Hoće li štetiti da ih se podsjeti, pogotovo na krilima "zabrinutosti za situaciju na Zapadnom Balkanu"?tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:00Ne razumiješ šta hoću da kažem.hrasno38 wrote: ↑08/03/2022 15:48
Nije to "jedan politicar" nego predsjednik drzave Bosne i Hercegovine u ovom trenutku! Vidi nije tvoj cilj da pokazaes koliko si pmaetan i da osporis ovo pismo koje je poslato sa vise nego logicnog mjesta nego si dosao da balis po Zeljku i po DF-u! Al dzaba ti i uzalud to pretakanje...ne vrijedi ni pisljiva boba jer gradjani nisu slijepi ako si ti prirodno ili za izvjesnu svoticu. Iz aviona se vidi tvoj "rukopis" odakle dolazi i iz koje kuhinje. Uhvati se ti Trojke u njima je budicnost ali mjesnih zajednica!
EU je birokratija i postoje tačno utvrđene procedure za podnošenje zahtjeva za statusom kandidata.
BiH je to već obavila 15.02.2016. Dakle obavljeno. Nema potrebe da se pišu neka pisma.
Dakle ovo pismo nema nikakvog efekta, bez obzira na funkciju potpisanika. Čista demagogija, glumatanje.
Može se samo desiti da neki birokrata u EU vidi pismo i pomisli "šta je ovim budalama, pa podnijeli su zahtjev i već se odavno procesira".
Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hakiz
#52526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
pemanapemani
#52527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Volio bih kada bi neko sumirao ono šta je Komšić pozitivno uradio za BiH u periodu od 2006., do danas.
16 godina nije malo. To su 4 izborna ciklusa, gdje u sljedećem izbornom ciklusu imaš šansu ispraviti greške iz prethodnog.
Meni je više BiH bilo te 2006., nego danas.
Lično sam glasao za njega 2006., 2010. i 2014. Vjerovatno sam mu namakao preko 50 glasova, jer sam ljude ubijao u pojam sa Komšićem.
Smatram to velikom životnom greškom, jer je za mene Komšić jedan veliki lijeni uhljup i najveća BiH ubleha, kojoj je najvažniji životni cilj plata od 5 + hiljada maraka.
Moj glas više nema i nikad ga neće imati, pa taman nas na osnovu ovog njegovog dopisa primili u EU.
16 godina nije malo. To su 4 izborna ciklusa, gdje u sljedećem izbornom ciklusu imaš šansu ispraviti greške iz prethodnog.
Lično sam glasao za njega 2006., 2010. i 2014. Vjerovatno sam mu namakao preko 50 glasova, jer sam ljude ubijao u pojam sa Komšićem.
Smatram to velikom životnom greškom, jer je za mene Komšić jedan veliki lijeni uhljup i najveća BiH ubleha, kojoj je najvažniji životni cilj plata od 5 + hiljada maraka.
Moj glas više nema i nikad ga neće imati, pa taman nas na osnovu ovog njegovog dopisa primili u EU.
- drug_profi
#52528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ovo vidim kao zgodnu priliku da se uzme koji lični poen, ali i svrsishodno pismo koje opet želi da stavi kandidaturu u fokus onoga koji odlučuje.tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:00
Ne razumiješ šta hoću da kažem.
EU je birokratija i postoje tačno utvrđene procedure za podnošenje zahtjeva za statusom kandidata.
BiH je to već obavila 15.02.2016. Dakle obavljeno. Nema potrebe da se pišu neka pisma.
Dakle ovo pismo nema nikakvog efekta, bez obzira na funkciju potpisanika. Čista demagogija, glumatanje.
Može se samo desiti da neki birokrata u EU vidi pismo i pomisli "šta je ovim budalama, pa podnijeli su zahtjev i već se odavno procesira".
U dobro vrijeme i za Željka i za BiH.
