Demokratska fronta Željko Komšić

Škobo Habu

#52576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

mo-town wrote: 11/03/2022 14:16
Sarajmen wrote: 11/03/2022 11:11 Živ si, dobro je :thumbup:

:bih:
Ja se zabrinuo da nije zaglavio u Donbasu.
Šta ću ja u Ukrajini?

Ima dovoljno pajtosa Komadanta Željka koji su spremniji za urban warfare od mene. Ja sam pacifista, a oni vazda na air softu.
mo-town

#52577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by mo-town »

Škobo Habu wrote: 11/03/2022 19:46
mo-town wrote: 11/03/2022 14:16
Ja se zabrinuo da nije zaglavio u Donbasu.
Šta ću ja u Ukrajini?

Ima dovoljno pajtosa Komadanta Željka koji su spremniji za urban warfare od mene. Ja sam pacifista, a oni vazda na air softu.
Bio se zabrinuo. Sta ja znam. Treba ruskim gazdama pomoci na svaki moguci nacin u zamjenu za izborni. Ozbiljna se bitka bije.
Škobo Habu

#52578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

mo-town wrote: 11/03/2022 21:43
Bio se zabrinuo. Sta ja znam. Treba ruskim gazdama pomoci na svaki moguci nacin u zamjenu za izborni. Ozbiljna se bitka bije.
Ono kad ti lijevo krilo SDA, sve sami turkofil, drži predavanje o moralu. Je l' vam Erdogan obeć'o milon Turaka?
Point.

#52579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 11/03/2022 11:08
Sarajmen wrote: 09/03/2022 19:17 EU: Prvo 14 prioriteta, onda kandidatski status
Podsjetili su da je BiH za kandidacijski status aplicirala u februaru 2016. godine.
Image
Iz Evropske unije odgovorili su za Politicki.ba na aplikaciju za kandidatski status koju je jučer poslao predsjedavajući Presjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

U odgovoru iz Brisela ističe se da je EU "ponovo potvrdila evropsku perspektivu zapadnog Balkana na samitu na Brdu kod Kranja.

"Nakon što je BiH aplicirala za kandidatski status u februaru 2016. godine, vaša država treba ispuniti 14 ključnih prioriteta iz maja 2019. godine, nakon Mišljena Evropske komisije.

Ona pokrivaju oblasti demokratizacije i funkcionalnosti, vladavine zakona, temeljnih prava i reformu javne uprave.

Očekujemo da vidimo jasne reforme, u smislu ispunjenja 14 ključnih reformskih prioriteta.

Ispunjenje toga dovodi BiH bliže kandidatskom statusu, te je na vašoj zemlji da izvrši ove obaveze, a u interesu svih vaših građana", stoji u odgovoru iz Brisela za Politicki.ba.

Image

Iz Evropske komisije podsjetili su i na jučerašnji govor komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija.

On je, govoreći u Evropskom parlamentu o situaciji u Bosni i Hercegovini, istakao i da je blokada koju provodi Milorad Dodik i političari iz entiteta Rs faktički zaustavila BiH na putu k EU.

Rekao je i da je, zbog toga, Evropska komisija zaustavila tri velika projekta za entitet Rs, vrijedna oko 600 miliona eura.

"Dok ne vidimo deblokirane i u cjelosti funkcionalne institucije Bosne i Hercegovine, taj novac neće biti operativan za entitet Rs", poručio je Varhelyi.

Evropska komisija blokirala je realizaciju izgradnje dvije dionice koridora 5 C u rejonu Doboja, te modernizaciju željezničkog saobraćaja u manjem bh. entitetu, kao odgovor na Dodikove aktivnosti.
Još jedan populistički potez Komšića u stilu već viđenog MAP-a iliti ANP-a. :lol:

Da je Komšiću stalo do borbe protiv korupcije i pravne države on ne bi bio politička pudlica Izetbegovića.
Komentar očaja. Da ne uradi ništa bilo bi uhljeb, pjandura ne radi ništa, kad uradi nešto konkretno onda ide priča populistički potez.

