Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sumirprimus wrote:
ajde reci zivota ti sta mislis a ja cu biti ko i dosad iskren
Ne znam stvarno, mislim da bi ti i sam sebi naš'o mahane.
ne bi.jer ja nisam za vodjenje stranke. malo sam znas impulsivan, a i daleko je goli otok
al ova klika svi ba raus, daj nove face. daj nesto pametnije kulturnije, ozbiljnije. daj da imaju neki cilj kako dobit izbore, ujedinit ljevicu, a da nije komsic
The 51st State wrote:ne mere ni tako, ne rastu ljudi na drvetu
ma ima raje,al ne mogu doc do izrazaja od ovih laktarosa.
galamdzija.spletkarosa.
licno bi volio da tuzlaci ili taj kanton preuzmu sdp dominantno, mislim da bi bolje prolazili i u drzavi za razliku od ovih sarajevskih stranackih modelara.
meni je ovo perfidno kako su satrali sad lagumdziju, covjek nije spominjo koaliciju nego razgovor i ponovno ujedinjenje ljevice uz posljedicni reset stranackih infrastruktura, meni suludo kako ga odjebase hladno iako je u principu to jedini put ne bi li bili ozbiljna konkurencija sda.
sumirprimus wrote:biti cu iskren druze procitao sam prva tri reda.
otkud on sa dvajst i kusur tu?
dje je tu transparentnost,pogotov poslje zlajine price o ovim omladincima?
u vezi mladih neka mladih,bolje i mladi nego sve staronje, al daj nesto da ucini prije no sto sjedne u fotelju,sta je on ucinio iskreno?
26 godina, eto ima i taj podatak. Sta je učinio, to bi trebao provjeriti u OV Stari Grad. Jbg,nemam toliko vremena. Ja sam ti samo naveo neki podatke u usporedbi sa drugim kandidatima iz iste ili druge izborne jedinice, pa i stranke. Nego kako idu pripreme FK Slobode,jel sef nabacio novi stayling za nastavak sezone?
The 51st State wrote:meni je ovo perfidno kako su satrali sad lagumdziju, covjek nije spominjo koaliciju nego razgovor i ponovno ujedinjenje ljevice uz posljedicni reset stranackih infrastruktura, meni suludo kako ga odjebase hladno iako je u principu to jedini put ne bi li bili ozbiljna konkurencija sda.
Tačno da insan zaplače nad njegovom teškom sudbinom.
A onda je za govornicu izašao Denis Bećirović, čovjek zahvaljujući kome je lista SDP-a u Tuzli dobila veliki broj glasova jer je pratila njegovu kampanju za člana predsjedništva. Kampanju u koju se najviše ulagalo, kako sredstava – tako i nada. Drugim riječima: činjenica da se radilo o kandidatu iz Tuzle i da se najviše sredstava i nade uložilo u Tuzlu – pomogla je da se i lista SDP-a i ovog puta značajno podigne uz Denisa.
Bećirović je mirnim glasom, kako on to čini, rekao da nipošto ne smijemo izdati svoje glasače. Da ne smijemo pogaziti svoja predizborna obećanja. Počeo je da iznosi tako zdrave i razumne argumente da sam prosto bio oduševljen njegovom pozicijom, tj. njegovim govorom. Glasno sam odobravao i aplaudirao. Nisam skrivao oduševljenje i dao sam mu punu i glasnu podršku iz zadnjeg reda. Bio je to glas razuma, konačno, nakon deset sati nepotrebne diskusije, za koji sam htio da nadglasa skrivene interese.
Denis je počeo govoriti o temeljnim principima SDP-a. Došao je do najvažnijeg principa SDP-a, a to je antifašizam. I ja sam bio “kupljen”. Pomenuo je SDA politiku, da žele u koaliciju sa SDP, sa građanskom ljevicom, ali da nisu pokazali volju da promijene svoju politiku, da je prilagode toj koaliciji. Pomenuo je sarajevske ulice: da više nema ulice nazvane po predjedniku ZAVNOBiH-a, vjerovatno zato što je “pogrešne nacionalnosti”, ali da zato ima ulica kvislinga Mustafe Busuladžića (koja je došla namjesto legendarne i opjevane Fuada Midžića – op.aut.) Kao Predsjedavajućeg Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti (što uključuje i nazive ulica u Kantonu Sarajevo), mene je to naročito pogodilo.