- drug_profi
#52529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Upravo tako isto i sa moje strane, s tim što 2014 nisam glasao za njega, a 2018 sam mu otkinuo lobiranjem kod familje i poznanika bar 10 glasova.pemanapemani wrote: ↑08/03/2022 16:03 Volio bih kada bi neko sumirao ono šta je Komšić pozitivno uradio za BiH u periodu od 2006., do danas.
- tranquil
#52530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neće štetiti.Hakiz wrote: ↑08/03/2022 16:02Hoće li štetiti da ih se podsjeti, pogotovo na krilima "zabrinutosti za situaciju na Zapadnom Balkanu"?tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:00
Ne razumiješ šta hoću da kažem.
Ali apsolutno neće ni pomoći.
Čisti demagoški potez, bez realnog efekta.
-
detroit-mercy
#52531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bokiradrug_profi wrote: ↑08/03/2022 16:01To ne vjerujem, znači da su šanse nikakve. Karakterni šupak, lijenčina, populista, karijerni oportunista.
Falatar bi prije dobio glas. Glasaću opet za bošnjačkog kandidata.
-
Hakiz
-
pemanapemani
#52533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko sam maltretirao ljude da glasaju za Komšića, tako ih ovih zadnjih 5 godina maltretiram da ne glasaju.drug_profi wrote: ↑08/03/2022 16:06Upravo tako isto i sa moje strane, s tim što 2014 nisam glasao za njega, a 2018 sam mu otkinuo lobiranjem kod familje i poznanika bar 10 glasova.pemanapemani wrote: ↑08/03/2022 16:03 Volio bih kada bi neko sumirao ono šta je Komšić pozitivno uradio za BiH u periodu od 2006., do danas.
Kad se sjetim da sam 2010., raji plaćao pive ako me uvjere da su glasali za Komšića. Čak sam nekoliko dobrih rodbinskih veza sjebao radi lijene ublehe. Ne kažem da sam danas pametan, ali tada sam fakat bio glup ko ona stvar.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#52534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ajde malo se edukuj sta je kandidatski status a sta smo mi potpisali 2016 godine i sta znaci formalni status!!!tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:00Ne razumiješ šta hoću da kažem.hrasno38 wrote: ↑08/03/2022 15:48
Nije to "jedan politicar" nego predsjednik drzave Bosne i Hercegovine u ovom trenutku! Vidi nije tvoj cilj da pokazaes koliko si pmaetan i da osporis ovo pismo koje je poslato sa vise nego logicnog mjesta nego si dosao da balis po Zeljku i po DF-u! Al dzaba ti i uzalud to pretakanje...ne vrijedi ni pisljiva boba jer gradjani nisu slijepi ako si ti prirodno ili za izvjesnu svoticu. Iz aviona se vidi tvoj "rukopis" odakle dolazi i iz koje kuhinje. Uhvati se ti Trojke u njima je budicnost ali mjesnih zajednica!
https://istinomjer.ba/gdje-je-bih-na-pu ... stvo-u-eu/
Ovo pismo nije poslano onako zato sto je prahnulo ZK nego i te kako ima svoju pozadinu koja se desavala u zadnje vrijeme i nauk EU kroz ono sta je dozivjela Ukrajina.
I da mi smo podnjeli zahtjev a sada ih samo napominjemo da je u interesu EU tak kandidatski status da ne bi kojim slucajem bilo kasno kao u Ukrajini!
- hrasno38
#52535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hahahahah i onda meni moderatorica drzi predavanja a gledaj naleta trojkasa, HDZ-ovaca i slicnih na temi od ZK i DF-u!!!! Jos malo pa ce tema biti ucinkovitija nego na Poskoku...a ko zna mozda je to nekima i cilj!!!
-
Hakiz
#52536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Strah.
Zamisli, EU nam da kandidatski status. A Željko poslao zvanično pismo. Pade im onda sva priča u vodu, valja se vaditi.
Strah
- jazzer
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#52538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pemanapemani wrote: ↑08/03/2022 16:03 Volio bih kada bi neko sumirao ono šta je Komšić pozitivno uradio za BiH u periodu od 2006., do danas.