'rđavom qurcu svaka dlaka smeta, kako ide ona narodna.
drug_profi

#52580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Jedino kad neki njegov potez bude imao fakat efekta nekog, a ne samo autopromociju, onda mozemo pricati o koristi za drzavu.
dulekrele

#52581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dulekrele »

Škobo Habu wrote: 11/03/2022 11:08
Sarajmen wrote: 09/03/2022 19:17 EU: Prvo 14 prioriteta, onda kandidatski status
Podsjetili su da je BiH za kandidacijski status aplicirala u februaru 2016. godine.
Image
Iz Evropske unije odgovorili su za Politicki.ba na aplikaciju za kandidatski status koju je jučer poslao predsjedavajući Presjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

U odgovoru iz Brisela ističe se da je EU "ponovo potvrdila evropsku perspektivu zapadnog Balkana na samitu na Brdu kod Kranja.

"Nakon što je BiH aplicirala za kandidatski status u februaru 2016. godine, vaša država treba ispuniti 14 ključnih prioriteta iz maja 2019. godine, nakon Mišljena Evropske komisije.

Ona pokrivaju oblasti demokratizacije i funkcionalnosti, vladavine zakona, temeljnih prava i reformu javne uprave.

Očekujemo da vidimo jasne reforme, u smislu ispunjenja 14 ključnih reformskih prioriteta.

Ispunjenje toga dovodi BiH bliže kandidatskom statusu, te je na vašoj zemlji da izvrši ove obaveze, a u interesu svih vaših građana", stoji u odgovoru iz Brisela za Politicki.ba.

Image

Iz Evropske komisije podsjetili su i na jučerašnji govor komesara za proširenje EU Olivera Varhelyija.

On je, govoreći u Evropskom parlamentu o situaciji u Bosni i Hercegovini, istakao i da je blokada koju provodi Milorad Dodik i političari iz entiteta Rs faktički zaustavila BiH na putu k EU.

Rekao je i da je, zbog toga, Evropska komisija zaustavila tri velika projekta za entitet Rs, vrijedna oko 600 miliona eura.

"Dok ne vidimo deblokirane i u cjelosti funkcionalne institucije Bosne i Hercegovine, taj novac neće biti operativan za entitet Rs", poručio je Varhelyi.

Evropska komisija blokirala je realizaciju izgradnje dvije dionice koridora 5 C u rejonu Doboja, te modernizaciju željezničkog saobraćaja u manjem bh. entitetu, kao odgovor na Dodikove aktivnosti.
Još jedan populistički potez Komšića u stilu već viđenog MAP-a iliti ANP-a. :lol:

Da je Komšiću stalo do borbe protiv korupcije i pravne države on ne bi bio politička pudlica Izetbegovića.
Sve si u pravu. Da mu je do svega toga stalo u zgradi predsjednistva bi sjedio Yugoslav. Bravo.
Point.

#52582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

drug_profi wrote: 11/03/2022 22:30 Jedino kad neki njegov potez bude imao fakat efekta nekog, a ne samo autopromociju, onda mozemo pricati o koristi za drzavu.
Smanji očekivanja, skontaj da sam kao jedan od tri člana i ne može Bog zna šta i sve će biti u redu :thumbup:

Namjerno imate nestvarna očekivanja da možete pljuvati po čovjeku.

4 more years :bih:
sinuhe

#52583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sinuhe »

Komso ce. Bilo to Dodikovo antidrzavno djelovanje ili opsada Mariupolja :P Podsjetili ga.
EU: Prvo 14 prioriteta, onda kandidatski status
Bloo
Globalna šefica

#52584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Point. wrote: 12/03/2022 09:11
drug_profi wrote: 11/03/2022 22:30 Jedino kad neki njegov potez bude imao fakat efekta nekog, a ne samo autopromociju, onda mozemo pricati o koristi za drzavu.
Smanji očekivanja, skontaj da sam kao jedan od tri člana i ne može Bog zna šta i sve će biti u redu :thumbup:

Onda nam je zao i Dzafketa i Dode, ne mogu nista sami.
ljevoruki

#52585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ljevoruki »

Ne razumijem ove sto su protiv Komsica. Da je ciliricar u predsjednistvu uvijek bi bilo 2:1 protiv BiH. Ja cu ponovo glasati za njega.
Malo iz prakticnih razloga, malo iz inata. :bih:
Bloo
Globalna šefica

#52586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

ljevoruki wrote: 12/03/2022 09:35 Ne razumijem ove sto su protiv Komsica. Da je ciliricar u predsjednistvu uvijek bi bilo 2:1 protiv BiH. Ja cu ponovo glasati za njega.
Malo iz prakticnih razloga, malo iz inata. :bih:
Pa valjda je i sad 2:1 - Komso/Dzafke versus Dodo?
Probosanski i jedan i drugi.