Pogodilo me je kada sam shvatio koliko smo zapravo “klepili ušima”, koliko smo poklekli, koliko nam se je jedna etnička autoritarna konzervativna stranka sa svojom totalitarnom sveprisutnom strahovladom i anonimnim prijetnjama smrću, medijskim huškanjem i pozivima na linč na svaku našu inicijativu, uvukli u kosti, u mozak, u partiju.
A onda je za govornicu izašao Denis Bećirović, čovjek zahvaljujući kome je lista SDP-a u Tuzli dobila veliki broj glasova jer je pratila njegovu kampanju za člana predsjedništva. Kampanju u koju se najviše ulagalo, kako sredstava – tako i nada. Drugim riječima: činjenica da se radilo o kandidatu iz Tuzle i da se najviše sredstava i nade uložilo u Tuzlu – pomogla je da se i lista SDP-a i ovog puta značajno podigne uz Denisa.
Bećirović je mirnim glasom, kako on to čini, rekao da nipošto ne smijemo izdati svoje glasače. Da ne smijemo pogaziti svoja predizborna obećanja. Počeo je da iznosi tako zdrave i razumne argumente da sam prosto bio oduševljen njegovom pozicijom, tj. njegovim govorom. Glasno sam odobravao i aplaudirao. Nisam skrivao oduševljenje i dao sam mu punu i glasnu podršku iz zadnjeg reda. Bio je to glas razuma, konačno, nakon deset sati nepotrebne diskusije, za koji sam htio da nadglasa skrivene interese.
Denis je počeo govoriti o temeljnim principima SDP-a. Došao je do najvažnijeg principa SDP-a, a to je antifašizam. I ja sam bio “kupljen”. Pomenuo je SDA politiku, da žele u koaliciju sa SDP, sa građanskom ljevicom, ali da nisu pokazali volju da promijene svoju politiku, da je prilagode toj koaliciji. Pomenuo je sarajevske ulice: da više nema ulice nazvane po predjedniku ZAVNOBiH-a, vjerovatno zato što je “pogrešne nacionalnosti”, ali da zato ima ulica kvislinga Mustafe Busuladžića (koja je došla namjesto legendarne i opjevane Fuada Midžića – op.aut.) Kao Predsjedavajućeg Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti (što uključuje i nazive ulica u Kantonu Sarajevo), mene je to naročito pogodilo.
Pogodilo me je kada sam shvatio koliko smo zapravo “klepili ušima”, koliko smo poklekli, koliko nam se je jedna etnička autoritarna konzervativna stranka sa svojom totalitarnom sveprisutnom strahovladom i anonimnim prijetnjama smrću, medijskim huškanjem i pozivima na linč na svaku našu inicijativu, uvukli u kosti, u mozak, u partiju.
Jedini kandidat koji nije iz NS, a za kojeg sam glaso, dr. Denis Bečirević.
ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi
Al antifasizam tu ga je kupio
A tek se je predsjednik progresivaca
sumirprimus wrote: ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi
Denis nije žrtvovan, jedan izborni ciklus ne znači ništa.
Denis je budućnost SDP-a, 99% da će naslijediti Nermina Nikšića.
sumirprimus wrote: ma ok denis.njeg su i isturili i zrtvovali a svoje guzice sklonili iza sigurnih listi
Denis nije žrtvovan, jedan izborni ciklus ne znači ništa.
Denis je budućnost SDP-a, 99% da će naslijediti Nermina Nikšića.
Tacno. On mi jedini nekako ulijeva povjerenje kao neko ko bi mogao povuci naprijed. Stabilan, obrazovan, elokventan.