SDP

Maraschino

#52526 Re: SDP

Post by Maraschino »

General War wrote: Ma ni ja ne vjerujem da se tu neko "uvrijedio" od tuzlaka, SDA linija SDPa lozi, evo nekakve borce digli...i oni se uvrijedili :-) :D
Samo pritisak, i nista vise...ko se danas vrijedja ni nasto...
Koji je ono parazit onaj Saha to zemaljska kugla nije vidjela.
sumirprimus

#52527 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ma damir je reko sto vecina misli u sebi onako realno ba mirso :lol:
da smo seljacine sa dna kace jeb me svak ako nije tako,da su iskreni :lol:
sumirprimus

#52528 Re: SDP

Post by sumirprimus »

i za denisa mislim da su mu galantno suknuli sa ovim izborom.ovo je bio neki dupli pas da ga se kotarisu :P :zzzz:
Leverage

#52529 Re: SDP

Post by Leverage »

doktor78 wrote:
Leverage wrote:
Što se tiče ruralaca oko Tuzle i to. Ispalo je, jebi ga, da tamo gdje SDP dugo vremena dobro prolazi, dakle Gračanica, u SDP-u sjede ljudi koji su godinama u koaliciji sa SDA i koji su vjerovatno inicijatori ideje o ruralno-konzervativnoj koaliciji sa SDA. Pored njih, mrsko nije bilo ni ovim iz Gradačca, Kalesije, Živinica, a Boga mi i nekim iz Lukavca. E sad mene interesuje što su oni svojim zalaganjem za ruralnu koaliciju dali argument Damiru Nikšiću da ih naziva ruralcima? Jebi ga ljudi, tanki su živci, i ja sam svašta rek'o nekim ljudima ovih dana.
Pogledaj koga je sve kao "svijetle primjere" istakao Avdo Avdić u svom tekstu na Žurnalu i biće ti sve jasno. Takođe, pogledaj čije tekstove pojedini SDP-ovi načelnici objavljuju na svojim fb profilima.
A što se tiče sarajevskih "mladih lavova", nemam ni o njima puno bolje mišljenje, ali su me preksinoć prijatno iznenadili.
Edis Dervišagić iz Gradačca objavljuje tekstove Avde Avdića na zvaničnom fb sajtu tamošnje opštinske organizacije. Jel ga stid? Nije.

I sad će da kmeči kad ga neko nazove ruralcem. Ako misliš vodit SDP onda ostavi taj ruralni mentalni sklop u Srnicama Donjim i pod kulom se ponašaj kao predstavnik urbane politike.
Last edited by Leverage on 11/02/2019 13:45, edited 1 time in total.
sumirprimus

#52530 Re: SDP

Post by sumirprimus »

lukavcan dzabe im se dodvoravas, kad progovoris, rupice na obrazima vec se razvlace :D
kmirsad

#52531 Re: SDP

Post by kmirsad »

Maraschino wrote:
General War wrote: Ma ni ja ne vjerujem da se tu neko "uvrijedio" od tuzlaka, SDA linija SDPa lozi, evo nekakve borce digli...i oni se uvrijedili :-) :D
Samo pritisak, i nista vise...ko se danas vrijedja ni nasto...
Koji je ono parazit onaj Saha to zemaljska kugla nije vidjela.
:lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus wrote:ma damir je reko sto vecina misli u sebi onako realno ba mirso :lol:
da smo seljacine sa dna kace jeb me svak ako nije tako,da su iskreni :lol:
:lol: :lol: :lol:
Jel ono što je rekao naš uvašeni visoko cjenjeni forumaš iz Tuzlr--- Enkina popularnost u Tuzli je manje od krmeta u Teheranu... :lol: :lol: :lol:
SSemir

#52532 Re: SDP

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:10, edited 1 time in total.
sumirprimus