Ili Komso je u fazonu sve sam Safete?
Point.

#52587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Bloo wrote: 12/03/2022 09:24
Point. wrote: 12/03/2022 09:11

Onda nam je zao i Dzafketa i Dode, ne mogu nista sami.
Pa i ne mogu.

No, uvijek je bolje 2-1 nego 1-2.
ljevoruki

#52588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ljevoruki »

@Bloo
De zivota ti procitaj ponovo sta sam napisao. Pa se onda javi. Cirilicar je Covic, ako nisi znala za njegov nadimak i afinitet.
Bloo
Globalna šefica

#52589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

ljevoruki wrote: 12/03/2022 09:43 @Bloo
De zivota ti procitaj ponovo sta sam napisao. Pa se onda javi. Cirilicar je Covic, ako nisi znala za njegov nadimak i afinitet.
Ja sam skrenula paznju da je sada 2:1 pro BiH jer se malorpije nego zalio da ne moze Komso sve sam. Nije sam, ima Dzafketa. :mrgreen:
Pobrinuti se i za iduce izbore da bude Komso i neko proSDA..ovaj proBiH. :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Truba »

mo-town wrote: 10/03/2022 23:11
Black swan wrote: 10/03/2022 11:19 pajdo ja sam za NIP glasovao samo me kanton zanima
na ostalo ne mogu utjecati

previše forum pati od kalupa i torizacije ljudi
Dzabe NIP, nece ti Dino donijeti izborni o kojem mastate.
Kakav spin
Al zato nam je donio tramvaj i sine nove
Nisam znao da se na lokalnoj kanyonalnoj razini donose izborni zakoni
Vama suplja df
A nama ingrastrukturni prijekti nip
Point.

#52591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Bloo wrote: 12/03/2022 09:45
ljevoruki wrote: 12/03/2022 09:43 @Bloo
Ja sam skrenula paznju da je sada 2:1 pro BiH jer se malorpije nego zalio da ne moze Komso sve sam. Nije sam, ima Dzafketa. :mrgreen:
Pobrinuti se i za iduce izbore da bude Komso i neko proSDA..ovaj proBiH. :mrgreen:
Ima i ova. Iduće izbore da bude Komšo i umjesto proSDA bude proSDA2 ovaj NiP i svi zadovoljni. :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#52592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Nema od toga nista. Sve je to spin da se sirotinja glodje do smrti. A oni na plate i privilegije kao u Googlu.
Bloo
Globalna šefica

#52593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Bloo »

Point. wrote: 12/03/2022 10:43
Bloo wrote: 12/03/2022 09:45

Ima i ova. Iduće izbore da bude Komšo i umjesto proSDA bude proSDA2 ovaj NiP i svi zadovoljni. :thumbup:
:mrgreen:
I sve ce da procvjeta!
Mozda da kloniramo Komsica :D pa ad bude Komso, Komso, Dodo <3
Point.

#52594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Bloo wrote: 12/03/2022 10:46
Point. wrote: 12/03/2022 10:43
:mrgreen:
I sve ce da procvjeta!
Ne znam šta se toliko natakarila na Komšu, fokus je na članu predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda. Umjesto SDA, neka dođe Dino, kojeg pojedini iz mahale uzdižu kao Mesiju koji će šine za tramvaj ugraditi svakom gradu, gradiću i manjem naseljenom mjestu. :o
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Tu i jeste razlika. Konakovic treba u neku operativnu funkciju gdje se radi na terenu. Npr. premijer Federacije.