- hrasno38
#52539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hakiz
#52540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Onda ostaje na istom.
Ili je problem u tome što je to Željko. Da je pismo napisao Elmedin (da je mogao), odjekivali bi zvuci ekstaze
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#52541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Proces ulaska u EU

- tranquil
#52542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvar je u tome da vi fantazirate da je ta procedura oko našeg prijema negdje zapela, i da će oni sada primiti to pismo, i reći "vidi jebote mi zaboravili na njih", i da će se pokrenuti ta dodjela kandidature.
Ponavljam, mi smo zvanično podnijeli zahtjev za članstvom, koji ide preko dobijanja kandidatskog statusa, potom pregovora i onda primanja u članstvo. Naš zahtjev se procesira, dobili smo upitnik i odgovorili, dobili smo dodatne zahtjeve za pojašnjenjima i poslali i to, i EC će dati mišljenje o naoj kandidaturi, odobriti ili tražiti nove informacije od naše vlade (to može potrajati).
Željkov "Zahtjev za kandidaturom" je redundantan, poluzvaničan, i za sve koji znaju proceduru, smiješan. Neće imati nikakvog efekta. Niko se neće ni počešati za to. Čisti populizam.
Što je još zanimljivo, zadnjih nekoliko dana se dosta i govori o ubrzanom primanju u kandidatski status za preostale zemlje Zapadnog Balkana - tako da ne samo da naša već podnesena kandidatura nije zaboravljena, već se stvarno i radi na njenom ubrzavanju, i možda ćemo i hajrovati od situacije. Ali ako se odobri kandidatura, to se sigurno neće desiti zato što je neki populistički političar poslao pismo. Najtužnije što se može desiti je da dobijemo taj status, a ovaj klaun preuzme zasluge za to sa svojim "zahtjevom".
- hrasno38
#52543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znas sta je ocito iz tvog pisanja? Da ti aposlutno ne znas proceduru mada se upinjes da pokazes da znas! A tvoj zadnji pasos je klasicno distanciranje od ako bude sta bude jer i sam znas da se svasta nesto iza brda valja. I zadnja recenica sve kaze o tebi!tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:40Stvar je u tome da vi fantazirate da je ta procedura oko našeg prijema negdje zapela, i da će oni sada primiti to pismo, i reći "vidi jebote mi zaboravili na njih", i da će se pokrenuti ta dodjela kandidature.
Ponavljam, mi smo zvanično podnijeli zahtjev za članstvom, koji ide preko dobijanja kandidatskog statusa, potom pregovora i onda primanja u članstvo. Naš zahtjev se procesira, dobili smo upitnik i odgovorili, dobili smo dodatne zahtjeve za pojašnjenjima i poslali i to, i EC će dati mišljenje o naoj kandidaturi, odobriti ili tražiti nove informacije od naše vlade (to može potrajati).
Željkov "Zahtjev za kandidaturom" je redundantan, poluzvaničan, i za sve koji znaju proceduru, smiješan. Neće imati nikakvog efekta. Niko se neće ni počešati za to. Čisti populizam.
Što je još zanimljivo, zadnjih nekoliko dana se dosta i govori o ubrzanom primanju u kandidatski status za preostale zemlje Zapadnog Balkana - tako da ne samo da naša već podnesena kandidatura nije zaboravljena, već se stvarno i radi na njenom ubrzavanju, i možda ćemo i hajrovati od situacije. Ali ako se odobri kandidatura, to se sigurno neće desiti zato što je neki populistički političar poslao pismo. Najtužnije što se može desiti je da dobijemo taj status, a ovaj klaun preuzme zasluge za to sa svojim "zahtjevom".