#52533 Re: SDP

Post by sumirprimus »

ja u tuzli nisam glaso za sdp zbog bijedica, nego zbog tri vjere jedna nacija drzava tuzla!
da i to ba razgranicimo kakav enko kakve zajebancije eto neko njega posluso :lol:
palermo

#52534 Re: SDP

Post by palermo »

Samo mali osvrt na ovo što Sumi piše. A piše, iako pomalo specifičnim stilom, dobro i pogađa neke stvari. Pitanje da li si za Koaliciju sa SDA ili nisi je nametnuto i vještačko pitanje. Osnovno pitanje je bilo kakvu poruku šalje SDP. I sad ja stvarno ne znam kakvu su oni poruku poslali, ne znam ni kako će Tuzlaci tu poruku prihvatiti ( al eto, Vanila je nešto o tome pisala) ali sam uvjeren (ma uvjeren) da se sada održe izbori u HNK da bi SDP umjesto tri zastupnika imao 0 (Nula) zastupnika. Njihove glasove bi uzeo ili SDA ili DF......Ne zato što netko misli da je SDA temeljna stranka Bošnjaka i jedina sposbna da ih brani, ili zato što misli da je DF haman sposoban nešto učiniti, nego zato što je percpecija SDP-ovih poteza takva da ih boli neka stvar za bilošta van sarajevske kotline.

Jednom davno sam pisao da Sarajevo kao grad treba posmtarati na dvojak način. Jedan je kao cjelinu u kojem žive ljudi koji se prevashodno brinu o svome životu, o infrastrukturi grada , o njegovom funkcionisanju. I razumljivo mi je, i razmuljivi su mi i upisi forumaša, kojima je jednostavno dosta SDA-ovske korupmirpoane vlasti i ovog sistema vrijednosti i koji bi da ga mijenjaju.
Ali Sarajevo treba posmtrati i kao središte intelektualne i svake druge elite prevashodno onih koji ovu zemlju osjećaju kao svoju i koji imaju obavezu da svoje vidike i ideje šire na čitavu Bosnu i Hercegovinu. Pitanje odnosa Sarajeva prema drugim dijelovima Bosne i Hercegovine je pitanje sposbnosti elite da sagleda stvari iz šire perspektive. Nažalost, ono što se zove ljevičarskom elitom je potpuno zakazala, i svojom neprincipjelnošću poslala poruku svima van Sarajeva, vi niste naša briga
Leverage

#52535 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote:lukavcan dzabe im se dodvoravas, kad progovoris, rupice na obrazima vec se razvlace :D
Bolje zavijat k'o vuk i prizivat urbanu koaliciju nego medit k'o Bijedić i prodavat ruralno pod urbano.
sumirprimus

#52536 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Leverage wrote:
sumirprimus wrote:lukavcan dzabe im se dodvoravas, kad progovoris, rupice na obrazima vec se razvlace :D
Bolje zavijat k'o vuk i prizivat urbanu koaliciju nego medit k'o Bijedić i prodavat ruralno pod urbano.
ne valja ni jedno ni drugo :lol:
e cijeni iskrenost a nije ko ovi dole sto lafinaju :kiss:
Leverage

#52537 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: ne valja ni jedno ni drugo :lol:
e cijeni iskrenost a nije ko ovi dole sto lafinaju :kiss:
Tebi ne valja, meni je ovo prvo super.
SSemir

#52538 Re: SDP

Post by SSemir »

...
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:09, edited 1 time in total.
sumirprimus

#52539 Re: SDP

Post by sumirprimus »

damir se sad izvlaci.
a izgleda je malo i popio pa je jezik reko i par stvari van tog okvira.tako da savrseno sam dobro ja njeg razumio.
a trenerka sam zbog vrapcica kaznio na visim nivoima i zaokruzio nasu stranku, ko pravi drug :D
Leverage

#52540 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote:damir se sad izvlaci.
a izgleda je malo i popio pa je jezik reko i par stvari van tog okvira.tako da savrseno sam dobro ja njeg razumio.
Nije popio nego je izgubio živce kao i svi mi kojima se prodaju muda pod bubrege sa ruralnom koalicijom.