Komsica na takve funkcije ne prizivaju ni njegove najvece pudlice.
kluz franjo

#52596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Sarajmen wrote: 12/03/2022 09:30 Istina, sve odluke Predsjedništva :bih: koje su usvojene jednoglasno, su doprinos i ostala dva člana Predsjedništva.
Ovo je tačno.
Ili na konkretnom primjeru.
Svi "Željkovi" ambasadori BiH su i direktan Dodikov doprinos, dok je imenovanju svih "Dodikovih" ambasadora BiH direktan doprinos dao Željko Komšić.
kluz franjo

#52597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kluz franjo »

Bloo wrote: 12/03/2022 10:46 :mrgreen:
I sve ce da procvjeta!
Hmmmm... pro-SDA, a klon...
Ti nam to prizivaš Zildžića ili Zahiragića kao člana Predsjedništva?
Pu-pu-pu... Slute, slutava... :D
Point.

#52598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 12/03/2022 11:04 Tu i jeste razlika. Konakovic treba u neku operativnu funkciju gdje se radi na terenu. Npr. premijer Federacije.

Komsica na takve funkcije ne prizivaju ni njegove najvece pudlice.
Gledaj. Govore gore pojedini kad Komšić nešto konkretno sam uradi, npr odvede nas u NATO, EU i šta sve ne, kao jedan od tri člana predsjedništva, onda neka se javi jer do tad je sve samopromocija.

Pa, pošto ti isti misle da je toliko moćna ta pozicija, ja bi vrlo rado vidio Dinu umjesto Šefketa da on povede državu, sam kao član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, u sve moguće i nemoguće euroatlanske saveze i organizacije. Da vidimo i taj kapacitet.

Lično, volio bih nekoga iz SDP. Imaju kapacitet, imaju ljudstvo.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#52599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote: 12/03/2022 11:21
Gledaj. Govore gore pojedini kad Komšić nešto konkretno sam uradi, npr odvede nas u NATO, EU i šta sve ne, kao jedan od tri člana predsjedništva, onda neka se javi jer do tad je sve samopromocija.

Pa, pošto ti isti misle da je toliko moćna ta pozicija, ja bi vrlo rado vidio Dinu umjesto Šefketa da on povede državu, sam kao član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, u sve moguće i nemoguće euroatlanske saveze i organizacije. Da vidimo i taj kapacitet.

Lično, volio bih nekoga iz SDP. Imaju kapacitet, imaju ljudstvo.
Fazon je u tome sto on nema nikakve konkretne rezultate i pravda se negativnom definicijom-je li ti to bolje da bude Čović? Predsjednistvo BiH je vrlo protokolarna funkcija, skoro i bespotrebna.

Tamo gdje se mogu praviti realni pomaci, gdje se moze raditi na terenu, Komsica i njegove stranke-NEMA. Ili su rukice za SDA.

Dakle kad saberemo prihodovnu i rashodovnu stranu, od Komsica imamo vise stete nego koristi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#52600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hrasno38 »

kluz franjo wrote: 12/03/2022 11:04
Sarajmen wrote: 12/03/2022 09:30 Istina, sve odluke Predsjedništva :bih: koje su usvojene jednoglasno, su doprinos i ostala dva člana Predsjedništva.
Ovo je tačno.
Ili na konkretnom primjeru.
Svi "Željkovi" ambasadori BiH su i direktan Dodikov doprinos, dok je imenovanju svih "Dodikovih" ambasadora BiH direktan doprinos dao Željko Komšić.
Pogresno sto se tice ambasadora od 1998 kada su uspostavljene Institucije BiH sa Srbima iz RS-a dogovor je da se jedni drugima ne mijesaju u izbor ambasadora tako da je u pitanju samo formalno da se slazu sva trojica jer se uvijek slazu ma ko da sjedi u predsjednistvu. Dodik nema mogucnost da blokira ambasadore koje salje Zeljko jer za to ne postoji veto kao i naravno obratno. Ali za opoziv ambasadora moraju biti sva trojica.
Naravno to je nakaradan sistem ali je takav kakav je i omogucava slanje za ambasadore ljude koji rade direktno protiv BiH.
Post Reply