- tranquil
#52544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mnogo si agresivan, samo zato što sam ukazao da je Komšićevo neformalno pismo sa stanovišta procedure dobijanja kandidatskog statusa bezvrijedno, i da služi samo za berbu naivnih glasača. Pokušao sam ti nacrtati, ali avaj. Bojim se da ćeš nastaviti da živiš u ubjeđenju da je Željko neki faktor koji čini da EU dodijeljuje kandidatske statuse.hrasno38 wrote: ↑08/03/2022 16:59Znas sta je ocito iz tvog pisanja? Da ti aposlutno ne znas proceduru mada se upinjes da pokazes da znas! A tvoj zadnji pasos je klasicno distanciranje od ako bude sta bude jer i sam znas da se svasta nesto iza brda valja. I zadnja recenica sve kaze o tebi!tranquil wrote: ↑08/03/2022 16:40
Stvar je u tome da vi fantazirate da je ta procedura oko našeg prijema negdje zapela, i da će oni sada primiti to pismo, i reći "vidi jebote mi zaboravili na njih", i da će se pokrenuti ta dodjela kandidature.
-
Piaty
#52545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mi smo ono malo bijelo mace skroz lijevo. Ono nije ni krenulo ovamo gdje idu sva druga, nego tamo negdje pod kauc.
-
doremifa
#52546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo pismo samo pokazuje koliko je gospodin Komsic utjecajan i mocan da su Europljani poceli razmisljati da nas prime u EU jos dok je Komsic razmisljao da li da pise pismo. Kazu da je komsicevo pismo skoro pa duplo utjecajnije u EU krugovima od pisama gospodina Becirovic Denisa
-
pemanapemani
#52547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I jos jedan razlog zasto mi se Komsic gadi jeste sto on i njegovi trenutni simpatizeri na i dobronamjernu kritiku odmah suptilno potezu pricu da podrzavas HDZ. Za mene licno je to teza uvreda nego da mi opsujes bilo koga.
Komsic optuzuje ljude da ne vole baklavu i da su ljubitelji hb, jer su, recimo, glasali za Falatara, Zeleniku, Becirevica ili se nisu slagali da on bude zajednicki kandidat gradjanskih stranaka.
Jedino pozitivno, Covic nije u Predsjednistvu i bukvalno nista drugo za jebenih 16 godina u politici na drzavnom nivou. Lijena ubleha.
Komsic optuzuje ljude da ne vole baklavu i da su ljubitelji hb, jer su, recimo, glasali za Falatara, Zeleniku, Becirevica ili se nisu slagali da on bude zajednicki kandidat gradjanskih stranaka.
Jedino pozitivno, Covic nije u Predsjednistvu i bukvalno nista drugo za jebenih 16 godina u politici na drzavnom nivou. Lijena ubleha.
-
doremifa
#52548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako nas sad ne prime nece nikad. Mogao bi ih gospodin Komsic zamoliti (pardon, narediti im) da se srusi onaj neki most u Hrvatskoj.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#52549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovo izgleda kao da ce ponovo zatvoriti oci prema aktivnostima Krmosenka, ponovo pokusati nesto dogovoriti da se on okrene od Putina gdje mu pro-BiH treba nesto popustiti/dati da se smiri. Poslje svega, separatizma, urusavanje drzave/ustava, vojne parade neustavnog dana genocidne tvorevine, dogovaranje sa Putinom i Lavrovom (samo prije neki dan), napadanje Ukrajine i branjenje Ruske agresije, EU ga jos uvjek vidi kao legitimnog partnera
-
doremifa
#52550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
gospodina Krmosenka bi gospodin Komsic trebao lupiti po prstimaStr0nz wrote: ↑08/03/2022 19:19Ovo izgleda kao da ce ponovo zatvoriti oci prema aktivnostima Krmosenka, ponovo pokusati nesto dogovoriti da se on okrene od Putina gdje mu pro-BiH treba nesto popustiti/dati da se smiri. Poslje svega, separatizma, urusavanje drzave/ustava, vojne parade neustavnog dana genocidne tvorevine, dogovaranje sa Putinom i Lavrovom (samo prije neki dan), napadanje Ukrajine i branjenje Ruske agresije, EU ga jos uvjek vidi kao legitimnog partnera![]()