Puko mu film.
The 51st State

#52541 Re: SDP

Post by The 51st State »

kako se niko ne osvrce na ono sto je slucajni prolaznik rekao o finansijskoj dubiozi prema dobavljacima i uposlenicima, pa jbt vodilo bi drzavu, a ne mogu se organizovati da isplate svoje radnike.
Leverage

#52542 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote:kako se niko ne osvrce na ono sto je slucajni prolaznik rekao o finansijskoj dubiozi prema dobavljacima i uposlenicima, pa jbt vodilo bi drzavu, a ne mogu se organizovati da isplate svoje radnike.
Možda baš zato što je to rek'o slučajni prolaznik.

Voli on slagat', da mi kaže da je trenutno dan ja bih tražio zvijezde i mjesec na nebu.
General War

#52543 Re: SDP

Post by General War »

a trenerka sam zbog vrapcica kaznio na visim nivoima i zaokruzio nasu stranku, ko pravi drug :D
Kako ba sad izvlaci, pa i kad je hraljo na videu rekao je da ce se izvinuti kad ga huja pousti.
sumirprimus

#52544 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Leverage wrote:
The 51st State wrote:kako se niko ne osvrce na ono sto je slucajni prolaznik rekao o finansijskoj dubiozi prema dobavljacima i uposlenicima, pa jbt vodilo bi drzavu, a ne mogu se organizovati da isplate svoje radnike.

Voli on slagat', da mi kaže da je trenutno dan ja bih tražio zvijezde i mjesec na nebu.
a vjerujes njegovim ucenicima i postavljenicima?cudno :D
sumirprimus

#52545 Re: SDP

Post by sumirprimus »

General War wrote:
Kako ba sad izvlaci, pa i kad je hraljo na videu rekao je da ce se izvinuti kad ga huja pousti.
izvlaci cupi, ne kaze sta je jesam reko i gotovo e to je princip., nego kaze pa nisam na te i te mislio bla bla . neprincipijelna cupi, malo se prepo pa da ublazi :D
The 51st State

#52546 Re: SDP

Post by The 51st State »

Leverage wrote:

znaci tebi nisu duzni :D , pa ima li ili nema istine u njegovim tvrdnjama?
Leverage

#52547 Re: SDP

Post by Leverage »

sumirprimus wrote: a vjerujes njegovim ucenicima i postavljenicima?cudno :D
Ne vjerujem nikom pretjerano.

A za njega sam siguran da je slag'o onoliko puta koliko puta je i zin'o.
sumirprimus

#52548 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Leverage wrote:
sumirprimus wrote: a vjerujes njegovim ucenicima i postavljenicima?cudno :D
Ne vjerujem nikom pretjerano.

A za njega sam siguran da je slag'o onoliko puta koliko puta je i zin'o.
on meni ne sjeda od jednog skupa u tuzli. kakva nadmenost inicim izazvana bahatost.ko paun kakav bljak.
orginal ovaj mali sad u povoju spajdermencic.
General War

#52549 Re: SDP

Post by General War »

sumirprimus wrote: izvlaci cupi, ne kaze sta je jesam reko i gotovo e to je princip., nego kaze pa nisam na te i te mislio bla bla . neprincipijelna cupi, malo se prepo pa da ublazi :D
E da je ljutnja na sve receno...nebi niko mogao uci u tuzlu...toliko o principjelosti.
Leverage

#52550 Re: SDP

Post by Leverage »

The 51st State wrote: znaci tebi nisu duzni :D , pa ima li ili nema istine u njegovim tvrdnjama?
Ja ne bih uzeo marke od SDP-a ni za šta.

Takvim informacijama ja ne raspolažem, ali sam potpuno siguran da je Lagumdžija slag'o i preuvelič'o.
Post Reply