoritarna konzervativna stranka sa svojom totalitarnom sveprisutnom strahovladom i anonimnim prijetnjama smrću, medijskim huškanjem i pozivima na linč na svaku našu inicijativu, uvukli u kosti, u mozak, u partiju.
Jedini kandidat koji nije iz NS, a za kojeg sam glaso, dr. Denis Bečirević.
Leverage

#52592 Re: SDP

Post by Leverage »

Primjer političara koji, za razliku od Komšića, može viknut' Dodiku i Čoviću bez da se podvlači pod SDA skute.
kmirsad

#52593 Re: SDP

Post by kmirsad »

Leverage wrote:Primjer političara koji, za razliku od Komšića, može viknut' Dodiku i Čoviću bez da se podvlači pod SDA skute.
:thumbup:
sumirprimus

#52594 Re: SDP

Post by sumirprimus »

:lol: ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi :thumbup:
Al antifasizam tu ga je kupio :lol: :lol: :lol:
A tek se je :lol: :lol: :lol: predsjednik progresivaca :mrgreen: :mrgreen:
Leverage

#52595 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote::lol: ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi :thumbup:
Denis nije žrtvovan, jedan izborni ciklus ne znači ništa.

Denis je budućnost SDP-a, 99% da će naslijediti Nermina Nikšića.
sumirprimus

#52596 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ma ja ba samo ovaj mandat da odrade.casna.rijec :mrgreen:
Al i to je onda skretanje udesno :skoljka:
Styling

#52597 Re: SDP

Post by Styling »

Leverage wrote:
sumirprimus wrote::lol: ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi :thumbup:
Denis nije žrtvovan, jedan izborni ciklus ne znači ništa.

Denis je budućnost SDP-a, 99% da će naslijediti Nermina Nikšića.
Tacno. On mi jedini nekako ulijeva povjerenje kao neko ko bi mogao povuci naprijed. Stabilan, obrazovan, elokventan. :thumbup:
sumirprimus

#52598 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Ha ja tacno znas sta bi ih zadovoljilo. Apgrejd verzija baketa :mrgreen:
Leverage

#52599 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote:Ma ja ba samo ovaj mandat da odrade.casna.rijec :mrgreen:
Poručit' argumetovano Dodiku i Čoviću tu i tamo ponešto nije skretanje udesno.

Čovjek je potpuno na liniji EU regulative, ništa Bijedićeva tender linija. Iz toga proističe srž njegovog progresivnog političkog djelovanja.
sumirprimus

#52600 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Leverage wrote:
sumirprimus wrote:Ma ja ba samo ovaj mandat da odrade.casna.rijec :mrgreen:
Poručit' argumetovano Dodiku i Čoviću tu i tamo ponešto nije skretanje udesno.

Čovjek je potpuno na liniji EU regulative, ništa Bijedićeva tender linija. Iz toga proističe srž njegovog progresivnog političkog djelovanja.
Ma znas ti i bolje od izrecenog siguran sam komsija al haj :mrgreen:
Post Reply